Nema veze je li zadnji igrač odbrane u liniji ili nije sa igračem koji dodaje loptu, bitno je da je igrač koji je postigao gol bio iza zadnjeg odbrambenog igrača u trenutku upućivanja lopte. Znači i da nije bilo ovog igrača Sarajeva(desno) bio bi ofsajd.molotovljev je napisao/la:dzeno,ako je igrac Sarajeva(desno)u liniji sa igracem Zvijezde koji lezi na travi,onda je ofsajd..dzenan01 je napisao/la:
Slika u trenutku upućivanja lopte, čist ofsajd .
ovako su dva igraca Zvijezde iza odbrane Sarajeva,znaci vazno je gdje se nalazi zadnji igrac Sarajeva.
po meni ovo nije ofsajd,sto ne znaci da sam u pravu....
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- Bianconeri1988
- Kontakt:
I šta kažete ofsajd iz auta!?

Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Pazi, ako su oba igraca Zvijezde ispred zadnje linije Sarajeva u trenutku kad ovaj sutira po golu, onda je je jedino bitno da je ovaj lijevi igrac u liniji ili iza igraca koji sutira, a nije bitno da li je ispred ili iza ovog desnog igraca Sarajeva, to nema nikakvog utjecaja na ovu situaciju.
Dakle, rekoh ako su oba igraca ispred zadnje linije Sarajeva...
EDIT : Pogledao snimak, i slucaj je ovaj gore sto opisah. Ovo bi bio regularan pogodak ukoliko ovaj lijevi igrac nije ispred igraca koji sutira, u momentu suta naravno. E sad, to na snimku ne mogu ocijeniti. Uglavnom, nikakav utjecaj ne bi trebao imati nijedan igrac Sarajeva na ovu situaciju jer je klasicna dva na golmana situacija koliko vidim, ovaj lijevi igrac je jednostavno pretrcao svog cuvara koji je probao zaustaviti ovoga sa loptom, ni govora o zaledju iz razloga koje vecina ovdje navodi, mislim da je bitno jedino ovo sto gore opisah, ali to se na snimku ne vidi dobro.
Dakle, rekoh ako su oba igraca ispred zadnje linije Sarajeva...
EDIT : Pogledao snimak, i slucaj je ovaj gore sto opisah. Ovo bi bio regularan pogodak ukoliko ovaj lijevi igrac nije ispred igraca koji sutira, u momentu suta naravno. E sad, to na snimku ne mogu ocijeniti. Uglavnom, nikakav utjecaj ne bi trebao imati nijedan igrac Sarajeva na ovu situaciju jer je klasicna dva na golmana situacija koliko vidim, ovaj lijevi igrac je jednostavno pretrcao svog cuvara koji je probao zaustaviti ovoga sa loptom, ni govora o zaledju iz razloga koje vecina ovdje navodi, mislim da je bitno jedino ovo sto gore opisah, ali to se na snimku ne vidi dobro.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 21 nov 2011, 16:03, ukupno mijenjano 2 puta.
...Život za Široki...
-
- Kontakt:
Da. Ali nakon ove presude iz lištice više mi se ne da pisati.molotovljev je napisao/la:@veteran
de ba smiri se malo ,cemu nervoza,ok ofsajd je i zdravo..kontrolisi se razabu..
da te pitam,da je situacija obrnuta,znaci da nije u nasu korist da li bi tada tvrdio da je ofsajd?
