FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Samozdravlje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Samozdravlje » 13 okt 2018, 16:59

Step by step . Na dobrom smo putu.
Pitarluk je cudna ljubav . Uzivajmo, 4 Akademca stadardni,3 povremeno igraju,u pripremi jos(pitajte @MortemHz zna cova).To je vise od titule.
Ne treba poletiti , ali treba uzivati u lijepim momentima.Sad ovo podcjeniti bilo bi bez veze,pa zasto pratiti fudbal.Dobro pise @skoroalen ,manje od 24 sata bili prvi 2016/17.,a sad od 22.09. .Ako padnes,dignes se i hajmo dalje,samo menadzere udaljiti od kluba. Nazdravlje i dug vijek Sampioni aBd.
ZABORAVIH JOS 19 POBJEDA I VJECNA VATRA. :clap: :clap: :clap: :clap:
Zadnja izmjena: Samozdravlje, dana/u 13 okt 2018, 17:03, ukupno mijenjano 1 put.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 okt 2018, 17:01

Samozdravlje je napisao/la:Step by step . Na dobrom smo putu.
Pitarluk je cudna ljubav . Uzivajmo, 4 Akademca stadardni,3 povremeno igraju,u pripremi jos(pitajte @MortemHz zna cova).To je vise od titule.
Ne treba poletiti , ali treba uzivati u lijepim momentima.Sad ovo podcjeniti bilo bi bez veze,pa zasto pratiti fudbal.Dobro pise @skoroalen ,manje od 24 sata bili prvi 2016/17.,a sad od 22.09. .Ako padnes,dignes se i hajmo dalje,samo menadzere udaljiti od kluba. Nazdravlje i dug vijek Sampioni aBd.
1:0 na Koševu i 1:1 sad u Mostaru. :opaopa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 13 okt 2018, 17:10

Samozdravlje je napisao/la:

Ne varaš se, prijatelju, ni za Bor ni za Rijeku, a za Ćuzu i Borac si mi svezao šuhvu, tako da sam sada zaista u dilemi, iako mi se čini da nije.[/quote

Pozdrav za mog druga @bordopoetu , drago mi radi mene ,rekoh prolupao ja,a tek zakoracio u 7 deceniju.
Cuza Dupovac je igrao beka u Borcu BL , provjereno .Jaran mi malo igrao za najdrazi klub,kaze cugali u BL,a "pleh" muzicari ih uveseljavali.
Pozz. @bordopoeti i @robertukosaru , naravno i svim pitarima na dunjaluku. :thumbup: :bih:

Pozdrav i za tebe, ahbabu. Nisi me izgleda skontao, možda zbog ovih zareza. Mislio sam ti reći da se ne varaš ni za Bor ni za Rijeku, a ne da nije igrao ni za Bor ni za Rijeku, šta više, veoma se dobro sjećam kada je igrao za oba navedena kluba ( u Rijeku otišao u znak zahvalnosti prema doktoru koji mu je operisao meniskus - u to vrijeme najjači doktor za te stvari u Jugi, čini mi se da se zvao dr. Nemet.
P.S. Stara kajlo, nemoj me ubuduće pogrešno kontati.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 okt 2018, 17:34

Sjajan gest FK Sarajevo: Bordo klub u humanoj misiji

Fudbalski klub Sarajevo uradio je hvale vrijedan potez u kojem su učestovala dva akademca ovog kluba. Tako su fudbaleri Omladinske škole Bordo tima Kenan Dervišagić i Vidosav Mušić jučer pomogli ekipi Pomozi.ba u podjeli toplih obroka na području grada Sarajeva. "Tvoje je, taman onoliko koliko daš, a Bordo porodica će nastaviti širiti ljubav i učiti svoju djecu da budu dobri ljudi", stoji u saopštenju FK Sarajevo.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 13 okt 2018, 17:41

[quote="Samozdravlje"]

