kupus army je napisao/la: ↑21 jan 2020, 16:41
Pantelija je napisao/la: ↑21 jan 2020, 16:19
Jeste vi svjesni da su igraci trenutno na suhom treningu, da rade na ko diciji, fizickoj spremi, da ih jeleskovic ubija napucavanjem snage? Jel iko od vas igrao fudbal i prosao jedne pripreme? Kada Imas tu vrstu treninga lopta ti se odbija od nogu ko od drvo. Tek poslije prve i druge tekme pocnes osjećati istu. Kod nas je inace problem preduga pauza u prvenstvu.
Niko ne opravdava poraz u prijateljskoj od ljubuskog. To je smijesno. Smijesno je i to da neko nesto vidi poslije ove utakmice. Ja nista vidio nisam. Nasima trening tekma njima događaj godine. Ja ocjenu mogu dati u antaliji kada se bude fokusirali na igri i uihravanju. Ovo sad je smijesno porediti. Teren uzasan.
Pojacanja pod mora je, dva u vezanom redu jedan u sredini jedan krilni.
Po ovim novim, modernim trening programima nema vise suhih tj bazicnih priprema, cak i kondicioni dio se radi sa loptom.
Da, radi se ali se radi na navijanju snage, pogledaj video klipove, poslije 20+dana pauze, i pola godine izasne spreme. Dakle 6 mjeseci igraci nisu radili po normalnom programu. Sad valja to sve vratiti i jeleskovic ih lomi, to igraci kazu sami. Da poslije treni ga su iscrpljeni do krajnjih granica jer su pola godine tarlahali.
Iako nema vis trcanja oko stadiona dok ne umres, opet se prvi dio priprema svodi na jako trosenje energije i hvatanja kondicije. Samo drugim metodama. I opet od rada u te rani, Imas krute noge jer pored rada, nisi 30 dana sutnuo loptu.
I nikad neces bez 20ak treninga s loptom moci vratiti osjecaj, posebno na onakvom terenu je to nemoguce.
Ja kazem, ovo se ne smije dessavati, ovo je lose, cinjenica je to. Ali ima razloge. Npr nema razlog onda u kupu kad ista nas ova ekipa nadtrči i pretrči. Ako se npr desi u antaliji da nas neko razmontirao ili da nemamo snage da igramo u ritmu 90 min e onda se moze pri ati o losim stvarima.
Na kraju, mi moramo dovesti cmf, moramo imati igraca koji diktira tempo, zaustavi loptu, zagradi, prenese je. Mi bez toga nemamo sta raditi u nastavku prvenstva.
Isto tako i desno krilo ako ga misle krpiti sa tatarom, neka ugase klub fino