FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 16 mar 2013, 22:58

100 golova u 38 utakmica, bilans koji je Bayern do sada ostvario.
Naklon do poda. 8-)

Inace, 333 utakmica koja je otisla na nasu stranu tokom historije a da su se iste igrale na gostovanjima.

Puno brojki, kad nema doktora, moram ja.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 16 mar 2013, 23:10

Posto sam dobio blagoslov od gospodina Geronima, da i ja bacim po koju recenicu povodom cetvrtfinalnih parova LIGE SAMPIONA.

Kao sto svi znamo, Liga sampiona nije vise ono sto je nekad bila. Nekad je bila kup sampiona. To je blago receno sve jedna velika namestaljka, sve to polako gubi smisao, samo sto se tu neke izakulisne radnje, a i sama pomisao na to takmicenje u nama navijacima izaziva uzbudjenje i zadovoljstvo, pa se i zaboravi na to.
Zna se sta je cilj Misela Platinija i njegove bande - "El klasiko". Njih pare zanimaju. Prosle godine im taj plan nije posao za rukom, nisu uspeli da ih upare zbog tamo nekih Celsija i Bajerna, a sad ponovo, ista meta, isto odstojanje. Doduse, za koju godinu ce u centar pozornosti gospodina Platinija doci takozvani "OIL CLASICO" no, na zalost morace da priceka jos koju sezonu dok uprava mancesterskog "diva" ne smeni harizmaticnog sefa strucnog staba, nosioca progresivnih ideja i misli, jednog vizionara, coveka koji redja pobede na evropskoj sceni, i pred cijom cetom drhti krem evropskog fudbala, promucurnog Mancinija.

Pre nego sto malo detaljnije analiziram parove ponaosob, misljenja sam da tim koji prodje dalje u dvomecu Bajerna i Juventusa u polufinalu rovovskom bitkom izbacuje Barselonu, a zatim gubi od Reala u finalu prvenstveno zbog sile kartona i desetkovanog igrackog kadra.

Barselona - Psg
Psg, em lazni klub, em neuigran, a znamo kako takve ekipe prolaze protiv ekipe iz pokrajine Spanije koja se vodi parolom: "Katalonija radi, a Madrid se gradi". Barseona doslovno jede takve klubove. Salu na stranu, Psg je jedan div evropskog nogometa, klub koji ima izvanredan "projekat" i jos bolju omladinsku skolu, koja je pravi rasadnik talenata uz onu sa Etihada, skola koja je iznedrila najvece magove bubamare. A o upravi ne treba trositi reci, to je uprava koju cine ljudi od reci, a bogami i novca. Posebno bih izdvojio njihovog skauta, gospodina NASSERA AL-KHELAIFI-a koji je nadaleko poznat po dovodjenju mladih i perspektivnih momaka, i ispaljivanje istih u orbitu svetskog fudbala. Tako da ce Barsa moci mnogo da nauci od jedne institucije.

Dakle, da rezimiramo, raskovace ih Barsni inzenjeri niskogradnje sa sve Ajfelovom kulom, a onda ce da razmene telesne fluide sa njihovima zenama, a nakon tog koitusa ce da prodju kroz trijumfalnu kapiju u povratku rodnoj Spaniji, pardon, Kataloniji.
I, da, umal' da zaboravim, ovaj mec ce biti poseban zbog jos jedne cinjenice, bice ovo susret starih znanaca, emigranta iz Bosne, Djepetovog odabranika, koji ce verovatno uspeti da zatrse mrezu bivseg kluba. Svi znamo ko je u pitanju.
Real - Galatasaraj
U Stanbolu na Bosforu, prodavci simita i buregcije kunu svoje gore list, Dzunejta Cakira sto im je na ponovni pohod na Evropu dodelio ekipu mutniju od reke Taho/Tezo. Tako da ce i ovaj put zidine Beca biti prejake cak i za djulad ispaljenu iz topa Hamita Altintopa.
Ovo je ujedno i prilika za nekadasnjeg kraljevica Veslija Snajdera koji je u smiraj prelaznog roka pojacao zuto-crvene, da jos jednom pokaze rukovodstvu bivseg kluba da se itekako prevarilo kad ga je najurilo.