Murat Šaran
Personal information
Date of birth October 24, 1949 (age 68)
Place of birth Sarajevo, FPR Yugoslavia
Playing position Striker
Senior career*
Years Team Apps (Gls)
1967–1968 Igman Ilidža
1968–1974 FK Sarajevo 119 (23)
1974–1975 Bor 28 (4)
1976–1978 Rijeka 29 (2)
1978–1979 Čelik Zenica 14 (5)
1979–1981 Levante 13 (1)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only
Murat Šaran (born 24 October 1949 in Sarajevo, FPR Yugoslavia) is a former Bosnian-Herzegovinian professional footballer. He started his career with Sarajevo lower-tier side Igman Ilidža before making his move to FK Sarajevo where he spent seven years and established himself as a first team regular.[1][2] He went on to play for Bor, Rijeka and Čelik,[3] before making his move to Spain where he joined Levante for two seasons before retiring in 1981.[

Kada smo već kod Murata Šarana (brat mu Muradif, golman, branio za ilidžanski Igman), sjećaš li se njegovih igara za nas? Po meni, ako ne najbolje desno krilo (naše) ikad, onda sigurno jedno od najboljih. Kakve je samo utakmice igrao, mi ga zvali Džordž Best, možda zbog frizure, a Boga mi više zbog njegovog fudbalskog umijeća. Često se sjetim kada su derbiji, one utakmice na Grbavici, kada je sa dva gola srušio Želju a novinski naslovi sutradan "ŠARAN UPECAO RIBARA" (Milan Ribar trener Željezničara i tvorac njihove šampionske generacije).

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 13 okt 2018, 17:52

bordopoeta je napisao/la:

Ne varaš se, prijatelju, ni za Bor ni za Rijeku, a za Ćuzu i Borac si mi svezao šuhvu, tako da sam sada zaista u dilemi, iako mi se čini da nije.[/quote

Pozdrav za mog druga @bordopoetu , drago mi radi mene ,rekoh prolupao ja,a tek zakoracio u 7 deceniju.
Cuza Dupovac je igrao beka u Borcu BL , provjereno .Jaran mi malo igrao za najdrazi klub,kaze cugali u BL,a "pleh" muzicari ih uveseljavali.
Pozz. @bordopoeti i @robertukosaru , naravno i svim pitarima na dunjaluku. :thumbup: :bih:

Pozdrav i za tebe, ahbabu. Nisi me izgleda skontao, možda zbog ovih zareza. Mislio sam ti reći da se ne varaš ni za Bor ni za Rijeku, a ne da nije igrao ni za Bor ni za Rijeku, šta više, veoma se dobro sjećam kada je igrao za oba navedena kluba ( u Rijeku otišao u znak zahvalnosti prema doktoru koji mu je operisao meniskus - u to vrijeme najjači doktor za te stvari u Jugi, čini mi se da se zvao dr. Nemet.
Pozzdrav drugovi ili gospodo Boris Nemec ortoped najposnatiji u bivsoj Yugi. Spasio mnoga velika imena svojim operacijama :kafa:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Vratnik10
Kontakt:

Post Postao/la Vratnik10 » 13 okt 2018, 18:08

ThrillerHz je napisao/la:
ronaldo99 je napisao/la:Ko nas nemos valjat da ga hebes, i kad si prvi i kad igras na oba fronta i dobro kotiras, i kad dobijas u gostima po 4,5,6 razlike opet ne valjas
Ma samo ignorisat ove kamikaze sto ulete napisat komentar zeljni paznje, u momentima kad miruje forum
Ja bih reko prije da treba iskulirat i ignorisat vas par trollova i botova što vas je klub angažovo ili kupio nečim da branite klub kako god bilo. Niko ne napada klub sada ali treba realno sagledat sve segmente. Hočeš da ti vadim postove što ste pisali čim nizbrdo malo krene? Ima ovdje raje Trilleru što vole više i prate klub puno duže od tebe...A ovo u vezi tvog komentara što se neki samo povremeno jave, ne treba pričat kad čovjek nema šta pametno reći...
Zadnja izmjena: Vratnik10, dana/u 13 okt 2018, 18:11, ukupno mijenjano 1 put.

