Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
fera
-
Kontakt:
Samozdravlje je napisao/la:fera je napisao/la:
Ne mogu iskreno totalno su razlicite okolnosti al evo s druge strane mogu i ja postaviti pitanje jel se moze staviti znak jednakosti između ove duple krune i rezultata koje je ta generacija ostvarila.
Mislim da se pravi frka bezveze i dizu se tenzije. Nemojte ljudi zivjeti u snovima danas se sve radi zbog novca ljudi se vole pa se oko para posvađaju i rastanu a fudbal je danas biznis i to veoma dobar tako da ja podrzavam i uvijek cu podrzavati to da se ljudima plati ono sto su zaradili nema veze jesu li u pitanju doktori, nastavnici, pekari ili fubaleri sve je to posao.
Evo prosle godine doktori strajkuju ja ne mogu dijete odvesti doktoru al opet podrzavamm nek dobiju ono sto su zasluzili.
Nego ozbiljno pitanje za sve jel ima pouzdana informacija sa je u pitsnju bojkot ili je zo vase misljenje jer kotnam mozda je i do toga da se nije imslo para platit pripreme i smjestaj...
I smijesno mi ovo od sad ce im se psovat majke za svaki kiks a sta je do sad bilo bacali im cvijece i plisane medvjedice na teren...
Jarane moj upravo ovim si stavio znak jednakosti . Svjesno ili ne . Pa oni isli trenirati po Vogosci , Semizovcu , Ilijasu jer nisu imali za Koseva . Ko je kriv ? Nije bilo sistema , a lopova i previse mashala . Sad ima sistem , treniraju na tepisima .
Pazi sad ovo , dici parolu "ZIVILI NAM STRAJKACI KOJI IGRAJU U BiH , ZATO STO NISU ZNALI U KAKVU DRZAVU DOLAZE I KARANFILE IM BACATI PRED NOGE , NE CRVENE , ONE BORDO KAO KRV"(nek ste promasili 2-3 treninga , a dobro znate da cete dobiti lovu , jer bi se klub ugasio bez domace i evropske licence). Sto ne tuzise piyke , da dobiju slobodne papire .
Ne znam, mozda si u pravu al ja mislim da je sada u vecini klubova bolja situacija nego tad pa tako i kod nas. Znam sta zelis reci, nije bilo potrebe da igraci dizu strajk jer pare sigurno dolaze.
A onda ipak mozda mi ne znamo cijelu istinu nismo upuceni u to kakva su obecanja i garancije igraci dobili i prije svega ne zna se sigurno da su iskljucivo igraci ti koji su krivi za bojkot il strajk.
You are someone else I am still right here
Ismire odlazi!!!
-
Samozdravlje
-
Kontakt:
Postao/la Samozdravlje » 21 jun 2019, 14:43
Zip je napisao/la:Ono sto se stavi na papir, to se mora ispostovatti, bez pogovora ili opravdanja.
Ali isto tako, kad dobijes sta trebas onda ces da snosis odgovornost zbog lose forme i losih rezultata.
Strogo poslovno treba.
Mi svi od plata zivimo, i iste se moraju obezbjediti. Tu nema price.
Ne zivimo mi svi istim kvalitetom zivota. Neko moze sa 200KM mjesec progurati, neko ne moze ni sa 2000. Ne zelim u to da ulazim.
Plate moraju biti na vrijeme.
Zelim sad i odgovornost za lose igre, losu formu, lose rezultate, itd...
Ne pada snijeg da pokrije brijeg , nego da lija otkrije trag . Tako je @Zip , tako i nimalo drugacije . Imali su pravo na 2-3 treninga manje , ali nemaju pravo da gube , da ih hvat qrcobolja . I mi sa penzijom od 370 KM imamo pravo da vama sa 20+ milja(za 3 mjeseca) trazimo 33 pobjede .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
-
Samozdravlje
-
Kontakt:
Postao/la Samozdravlje » 21 jun 2019, 14:50
fera je napisao/la:
Ne znam, mozda si u pravu al ja mislim da je sada u vecini klubova bolja situacija nego tad pa tako i kod nas. Znam sta zelis reci, nije bilo potrebe da igraci dizu strajk jer pare sigurno dolaze.
A onda ipak mozda mi ne znamo cijelu istinu nismo upuceni u to kakva su obecanja i garancije igraci dobili i prije svega ne zna se sigurno da su iskljucivo igraci ti koji su krivi za bojkot il strajk.
Ocito si dobar navijac , a i covjek opcenito . I ja sam bio mekan do STRAJKA , ali sad , samo pobjede ... Sad sam zavrsio .

