AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

MaGiCa
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la MaGiCa » 12 jan 2011, 00:27

senad_flamin je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:@Senad
Rivaldo = najbolji svih vremena?
Dude, I`m speechless. :roll:
jbg kako kome on je meni bio SVETINJA vise sam volio njga nego bilo sta drugo na svijetu...

Njegove skarice i golove niko nece moci dostici ! :D
Jedno je voleti igraca, a drugo je reci za njega da je GOAT.
Samo je 1 najbolji svih vremena, a taj se nalazi kod mene na avataru. :D
I to je dogma, a ne stvar ukusa.

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 12 jan 2011, 00:29

Jel vam to dolazi Van Bomel iz Bayerna?
Volim te Zeljo!!!

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 12 jan 2011, 00:33

zlatandr je napisao/la:Jel vam to dolazi Van Bomel iz Bayerna?
Da nazalost :lol: ..mada se nadam da ce nesto iskrsnuti pa da ne dodje
-RIVALDO-

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 12 jan 2011, 00:53

valjda nece doci onaj retard od igraca,..hehe nadamo se da hoce iskrsnuti nesto pa da ne dodje :D
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Red or Dead
Kontakt:

Post Postao/la Red or Dead » 12 jan 2011, 01:26

Nisi u toku senade. ;)

Mino Raiola: I Haven't Spoken To Milan About Mark Van Bommel
Agent hasn't contacted Mino Raiola over the availability of Van Bommel...

The agent of Bayern Munich midfielder Mark van Bommel has revealed that he has not been in touch with Milan over a possible move for the 33-year-old enforcer.

Van Bommel's current contract with the Bavarians expires in the summer and it was reported earlier on Tuesday that Milan were pondering a move for the Dutch midfielder.

“It’s true that this week I will be in Milan, but to negotiate other matters," Mino Raiola has been quoted by calciomercato.it as saying.

“I have had no contact with Milan. I haven’t yet spoken to Van Bommel either and it’s too early to discuss an eventual contract renewal.”

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 12 jan 2011, 12:24

Los_Blanos2 je napisao/la:
:lol: :mrgreen:
Mino Raiola: I Haven't Spoken To Milan About Mark Van Bommel
Agent hasn't contacted Mino Raiola over the availability of Van Bommel...

The agent of Bayern Munich midfielder Mark van Bommel has revealed that he has not been in touch with Milan over a possible move for the 33-year-old enforcer.

Van Bommel's current contract with the Bavarians expires in the summer and it was reported earlier on Tuesday that Milan were pondering a move for the Dutch midfielder.

“It’s true that this week I will be in Milan, but to negotiate other matters," Mino Raiola has been quoted by calciomercato.it as saying.

“I have had no contact with Milan. I haven’t yet spoken to Van Bommel either and it’s too early to discuss an eventual contract renewal.”
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 12 jan 2011, 14:11

MaGiCa je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:@Senad
Rivaldo = najbolji svih vremena?
Dude, I`m speechless. :roll:
jbg kako kome on je meni bio SVETINJA vise sam volio njga nego bilo sta drugo na svijetu...

Njegove skarice i golove niko nece moci dostici ! :D
Jedno je voleti igraca, a drugo je reci za njega da je GOAT.
Samo je 1 najbolji svih vremena, a taj se nalazi kod mene na avataru. :D
I to je dogma, a ne stvar ukusa.
E i Maradona je TEBI najbolji svih vremena jer ga najvise volis. 1000 puta smo polemisali ko je najbolji i necemo opet. Ima mislim tema najbolji svih vremena pa tamo pisite ali vecina ima subjektivno misljenje. Volio bih vidjeti bilo kojeg igraca koji je igrao prije dosta godina u EPL. E bi se naigrao....

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 12 jan 2011, 15:06

A_d_0 je napisao/la: E i Maradona je TEBI najbolji svih vremena jer ga najvise volis. 1000 puta smo polemisali ko je najbolji i necemo opet. Ima mislim tema najbolji svih vremena pa tamo pisite ali vecina ima subjektivno misljenje. Volio bih vidjeti bilo kojeg igraca koji je igrao prije dosta godina u EPL. E bi se naigrao....
Maradona nije najbolji zato sto ga ja volim. On je najbolji jer je najvise dao fudbalu: najbolja kontrola lopte ikada, najbolji pregled igre ikada, najizrazenije sposobnosti vodje ikada, jedini koji je sam osvojio SP, najbolji solo golovi ikada + igra na visokom nivou 10 godina. Maradona je 1, a svi drugi su ispod njega.