Vratnik10
Kontakt:

Post Postao/la Vratnik10 » 13 okt 2018, 18:10

A

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 13 okt 2018, 18:23

Kada smo već kod Murata Šarana (brat mu Muradif, golman, branio za ilidžanski Igman), sjećaš li se njegovih igara za nas? Po meni, ako ne najbolje desno krilo (naše) ikad, onda sigurno jedno od najboljih. Kakve je samo utakmice igrao, mi ga zvali Džordž Best, možda zbog frizure, a Boga mi više zbog njegovog fudbalskog umijeća. Često se sjetim kada su derbiji, one utakmice na Grbavici, kada je sa dva gola srušio Želju a novinski naslovi sutradan "ŠARAN UPECAO RIBARA" (Milan Ribar trener Željezničara i tvorac njihove šampionske generacije).
Ma jah ,afere Pike Mujkic-Ribar.Mislim da je bila 71/72 ili sezona prije,uglavnom kukali su ko Sinje kukavice.Pred sami kraj,ako se ne varam 2:1 ili 1:0.Bio cini mi se i neki tragicni slucaj u centralnoj lozi(tuga).Na dresovima nam pisalo HENA ili FDS . Ma mladost.
Moramo priznati da su Horde Zla ono sto mi nismo imali.Onaj klip iz BL ,zamisli to u Splitu,BG ili ZG.Ne kazem da nije raja isla ,ali ovi su mi nekako blizi srcu.Puno je teze danas biti vezan za klub nego onda.Znali smo i tad od Anderlehta fasovati (nemoj govoriti koliko).
Pa bolan ne bio Pele dolazio na Kosevo(kao sad Ronaldo,Mesi). Ni dan danas mi nije jasno kako Vahidin obuce dres Zelje u onoj njihovoj prijateljskoj.
Mozda sam luzer , ali meni jednoumlje bilo bolje,pogotovo u kontekstu FKS.
Ima jos jedan legendarni derbi. Mirso Fazlagic dosao iz vojske ,Vahidin 1:0 , Pike 1:1(Muftic "cijenio" ode pored stative ,a ona "pjeske" od stativu i u go.
E onda ludilo Mirso na vrh 16(na nas go/jug/semafor)s koljena na koljeno 2,3x i lobova Ciku Radovica, 2:1. Mi ih zezali vuku se makaroni (vojnicka hrana)po Kosevu. :ljepota: :tokralju: :bih:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 13 okt 2018, 18:33

robertkosar je napisao/la:

Pozzdrav drugovi ili gospodo Boris Nemec ortoped najposnatiji u bivsoj Yugi. Spasio mnoga velika imena svojim operacijama :kafa:
Ne znam za @bordopoetu , ali meni ovo drug pase , da se razumijemo nikad nisam bio clan partije(SK).Da nismo malo zalutali,zatalasalo se oko titule,da se omladina ne naljuti.Oba ste vi informisaniji od mene , ubio me nocni zivot , vijuge stradale od zesce i nikotina. :thumbup: :bih:

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 13 okt 2018, 18:45

Vratnik10 je napisao/la:
ThrillerHz je napisao/la:
ronaldo99 je napisao/la:Ko nas nemos valjat da ga hebes, i kad si prvi i kad igras na oba fronta i dobro kotiras, i kad dobijas u gostima po 4,5,6 razlike opet ne valjas
Ma samo ignorisat ove kamikaze sto ulete napisat komentar zeljni paznje, u momentima kad miruje forum
Ja bih reko prije da treba iskulirat i ignorisat vas par trollova i botova što vas je klub angažovo ili kupio nečim da branite klub kako god bilo. Niko ne napada klub sada ali treba realno sagledat sve segmente. Hočeš da ti vadim postove što ste pisali čim nizbrdo malo krene? Ima ovdje raje Trilleru što vole više i prate klub puno duže od tebe...A ovo u vezi tvog komentara što se neki samo povremeno jave, ne treba pričat kad čovjek nema šta pametno reći...
Drug, niko ovdje ne brani klub "kako god bilo", nego se sad nema za šta pljuvat, a ljudi i dalje pljuju. Dobro, ako tražimo dlaku u jajetu, uvijek postoje stvari koje treba popravit, al propusta ima i uprava Barselone a kamoli Sarajeva. Sve krupne stvari su tu: rezultati, promovisanje akademaca, podrška treneru u kriznom trenutku, dobra pojačanja... Šta sad, trebamo spominjat tu Atalantu i ako titulu uzmemo? Kao, jesmo mi šampioni al nas Atalanta zgu.zila. Nemojte pričat da se raji fudbal zgadio nakon poraza 0:8 pa nam je posjeta loša itd (nisi ti to rekao al par postova prije su spominjali). Kad smo izvukli 2:2 u Italiji, što mnogi navode kao najveći poslijeratni rezultat nekog od naših klubova, protiv Mladosti je došlo dvije milje navijača. Ne ulazim u to ko je bio, ti, Triller, ja, Mortem, peti deseti... Al dvije hiljade došle da dočekaju heroje koji su donijeli bod iz Italije. Raja je truhla i pljuje bez ikakvog razloga. Samo se čeka kiks da svi ovi pljuvači kažu "eto vam, mi smo upozoravali".
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 13 okt 2018, 19:06