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
-
SarajevoJeBordo
-
Kontakt:
Postao/la SarajevoJeBordo » 21 jun 2019, 14:52
Stroj1946 je napisao/la:SarajevoJeBordo je napisao/la:
Ja pričam o funkcionisanju fudbalskog kluba koji nije firma. A ti bi trebao onda navijati za Bayern München.
Svi klubovi su kao firme. Jer imaju predsjednike, direkotore, administraciju, HR, finansije, marketing itd. Klub ima sportski segment, firme imaju produkte. A ti ne vidis silnog drveca sumu. To sto kritikujem pozitivno, ne znaci da ne zelim dobro klubu, naprotiv, ovdje ljudi pisu protiv mana koje su evidentne i teski propusti koji se prave, oni imaju ulogu u klubu, za sta su placeni, a ne rade kako treba. Neznanje, iskustvo, edukacija, nestrucnost, neinformiranost ???? Meni nije niko od njih iznad kluba, jer oni su uposlenici kluba. Pa i trebamo da tezimo ka tome, da nam uzor bude Bayern i ostali, valjda. Njihov nivo ne mozemo dosegnuti, al nacin poslovanja za pocetak ne bi bio los. Valjda svako zeli da bude bolji, to i jest cilj, valjda.
Najviše tijelo našeg kluba (skupština) čini 1 čovjek sa većinskim brojem glasova. Iz tog razloga ta priča da je FK Sarajevo kao i druge firme pada u vodu i nema veze sa realnošću. Taj čovjek donosi odluke, predsjednik i direktor ih izvršavaju, a ukoliko nešto svoje žele implementirati moraju dobiti saglasnost od najvišeg. To je krug kako stvari funkcionišu u FKS prema statutu, tako da ne vidim razlog da se kritike zbog situacije oko novca upućuju na račun predsjednika, direktora ili sportskog direktora.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
-
skoroalen
-
Kontakt:
Eh, kad bi se makar svi radnici u BiH zalagali za sebe kao naši fudbaleri, gdje bi nam kraj bio... Ne bi se radilo od zvijezde do zvijezde za 600 maraka.

Ma niko ne spori da su momci te plate zaradili, i da treba da im se isplati. Al ako im se ovo dešava PRVI PUT (a ne vidim dokaz da se ranije dešavalo, lično poznajem jednog fudbalera i znam da je sve u minutu bilo redovno), nisu morali ovako postupit. Odbit pripreme, bojkotovat treninge, duvat nargile i pit kafe 15 dana pred prvu takmičarsku utakmicu. Ne znam, meni je to jako bezobrazno s njihove strane. Jer, imali su i oni blamaža i groznih izdanja pa nije bilo oduzimanja plata kao u Zvorničkoj.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
-
extazy
-
Kontakt:
Kosto reko juce za novac..
Zrinjski se opasan cini, mada po meni Lendric je malo navikan igrac, Bilbija je bolji, al oba su karne od covjeka
Sad kad su pare dosle ocekujem jos koje pojacanje
-
zagorski
-
Kontakt:
Dok drugi u miru rade,treniraju, dovode dobra pojacanja,nasi igraci odbijaju otici na pripreme, Uprava nije u stanju obezbjediti plate 4 mjeseca, nisu isplatili premije...
Hvala vam na DK, ali i sram da vas bude na svemu ovome... I bilo je previse lijepo da bi bilo istinito i trajno.
-
skoroalen
-
Kontakt:
extazy je napisao/la:Kosto reko juce za novac..
Zrinjski se opasan cini, mada po meni Lendric je malo navikan igrac, Bilbija je bolji, al oba su karne od covjeka
Bilbija je korisniji na terenu al Lendara je ubica u šesnaestercu.
Taj lik je svugdje bio strašan osim kod nas, 'bem li mu Tamaricu.