Ukratko, Real ce da iskusno proci u naredni krug i tu ce se zavrsiti odiseja Galate i ove sezone fantasticnog strelca Buraka Jilmaza.

Malaga - Dortmund
Moglo bi se reci da se ovoga puta fortuna osmehnula Borusiji, ne ona iz Dizeldorfa, i da su dobili mozda i najlakseg protivnika na papiru, ekipu Malage ciji kostur ekipe cine igraci koji su nekad branili boje Bajerna, Demikelis i Roke Santa Kruz. Rekao bih da ce Dortmund uz malo muke uspeti da ih eliminise i onda ide na noge Realu.

Kao sto sam i rekao ako se Real i Borusija sastanu, Real ce mucki da ih izbaci, iako ce Jirgen da ih nadigra kao i u grupnoj fazi. Real bespogovorno ima izvanrednu ekipu, od kojih se posebno isticu olosi, moralni pigmeji, od kojih bih izdvojio coveka koji kao da je izasao iz filma: ''Dobar, los, zao" , kuboja bez ponca Di Mariju, neizostavne Pepea i Ramosa, kao i precenjenog trenera, mufljuza, Murinja.

Eto, malo nezadovoljstva se akumuliralo u meni, pa sam osuo paljbu po RealU.

Dalje, ali ne puno dalje, duelu Juventusa i Bajerna bih trebao posvetiti najvise paznje, ali cu to ostaviti za naredni period, uoci utakmice, a sad cu ukratko napisati da smo izvukli najtezeg rivala, sa kojim ne znamo na cemu smo. Uvek su mi bili antipatican klub, i njihovi igraci, ta lica, ma sve sto ima veze s klubom. Toliko neougodna ekipa, Italijani, pa i ta famoza 3-5-2 formacija, sa kojom smo uvek tesko izlazili na kraj. Mislim da je prvi mec najvazniji, a s obzirom da smo mi domacini, i mislim da ce Juventus da postigne gol, mozda cak i dva, i da ce im to biti dovoljan kapital pred revans.
Sad bih rado polemisao o taktici, pristupu igri, i svemu ostalom, ali je to jako opsiran i nezahvalan posao, tako da cu o tome drugom prilikom.
Dakle moje misljenje je da su polufinalni parovi: Real - Dortmund i Barselona : Juventus.
A mozda se desi neko cudo, pa na opste iznenadjenje prodje Malaga, a ovo moje pisanije se ispostavi kao gomila gluposti, pa polufinalni par budu npr Bajern i Malaga.

Ti, koji si procitao ovo, moras priznati da je posle ruskih klasika i Tarzanije ovo daleko najkvalitetnije stivo koje su procitao do sada. :P

OVO JE BIO PREGLED LIGE SAMPIONA IZ UGLA JEDNOG UGURSUZA. :)

Klare

Post Postao/la Klare » 16 mar 2013, 23:12

Ovo je fascinantno, fenomenalno izdanje bilo,
igra iznad očekivanja, priznati moramo.

Na oko ta statistika protiv Arsenala je bila i puno bolja, ali ovo danas je klasična igra iz ove godine,
jako, sigurno, a na momente svjesno prepuštanje sredine protivniku...

Jako u odbrani, a kad se otvori šansa jako i direktno u tranziciju,
ti korneri i inicijativa Bayera varaju one koji ne znaju,
no nas prave zavarali nisu, pa su zato i dobili po nosu.

Još je nevjerovatan umor bio prisutan, ekipa je potrošena obaranjem silnih rekorda, uspostavljanjem čiste dominacije,
a red došao na punjenje baterija, u pravi trenutak! :idea:

Jupko je danas odradio pos'o, neki se čude izmjenama, no izmjene su na mjestu,
taktički potkovane i potezi u pravo vrijeme.