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 12 jan 2011, 17:30

MaGiCa je napisao/la:
A_d_0 je napisao/la: E i Maradona je TEBI najbolji svih vremena jer ga najvise volis. 1000 puta smo polemisali ko je najbolji i necemo opet. Ima mislim tema najbolji svih vremena pa tamo pisite ali vecina ima subjektivno misljenje. Volio bih vidjeti bilo kojeg igraca koji je igrao prije dosta godina u EPL. E bi se naigrao....
Maradona nije najbolji zato sto ga ja volim. On je najbolji jer je najvise dao fudbalu: najbolja kontrola lopte ikada, najbolji pregled igre ikada, najizrazenije sposobnosti vodje ikada, jedini koji je sam osvojio SP, najbolji solo golovi ikada + igra na visokom nivou 10 godina. Maradona je 1, a svi drugi su ispod njega.
Sto se tice kontrole on i Messi su priblizni ovaj drugi cak ima velike sanse i da ga prestigne u tom pogledu, sto se tice pregleda igre tu se bas ne bih slozio (Zidane,Xavi,Kaka,Rivaldo) sve su to majstori koji imaju nevjerovatan pregled, sto se vodjstva tice to ne gledam kao neki vaazan faktor da bi se proglasio najboljiim, sam garant nije osvojio SP (ako mozes da mi nabrojis njegove suigrace na tom prvenstvu), fantasticni solo golovi su se vazda zabijali (krenuvsi od El phenomena,Ronaldinha,Messija,Kake...) i ovo zadnje se slazem sa tobom dosta je igrao na najvisem nivou. Potrudio sam se da ti dokazem da nije bas tako kako ti mislis. Uzivaj.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 12 jan 2011, 18:34

http://en.wikipedia.org/wiki/1986_FIFA_World_Cup_squads

S tim da Passarella nije igrao na SP. Dakle, imao je od klasnih igraca samo Burruchagu i Valdana. Toliko o tome.
U Napoliju je imao samo Carecu, Giordana/Alemao-a i Ferraru od klasnih igraca (i Carnevale-a i Di Napolija od dobrih) ostatak je bio prosek i opet je vladao najjacom ligom sveta u njenom zlatnom periodu.
To je taj faktor "vodje na terenu" kakav niko jos nikada nije ponovio.
A glede kontrole lopte, sam Moggi je rekao da nikada nije video da je lopta nekom igracu produzetak tela. Toliko i o tome.
Dobar je R80 ili R10, ali daleko od D10Sa. Evo 1 kvalitetnog videa pride:

[youtube][/youtube]

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 12 jan 2011, 18:43

tema dečki, tema :D
izgleda da dolazi mega pojačanje, u cijelom svijetu popularni van bomel :roll: od kojeg se očekuje da tek pokaže svoje najbolje partije. Fujj
coentrao izgleda dogovorio sa realom mada nije još zvanično(od ljeta bi trebao biti njihov).
ovo sa bosingvom nebi bilo loše završiti, više bi volio lijevog, ali ni desni bek niije ništa bolji.
još se šuška da je galiani u brazil otišo po jednog veznog igrača, a campione sedorf očekuje produženje ugovora na još jednu godinu jer smatra da može igrati na vrhunskom nivou :roll: , samo neznam što to onda nije pokazao lani ili sad ove sezone
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

CURVA SUD
Kontakt:

Post Postao/la CURVA SUD » 12 jan 2011, 19:32

MaGiCa je napisao/la:

Mislio sam da si ti jedan od rijetkih na ovim forumima koji stvari gleda iz svih perspektiva ,ali reci da je maradano najbolji jednostavno ne ide ,sad ja znam ili bolje reci predpostavljan reakciju s tvoje strane ali najbolji ikada je bez sekunde razmisljanja bio Pele ,i nema tu to je tvoje ili moje misljenje jer je jednostavno tako ,a ovo gore sto si nabrojao sve je uredu ali pele je sve to imao a i mnogo vise kontrolu sa obje sut stravican sa obje golovi glavom (maradona samo da sanja) brzina ,intelegencija i sve to u mnogo tezim uslovima i osvojio 3 svjetska prvenstva.

Burgnich, who marked Pelé during the match, was quoted saying "I told myself before the game, he's made of skin and bones just like everyone else — but I was wrong.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 12 jan 2011, 20:02

CURVA SUD je napisao/la: Mislio sam da si ti jedan od rijetkih na ovim forumima koji stvari gleda iz svih perspektiva ,ali reci da je maradano najbolji jednostavno ne ide ,sad ja znam ili bolje reci predpostavljan reakciju s tvoje strane ali najbolji ikada je bez sekunde razmisljanja bio Pele ,i nema tu to je tvoje ili moje misljenje jer je jednostavno tako ,a ovo gore sto si nabrojao sve je uredu ali pele je sve to imao a i mnogo vise kontrolu sa obje sut stravican sa obje golovi glavom (maradona samo da sanja) brzina ,intelegencija i sve to u mnogo tezim uslovima i osvojio 3 svjetska prvenstva.

