Do titule.
ATP Hamburg 1/2
Almagro-Monaco
Haas-Ramos/Cilic
ATP Gstaad 1/2
Bellucci-Dimitrov
Tipsarevic-PHM
Pau Gasol will replace Rafael Nadal as Spain's flag bearer. Feliciano Lopez will take his singles spot, Marc Lopez will go for doubles.
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Pau Gasol will replace Rafael Nadal as Spain's flag bearer. Feliciano Lopez will take his singles spot, Marc Lopez will go for doubles.
MaGiCa je napisao/la:Tacno sam znao sta ce rafoljubitelji da nadju kao kontraargumente.![]()
Ne mrzim draga gospodo ja nikoga, samo brand tenisa koji forsira RN ne mogu da svarim. To je kao kad gledate Wigginsa na Touru ili Engleze na EP u fudbalu ili Grke u kosarci...Tako se ne igraju doticni sportovi - cekanjem da neko drugi pogresi i zestokom odbranom/krljanjem/neinventivnoscu u napadu.
Samo toliko. Jeste, rekoh da je on 1 klasicni atleticar. To nije uvreda, vec realnost. Nadal bi bio sjajan i u drugim sportovima zbog svoje fizike. Problem je sto on ovaj sport kojim se bavi cini bljutavim: bez ravnih napadackih udaraca, miksovanja, razlicitih strategija. Kod njega je isto a igrao na travi, a na sljaci, a u dvorani. I ide mu dobro, jer su HC usporili, kao i travu, a sljaku malo ubrzali. Dakle, ista igra prolazi usled homogenizacije ATP podloga.
Kaze uvazeni @adnan24 da je samo Federer talentovaniji od Rafe u ovoj generaciji. Da te pitam nesto: sta je sa Haasom, Gasquetom, Nalbandianom, Murrayom ili Djokovicem, koji su u oblasti shotmakinga genijalci za "zidara sa Majorke"Da ne pobedjuju oni mozda cistom atletikom svoje protivnike?
Kaze dragi @formance da su svi imali benefit od homogenizacije podloga. Tacno je to. Jesu. Ali, Nadal se najvise okoristio time. Jer bez ravnih udaraca, njemu je svaka brza podloga takvo zivo blato, da se cesto gubi i izgleda smesan. Setite se kako su ga Federer, Davydenko, Del Potro, Djokovic ili Tsonga gazili po HCu IWa, Miamija, Cincija, New Yorka, Melbourne-a ili Londona. Naravno, desava se to svima, da ih neko negde nadje nespremne, ali kandidatu za najboljeg svih vremena (vidim da ga tako neki ovde i nazivaju i grohotom se smejem![]()
![]()
), to se desava precesto. A ko nije konkurentan, na podlozi koja je najzastupljenija na Touru, nema sta da trazi u tim diskusijama. Ko godinama osvaja turnire od Monte Carla do kraja travnate sezone, a ne postoji u dvorani i gleda u ledja drugima u prolecnoj sezoni betona - taj je samo 1 nabudzeni sljakas i nikakav GOAT. Naravno, sljakas kome odgovaraju sadasnje podloge, pa ubode nesto i van zemlje. Retko, ali ubode.
Pa, objasni čovjeku gdje je pretjerao. Ali, pošto nećeš (i prije bih rekao ne možeš jer ne nalaziš protuargumente) raspravljati, onda...BeyKopites je napisao/la:Al' si pretjerao i to totalno !
Da razjasnimo necu da ulazim u neke rasprave al' ovo sam morao komentarisati, tako da mi ne moras replicirati !!
MaGiCa je napisao/la: Problem je sto on ovaj sport kojim se bavi cini bljutavim: bez ravnih napadackih udaraca, miksovanja, razlicitih strategija. Kod njega je isto a igrao na travi, a na sljaci, a u dvorani.
MaGiCa je napisao/la:Kaze uvazeni @adnan24 da je samo Federer talentovaniji od Rafe u ovoj generaciji. Da te pitam nesto: sta je sa Haasom, Gasquetom, Nalbandianom, Murrayom ili Djokovicem, koji su u oblasti shotmakinga genijalci za "zidara sa Majorke"Da ne pobedjuju oni mozda cistom atletikom svoje protivnike?