Ma jah ,afere Pike Mujkic-Ribar.Mislim da je bila 71/72 ili sezona prije,uglavnom kukali su ko Sinje kukavice.Pred sami kraj,ako se ne varam 2:1 ili 1:0.Bio cini mi se i neki tragicni slucaj u centralnoj lozi(tuga).Na dresovima nam pisalo HENA ili FDS . Ma mladost.
Moramo priznati da su Horde Zla ono sto mi nismo imali.Onaj klip iz BL ,zamisli to u Splitu,BG ili ZG.Ne kazem da nije raja isla ,ali ovi su mi nekako blizi srcu.Puno je teze danas biti vezan za klub nego onda.Znali smo i tad od Anderlehta fasovati (nemoj govoriti koliko).
Pa bolan ne bio Pele dolazio na Kosevo(kao sad Ronaldo,Mesi). Ni dan danas mi nije jasno kako Vahidin obuce dres Zelje u onoj njihovoj prijateljskoj.
Mozda sam luzer , ali meni jednoumlje bilo bolje,pogotovo u kontekstu FKS.
Ima jos jedan legendarni derbi. Mirso Fazlagic dosao iz vojske ,Vahidin 1:0 , Pike 1:1(Muftic "cijenio" ode pored stative ,a ona "pjeske" od stativu i u go.
E onda ludilo Mirso na vrh 16(na nas go/jug/semafor)s koljena na koljeno 2,3x i lobova Ciku Radovica, 2:1. Mi ih zezali vuku se makaroni (vojnicka hrana)po Kosevu. :ljepota: :tokralju: :bih:
Da, da, dolazio Santos sa Peleom na Koševo, ali anamo njima, gledao utakmicu, čuvao ga Blagoje Bratić i to veoma dobro, vjerovatno se ovaj nije puno ni trudio jer je bila prijateljska.

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 13 okt 2018, 19:07

MortemHz je napisao/la:Sjajan gest FK Sarajevo: Bordo klub u humanoj misiji

Fudbalski klub Sarajevo uradio je hvale vrijedan potez u kojem su učestovala dva akademca ovog kluba. Tako su fudbaleri Omladinske škole Bordo tima Kenan Dervišagić i Vidosav Mušić jučer pomogli ekipi Pomozi.ba u podjeli toplih obroka na području grada Sarajeva. "Tvoje je, taman onoliko koliko daš, a Bordo porodica će nastaviti širiti ljubav i učiti svoju djecu da budu dobri ljudi", stoji u saopštenju FK Sarajevo.
MašAllah, svaka čast klubu na ovakvim stvarima. :salut:
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 13 okt 2018, 19:56

SarajevoJeBordo je napisao/la:
Arnelv52 je napisao/la:
Atalanta je realno stanje nas i njih
Jest al u q. Ko eto Atalanta nas stalno pobjedjuje 8:0. Nisu oni puno bolji od nas, ako su i uopće. Bolji su tek toliko što oni nas uopće ne respektuju, a mi njih i previše. U Bosni čim dodje ekipa koja ima dva Brazilca se počne pričati o respektu i sličnim frazama.