Burgnich, who marked Pelé during the match, was quoted saying "I told myself before the game, he's made of skin and bones just like everyone else — but I was wrong.
Drugacija su vremena bila kad je Pele igrao, a drugacija kad je Maradona igrao.
Fudbal u Peleovo vreme je bio vise artisticki, a manje atletski i normalno je da je takva igra proizvodila vrhunske tehnicare i da se igralo na njihovu genijalnost - Pele, Di Stefano, Eusebio, Garrincha...
U Maradonino vreme je fizicki fudbal vec dosta dugo vladao, tako da je sam Diego nastavljac Cruijffa, Zica, Platinija - velikih majstora koji su morali i fizikom da pariraju protivnicima. Takodje, Maradona je trajao dugo u ligi u kojoj su brojni veliki igraci (MvB najpoznatiji) rano zavrsavali sa vrhunskim fudbalom upravo zbog nezasticenosti od strane sudija i grubih nasrtaja poluigraca tipa Gentile i njemu slicnih:
[youtube][/youtube]
to bi u danasnjem fudbalu izgledalo mnogo drugacije.
Glede kompletnosti: to jeste nesto sto ja cenim, ali ako ti Bog da samo levu nogu kao Maradoni, Messiju ili Rivaldu - sta ce ti desna, sem za ulazak u auto i papucicu za gas/kocnicu? Tom tvom logikom je C.Ronaldo bolji od Messija, onda. Ne verujem.
A sad ono najbolje: krunski dokaz zvan "3 titule prvaka sveta".
Kad je Pele uzeo svoju prvu titulu prvaka sveta 1958., to je bio tim sa najjacim napadom na svetu (Didi, Vava, Zagalo, Mazola) i ubedljivo najjaci tim tada na svetu, a sam Pele je bio otkrovenje prvenstva - ne i glavni igrac (slicno Ronaldinhu 2002.).Kada je uzeo drugu titulu, u Cileu 1962., odigrao je samo utakmice u grupi, pa se povredio. Tim je do titule vodio Garrincha. Kad je uzeo trecu titulu, 1970., imao je opet najjaci tim (mozda i ikada) uz sebe (Jairzinho, Tostao, Rivelino, C.Alberto...) tako da to nije nesto neobicno i nesto nesvakidasnje.
Maradona je, sa druge strane, bio glavni igrac ekipe koja je osvojila titulu SP 1986. i prakticno sam ju je uzeo. 1990. je vodio ekipu u finale, a 1982. nije imao ekipu za titulu. 1978. kad je Argentina bila prvak sveta, 18ogodisnji Diego nije bio na spisku igraca (selektor nije hteo da ga ubaci jer je gotivio starije igrace - kao Lippi) i propustena je prilika da i on uzme SP dok je bio teenager. 1994. ne zelim da komentarisem, jer je to bio Maradona pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.
Dakle, Brazil bi bio prvi na svetu i bez Pelea 58e i 70e (kao 1962), a Argentina sigurno ne bi bila prvak sveta 1986. bez Maradone.
O poredjenju brazilske i americke lige, u kojima je Pele igrao, i spanske i italijanske, u kojima je Maradona igrao, ne bih ovom prilikom.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 12 jan 2011, 20:15

br1 MARADONA
br2 EL PHENOMENO

ostali nisu bitni...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

CURVA SUD
Kontakt:

Post Postao/la CURVA SUD » 12 jan 2011, 20:23

MaGiCa je napisao/la:
CURVA SUD je napisao/la: Mislio sam da si ti jedan od rijetkih na ovim forumima koji stvari gleda iz svih perspektiva ,ali reci da je maradano najbolji jednostavno ne ide ,sad ja znam ili bolje reci predpostavljan reakciju s tvoje strane ali najbolji ikada je bez sekunde razmisljanja bio Pele ,i nema tu to je tvoje ili moje misljenje jer je jednostavno tako ,a ovo gore sto si nabrojao sve je uredu ali pele je sve to imao a i mnogo vise kontrolu sa obje sut stravican sa obje golovi glavom (maradona samo da sanja) brzina ,intelegencija i sve to u mnogo tezim uslovima i osvojio 3 svjetska prvenstva.