-
extazy
-
Kontakt:
skoroalen je napisao/la:extazy je napisao/la:Kosto reko juce za novac..
Bilbija je korisniji na terenu al Lendara je ubica u šesnaestercu.
Taj lik je svugdje bio strašan osim kod nas, 'bem li mu Tamaricu.

bio je strasan dok je bio u formi, nije ni 200 minuta odigro u Rumuniji
-
bordobijeli
-
Kontakt:
Postao/la bordobijeli » 21 jun 2019, 15:03
Nadam se najboljem al ovo sad sto se desava je loše i ne treba ooravdavati nesto sto nije dobro. A nije dobro ako neko nije dobio platu i premije za proslu sezonu a vec pocinje nova.
-
amypitar
-
Kontakt:
Ma koliko god neki branili ovo kasnjenje plata,a ovi drugi kudili, neki crv sumnje postoji, kod navijaca i jednih i drugih, da je sve bajno kao sto je izgledalo,I kako smo mislili.
A sve je pocelo sa onim minusom od 8 milona,pa do otezanja ugovora sa Musemicem,pa odlasci Crepulje I Halilovica,pa do bojkota,i ne odlaska U Sloveniju.
-
19FKS46
-
Kontakt:
Znaci nista ni danas od Slovenije? Vidio Handzica oko pola 2 kod Abruzza
-
ElCartel11
-
Kontakt:
Postao/la ElCartel11 » 21 jun 2019, 15:06
skoroalen je napisao/la:Eh, kad bi se makar svi radnici u BiH zalagali za sebe kao naši fudbaleri, gdje bi nam kraj bio... Ne bi se radilo od zvijezde do zvijezde za 600 maraka.

Ma niko ne spori da su momci te plate zaradili, i da treba da im se isplati. Al ako im se ovo dešava PRVI PUT (a ne vidim dokaz da se ranije dešavalo, lično poznajem jednog fudbalera i znam da je sve u minutu bilo redovno), nisu morali ovako postupit. Odbit pripreme, bojkotovat treninge, duvat nargile i pit kafe 15 dana pred prvu takmičarsku utakmicu. Ne znam, meni je to jako bezobrazno s njihove strane. Jer, imali su i oni blamaža i groznih izdanja pa nije bilo oduzimanja plata kao u Zvorničkoj.
Ne gine nam opet blamaza u Evropi

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
-
skoroalen
-
Kontakt:
Ma tu smo mi sa Seltikom negdje, kakva blamaža... Možemo čak i proć! Oni ba na salatama igraju, kad naši mahnu pet kifli i dvije argete, trče k'o dopingovani. Tri-nula za nas!
FK Sarajevo - Against Modern Football! Spavaš li mirno, Kuba Blaščikovski?
-
Kamuflazn
-
Kontakt:
Prvo napravili sranje razvlacili oko izbora trenera pa sad ovo. Nikako 2 dobra sastavitit.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!
-
bordobijeli
-
Kontakt:
Postao/la bordobijeli » 21 jun 2019, 15:17
Ove stvari ubijaju nadu da mozemo do nekog iskoraka, dupla sve divno krasno. A onda pljuska kasne pripreme zbog duga prema igracima. Sta ocekivati u europi, nista pokri se ušima i suti.
-
zagor1987
-
Kontakt:
Ovaj Zrinjski bukvalno svakog naseg bivseg igraca dovede,evo traze i Halilovica kao i kone
-
bordobijeli
-
Kontakt:
Postao/la bordobijeli » 21 jun 2019, 15:25
zagor1987 je napisao/la:Ovaj Zrinjski bukvalno svakog naseg bivseg igraca dovede,evo traze i Halilovica kao i kone
Ma ja se samo nas sami bojim, odnosno ovih stvari kasnjenje plata, kasnjenje pojacanja i ostalih trzavica.
-
bordobijeli
-
Kontakt:
Postao/la bordobijeli » 21 jun 2019, 15:35
Zasto smo prodali Mujakica??
Po meni rano i jeftino.
Znam sad ce reci i Dinamo prodaje moras zaradjivati to jest tako. Al moras ulozi u tim napraviti nesto pa onda prodaja a ne samo prodaja radi reda.
-
SarajevoJeBordo
-
Kontakt:
Postao/la SarajevoJeBordo » 21 jun 2019, 15:38
bordobijeli je napisao/la:Zasto smo prodali Mujakica??
Po meni rano i jeftino.
Znam sad ce reci i Dinamo prodaje moras zaradjivati to jest tako. Al moras ulozi u tim napraviti nesto pa onda prodaja a ne samo prodaja radi reda.
Ne kontam to potezanje sad, kad je lik prodan u januaru?
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.
DEBUG SSO: [] | STATUS: []