BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
-
- Kontakt:
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Sta hoce ovaj Djedovic ? Dzevdo Alihodzic sve rekao na onom presu . Prije 8 godina kad je bio u najboljim godinama sam vratio BH pasos radi novca i bolje karijere . Ok postujem otisao za lovom ,niko ga nije tjerao njegov izbor bio . Sad 8 godina kasnije kad ima 35 god sjetio se da bi mogao igrati na eurobasketu a da otpadne neko od momaka koji su izborili euro eh ne moze . Baca kost i pravi negativu pred euro . Puno podrska momcima i Adisu , rekao je selektor bit ce i prozori za SP nece biti Muse pa eto prilike za Djedovica.
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 19 jul 2025, 16:11, ukupno mijenjano 2 puta.
Zna li se tacno sta je bilo izmedju njega i Bekira? Nije valjda da je samo jer nije imao dovoljnu minutazu na prvenstvu na kojem je igrao ocajno?TripleThreat je napisao/la: ↑19 jul 2025, 16:03Ja mislim da je Sulejmanović i reprezentacija završena priča, a iskreno se nadam da griješim. Ne znam šta ga odjednom nakon 3 godine može ponukati da se vrati. Moguće jedino novi selektor i to je to.

Pasa moj solidni nemamo ja i ti o čemu pričati, čim ti toliko pratis košarku da recimo nisi upoznat koliko je puta jedan Jokic odbio igrati za Srbiju nakon moljakanja selektora i kapitena Bogdanovica pa mu nikad JAVNO(KLJUČNA RIJEČ) nisu mogli zamjeriti.TripleThreat je napisao/la: ↑19 jul 2025, 15:59Forumaši su glupi, ali ti i dalje nama ne objasni kako to po tvom navodu Bećiragić oslabi reprezentaciju za skoro upola?
Ponovo pitanje, sem Sulejmanovića, ko to od rotacijskih igrača ne igra, a ko je igrao prije?
Je l' to Đedović igrao unazad 10 godina kod Bosnića, Repeše, Mulaomerovića, Vujoševića i Ivanovića pa ga uzimamo u tu jednačinu?
Ni ovo nije tačno. Napretek slučajeva gdje su selektori/savezi bili u lošim odnosima sa igračima.Svi selektori u Europi mole igrače da im se odazovu, pa kad ih isti izrade onda ih pravdaju kako su umorni itd.
Kako pričati o košarci sa ljudima koji istu ne prate, koji nisu upoznati sa sukobom FIBA i ULEB itd...
Svaki Eurobasket od rata na ovamo smo igrali u krnjem sastavu zbog sujeta i nesposobnosti selektora I saveza.
I DA POENTIRAM NIHAD JESTE KRIV ZA ODRICANJE OD PASOSA MADA ON TVRDI DA GA JE AGENT SLAGAO, NEBITNO, ALI ZAŠTO JE TOLIKO TEŠKO ZA VEĆE DOBRO PREĆI I OPROSTITI!? ZAR NISU REPREZENTACIJA I DRŽAVA IZNAD SVAKOG POJEDINCA?
Zadnja izmjena: DRHAUSE, dana/u 19 jul 2025, 16:18, ukupno mijenjano 1 put.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
Vaya je napisao/la: ↑19 jul 2025, 15:46Poslije one partije u Skenderiji protiv Hrvatske, ne bi dozvolio da Lebron uzme sekunde Vrabcu ili Gegicu na EB, a ne nekom Nihadu, pa makar ne odigrali vise nikad ni jedno prvenstvo...DRHAUSE je napisao/la: ↑19 jul 2025, 15:41Baš tako nije ovo njegova privatna reprezentacije da lične frustracije iznosi i da po tome kadrovira.dzemil je napisao/la: ↑19 jul 2025, 15:32Meni je Nihad draži deset puta od ovog lika kojeg zovu selektorom i koji je mnogo namazaniji od Nihada. Ista stvar je i sa Emirom. Neka se gospodin selektor uklopi u tim, odnosno interese same reprezentacije, a ne da se drugi uklapaju njegovoj kvazi sufijskoj predstavi i umišljaju.
