FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 05 feb 2013, 12:47

anelbavarac je napisao/la:Koji ce nam qurac ovaj??
Ma nista to nije sluzbeno, ali I ne treba uzimati previse sa rezervom jer sam siguran da ima dosta istine u ovim spekulacijama.

Ovo je tipicno slabljenje protivnika, naravno ako se uopste ostvari ovaj transfer.
Lewa nije los napadac, naprotiv, ali ja mislim da Bayernu treba neko jos pokretljiviji i brzi, no vidjecemo sta ce biti u narednom periodu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 feb 2013, 13:16

secer je napisao/la:sta je bitldjuse, sta hoces?
Slabo si pljuvo, a malo drko! :lol:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

amel10071988
Kontakt:

Post Postao/la amel10071988 » 05 feb 2013, 13:20

Pa zar Pep ne preferra okretne napadače,tehnički potkovane i brze tipa,suarez,aguero....totalno nelogičan potez ako je to istina,s obzirom da imamo "sidraša" i previše :D
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 feb 2013, 13:25

amel10071988 je napisao/la:Pa zar Pep ne preferra okretne napadače,tehnički potkovane i brze tipa,suarez,aguero....totalno nelogičan potez ako je to istina,s obzirom da imamo "sidraša" i previše :D
jel shvačate vi koliko su ljudi mutavi po ovom ppitanju? S tim da mi nije jasTno kako to niko nevidi!!!

Pa lik je imao Etooa, IbraGnojkovića i Villu - 3 različita napadača SKUPE svjetske klase. Znači ne jednu vrstu već **** 3. Ali mi ćemo zaključiti da ono voli malog, sexualnog. vižljastog? Zbog ćega? zato što mu je poslije špicu igrao Messi? E pa ljudovi moji onda vi meni nađite Messija broj dva, a ne nekog Suareza ili Falcaa!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

amel10071988
Kontakt:

Post Postao/la amel10071988 » 05 feb 2013, 13:32

anton 1983 je napisao/la:
jel shvačate vi koliko su ljudi mutavi po ovom ppitanju? S tim da mi nije jasTno kako to niko nevidi!!!

Pa lik je imao Etooa, IbraGnojkovića i Villu - 3 različita napadača SKUPE svjetske klase. Znači ne jednu vrstu već **** 3. Ali mi ćemo zaključiti da ono voli malog, sexualnog. vižljastog? Zbog ćega? zato što mu je poslije špicu igrao Messi? E pa ljudovi moji onda vi meni nađite Messija broj dva, a ne nekog Suareza ili Falcaa!
Kao prvo hvala na komplimentu,nije lahko danas biti mutav,a kao drugo;po tebi jedino je messi tip igraca kakvog sam ja opisao,a na messija uopste nisam mislio a kamoli pomenuo
Kad vec spominjes Eto-a Villu i drustvo onda moras da znas da su to napadači koji mogu igrati 1 na 1 sa bilo kakvim odbrabenim a na nasu zalost ni Gomez ni Mandzukic to neznaju
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 feb 2013, 13:38

Pa za razliku od Gomeza, Lewandowski više učestvuje u igri. Nije on sidraš, uopće. Ne znam na osnovu čega ste došli do tog zaključka. :?
Odličan u skoku, sjajno se gradi, dobro otvara igru, već 2 sezone cijepa mreže, nezgodan za čuvati... Iskreno, kad bih birao između Gomeza i Lewandowskog, svaki put bih se odlučio za Poljaka.

Što se tiče Dantea, fakat je lik još više podigao formu iz 'Gladbacha. Kada je objelodanjeno da će nositi dres Bayerna, mislio sam da će samo popunjavati mjesto na klupi za rezervne igrače, a on bukvalno "otjera" Boatenga na klupu. Baš je Bayern pogodio njegovim dovođenjem.

Sad, da l' je najveća "krađa" u istoriji fudbala - daleko od toga. Pa prije nekoliko godina ste imali pravu krađu (čitaj pod Kagawa), a da ne govorim o krađama koje svake godine urade Porto ili Wengerova skaut služba. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 feb 2013, 13:38

Ettoa je otjerao, sa Ibrahimovićem je napravio totalni promašaj a Villa nije pokazao ni 50% od igre koju je pružao u Valenciji.

Ovog sam se i najviše pribojavao a to su transferi a Guardiola je tu išao ko bos po trnju u Barceloni i evo sad došao red i na Bayern čim povezuju ovog levata sa nama.