Drugacija su vremena bila kad je Pele igrao, a drugacija kad je Maradona igrao.
Fudbal u Peleovo vreme je bio vise artisticki, a manje atletski i normalno je da je takva igra proizvodila vrhunske tehnicare i da se igralo na njihovu genijalnost - Pele, Di Stefano, Eusebio, Garrincha...
U Maradonino vreme je fizicki fudbal vec dosta dugo vladao, tako da je sam Diego nastavljac Cruijffa, Zica, Platinija - velikih majstora koji su morali i fizikom da pariraju protivnicima. Takodje, Maradona je trajao dugo u ligi u kojoj su brojni veliki igraci (MvB najpoznatiji) rano zavrsavali sa vrhunskim fudbalom upravo zbog nezasticenosti od strane sudija i grubih nasrtaja poluigraca tipa Gentile i njemu slicnih:
[youtube][/youtube]
to bi u danasnjem fudbalu izgledalo mnogo drugacije.
Glede kompletnosti: to jeste nesto sto ja cenim, ali ako ti Bog da samo levu nogu kao Maradoni, Messiju ili Rivaldu - sta ce ti desna, sem za ulazak u auto i papucicu za gas/kocnicu? Tom tvom logikom je C.Ronaldo bolji od Messija, onda. Ne verujem.
A sad ono najbolje: krunski dokaz zvan "3 titule prvaka sveta".
Kad je Pele uzeo svoju prvu titulu prvaka sveta 1958., to je bio tim sa najjacim napadom na svetu (Didi, Vava, Zagalo, Mazola) i ubedljivo najjaci tim tada na svetu, a sam Pele je bio otkrovenje prvenstva - ne i glavni igrac (slicno Ronaldinhu 2002.).Kada je uzeo drugu titulu, u Cileu 1962., odigrao je samo utakmice u grupi, pa se povredio. Tim je do titule vodio Garrincha. Kad je uzeo trecu titulu, 1970., imao je opet najjaci tim (mozda i ikada) uz sebe (Jairzinho, Tostao, Rivelino, C.Alberto...) tako da to nije nesto neobicno i nesto nesvakidasnje.
Maradona je, sa druge strane, bio glavni igrac ekipe koja je osvojila titulu SP 1986. i prakticno sam ju je uzeo. 1990. je vodio ekipu u finale, a 1982. nije imao ekipu za titulu. 1978. kad je Argentina bila prvak sveta, 18ogodisnji Diego nije bio na spisku igraca (selektor nije hteo da ga ubaci jer je gotivio starije igrace - kao Lippi) i propustena je prilika da i on uzme SP dok je bio teenager. 1994. ne zelim da komentarisem, jer je to bio Maradona pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.
Dakle, Brazil bi bio prvi na svetu i bez Pelea 58e i 70e (kao 1962), a Argentina sigurno ne bi bila prvak sveta 1986. bez Maradone.
O poredjenju brazilske i americke lige, u kojima je Pele igrao, i spanske i italijanske, u kojima je Maradona igrao, ne bih ovom prilikom.
sve to stoji ali morasa da uzimas u obzir kada pricas o fudbalu iz perioda u kojem je pele vladao i onog iz maradoninog perioda ,ti se samo dotices vrhova i onih dijelova koji idu u prilog tvojoj konstataciji ali sad da vidimo drugi dio ,u periodu o kojem je pele postigao preko 1000 golova (heheh pa makar se radilo o bugarskoj ligi ) lopta ,tereni ,kopacke oprema i samo sudenje pa to je skoro nemoguce usporediti sa onim iz 90 tih + navodis povredu mog mvb pa on je i u ajaksu cesto bio povrijeden tako da to nije neki argument .Sad samo zamisli da nije bilo dozvoljeno izmijeniti igraca i da je povrijeden ili ne neko morao izdrzati 90 min a na peleu su najvise pravili prekrsaja ,sto se tice njegove brzine pa tu je neprikosnoven jer je imao i kontrolu i brzinu ali i intelekt da razmislja i dodaje i onaj dio tvoje argumentacije da je pele osvojio 3.svjetska jer je imao najbolje igrace paa jel to umanjilo njegov doprinos 1958 u finalu kao 17.godisnjak sa dva fantasticna gola (ukupno 6) a 62 su ga polomili kao nikoga i na koncu 1970 kao vec 30 godisnjak odigrati onakav turnir pa to je za pamcenje ( a znas li da su na tom turniru mjerili vremena na 100 metera i pele je istrcao to za 11 sekundi u 30. godini heheh).