Sve reprezentacije imaju igrače koji nisu igrali kvalifikacije ali će igrati Euro jer niko nije lud da se odrekne kvalitetnog igrača.
Nihad je na najvišem nivou Europske košarke koristan igrač u rotaciji a Adis Beciragic ima problem kome bi pala minutaza. Samo je kod nas to važnije od kvaliteta reprezentacije.
Kad Srbija igra kvalifikacije sa jednim timom a Euro sa drugim to nikome u istoj nije problem jer tamo je rezultat na prvom mjestu, nije mahala kao kod nas.
I posto je izjavio da je na raspolaganju reprezenaciji...evo bujrum, nek se udruzi sa savezom, nek mu pomognu da vrati pasos i nek pomogne u Q za WB...nema mu boljeg nacina da se oduzi reprezentaciji...i nek se ukljuci u pricu da se razrijesi problem sa Suljom dokbudu igrali zajedno...

pa zašto sam Đedović mjesecima unazad nije ništa uradio da dobije nazad naše državljanstvo?'DRHAUSE je napisao/la: ↑19 jul 2025, 16:17Pasa moj solidni nemamo ja i ti o čemu pričati, čim ti toliko pratis košarku da recimo nisi upoznat koliko je puta jedan Jokic odbio igrati za Srbiju nakon moljakanja selektora i kapitena Bogdanovica pa mu nikad JAVNO(KLJUČNA RIJEČ) nisu mogli zamjeriti.TripleThreat je napisao/la: ↑19 jul 2025, 15:59Forumaši su glupi, ali ti i dalje nama ne objasni kako to po tvom navodu Bećiragić oslabi reprezentaciju za skoro upola?
Ponovo pitanje, sem Sulejmanovića, ko to od rotacijskih igrača ne igra, a ko je igrao prije?
Je l' to Đedović igrao unazad 10 godina kod Bosnića, Repeše, Mulaomerovića, Vujoševića i Ivanovića pa ga uzimamo u tu jednačinu?
Ni ovo nije tačno. Napretek slučajeva gdje su selektori/savezi bili u lošim odnosima sa igračima.Svi selektori u Europi mole igrače da im se odazovu, pa kad ih isti izrade onda ih pravdaju kako su umorni itd.
Kako pričati o košarci sa ljudima koji istu ne prate, koji nisu upoznati sa sukobom FIBA i ULEB itd...
Svaki Eurobasket od rata na ovamo smo igrali u krnjem sastavu zbog sujeta i nesposobnosti selektora I saveza.
I DA POENTIRAM NIHAD JESTE KRIV ZA ODRICANJE OD PASOSA MADA ON TVRDI DA GA JE AGENT SLAGAO, NEBITNO, ALI ZAŠTO JE TOLIKO TEŠKO ZA VEĆE DOBRO PREĆI I OPROSTITI!? ZAR NISU REPREZENTACIJA I DRŽAVA IZNAD SVAKOG POJEDINCA?
Imamo fakat odličnu ekipu, na svim pozicijama imamo kvalitetu. Meni miriše na uspjeh 

-
- Kontakt:
Druže, ti porediš jednog od najboljih košarkaša u historiji košarke sa Nihadom Đedovićem u 35-oj. Naravno da se za toliki velik nivo talenta prave određeni ustupci.DRHAUSE je napisao/la: ↑19 jul 2025, 16:17Pasa moj solidni nemamo ja i ti o čemu pričati, čim ti toliko pratis košarku da recimo nisi upoznat koliko je puta jedan Jokic odbio igrati za Srbiju nakon moljakanja selektora i kapitena Bogdanovica pa mu nikad JAVNO(KLJUČNA RIJEČ) nisu mogli zamjeriti.TripleThreat je napisao/la: ↑19 jul 2025, 15:59Forumaši su glupi, ali ti i dalje nama ne objasni kako to po tvom navodu Bećiragić oslabi reprezentaciju za skoro upola?
Ja se svakako nisam referisao na Srbiju, nego na druge reprezentacije. Nismo mi jedina reprezentacija koja je imala nesuglasice između selektora i igrača.