Namjerno nisam ulazio u polemiku oko gola jer ugao iz kojeg je snimano nemoze nista potvrditi sta ako je lopta u letu od precke do linije na travi presla cijelim obimom
Utakmicu sam gledao na Vogošći od 25. minute i vodstva Zvijezde i nadalje. Ti dobro znaš da na Vogošći nema usporeni snimak, osim kada se postigne gol, pa ni tada uvijek. Post sam napisao prije BHT Sporta, tako da nisam bio u mogućnosti tačno vidjeti je li ili nije ofsajd, ali nakon svih odluka pomoćnog sudije sa istoka bilo mi je normalno da je i u toj situaciji svirao u korist Sarajeva.UPS je napisao/la:E vidis majstore. Lijepo je to sto si priznao da si pogrijesio, svaka castavlami97 je napisao/la:S obzirom da sam ja svojim osvrtom na utakmicu Sarajevo-Zvijezda 3:2, pokrenuo ovu diskusiju oko ofsajda, iako mi to nije bila namjera, jer sam samo htio reći da je pomoćni sudija bio kriminalan i da su izvještaji sa BHT sporta veoma loši i u većini slučajeva služe da se domaćin prikaže u što boljem svjetlu.
Pomoćni sudija je napravio niz grešaka, ali nije pogriješio kod ofsajda kada je Zvijezda dala gol, iako sam nakon gledanja utakmice na RTV Vogošći to rekao.
Ofsajd je bio, jer je igrač Zvijezde koji je postigao gol, u trenutku udarca na gol drugog igrača Zvijezde bio u ofsajdu, a lopta se odbila iza golmana i on se aktivirao.
Ofsajd je bio zato što je igrač koji je postigao gol, svojom ofsajd pozicijom stekao određenu prednost, iako lopta nije bila njemu upućena.
Bez obzira na sve, pored onakvog pomoćnog sudije, Zvijezda vas jednostavno nije mogla dobiti.![]()
Ali ova zadnja recenica je ono sto krasi ogromnu vecinu navijaca zeljeznicara i vi protiv toga jednosatvno ne mozete. Znaci iako priznas da je halabuka dignuta bez razloga, ti opet zavrsavas sa recenicom koja produzuje neku smutnju... Ali nisi jedini. Evo ima ih koji uprkos objasnjenju i slici imaju svoje 'vidjenje'?! Oni jednostavno ne mogu preci preko svoje mrznje, zavisti, kompleksa ili cega vec....
Dzaba sve.... tu nema lijeka
Ovdje niko ne postavlja faul za Sarajevo, koji je mahao pomoćnik, a iz kojeg ste smanjili na 1:2 ni još par situacija kada je sviran ofsajd, a nije ga bilo. Sve isti pomoćnik.
Izvještaj BHT Sporta to ne pokazuje, kao što ne pokazuje ni izjavu Jovića, u kojem Jović govori , kako je pomoćnik "zabavljao publiku".
Znači halabuka nije bezvezna, a na kraju krajeva slično suđenje ste imali i protiv Borca u KUPu.
Da se ovo suđenje Vama dogodilo, Vi bi odmah Saopštenje za javnost izdali, kao što i činite. Kada je voda (suđenje) na Vašoj strani, od Saopštenja ni traga ni glasa.
Halabuku nisam digao bezveze, kako govoriš
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
pusti sanmolotovljev je napisao/la:___________________guso_________________
____________suljic_________kojasevic_________
_______________________________bogicevic____________
nije ofsajd...
______________________guso________________
_____________suljic_________
______________________kojasevic______bogicevic___
jeste ofsajd...
znaci zamislite da je lopta kod kojasevica,puca,guso brani,lopta se odbija do suljica koji daje gol...
sta je vazno u ovom slucaju,vazno je gdje stoji bogicevic...

Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
cemu prepirka sudija svirao dakle bio je ofsajd i gotovo.avlami97 je napisao/la:Utakmicu sam gledao na Vogošći od 25. minute i vodstva Zvijezde i nadalje. Ti dobro znaš da na Vogošći nema usporeni snimak, osim kada se postigne gol, pa ni tada uvijek. Post sam napisao prije BHT Sporta, tako da nisam bio u mogućnosti tačno vidjeti je li ili nije ofsajd, ali nakon svih odluka pomoćnog sudije sa istoka bilo mi je normalno da je i u toj situaciji svirao u korist Sarajeva.UPS je napisao/la:E vidis majstore. Lijepo je to sto si priznao da si pogrijesio, svaka castavlami97 je napisao/la:S obzirom da sam ja svojim osvrtom na utakmicu Sarajevo-Zvijezda 3:2, pokrenuo ovu diskusiju oko ofsajda, iako mi to nije bila namjera, jer sam samo htio reći da je pomoćni sudija bio kriminalan i da su izvještaji sa BHT sporta veoma loši i u većini slučajeva služe da se domaćin prikaže u što boljem svjetlu.