Gomo odlučiio majstorijom kontra Hofe, a sada još jedna majstorija(inače i ranije od njega viđena), kakva promjena pravca, koja snaga, koja koncentracija, za ono nema riječi, trenutak inspiracije svojstven samo najboljim koji su ikada igrali ovu igru.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 16 mar 2013, 23:15

farinelli123 je napisao/la:Posto sam dobio blagoslov od gospodina Geronima, da i ja bacim po koju recenicu povodom cetvrtfinalnih parova LIGE SAMPIONA.

Kao sto svi znamo, Liga sampiona nije vise ono sto je nekad bila. Nekad je bila kup sampiona. To je blago receno sve jedna velika namestaljka, sve to polako gubi smisao, samo sto se tu neke izakulisne radnje, a i sama pomisao na to takmicenje u nama navijacima izaziva uzbudjenje i zadovoljstvo, pa se i zaboravi na to.
Zna se sta je cilj Misela Platinija i njegove bande - "El klasiko". Njih pare zanimaju. Prosle godine im taj plan nije posao za rukom, nisu uspeli da ih upare zbog tamo nekih Celsija i Bajerna, a sad ponovo, ista meta, isto odstojanje. Doduse, za koju godinu ce u centar pozornosti gospodina Platinija doci takozvani "OIL CLASICO" no, na zalost morace da priceka jos koju sezonu dok uprava mancesterskog "diva" ne smeni harizmaticnog sefa strucnog staba, nosioca progresivnih ideja i misli, jednog vizionara, coveka koji redja pobede na evropskoj sceni, i pred cijom cetom drhti krem evropskog fudbala, promucurnog Mancinija.

Pre nego sto malo detaljnije analiziram parove ponaosob, misljenja sam da tim koji prodje dalje u dvomecu Bajerna i Juventusa u polufinalu rovovskom bitkom izbacuje Barselonu, a zatim gubi od Reala u finalu prvenstveno zbog sile kartona i desetkovanog igrackog kadra.

Barselona - Psg
Psg, em lazni klub, em neuigran, a znamo kako takve ekipe prolaze protiv ekipe iz pokrajine Spanije koja se vodi parolom: "Katalonija radi, a Madrid se gradi". Barseona doslovno jede takve klubove. Salu na stranu, Psg je jedan div evropskog nogometa, klub koji ima izvanredan "projekat" i jos bolju omladinsku skolu, koja je pravi rasadnik talenata uz onu sa Etihada, skola koja je iznedrila najvece magove bubamare. A o upravi ne treba trositi reci, to je uprava koju cine ljudi od reci, a bogami i novca. Posebno bih izdvojio njihovog skauta, gospodina NASSERA AL-KHELAIFI-a koji je nadaleko poznat po dovodjenju mladih i perspektivnih momaka, i ispaljivanje istih u orbitu svetskog fudbala. Tako da ce Barsa moci mnogo da nauci od jedne institucije.

Dakle, da rezimiramo, raskovace ih Barsni inzenjeri niskogradnje sa sve Ajfelovom kulom, a onda ce da razmene telesne fluide sa njihovima zenama, a nakon tog koitusa ce da prodju kroz trijumfalnu kapiju u povratku rodnoj Spaniji, pardon, Kataloniji.
I, da, umal' da zaboravim, ovaj mec ce biti poseban zbog jos jedne cinjenice, bice ovo susret starih znanaca, emigranta iz Bosne, Djepetovog odabranika, koji ce verovatno uspeti da zatrse mrezu bivseg kluba. Svi znamo ko je u pitanju.
Real - Galatasaraj
U Stanbolu na Bosforu, prodavci simita i buregcije kunu svoje gore list, Dzunejta Cakira sto im je na ponovni pohod na Evropu dodelio ekipu mutniju od reke Taho/Tezo. Tako da ce i ovaj put zidine Beca biti prejake cak i za djulad ispaljenu iz topa Hamita Altintopa.
Ovo je ujedno i prilika za nekadasnjeg kraljevica Veslija Snajdera koji je u smiraj prelaznog roka pojacao zuto-crvene, da jos jednom pokaze rukovodstvu bivseg kluba da se itekako prevarilo kad ga je najurilo.