I još ne odgovori kako je Bećiragić oslabio reprezentaciju za 40%...
-
- Kontakt:
To i mene zanima.Masqareda je napisao/la: ↑19 jul 2025, 16:10Zna li se tacno sta je bilo izmedju njega i Bekira? Nije valjda da je samo jer nije imao dovoljnu minutazu na prvenstvu na kojem je igrao ocajno?TripleThreat je napisao/la: ↑19 jul 2025, 16:03Ja mislim da je Sulejmanović i reprezentacija završena priča, a iskreno se nadam da griješim. Ne znam šta ga odjednom nakon 3 godine može ponukati da se vrati. Moguće jedino novi selektor i to je to.![]()
U javnosti i medijima je samo Bekirova strana priče, Sulejmanović se nikad nije oglasio.
Po komentarima portala sam čitao razne neke teorije šta bi još moglo biti u pozadini, ali ne bih da to prenosim jer vrlo lahko mogu biti dezinformacije. I ovdje su pojedini forumaši spominjali da ima nešto dublje, ali niko nije konkretizovao.
On traži državljanstvo nazad već 2 godine ali ne može ga dobiti bez pomoći saveza, sam Bećiragić je to priznao na konferenciji za novinare i naveo razloge zašto neće da pomogne. Svi znaju da je Nihad kriv za gubitak državljanstva i on sam naravno ali zadnje dvije godine tražio da se vrati i igra i mislim da je igrač njegovog kalibra druga dimenzija za ovu reprezentaciju. Nihad nije ratni zločinac da mu se za dobro reprezentacije nije moglo oprostiti ali očigledno je raspoloženje u savezu(nesposobnom) protiv toga.filip13 je napisao/la: ↑19 jul 2025, 16:23pa zašto sam Đedović mjesecima unazad nije ništa uradio da dobije nazad naše državljanstvo?'DRHAUSE je napisao/la: ↑19 jul 2025, 16:17Pasa moj solidni nemamo ja i ti o čemu pričati, čim ti toliko pratis košarku da recimo nisi upoznat koliko je puta jedan Jokic odbio igrati za Srbiju nakon moljakanja selektora i kapitena Bogdanovica pa mu nikad JAVNO(KLJUČNA RIJEČ) nisu mogli zamjeriti.TripleThreat je napisao/la: ↑19 jul 2025, 15:59
Forumaši su glupi, ali ti i dalje nama ne objasni kako to po tvom navodu Bećiragić oslabi reprezentaciju za skoro upola?
Ni ovo nije tačno. Napretek slučajeva gdje su selektori/savezi bili u lošim odnosima sa igračima.
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
moze ga dobiti kao što mogu i drugi koji su se odrekli drzavljanstva. laž je da savez tu može nešto uraditi a što sam đedović ne može..DRHAUSE je napisao/la: ↑19 jul 2025, 16:33On traži državljanstvo nazad već 2 godine ali ne može ga dobiti bez pomoći saveza, sam Bećiragić je to priznao na konferenciji za novinare i naveo razloge zašto neće da pomogne. Svi znaju da je Nihad kriv za gubitak državljanstva i on sam naravno ali zadnje dvije godine tražio da se vrati i igra i mislim da je igrač njegovog kalibra druga dimenzija za ovu reprezentaciju. Nihad nije ratni zločinac da mu se za dobro reprezentacije nije moglo oprostiti ali očigledno je raspoloženje u savezu(nesposobnom) protiv toga.filip13 je napisao/la: ↑19 jul 2025, 16:23pa zašto sam Đedović mjesecima unazad nije ništa uradio da dobije nazad naše državljanstvo?'DRHAUSE je napisao/la: ↑19 jul 2025, 16:17
Pasa moj solidni nemamo ja i ti o čemu pričati, čim ti toliko pratis košarku da recimo nisi upoznat koliko je puta jedan Jokic odbio igrati za Srbiju nakon moljakanja selektora i kapitena Bogdanovica pa mu nikad JAVNO(KLJUČNA RIJEČ) nisu mogli zamjeriti.