Pomoćni sudija je napravio niz grešaka, ali nije pogriješio kod ofsajda kada je Zvijezda dala gol, iako sam nakon gledanja utakmice na RTV Vogošći to rekao.
Ofsajd je bio, jer je igrač Zvijezde koji je postigao gol, u trenutku udarca na gol drugog igrača Zvijezde bio u ofsajdu, a lopta se odbila iza golmana i on se aktivirao.
Ofsajd je bio zato što je igrač koji je postigao gol, svojom ofsajd pozicijom stekao određenu prednost, iako lopta nije bila njemu upućena.
Bez obzira na sve, pored onakvog pomoćnog sudije, Zvijezda vas jednostavno nije mogla dobiti.![]()
Ali ova zadnja recenica je ono sto krasi ogromnu vecinu navijaca zeljeznicara i vi protiv toga jednosatvno ne mozete. Znaci iako priznas da je halabuka dignuta bez razloga, ti opet zavrsavas sa recenicom koja produzuje neku smutnju... Ali nisi jedini. Evo ima ih koji uprkos objasnjenju i slici imaju svoje 'vidjenje'?! Oni jednostavno ne mogu preci preko svoje mrznje, zavisti, kompleksa ili cega vec....
Dzaba sve.... tu nema lijeka
Ovdje niko ne postavlja faul za Sarajevo, koji je mahao pomoćnik, a iz kojeg ste smanjili na 1:2 ni još par situacija kada je sviran ofsajd, a nije ga bilo. Sve isti pomoćnik.
Izvještaj BHT Sporta to ne pokazuje, kao što ne pokazuje ni izjavu Jovića, u kojem Jović govori , kako je pomoćnik "zabavljao publiku".
Znači halabuka nije bezvezna, a na kraju krajeva slično suđenje ste imali i protiv Borca u KUPu.
Da se ovo suđenje Vama dogodilo, Vi bi odmah Saopštenje za javnost izdali, kao što i činite. Kada je voda (suđenje) na Vašoj strani, od Saopštenja ni traga ni glasa.
Halabuku nisam digao bezveze, kako govoriš
ko gubi ima pravo da se ljuti,imati dva nula pa izgubiti pa neko drugi kriv.
da se razumijemo ne bi mi bilo mrsko da je zvijezda uzela,ali skratimo polemiku
Prvaci SRBIH :1946
-
- Kontakt:
kakvu su presudu donijeli nisam u tokubagrcavi je napisao/la:SLOBODA NAVIJAČIMA !
http://www.nogometni-magazin.com/zaledje.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Pošto se nekima mora nacrtati evo neka nauče šta je to ofsajd.
Zadnja slika se može primjeniti na situaciju sa utakmice Sarajevo - Zvijezda, kada je sudija ispravno dosudio ofsajd.
Zadnja slika se može primjeniti na situaciju sa utakmice Sarajevo - Zvijezda, kada je sudija ispravno dosudio ofsajd.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Široki Brijeg: Navijačima Sarajeva 3 godine i 11 mjeseci zatvorabordobijeli je napisao/la:kakvu su presudu donijeli nisam u tokubagrcavi je napisao/la:SLOBODA NAVIJAČIMA !
Općinski sud u Širokom Brijegu izrekao je presudu jedanaesterici navijača FK Sarajevo koji su optuženi za učestvovanje u neredima 4. oktobra 2009. ispred stadiona Pecara, prije utakmice Široki Brijeg - Sarajevo.