Ukratko, Real ce da iskusno proci u naredni krug i tu ce se zavrsiti odiseja Galate i ove sezone fantasticnog strelca Buraka Jilmaza.

Malaga - Dortmund
Moglo bi se reci da se ovoga puta fortuna osmehnula Borusiji, ne ona iz Dizeldorfa, i da su dobili mozda i najlakseg protivnika na papiru, ekipu Malage ciji kostur ekipe cine igraci koji su nekad branili boje Bajerna, Demikelis i Roke Santa Kruz. Rekao bih da ce Dortmund uz malo muke uspeti da ih eliminise i onda ide na noge Realu.

Kao sto sam i rekao ako se Real i Borusija sastanu, Real ce mucki da ih izbaci, iako ce Jirgen da ih nadigra kao i u grupnoj fazi. Real bespogovorno ima izvanrednu ekipu, od kojih se posebno isticu olosi, moralni pigmeji, od kojih bih izdvojio coveka koji kao da je izasao iz filma: ''Dobar, los, zao" , kuboja bez ponca Di Mariju, neizostavne Pepea i Ramosa, kao i precenjenog trenera, mufljuza, Murinja.

Eto, malo nezadovoljstva se akumuliralo u meni, pa sam osuo paljbu po RealU.

Dalje, ali ne puno dalje, duelu Juventusa i Bajerna bih trebao posvetiti najvise paznje, ali cu to ostaviti za naredni period, uoci utakmice, a sad cu ukratko napisati da smo izvukli najtezeg rivala, sa kojim ne znamo na cemu smo. Uvek su mi bili antipatican klub, i njihovi igraci, ta lica, ma sve sto ima veze s klubom. Toliko neougodna ekipa, Italijani, pa i ta famoza 3-5-2 formacija, sa kojom smo uvek tesko izlazili na kraj. Mislim da je prvi mec najvazniji, a s obzirom da smo mi domacini, i mislim da ce Juventus da postigne gol, mozda cak i dva, i da ce im to biti dovoljan kapital pred revans.
Sad bih rado polemisao o taktici, pristupu igri, i svemu ostalom, ali je to jako opsiran i nezahvalan posao, tako da cu o tome drugom prilikom.
Dakle moje misljenje je da su polufinalni parovi: Real - Dortmund i Barselona : Juventus.
A mozda se desi neko cudo, pa na opste iznenadjenje prodje Malaga, a ovo moje pisanije se ispostavi kao gomila gluposti, pa polufinalni par budu npr Bajern i Malaga.

Ti, koji si procitao ovo, moras priznati da je posle ruskih klasika i Tarzanije ovo daleko najkvalitetnije stivo koje su procitao do sada. :P

OVO JE BIO PREGLED LIGE SAMPIONA IZ UGLA JEDNOG UGURSUZA. :)
Covjek ne pise cesto, al kad ga napise BEL GA NAPISE heheh:) ja sam uzivao citajuci eto samo cu to rec, al isto tako cu reci da ces pogresiti kod nekih analiza, salu na stranu, neke parove koje si ubacio da ce proci a ono nece :evil:
FC Bayern !!!!!