Ako sam i očekivao da neko dođe u napad onda je to trebao napadač koji je bolji od Gomeza a ne Lewat. :?
1974---1975---1976---2001---2013---2020

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 05 feb 2013, 13:40

Dolazak Lewandowskog (ako dodje) po mom misljenju znaci jedno a to je prodaja Gomeza.

Panda
Kontakt:

Post Postao/la Panda » 05 feb 2013, 13:41

Saurman je napisao/la: Ako sam i očekivao da neko dođe u napad onda je to trebao napadač koji je bolji od Gomeza a ne Lewat. :?
falcao je jedini klasicni napadac koji bi bio pojacanej za bajern. kakav **** lewandowski, moze ako ce biti rezerva pizzaru
sve su pite pitice, samo burek pitac je

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 feb 2013, 13:52

amel10071988 je napisao/la:
Kao prvo hvala na komplimentu,nije lahko danas biti mutav,a kao drugo;po tebi jedino je messi tip igraca kakvog sam ja opisao,a na messija uopste nisam mislio a kamoli pomenuo
Kad vec spominjes Eto-a Villu i drustvo onda moras da znas da su to napadači koji mogu igrati 1 na 1 sa bilo kakvim odbrabenim a na nasu zalost ni Gomez ni Mandzukic to neznaju
Mene samo prvo zanima, drugo i treće ne :lol:

Prvo nisi ti mutav nego ljudi.

Pzai premisu, on oće malog vižljastog dribel stark napadača - jedini takav kojeg je imao je Messi i MOŽDa, ali samo možda Villa.

Isto tako u svoje 4 godine on je imao 4 prva napadača - Ibru, Etooa, Meesia i Villu, ali svi znamo da ON UVIJEK ima samo TU vrstu napadača.

Jel razumiješ? :mrgreen:

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 05 feb 2013, 14:12

Ljudi Guardiolu i Barcu pamte samo iz njegove zadnje sezone. Kad ih pitas sta je prije toga bilo, veze nemaju. Naravno, ne mislim na sve ljude, samo mutave. :mrgreen:
#divovi

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 05 feb 2013, 14:52

Pazite jednu stvar.Ovo bi vrlo lako mogla biti istina sto se tice Lewandovskog.Jer to je objavio Sky Italia.A oni su prvo rekli da je Pep potpisao za Bayern.I u ovom prijelaznom roku su uvijek prvi otkrivali transfere koji su u svakom slucaju bili tocni.

Tako da ja ne bi ostao samo na spekulaciji.Ali stvarno ako pređe.Koji ce on racku Bayernu?

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 feb 2013, 14:58

nate je napisao/la:Pazite jednu stvar.Ovo bi vrlo lako mogla biti istina sto se tice Lewandovskog.Jer to je objavio Sky Italia.A oni su prvo rekli da je Pep potpisao za Bayern.I u ovom prijelaznom roku su uvijek prvi otkrivali transfere koji su u svakom slucaju bili tocni.

Tako da ja ne bi ostao samo na spekulaciji.Ali stvarno ako pređe.Koji ce on racku Bayernu?
I joj da samo znaš zašto je to tako! :lol: Tvoje neznqanje o Dinamu, nije niti blizu onoga što neznaš o ovome! :lol: :lol: :lol: :lol:

DieRoten
Kontakt:

Post Postao/la DieRoten » 05 feb 2013, 15:16

Dovođenjem Lewandovskog, prodaje se ili Gomez ili Mandžukić. Pizzaro svejedno ide na kraju sezone. Jeste on iskusan i sve to, ali jednostavno nema mjesta u timu. Ako je ovo istina, šanse za povratak Petersena su gotovo 0 %.
Lewandovski jeste dobar igrač, okretan je i čak bolje sarađuje s timom nego ijedan napadač u Bayernu. Ali ako je već Bayern krenuo s Guardiolom, krenuo s obrtanjem novca, još više i više, logično bi bilo da se dovede neka bomba u napadu tipa Falcao ili Suarez. Odavno Bayern nema taj ubojiti špic o kojem će se brujiti naokolo.
Stvarno bi mi žao bilo da Mario Gomez na bilo koji način izgubi mjesto u timu, jer se radi o igraču koji igra na jedan potez kojim može promijeniti utakmicu. Najbolje rješenje bi bilo onda i ne dovoditi nikoga, jer time bi i Mandžukić i Gomez izgubili mjesto u prvih 11. Al' vrijeme će pokazati. ;)
Bayern sigurno neće ići silaznom putanjom. I Gomez je sam izjavio da nije nezadovoljan jer je trenutno na klupi. Pa morao je doćo i taj period da se malo i on ohladi. Već je, recimo, 2-3 godine stalan u ekipi, a po njegovim izjavama možete vidjeti da cijeni i to što je uopšte u Bayernu jer je evidentno da ovaj klub raste iz dana u dan i pretvara se u mašinu koja hara Evropom. :D

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 feb 2013, 15:21

Jedino što je normalno je to što je anton objašnjavao gore da Pep hoće 3 različita tipa napadača da ima i ima vjerovatne neke zamisli. Ja sam u svom postu prije, nakon što se ovde krenulo raspravljat, već govorio o tome da se želi imati 3 top napadača.