MaGiCa je napisao/la:ali kandidatu za najboljeg svih vremena (vidim da ga tako neki ovde i nazivaju i grohotom se smejem![]()
![]()
),
Claus je napisao/la: Dakle, Nadal je GOAT što se tiče šljake i zemljanih podloga, slobodno ću reći najbolji svih vremena na tom području (da, ispred Borga i Mustera, jednih od najboljih šljakaša/teškaša u svijetu tenisa), no daleko od toga da je najbolji na svim podlogama i da je ispred Federera i Đokovića (pa čak i Andyja ponekad na Masters 1000 turnirima) na travi ili ne daj Bože HC-u.
Claus je napisao/la:Neki će reći da i RF ima tek 1 titulu na RG-u (Novak niti jednu), a da Rafa ima 2 na WB-u, ali i taj podatak upravo pokazuje činjenično stanje koliko je RN igrač koji najbolje pokazuje na jednoj podlozi, a rijetko (ne kažem "nikad") na ostalim.
Cini ga bljutavim svima onima koji vole da vide shotmaking i ofanzivan tenis. Nadal pobedjuje tako sto nadjaca protivnika, a ne tako sto ga tehnicki nadigra.adnan24 je napisao/la:Kome cini bljutavim? Ja uzivam gledajuci Nadala i siguran sam da i mnogi drugi koji prate ovaj sport.Momak je jedan od omiljenih na citavom tour-u,ima veliki broj fanova i slicno...ljudi ga obozavaju gdje god da se pojavi.
Vrati se pa pogledaj sta si napisao. Nemoj da ti ja to sugerisem.Nigdje ja nisam napisao talentovaniji vec bolji...vjerujem da ipak postoji razlika,zbog toga sam i naveo Gasqueta kao primjer.O njemu sve najbolje jer je rodjeni talenat a Nadala cemo zvati atleticarem...to ti je jedan veliki poremecaj vrijednosti.Uostalom za 10 godina niko se nece ni sjecati Richarda i njemu slicnim igracima,Nadala svakako...
Nisam ja branilac nikakve krajnosti. Sta hoces da ti kazem, da bi ti bio zadovoljan: da Nadal igra prelep napadacki tenisTvoja krajnost je mnogo gora u ovom slucaju.
Znaci Djokovic sa ukupno 5 GS-ova je igrac koji moze da igra odlicno na svim podlogama i da uzima Grand-slam-ove dok Nadal koji ima 4 GS-a van sljake i 7 na sljaci je igrac koji igra na samo jednoj podlozi...znaci ako u sljedecih 6 godina Novak uzme 6 titula na Roland-Garrosu on postaje igrac za samo jednu podlogu...zanimljivo.
"Znaju vise od Nadala"...ja ne smatram da Gasquet(ili vecina tih drugih) zna vise od Nadala bez obzira sto je talentovaniji(u suprotnom bi i napravili nesto od tog silnog talenta).Ti previse vaznosti dajes tom segmentu.Bilo je momaka koji su znali sve sa loptom pa nikad nisu igrali vrhunski fudbal ili kosarku,slicno je i u tenisu.Stavi Richarda protiv Rafe na bilo koju podlogu na kojoj se ikad igrao tenis i na svakoj ce izgubiti.MaGiCa je napisao/la:Vrati se pa pogledaj sta si napisao. Nemoj da ti ja to sugerisem.
MaGiCa je napisao/la:Nisam ja branilac nikakve krajnosti. Sta hoces da ti kazem, da bi ti bio zadovoljan: da Nadal igra prelep napadacki tenis
Normalno da je retardirana kad se radi o Nadalu...sve cemo izvuci sto nije u njegovu korist i onda cemo na te segmente staviti maksimalnu vaznost.MaGiCa je napisao/la:Evo primera retardirane logike. Ne radi se tu samo o GS turnirima, jer sezona je mnogo duza od 2 meseca, koliko ukupno traju GS turniri u jednoj godini.
MaGiCa je napisao/la:Vec dve sezone je samo na zemlji nesto osvaja, a nalazi se u svom prime-u.
MaGiCa je napisao/la:Ali, jbga, Roger nije atleticar
NIsam tebi.GaziHusrevbeg je napisao/la:Ako si meni replicirao, ja sam mislio na period i šljakaste turnire na kojim igraju samo najbolji igrači jer se isti i porede.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.