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 16 mar 2013, 23:41

Danas nova triboda ponešena kući sa strane. ;)
Nisam gledao tekmi jer mi zbog obaveza ne odgovara ovaj termin subota 18.30 :(
Omerbavarac je napisao/la: slika
Ne mogu da vjerujem da je ovo Gomez da on na ovakav način zabije. :shock:
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 mar 2013, 00:23

Dobar post @farineli al' čemu toliki pesimizam kad je u pitanju FCB. :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 mar 2013, 00:52

Farinelli: Fantastičan post, dosta zanimljive i interesantne prognoze, ne i nerealne, s tim da u nekim prognozama možeš fulat, ne bi ništa falilo. A finale si onda pogodio (nažalost :) ), ali znaš hvala Bogu i fulat poput one utakmice protiv Hsv u Hamburgu mislim... :) Ali u svakom slučaju si realan i dobro rezonuješ stvari, a sve niko ne može pogodit. Samo kompletna analiza ti je uglavnom na mjestu...

A što se Uefa-e tiče, mi smo malo svoju šansu prošle sezone prokockali jer su nas tad u četvrtfinalu, pa prije toga i u osminifinala pripazili, pa smo dobili nešto slabije protivnike, a onda su nam morali malo začinit Realom. Sad su nam začinili Juventusom, isto ko Juventusu nama...Dobili smo neproračunljivog protivnika, kako si sam gore konstatovao (to je najveći problem što mi ne znamo kakav će tu razvoj situacije biti, šta nas čeka, jer nas očekuje nadmudrivanje, nadigravanje, te opet iako dosta toga o Juveu i njegovom kvalitetu znamo, ne znamo još koliko su sad zreli i koliko se mogu izdignuti u jednoj utakmici.....).
Ovaj duel je i ispit zrelosti za Bayern, jer moguće da će trebati veliko strpljenje i dobri živci kako bi se granit Stare dame razbio. Al već sam to dosta analizirao jučer.

Što se današnje utakmice tiče, eto propustih zbog nekih obaveza prvo poluvrijeme (da je toliko gorilo ne bi ni ovo Bayino poluvrijeme propustio ko niti jedno ove sezone bar od ovih utakmica takmičarskog karaktera), a eto odmah u poluvremenu vidjeh kako je Gomez sidraš i kako samo odbijance zna zabit.... :D :D Ono nije ništa čudno za sve one koji Gomu duže prate ili one koji ga prate kako ga treba pratit a ne samo da gledaju kad čovjek šta fuli... ;)

Tako smo opet vidjeli Dusel-Sieg. Dal je ovo sad potpuno vraćanje onog metiljanja koje nam je u prošlosti donijelo dosta uspjeha ili je pad forme koji bi mogao možda u nekom od 2 neriješena takmičenja biti fatalan, stoji da se vidi. Mislim da je istina negdje na sredini. Opuštanja donekle ima, ali malo se i forma tempira, a ekipa bi trebala u pravom trenutku, u bitnim utakmicama biti top motivirana i trebala bi skroz gristi.

Primanje golova nakon kornera jako nervira i to se mora popravit.....Ja ne znam kako se takve greške ne otklanjaju i što se konačno ne postavlja jedan igrača na gol liniju. A koliko znam to je tako po Juppovoj volji. Njegove izmjene su počele isto nervirat malo. Uvođenje Tymoshchuka bi mogli opravdat time kako mu želi opet dati prilike za igranje, u jednom zgodnom trenutku, ali zašto još uvodi i Belgijanca koji je u potpunosti mogao odmarat....Nakon toga onda na terenu imamo više igrača za defanzivne zadatke, nego onih za ofanzivne. Pomalo se opet i na forumu na transfermarkt.de razbuktavaju kritike na račun Heynckesa. Iako mnogo navijača i dalje s punim razlogom stoji iza njega, jer sezona je dobra i uspješna, s tim da mu se neki kiks u Kupu vjerujem nikako ne bi oprostio, a fula taktike u Ligi prvaka bi povukla nešto gnjeva bar jednog dijela navijača..
Koliko god mi bili i zadovoljni s Juppom ove sezone, neke greške se moraju spomenut... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 mar 2013, 01:01

Čovjek je sve lijepo objasnio šta ja mislim o Uefi. Štima se uveliko tu, ali šta se može protiv toga. I do kraja života ostajem pri tome da je Ribery potpuno neopravdano suspendiran protiv Intera. Suspendirali su nam najboljeg igrača sa kojim bi razmontirali Talijane.