Piše: N. Jamaković
Foto: Arhiv
Sud je oslobodio optužbi Faruka Džanku, dok je preostaloj desetorici navijača izrekao kazne od tri do deset mjeseci zatvora, odnosno ukupno tri godine i 11 mjeseci zatvora.
Edin Turkić i Adis Ahmetagić su kažnjeni s po četiri mjeseca zatvora, Edis Memić, Muhamed Grbo, Zlatan Gačić, Vedad Zubetljak i Mirza Šiljković s po tri, Aldin Popara s pet, Mirza Sokolović s deset i Zlatan Husić s devet mjeseci zatvora.
Kazne su im izrečene zbog učešća u grupi koja je činila krivična djela, potvrdio je za Sarajevo-x.com Nermin Dizdar, advokat Zlatana Gačića. On je kazao da će se u ime svog klijenta žaliti na presudu Kantonalnom sudu u Širokom Brijegu te da ne sumnja da će isto učiniti i ostali advokati.
"Ja sad govorim u ime svog klijenta Gačića. Šokiran sam presudom jer u sudskom spisu nije bilo nijednog dokaza da je moj branjenik uopće toga dana bio u Širokom Brijegu, a kamoli u nekoj grupi koja je činila krivična djela. Iz obrazloženja presude moglo se shvatiti da je Sud kao dokaz uzeo u obzir fotografije koje su pribavljene na nezakonit način. Naime, one su pribavljene tokom saslušanja ovih momaka u Sarajevu bez prisustva advokata. Stoga ću ja uložiti žalbu na presudu", kazao je Dizdar.
On je dodao da činjenice i dokazi ne odgovaraju tvrdnjama tužioca, zbog čega je Sud izmijenio činjenični opis optužnice. Ta izmjena se, kaže Dizdar, ogleda u tome što je potpuno izbrisan navod da su optuženi u Široki Brijeg došli sa unaprijed pripremljenim kamenim kockama i željeznim šipkama. "Ako Kantonalni sud u Širokom Brijegu ne poništi ovu presudu, sljedeća instanca je Ustavni sud BiH", rekao je naš sagovornik.
Zbog navijačkih nereda u Širokom Brijegu vodi se više odvojenih postupaka. Za ubistvo navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića optužen je Oliver Knezović koji je u bijegu u Hrvatskoj. Postupak se vodi i protiv sudskih policajaca Kantonalnog suda u Širokom Brijegu koje se tereti za Knezovićevo oslobađanje te protiv jednog navijača Širokoga Brijega
A.C.A.B.
DRUG NEBI TI PUNCA
Sramnu......FUJbordobijeli je napisao/la:kakvu su presudu donijeli nisam u tokubagrcavi je napisao/la:SLOBODA NAVIJAČIMA !
-
- Kontakt:
brate bruka fuj ubica se seta po zagrebu a oni nas osudjuju.PRAVDA ZA HORDE ZLA ISTINA ZA VEDRANAbagrcavi je napisao/la:Široki Brijeg: Navijačima Sarajeva 3 godine i 11 mjeseci zatvorabordobijeli je napisao/la:kakvu su presudu donijeli nisam u tokubagrcavi je napisao/la:SLOBODA NAVIJAČIMA !
Općinski sud u Širokom Brijegu izrekao je presudu jedanaesterici navijača FK Sarajevo koji su optuženi za učestvovanje u neredima 4. oktobra 2009. ispred stadiona Pecara, prije utakmice Široki Brijeg - Sarajevo.
Piše: N. Jamaković
Sud je oslobodio optužbi Faruka Džanku, dok je preostaloj desetorici navijača izrekao kazne od tri do deset mjeseci zatvora, odnosno ukupno tri godine i 11 mjeseci zatvora.