na kraju, ne treba nam neko ko od početka nije jaqvno rekao da je on pogriješio, uvijek su drugi krivi za to. Prije mjesec je u onom podcastu tvrdio da može igrati, znači da tzvrdi da ima drzavljanstvo. kako to da sd nema?
zato što od početka petlja,laže
-
- Kontakt:
DRHAUSE je napisao/la: ↑19 jul 2025, 16:33On traži državljanstvo nazad već 2 godine ali ne može ga dobiti bez pomoći saveza, sam Bećiragić je to priznao na konferenciji za novinare i naveo razloge zašto neće da pomogne. Svi znaju da je Nihad kriv za gubitak državljanstva i on sam naravno ali zadnje dvije godine tražio da se vrati i igra i mislim da je igrač njegovog kalibra druga dimenzija za ovu reprezentaciju. Nihad nije ratni zločinac da mu se za dobro reprezentacije nije moglo oprostiti ali očigledno je raspoloženje u savezu(nesposobnom) protiv toga.filip13 je napisao/la: ↑19 jul 2025, 16:23pa zašto sam Đedović mjesecima unazad nije ništa uradio da dobije nazad naše državljanstvo?'DRHAUSE je napisao/la: ↑19 jul 2025, 16:17
Pasa moj solidni nemamo ja i ti o čemu pričati, čim ti toliko pratis košarku da recimo nisi upoznat koliko je puta jedan Jokic odbio igrati za Srbiju nakon moljakanja selektora i kapitena Bogdanovica pa mu nikad JAVNO(KLJUČNA RIJEČ) nisu mogli zamjeriti.
-
- Kontakt:
Nije ratni zlocinac al ima 35 godina i nije igrao kad je najvise trebalo . Sad bi uzeo minute i mjesto u timu momcima koji su prosli tesku grupu i igrali povredenji za reprezentaciju .DRHAUSE je napisao/la: ↑19 jul 2025, 16:33On traži državljanstvo nazad već 2 godine ali ne može ga dobiti bez pomoći saveza, sam Bećiragić je to priznao na konferenciji za novinare i naveo razloge zašto neće da pomogne. Svi znaju da je Nihad kriv za gubitak državljanstva i on sam naravno ali zadnje dvije godine tražio da se vrati i igra i mislim da je igrač njegovog kalibra druga dimenzija za ovu reprezentaciju. Nihad nije ratni zločinac da mu se za dobro reprezentacije nije moglo oprostiti ali očigledno je raspoloženje u savezu(nesposobnom) protiv toga.filip13 je napisao/la: ↑19 jul 2025, 16:23pa zašto sam Đedović mjesecima unazad nije ništa uradio da dobije nazad naše državljanstvo?'DRHAUSE je napisao/la: ↑19 jul 2025, 16:17
Ima kvale za SP nece biti Muse eto mu šanse da se vrati i trebao je otici licno razgovarati s selektorom a ne preko podcasta se nametati .
Kikanovica treba zvati a nije ni Mirza jos ostario.
Kako si gl*p ? Ili si početnik? Prije ovo drugo Filip.filip13 je napisao/la: ↑19 jul 2025, 16:39moze ga dobiti kao što mogu i drugi koji su se odrekli drzavljanstva. laž je da savez tu može nešto uraditi a što sam đedović ne može..DRHAUSE je napisao/la: ↑19 jul 2025, 16:33On traži državljanstvo nazad već 2 godine ali ne može ga dobiti bez pomoći saveza, sam Bećiragić je to priznao na konferenciji za novinare i naveo razloge zašto neće da pomogne. Svi znaju da je Nihad kriv za gubitak državljanstva i on sam naravno ali zadnje dvije godine tražio da se vrati i igra i mislim da je igrač njegovog kalibra druga dimenzija za ovu reprezentaciju. Nihad nije ratni zločinac da mu se za dobro reprezentacije nije moglo oprostiti ali očigledno je raspoloženje u savezu(nesposobnom) protiv toga.
na kraju, ne treba nam neko ko od početka nije jaqvno rekao da je on pogriješio, uvijek su drugi krivi za to. Prije mjesec je u onom podcastu tvrdio da može igrati, znači da tzvrdi da ima drzavljanstvo. kako to da sd nema?