Primjera je milion kako se šteli određenim, ipak se zna koja je najgledanija utakmica na svijetu. Ekipe koje uvijek u plusu poslovuju a tamo duguju bankama par stotina miliona eura. Kako je to moguće :roll:

Neki će možda reći teorija zavjere itd, no nekako fudbal nije fudbal kao prije. Koliko se daju novci za igrače i koliko imaju platu je prešlo svaku granicu normale.

Bayern da bi pratio i dalje vrh Evrope mora nastaviti sa ovim ulaganjima. Znači Javi je tek početak, da bi ostali u vrhu potrebno je još keša. Meni je draže dovesti jedan igrač od 40 miliona i 2-3 radi rotacije po par miliona nego 4 igrača po 10 miliona. Ovdje mislim na rotaciju u smisli Contento ode, Tymo itd, a dovesti neke dobre igrače koji su tu za svaki slučaj.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 17 mar 2013, 09:30

iako mrzim citiranje kilometarskih postova, ovaj moramo ponoviti.
djeckicu, vrhunski post kakav se rijetko vidja na ovom forumu.
farinelli123 je napisao/la:Posto sam dobio blagoslov od gospodina Geronima, da i ja bacim po koju recenicu povodom cetvrtfinalnih parova LIGE SAMPIONA.

Barselona - Psg

Real - Galatasaraj

vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 mar 2013, 12:23

Hitzfeld :" Robben Will Not Be Fit For Guardiola's Tactic, Shaqiri And Kroos Are The Perfect Players For Guardiola, But Muller I Don't Know He's Just Important For The Team !! ".
1974---1975---1976---2001---2013---2020

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 17 mar 2013, 12:34

da li se zna na koga ide pobjednik dvomeča Bajern-Juventus u polufinalu

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 mar 2013, 12:35

Znače se u Aprilu aBd. Ipak se mora šteliti nekima :D (Real na Bayern no theory :lol: )

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 17 mar 2013, 12:36

bajern100 je napisao/la:da li se zna na koga ide pobjednik dvomeča Bajern-Juventus u polufinalu
ne.odlucivat ce se zdrijebanjem ;)

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 17 mar 2013, 12:39

pa to su stvarno čiste štele zar odmah u petak nije trebalo da se zna ko ide na koga u polufinalu...fuuuuj,što rekoše kolege bitno je da Barsa i Real guraju do kraja...hebem im....

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 17 mar 2013, 12:41

Saurman je napisao/la:Hitzfeld :" Robben Will Not Be Fit For Guardiola's Tactic, Shaqiri And Kroos Are The Perfect Players For Guardiola, But Muller I Don't Know He's Just Important For The Team !! ".

hhhhhmisljenja sam da roben nece ici iz bayerna jer guardiola sigurno zna sta je i ko je roben i njegove mogucnosti,i da je to vrhunski igrac koji samo ekipi moze pomoci po meni puno vazniji igrac od milera nastranu neke njegove osobine .Misljenja sam da ce guardiola ukomponovati robena u svoju taktitku prilagoditi ga ,mnogi pricaju na njegovu sebicnost a doskora su mnogi pricali kako igra timski kako nema vise te sebicnosti ,jbg kada ovako sagleda njega su oni dosta ubili u pojam nekad opravdano ,a nekad i neopravdano ,zbog navodne "sebicnosti" sjetite se koliko nam je ta sebicnost valjala u proslosti ,istina bilo je i razocarenja ali sigruno to je igrac koji moze biti presudan u pojedinim trenutcima setite se salkea,mace ,fiorentine itd.ne teeba to zaboraviti cinjenica je da to vise nije onaj stari roben ,ali u njemu ima jos kuveta koji nam samo moze pomoci ,pep ce to uskladiti siguran sam . ;)

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 17 mar 2013, 12:43

ljudi moji ako sad recimo prođu Barsa.Real.Dortmund i Bajern i u polufinalu recimo se izvuku Ral-Bajern i Barsa-dortmund onda to takmičenje stvarno treba prestati pratiti...