Edin Turkić i Adis Ahmetagić su kažnjeni s po četiri mjeseca zatvora, Edis Memić, Muhamed Grbo, Zlatan Gačić, Vedad Zubetljak i Mirza Šiljković s po tri, Aldin Popara s pet, Mirza Sokolović s deset i Zlatan Husić s devet mjeseci zatvora.
Kazne su im izrečene zbog učešća u grupi koja je činila krivična djela, potvrdio je za Sarajevo-x.com Nermin Dizdar, advokat Zlatana Gačića. On je kazao da će se u ime svog klijenta žaliti na presudu Kantonalnom sudu u Širokom Brijegu te da ne sumnja da će isto učiniti i ostali advokati.
"Ja sad govorim u ime svog klijenta Gačića. Šokiran sam presudom jer u sudskom spisu nije bilo nijednog dokaza da je moj branjenik uopće toga dana bio u Širokom Brijegu, a kamoli u nekoj grupi koja je činila krivična djela. Iz obrazloženja presude moglo se shvatiti da je Sud kao dokaz uzeo u obzir fotografije koje su pribavljene na nezakonit način. Naime, one su pribavljene tokom saslušanja ovih momaka u Sarajevu bez prisustva advokata. Stoga ću ja uložiti žalbu na presudu", kazao je Dizdar.
On je dodao da činjenice i dokazi ne odgovaraju tvrdnjama tužioca, zbog čega je Sud izmijenio činjenični opis optužnice. Ta izmjena se, kaže Dizdar, ogleda u tome što je potpuno izbrisan navod da su optuženi u Široki Brijeg došli sa unaprijed pripremljenim kamenim kockama i željeznim šipkama. "Ako Kantonalni sud u Širokom Brijegu ne poništi ovu presudu, sljedeća instanca je Ustavni sud BiH", rekao je naš sagovornik.
Zbog navijačkih nereda u Širokom Brijegu vodi se više odvojenih postupaka. Za ubistvo navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića optužen je Oliver Knezović koji je u bijegu u Hrvatskoj. Postupak se vodi i protiv sudskih policajaca Kantonalnog suda u Širokom Brijegu koje se tereti za Knezovićevo oslobađanje te protiv jednog navijača Širokoga Brijega
A.C.A.B.
-
- Kontakt:
Šta drugo očekivati od provincijskog Suda u Širokom? Ovo im je najveći slučaj u "povijesti". To će na Kantonalnom biti potvrđeno, a onda će Vrhovni Sud Federacije da popišmani tu presudu. 

- molotovljev
avlami pises nebuloze,zadnja slika je potpuno drugacija od one sa susreta na Kosevu,pogledaj pazljivo...avlami97 je napisao/la:http://www.nogometni-magazin.com/zaledje.shtml
gdje stoji "crveni"igrac(lijevo),znaci stoji u najmanju ruku u liniji ako cak nije blizi golmanu od "zutog"
igraca (desno)koji puca prema golu,nakon cega se lopta odbija do "zutog"igraca (lijevo)koji je naravno u ofsajdu.
a da je kojim slucajem "crveni" igrac(lijevo)u liniji sa "crvenim" igracem(desno)tj.da su "zuti" igraci blizi
golmanu od "crvenih"..u tom slucaju nije ofsajd....kontas?