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
https://n1info.ba/sport/kosarka/alibego ... nje-video/
Uz Kamenog, jedan od drazih igraca u reprezentaciji
Uz Kamenog, jedan od drazih igraca u reprezentaciji

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Da zaigraju na SP ili OI aBdDamirT je napisao/la: ↑19 jul 2025, 16:53https://n1info.ba/sport/kosarka/alibego ... nje-video/
Uz Kamenog, jedan od drazih igraca u reprezentaciji![]()

Eh da je mogao igrati kao domaći igrač na prošlom EB možda bi i prošli grupu
bordobijeli je napisao/la: ↑19 jul 2025, 16:41Nije ratni zlocinac al ima 35 godina i nije igrao kad je najvise trebalo . Sad bi uzeo minute i mjesto u timu momcima koji su prosli tesku grupu i igrali povredenji za reprezentaciju .DRHAUSE je napisao/la: ↑19 jul 2025, 16:33On traži državljanstvo nazad već 2 godine ali ne može ga dobiti bez pomoći saveza, sam Bećiragić je to priznao na konferenciji za novinare i naveo razloge zašto neće da pomogne. Svi znaju da je Nihad kriv za gubitak državljanstva i on sam naravno ali zadnje dvije godine tražio da se vrati i igra i mislim da je igrač njegovog kalibra druga dimenzija za ovu reprezentaciju. Nihad nije ratni zločinac da mu se za dobro reprezentacije nije moglo oprostiti ali očigledno je raspoloženje u savezu(nesposobnom) protiv toga.
Ima kvale za SP nece biti Muse eto mu šanse da se vrati i trebao je otici licno razgovarati s selektorom a ne preko podcasta se nametati .

to u neodstatku argumenata prelaziš na uvrede? jadno da jadnije ne može biti, kada vjwrovatno dobiješ ban skontati ćeš možda zbog čega jeDRHAUSE je napisao/la: ↑19 jul 2025, 16:43Kako si gl*p ? Ili si početnik? Prije ovo drugo Filip.filip13 je napisao/la: ↑19 jul 2025, 16:39moze ga dobiti kao što mogu i drugi koji su se odrekli drzavljanstva. laž je da savez tu može nešto uraditi a što sam đedović ne može..DRHAUSE je napisao/la: ↑19 jul 2025, 16:33
On traži državljanstvo nazad već 2 godine ali ne može ga dobiti bez pomoći saveza, sam Bećiragić je to priznao na konferenciji za novinare i naveo razloge zašto neće da pomogne. Svi znaju da je Nihad kriv za gubitak državljanstva i on sam naravno ali zadnje dvije godine tražio da se vrati i igra i mislim da je igrač njegovog kalibra druga dimenzija za ovu reprezentaciju. Nihad nije ratni zločinac da mu se za dobro reprezentacije nije moglo oprostiti ali očigledno je raspoloženje u savezu(nesposobnom) protiv toga.
- relativizam
- Kontakt:
Vidi se da ne pratis košarku19vendetta87 je napisao/la: ↑19 jul 2025, 12:26Druze, ako ne pratis kosarku, nemoj onda lupati gluposti.relativizam je napisao/la: ↑19 jul 2025, 12:02
A Gordic Ilic Djedovic Sulejmanovic i Garza bi bili bara bara sa našom prvom postavom izuzev Nurkica
Gordic i Sulejmanovic NE ZELE da igraju za reprezentaciju.
Djedovic je sad nepotreban, sjetio se igrati kad treba ici na Eurobasket.
Garza nema sportsko drzavljanstvo i nepotreban nam je jos jedan igrac na centarskoh poziciji kad muku mucimo na poziciji playmakera.
Vrhunska reprezentacija, ne bih se iznenadio da odu i do polufinala.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Trenutno korisnika/ca: jasmin10, TripleThreat i 7 gostiju.