Film i kinematografija

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Film i kinematografija

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 feb 2026, 13:53

Dzoni je napisao/la:
23 feb 2026, 13:36
Odgledo sam Marty Supreme i ne znam sta da mislim o filmu.
Prica prati lika kojem je opsesija ping pong i koji zeli na sve moguce nacine da postane svjetski sampion.

Paralelno s tim ide druga prica kroz koju zapravo upoznajemo njegov lik i karakter , saznajemo da je u biti on jedan obicni klosar kojem je jako stalo da dodje da para i na tom putu konstantno zajebava puno ljudi kojim je zapravo stalo do njeg.

Kako film prolazi ova druga prica zapravo preuzima primat, a ping pong se ispostavlja samo kao neka posljednja misija, dok je sve ono sto se desava u "sredini" samo neki side quest koji vodi prema tome.
Na neki nacin me film dosta podsjecao na Uncut Gems samo sto su tamo karakteri koji su se pojavljivali imali puno vise smisla, dok su ovdje vise kao neki npc-jevi potrebni da bi se ta prica razvila u zeljenom smjeru.

Na kraju ne znas zapravo sta je to sto tjera Martija da prolazi kroz sve to sto prolazi, da li ovo prvo ili drugo i mozda bi tako i bilo najbolje da se ne zavrsi onako kako se zavrsi.
Nije los, moze se pogledat.
Oni su npc-evi u Martyevoj glavi svakako, samo sredstva da dođe do cilja, to su takvi ljudi ili ti ga grifteri, kao što i on reče kod njega je everyman for himself.

Najjača scena je ona sa medom :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 23 feb 2026, 14:35

Ako te to lozi. :mrgreen:

Tek sad vidim da je isti lik reziro i Uncut Gems.

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 23 feb 2026, 15:21

Dzoni je napisao/la:
23 feb 2026, 13:36
Odgledo sam Marty Supreme i ne znam sta da mislim o filmu.
Prica prati lika kojem je opsesija ping pong i koji zeli na sve moguce nacine da postane svjetski sampion.

Paralelno s tim ide druga prica kroz koju zapravo upoznajemo njegov lik i karakter , saznajemo da je u biti on jedan obicni klosar kojem je jako stalo da dodje da para i na tom putu konstantno zajebava puno ljudi kojim je zapravo stalo do njeg.

Kako film prolazi ova druga prica zapravo preuzima primat, a ping pong se ispostavlja samo kao neka posljednja misija, dok je sve ono sto se desava u "sredini" samo neki side quest koji vodi prema tome.
Na neki nacin me film dosta podsjecao na Uncut Gems samo sto su tamo karakteri koji su se pojavljivali imali puno vise smisla, dok su ovdje vise kao neki npc-jevi potrebni da bi se ta prica razvila u zeljenom smjeru.

Na kraju ne znas zapravo sta je to sto tjera Martija da prolazi kroz sve to sto prolazi, da li ovo prvo ili drugo i mozda bi tako i bilo najbolje da se ne zavrsi onako kako se zavrsi.
Nije los, moze se pogledat.
Ta večim dijelom holivudska safunjarska produkcija je isto poput epstein fajlova, samo što ovdje sotonistička elita ispire mozak sa bolesnim idejama, porukama otvorenim ili suptilnim. Koliko se samo ljudi upecalo na onog kluana, samo primjer ideje o kojoj govorim ili ovo zadnje smeće sa Di Kaprijem. Ozbiljno nam ispiru mozak decenijamam a da ljudi nemamju pojma o tome, čak ono vrište i histerišu na to.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 23 feb 2026, 15:22

Ko si ti debil.
Don't hate what you don't understand.

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 23 feb 2026, 15:31

K nozi keru

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 23 feb 2026, 16:23

Večina vaših idola je dio te sotonističke scene - niko ne može ostvariti bilo kakvu karijeru u svijetu show biznisa i entertejmenta a da nije zakoračio u taj krug pakla i da nije platio cijenu za svoju slavu i karijeru.
Sam je Kubrick zaplatio glavom što je otkrio djelić tog svijeta, a navodno je razlogom snimanja i razoktrivanja bilo to što su mi tražili da žrtvuje dijete.

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 23 feb 2026, 16:44

Ovo je definitivno istina, ja vjerujem u ovo o Kubricku
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 23 feb 2026, 17:28

Pročitao sam da je priča sa medom stvarna priča koju je neko ispričao Safdieu, pa ju je ubacio u film. Najbolja scena u filmu, doduše prilično random i ono, niotkud, podsjetilo me na nešto što bi Tarantino uradio.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Maestro^^, Napapijri, Wilshere10 i 8 gostiju.