Što se pojačanja generalno tiče, moje je mišljenje da nam skoro pa ne trebaju i činjenica je da su nam dobro došla ako su stvarno toliki kalibri da su bolji od naših igrača koje već imamo. Zato sam i govorio prije nešto što bi nas trebalo oborit sa stolice, to bi jedino bio neki transfer možda Falcao (ili jedino još kad bi Messi došao :lol: ). Jednostavno ništa nas ne bi, ili mene pogotovo, da kažem lično mišljenje oborilo s nogu. Toliko je bilo demonstracije sile proteklih mjeseci i toliko imamo heben kadar, da nas jedino neviđene bombe mogu pojačat.

Ali, sad ima ono ali, a to je da se mogu desit ovakva pojačanja koja mogu upotpunit kadar i to su sad neke zamisli uprave i Pepa. Pep možda želi još veću širinu i slično.
Lewandowski je napadač koji spada u klasu, dobar je to napadač, tražen, iako bi to bio jedan sasvim normalan transfer za Bayern i može biti samo jedna dopuna i žešća konkurencija postojećim napadačima. Niti mi je on bolji od Gomeza, niti od Mandže (koji razvaljuje po kvartu i nemoj sad da mi krene preispitivat što sam rekao da i od ovog nije bolji, jer do sljedeće sezone se za mnoge napadače neće smijet spomenut da su bolji od Hrvata, ni spomenut!!!! ZAPAMTITE).....

Smiješna mi je stvar kod pojedinih forumaša isto, što svoje stavove o nekom napadaču grade na osnovu mišljenja naših quasi stručnjaka, a ne na osnovu svog mišljenja (nekad nije loše malo više stvari posmatrat, pa svoje mišljenje izgradit, onako usput..... :) )
Ovo se odnosi pogotovo na izraz sidraš, jer npr ako je Gomez sidraš, onda šta je Crouch. A da Gomez nije sidraš, jedan clip će odmah demantovat. A pošto svako to može naći i pogledat i zaključit sam, onda ne vidim potrebu to i postavljat ovde. Pogotovo što je već postavljano.

Sa sidrom sigurno nećete osporiti kvalitet Gomeza, s nečim drugim možda da, ali sa sidrom ne, ne...... :lol:
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 05 feb 2013, 15:42

anton 1983 je napisao/la:Slabo si pljuvo, a malo drko!
kak bolan slabo, et tebi puna usta :twisted: :lol:
Monolog je napisao/la:Odličan u skoku, sjajno se gradi, dobro otvara igru, već 2 sezone cijepa mreže, nezgodan za čuvati.
+ sto je brzi i eksplozivniji od nasih napadaca. ne znam postoji li neka ´devetka´ da je bolji tim plejer od levandovskog.
mozemo se mi zayebavat i prcat zute, al treba bit realan i rec da je levandovski najbolji napadac u ligi i jedan od najboljih u evropi. ko je gledo tekmu kuzen - domuz, taj zna o cemu pricam.

mislim da sam jedini koji je pozdravio mandzin prelazak u bayern i reko da ce bit pravo pojacanje.
ali, moram biti realan i rec da je poljak za min. 20% jaci.

osim toga, njegov eventualni prelazak meremo gledati kao otvaranje vrata za gocinja.
ako je to plan uprave, onda im treba skinut kapu.
dakle, ako levat sljegne u bayern, ja cu bit prvi koji ce pozdraviti taj transfer.
al budite sigurni da necu plakat ako ne dodje do transfera.