ps.pogledaj pazljivo

F.K.SARAJEVO
e ovako ja sam iz zenice sjecatel se vi da je sarajevo pobijedilo celika 3-0 na kosevu samo da bi obezbjedili sirokom evropu jelic vam platio da pobijedite jel se sjecate toga prosle godine zeljo celik kup zeljo preko lige ide u evropu sigurno i on isto odigra za siroki brijeg i odu u evropu eh sve dok smo MI takvi mezit ce nas gdje god stignu sve dok nase utakmice budu se igrale kao visokog rizika mislim na zelju sarajevo celik slobodu i velez ne budemo se gotivili kao braca bez tuce i kamenjanja uvijek cemo bit ponizeni od strane ovih klubova kao sto su siroki zrinski borac i predlazem da se napravi sastanak navijaca velike petorke koja je igrala u bivsoj jugi i da se javno progovori jbt torcida kad nesto kaze igracima hajduka i upravi nema te guzice koja ce to smjet napravit vidjeli ste utakmica zeljo-hajduk ne smije se odigrat i to je gotovo sad ako cete vi glumit metropolu opet mislim na manijake i horde i odvajat se od ostali klubova sa bosnjackim predznako i ako vam je u interesu da i dalje sarajevo igra za siroki brijeg i zeljo onda stvarno neznam

ja stvarno ne znam zasto nasjedate na provokacije na forumu od strane balavaca tipa ovog "ajvardedo" to je vjerovatno balo od 12 godina tako da ovdje necemo nista rijesiti!! polako ima Boga ! MOMCI IZDRZITE PRAVDA ZA HORDE ZLA
- mačak u čizmama
- Kontakt:

Momenat kada Hamzić gura loptu prema golu a do koje kasnije dolazi Delić i daje gol, tako da nema govora o ofsajdu
e koji si ti truhljoaleksandar_veliki je napisao/la:Adnan 1986, rokyy trajno odstranjeni sa foruma, theprodigy mjesec dana, alibi sedam dana zbog prijetnji, Rosas sedam zbog mijesanja u rad administracijeu toku je ciscenje, bice banana.

@ aleksandar_veliki
Aco znam daje tvoje pravo da brises neprikladne postove i banujes provokatore ali majke ti recimi zasto obrisa moj post i sta je to u njemu lose,neistinito ili provokativno.Zar je zabrenjeno kritikovati besmislenu i jednostranu odluku suda(koji je kaznio samo jednu stranu) na normalan nacin.
Aco znam daje tvoje pravo da brises neprikladne postove i banujes provokatore ali majke ti recimi zasto obrisa moj post i sta je to u njemu lose,neistinito ili provokativno.Zar je zabrenjeno kritikovati besmislenu i jednostranu odluku suda(koji je kaznio samo jednu stranu) na normalan nacin.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
Pa jesi ti normalan jarane..jesmo li to mi trebali pustiti da vi uzmete KUP...nekontas li da se mozda u tom finalu za trofej igralo..a s druge strane,vase lizanje sa Lesinarima i aminovanje njihovoj tituli,pa vase ponasanje prije i na samom finalu..a tek izjave vrlog vam strucnjaka IbrakovicaSAUDIN23 je napisao/la:e ovako ja sam iz zenice sjecatel se vi da je sarajevo pobijedilo celika 3-0 na kosevu samo da bi obezbjedili sirokom evropu jelic vam platio da pobijedite jel se sjecate toga prosle godine zeljo celik kup zeljo preko lige ide u evropu sigurno i on isto odigra za siroki brijeg i odu u evropu eh sve dok smo MI takvi mezit ce nas gdje god stignu sve dok nase utakmice budu se igrale kao visokog rizika mislim na zelju sarajevo celik slobodu i velez ne budemo se gotivili kao braca bez tuce i kamenjanja uvijek cemo bit ponizeni od strane ovih klubova kao sto su siroki zrinski borac i predlazem da se napravi sastanak navijaca velike petorke koja je igrala u bivsoj jugi i da se javno progovori jbt torcida kad nesto kaze igracima hajduka i upravi nema te guzice koja ce to smjet napravit vidjeli ste utakmica zeljo-hajduk ne smije se odigrat i to je gotovo sad ako cete vi glumit metropolu opet mislim na manijake i horde i odvajat se od ostali klubova sa bosnjackim predznako i ako vam je u interesu da i dalje sarajevo igra za siroki brijeg i zeljo onda stvarno neznam![]()
![]()

Jači od ratova,režima i partija...FK ŽELJEZNIČAR
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], laznokrilo, mnon46, Serha i 54 gosta.