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 17 mar 2013, 12:47

bajern100 je napisao/la:ljudi moji ako sad recimo prođu Barsa.Real.Dortmund i Bajern i u polufinalu recimo se izvuku Ral-Bajern i Barsa-dortmund onda to takmičenje stvarno treba prestati pratiti...

Cinjenica je da je UEFA kriminalna narocito zadnjih godina,mi na to ne moemo utjecati nase je da se borimo casno iposteno i da damo svoj max.jedino cemotako do trofeja druge nema ko god nam dosao,nazalostdanas je fudbal sve manje igra a sve vise i vise biznis nazalost.

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 17 mar 2013, 12:48

Mogu oni izvlacit sta hoce, od el clasico finala nema nista. To su ljudi i prosle godine govorili, da su nastimali zrijeb cetvrtfinala da bi se u finalu igrao el clasico, pa ni barca ni real ne zaigrase u finalu.
Ja imam neki filing, ukoliko prodju pomenute ekipe, da ce polufinalni parovi biti bayern-dortmund i real-barca.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 mar 2013, 12:52

bajern100 je napisao/la:ljudi moji ako sad recimo prođu Barsa.Real.Dortmund i Bajern i u polufinalu recimo se izvuku Ral-Bajern i Barsa-dortmund onda to takmičenje stvarno treba prestati pratiti...
A što se ti time sad opterečuješ? I šta ako zasluženo prođu ta 4 tima....
Ima guranja veliki timova, a jesi li ti siguran da baš nikad nas nisu pogurali? Prošle godine u osmini finala i poslije četvrtfinalu su pogurani faktički i Bayern i Real i Barca. I ne možeš baš reći da je Real poguran ako u polufinalu dobije Bayerna za protivnika.... :D
Samo je mnogima zapalo za oko da su i ovaj put baš Barca i Real dobili lakše protivnike, a nas su zavalili (naravno da su zavalili i Juve). Međutim, ne treba se opterečavat vansportskim stvarima, ako nas mogu zavaljivat a Rummenige predsjednik udruženja najvećih evropski klubova , onda smo levati.
Kad ne osvoji naša ekipa Ligu prvaka kući, na svom stadionu, opet je to naša krivica. Jel nas tu neko zavalio?

Znači moramo biti samokritični, isto ko što stajem u odbranu Bayernove ekipe i kažem da je top 3 i da smo u protekle 3 godine ostvarili ogroman uspjeh s 2 finala, isto tako čovjek mora biti samokritičan i ne tražiti neke razloge i izgovore. A ko kopa po vanjskim faktorima i sve zasniva na sreći, nikad u životu i neće ništa postići..... :) To je jednostavno... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 mar 2013, 12:56

I ja tako mislim. Ipak 2 utakmica El classica više keša. Pretprošle sezone ako se ne varam igrali su u jednom mjesecu 3-4 puta :roll: :lol:

Nebitno sve to, Bayern se mora dokazati i pokazati na terenu upravo kao i oni. Onaj penal nad Alabom je kriminalan bio no pravda je pobijedila sve do tog finala kojeg ni pod razno nismo smijeli izgubiti (1:1 nismo izgubili, ali na penale da i to od Engleza :? )

Umjesto 6 titula LP, imamo samo 4. Želim taj trofej u Minhenu.

Ova forma me dosta zabrinjava. Nemoguće je da jedna ekipa tokom čitave sezone igra vrhunski fudbal. Uvijek mora upasti u neku crnu rupu od par utakmica. Nekako bi mi draže bilo da smo malo lošije krenuli u sezonu pa u 2 djelu dobijali sve redom nego ovo sada. (mislim na prvenstvo i lp, iako i dalje dominiramo rezultatima u Bundesligi, ali daleko da je igra kao na početku sezone).

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.