jedini manko je taj sto bi po bayernu pocela nestajat skupocjena auta. :mrgreen:
effe_sa je napisao/la:to što je anton objašnjavao
anton objasnjavao :o :lol:
znas li ti kako je crnogorac posto lijen?
reko mu anto ´sjedi da ti njesta objasnim´ :lol:
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 05 feb 2013, 15:46

effe_sa je napisao/la:Što se pojačanja generalno tiče, moje je mišljenje da nam skoro pa ne trebaju i činjenica je da su nam dobro došla ako su stvarno toliki kalibri da su bolji od naših igrača koje već imamo. Zato sam i govorio prije nešto što bi nas trebalo oborit sa stolice, to bi jedino bio neki transfer možda Falcao (ili jedino još kad bi Messi došao :lol: ). Jednostavno ništa nas ne bi, ili mene pogotovo, da kažem lično mišljenje oborilo s nogu. Toliko je bilo demonstracije sile proteklih mjeseci i toliko imamo heben kadar, da nas jedino neviđene bombe mogu pojačat.
Da cinjenica je da Bayern uveliko dominira u svjetskim okvirima, ali pitanje je da li Bayernu nece trebati pojacanja s obzirom da ce vecina Bayernovih igraca vec pri dolasku Guardiole biti za godinu starija. Za Ribija me nije strah, jer on kako stari bolji je bas kao vino 8-) . No ima tu jos par igraca koji ce napustiti Bayern s obzirom na njihov broj godina, neki ce uci u brojku od 30 sto ipak nije malo, pa se cak mozda i neko od njih proda. Slazem se da Bayernu ne moze pomoci veliki broj igraca, jer nema mnogo igraca koji su klasa da igraju u Bayi, ali ipak nekoliko pojacanja ce biti neophodna zbog razloga navedenih iznad u postu. Misljenja sam da Bayern ne treba uopste da trosi neke astronomske cifre i uslisava neosnovane zelje Guardiole, ako takvih zelja uopste i ima jer znamo kako mediji govore vise lazi nego li istine. Medjutim nekoliko pojacanja su neophodna na ljeto, barem da se popune eventualni odlasci. Da se mene pita doveo bih Sidney Sama iz Levrkusena, odlican igrac koji neopravdano sjedi na klupi Levera, imao bi on prilike za igru.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

addoBvB
Kontakt:

Post Postao/la addoBvB » 05 feb 2013, 15:48

Ma to vam je jedna obicna izvala medija,mozda cak i od strane Bayerna,prepali se cup utakmice,koja ce se odigrati uskoro.Vjerovatno na taj nacin zele da uzdrmaju ekipu...Znaci nista od toga... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 05 feb 2013, 15:57

MA odmah pokusati dovesti i Gotzea ili Reusa na mjesto Robbena i riješiti stvari za budućnost.Mislim da bi BVb prihvatila 50 mil eura za Gotzeinha, mada je nerealno očekivati, ali i veća su se čuda desavala. :D
BVB neće biti slabiji jer će imati dosta novca da dovede jednako kvalitetnog napadača (Dzeko)!
Ali ne padam na ovakve spekulacije dok ne bude sluzbeno.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 feb 2013, 15:59

secer je napisao/la: + sto je brzi i eksplozivniji od nasih napadaca. ne znam postoji li neka ´devetka´ da je bolji tim plejer od levandovskog.
Pretjera ga ti šećko.....Ne znam gdje kod njega toliku eksplozivnost vidiš. Prijem lopte, sputšanje lopte u finom stilu do saigrača, sudjelovanje u igri, solidan tehnički potencijal, te naravno dobra skok igra.
Zna čovjek uvalit dosta golčina, evrogolova, ali zna napravit i ogromne fule, baš onako nevjerovatne, to mu je jedna od mana. Npr. jasno je da je Gomez veća ubica pred golom od njega.

Zadovoljstvo bi bilo kod ovog transfera što bi ga klepili konkurentu, dobili drugačiji tip napadača, imali bi 3 različita tipa pa se može svašta nešto kombinovat, a i ostao bi Poljak u BuLi.
Na temi Dortmunda sam ga znao branit i hvalit neke njegove karakteristike, znači faktički ga cijenim više od žutalja, ali generalno mi nije prvi izbor. To je transfer koji može biti dobar, ali ono da izazove u meni erupciju ludila i zadovoljstva i nije.
secer je napisao/la: mislim da sam jedini koji je pozdravio mandzin prelazak u bayern i reko da ce bit pravo pojacanje.
Zaboravio si i mene tu, vodio sam ratove zbog Mandže ovde.....Takve opake tipove Bayern mora imat u ekipi i da Bog da ostao tu dugo, dugoooo.... :)
secer je napisao/la:ali, moram biti realan i rec da je poljak za min. 20% jaci.
NIKAD.... :) ;) Briši ovo, poslije ćeš sigurno morat priznat da si pogriješio. Nije to toliko zbog Poljaka, nego nezaustavi ovog hrvatskog lava, kako je krenuo, nikooo.... :)
secer je napisao/la:osim toga, njegov eventualni prelazak meremo gledati kao otvaranje vrata za gocinja.
Uffff....Ovo je već za drkingg...... :D :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.