Malo za promjenu poštujmo više sebe i gledajmo manje druge.
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :bow: :bow: :bow: :bow:

Zbog ovakvih stručnjaka nas najveći glupani foruma citiraju po prepucavanjima i ismijavaju

EDIT: No hard feelings, vidim da nisi navijač Sarajeva, imaš opšte diskusije drug.
Mene ti glupani ne zanimaju. Neka pišu šta hoće i neka govore šta hoće, ne zaradjuju mi hljeb oni odnosno u ovom slučaju ne zaradjuju hljeb FK Sarajevu oni.

Glupani su i unijeli razdor u naš klub onda kad su se počeli slušati. Niko od njih ne želi klubu bill šta dobro i sve što se oko kluba dešavalo loše oni su samo pojačavali i stvarali razdor.

Ja vam kažem a boli me briga kako ćete shvatiti trećinu toga da je protivnik jači nalazi se u našim glavama. Precjeni se svaki malo jači protivnik. Druga trećina je u tome da im mi zato što im poklanjamo pažnju i govorimo kako su jaki bildamo samopouzdanje.

Slomi igračima Reala samopouzdanje pa ćeš vidjet kako će igrat. A mi svoje konstantno uništavamo, a drugima pomažemo.

Našem klubu treba više samopoštovanja i manje respekta.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 13 okt 2018, 20:11

"Našem klubu treba više samopoštovanja i manje respekta."

Momak je upravu, ništa nije loše reko. A to što imaju neki taj ŠABANSKI mentalitet iz provincija kad dođe neko jači, odma se user.u i umaju previše respekta prema protivniku. Kad se toga riješimo, onda se može puno više postići.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 13 okt 2018, 20:26

Da je Kovačević bio na golu i da smo malo promijenili roster, možda bi bilo 0:5. Al realno, sve je krenulo niz brdo. One Gomezove udarce ne bi odbranio Kasiljas na svom vrhuncu. Daleko od tog da smo mi blizu Atalante. A realno, bez vrhunskog psihologa, ne možemo očekivat da oni sami probiju te barijere i smanje respekt prema protivniku. Pa ne prilaziš ni svakoj trebi isto jbt, na one top ribe se nećeš ni zalijetat. U ljudskoj prirodi je urođen taj strah od boljeg, odnosno kompleks niže vrijednosti. Da nije tako, ne bi se posebno studirala sportska psihologija nit bi klubovi plaćali masne pare za te stručnjake.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 13 okt 2018, 20:34

Daj Škoro ovo je sport ba, nije riječ o barenju treba. To je druga priča. Ovdje se radi o sportskom natjecanju, ko će biti bolji. Yebo ba Atalantu, ona utakmica se desi jednom u stoljeću. Vjeruj mi da sad odigramo, bilo bi 3,4,5 razlike. Jednostavno takav dan bio. Nama loš, njih krenulo. Samo je stvar što nisi odigro mangupski, pofajtaj se do zadnjeg daha ba, pa makar primio 5,6 komada. A nebi sigurno toliko. Nego strah, respekt i mentalitet je taj koji nas vazda yebe da odemo dalje. To je tako kod nas ovdje.

StariGrad071
Kontakt:

Post Postao/la StariGrad071 » 13 okt 2018, 20:36

Nahvalis domacina/gosta slozis im 3cu i na kraju kazes da su nas namucili, zahvalis se na fer trmekmi i idemo dalje.

**** to je do mentaliteta igraca, on se pomirio u startu da je tako i tu ti nista ne pomaze.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 13 okt 2018, 20:55

Stroj1946 je napisao/la:"Našem klubu treba više samopoštovanja i manje respekta."

Momak je upravu, ništa nije loše reko. A to što imaju neki taj ŠABANSKI mentalitet iz provincija kad dođe neko jači, odma se user.u i umaju previše respekta prema protivniku. Kad se toga riješimo, onda se može puno više postići.
Ta mu izjava ima smisla ako pričamo o ekipama iz naše lige i ekipama iz osrednjih evropskih liga. A reći da je Atalanta malo ili nimalo jača od nas je glupost svemirskih razmjera. Ali dečko je svakako navijač Arsenala.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 13 okt 2018, 21:09

Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Google [Bot], Google Adsense [Bot], Tatamata1946 i 39 gostiju.