Ja uvazavam kad nasuprot sebe imam sagovornika kao zna o cemu prica ali kao i uvjek neko ima razlicit pogled na stvari za mene je pele naj naj naj pa onda maradano pa svi ostali ,mislim da messi nije ni blizu maradaoni ali eto .

samo pogledaj malo ovaj klip.

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 12 jan 2011, 20:33

DE NEMOJ DA VAM PSUJEM BOLI ME **** I ZA MARADONU I OSTALE ****, OVON IJE TA TEMA I NEMOJ DA SMARATE, JA SVE KONTAM EVO NEKA NOVA VIJEST A ONI EM STO SPAMAJU EM SMARAJU, FULAJU TEMU DASADNI STE SVIMA BA BOLI ME **** KO JE NAJBOLJI ! :evil: :evil:
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 12 jan 2011, 20:44

robovi88 je napisao/la:DE NEMOJ DA VAM PSUJEM BOLI ME **** I ZA MARADONU I OSTALE ****, OVON IJE TA TEMA I NEMOJ DA SMARATE, JA SVE KONTAM EVO NEKA NOVA VIJEST A ONI EM STO SPAMAJU EM SMARAJU, FULAJU TEMU DASADNI STE SVIMA BA BOLI ME **** KO JE NAJBOLJI ! :evil: :evil:
[youtube][/youtube]

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 12 jan 2011, 20:46

muXmania je napisao/la:br1 MARADONA
br2 EL PHENOMENO

ostali nisu bitni...
+1
ostali su ispod njih, a Messi mozda dodje na njihov nivo jednog dana.

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 12 jan 2011, 20:48

evo ipak nisu skroz na skroz prolupali, Galliani:Niente Van Bommel :D
da su njega doveli to bi bila katastrofa jer starih i istrošenih mesara u veznom redu imamo i za izvoz.
hajmo sad što prije jednog beka i eventualno stopera i da se ide po još 40 bodova za scudeto, u LP šta god da naprave dobro je, kup me ne interesuje uopšte, treba neki kombinovani sastav izvesti da se ne ponovi katastrofa kao protiv ajaxa kad se glavni igrač odbrane ozljedio u najnebitnijoj utakmici sezone
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 12 jan 2011, 20:51

CURVA SUD je napisao/la: sve to stoji ali morasa da uzimas u obzir kada pricas o fudbalu iz perioda u kojem je pele vladao i onog iz maradoninog perioda ,ti se samo dotices vrhova i onih dijelova koji idu u prilog tvojoj konstataciji ali sad da vidimo drugi dio ,u periodu o kojem je pele postigao preko 1000 golova (heheh pa makar se radilo o bugarskoj ligi ) lopta ,tereni ,kopacke oprema i samo sudenje pa to je skoro nemoguce usporediti sa onim iz 90 tih + navodis povredu mog mvb pa on je i u ajaksu cesto bio povrijeden tako da to nije neki argument .Sad samo zamisli da nije bilo dozvoljeno izmijeniti igraca i da je povrijeden ili ne neko morao izdrzati 90 min a na peleu su najvise pravili prekrsaja ,sto se tice njegove brzine pa tu je neprikosnoven jer je imao i kontrolu i brzinu ali i intelekt da razmislja i dodaje i onaj dio tvoje argumentacije da je pele osvojio 3.svjetska jer je imao najbolje igrace paa jel to umanjilo njegov doprinos 1958 u finalu kao 17.godisnjak sa dva fantasticna gola (ukupno 6) a 62 su ga polomili kao nikoga i na koncu 1970 kao vec 30 godisnjak odigrati onakav turnir pa to je za pamcenje ( a znas li da su na tom turniru mjerili vremena na 100 metera i pele je istrcao to za 11 sekundi u 30. godini heheh).

Ja uvazavam kad nasuprot sebe imam sagovornika kao zna o cemu prica ali kao i uvjek neko ima razlicit pogled na stvari za mene je pele naj naj naj pa onda maradano pa svi ostali ,mislim da messi nije ni blizu maradaoni ali eto .

samo pogledaj malo ovaj klip.
Sve brojke koje je Pele ostvario su dosta inflatorne, upravo zbog toga sto nije igrao u evropskoj konkurenciji.
Titule koje je osvojio, je zasluzio. Doprineo je sva tri puta tome. Ali ne moze se porediti sa Maradoninim doprinosom, koji je SAM osvojio titulu 1986. i vodio tim do finala 1990.
[youtube][/youtube]
Pre se Ronaldo Fenomeno moze porediti sa Maradonom, nego Pele.
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 12 jan 2011, 20:55, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.