Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 sep 2021, 10:36

Robust je napisao/la:
21 sep 2021, 10:28
rio_Ferdy88 je napisao/la:
21 sep 2021, 10:22
Robust je napisao/la:
21 sep 2021, 10:00

kakav je ostatak drzave posebno Mostar i te sredine gdje se nista ne mijenja desetljećima jer narod glasa za iste Sarajevo je zlatno
Realno zaboli Sarajlije za ostatak države, tu mislim i na političare i na obične ljude, njima je bitno samo da je njima dobro, svakako je njima država samo od Čaršije do Ilidže, jednom godišnje odu do Neuma i to je to.

Što se njih tiče ostatak države sutra može da bude izbrisan sa lica zemlje, zajedno sa ljudima koji tamo žive.
cek sekund hoces reci da su Sarajlije krive jer neki predstavnik iz Tuzle i Bihaća kad dodje npr u federalni parlament nista ne radi da pospijesi zivotni standard sredine iz koje je dosao nije Sarajevo krivo sto takve sredine daju decenijama sansu takvim opcijama da ih predstavljaju

ev ti Mostar grad 26 godina nakon rata dan dns u ruševinama sramota te gradom prosetati koliko ih ima , ljudima se svedski ambasador ibretio kako su ukrali na kolektoru za kanalizaciju , grad ima problema sa smecem i sta narod uradi glasa za te iste koji su ih doveli do toga . Nije Sarajevo krivo sto oni ne zele sebi promjenu a prvi polete da ismijavaju Sarajevo na valovima sda botovske price kao za vodu itd.
Svi ti predstavnici žive po Sa i kopaju nogama i rukama da ostanu tamo kad jednom odu, nevezano za političku opciju,jer su tako bliže svojim gazdama i djecu su obezbijedili time što su im kupili stanove tamo. Realno boli neka stvar nekog Sarajliju za tim, glavno povezati Sa sa morem, da može guzica brže do Neuma, a za ostatak države im puca neki klinac, iz Tuzle lakše do Beograda nego do Sa, o Krajini i Bihaću da ne pričam.

Da ne pričam o raspodjeli budžetskih sredstava, gdje su zakinuti drugi kantoni nauštrb Sarajevskog.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 sep 2021, 10:38

Robust je napisao/la:
21 sep 2021, 10:00
Neutral je napisao/la:
21 sep 2021, 09:52
Robust je napisao/la:
21 sep 2021, 09:51

odavno nije napisana recenica na forumu koja je veci nonsens :urnebes: :urnebes:
jedna politika je u prošlosti zatvarala namjerno vodu da građani ispastaju zato su popusili sve u gradu , a druga je zatvori na nekoliko sati da prespoji glavni vodovod jer pola grada izrovano zbog najveceg projekta u vezi vik u zadnjih nekoliko decenija jer se u čitavom gradu mijenja glavna vodovodna cijev i taj projekat vrijedi 30 miliona maraka
Govorim šta ljudi pišu, jest me briga ko je na "vlasti" i šta se radi. Govorimo o 2021.g, što bi u Sarajevu rekli 1921.g.

Preko 400 strana na klixu imaš o toj temi, nonsens :kafa:
pa imas toliko stranica jer su ljudi sa pravom o tome pisali u prošlosti jer znam sam prije nakon ponoci se nisi mogao istusirati niti posrati zbog aktivista iz zna se koje stranke koji su namjerno zatvarali vodu, Sarajevo vec dvije godine nema redukcija vode posebno ovo ljeto koje je bilo najgore po pitanju padavina . Samo sto je sada ebrd projekat u tijeku svako ko se vozio i prohodao gradom zna koliko je grada raskopano bilo zbog toga evo vec godinu dana i mora se zavrnuti voda da se prespoji glavna cijev samo sto minderlije pokusavaju od toga napraviti neku aferu ne kontaju ljudi da su bas zbog popusili izbore i opet ce

jbg u Sarajevu je vidljiv neki pomak po pitanju :
javnog prevoza rekonstrukcija pruge nabavka vozila gašenje grasa uvodjenje voza
- rekonstrukcija vodovodne mreze
- aktiviranje zzo osiguranja da se mozes kod privatnika liječiti
- pomoc privredi
- predstavljanje drzave na expo sajmu

kakav je ostatak drzave posebno Mostar i te sredine gdje se nista ne mijenja desetljećima jer narod glasa za iste Sarajevo je zlatno
Zaista mi je drago da ide naprijed.

Ne glasa niko u Mostaru za iste, već nije bilo izbora.

Poslije izbora u Mostaru:

- Obnova svih ulica u Mostaru, raskopan doslovno 70% grada, najprometnije ulice se rade.
- Peru grad kao da je korona aktivna i kad nikoga nema, redovno, prije to nije bio slučaj.
- Parking uvode plaćanje (preskupo je, ali to će regulisati divlji parking ljudi koji su privatizirali parking kao da im je babovina).
- Trotoari, doslovno sve obnavljaju i grad počinje ličiti na nešto.
- Farbaraju linije kao da smo Njemačka.

Ono što se treba još uraditi, a to je najvažnije, otvaranje normalnih radnih mjesta, rasvjetu kako treba a ne ove žute štedne sijalice od kojih niko nema koristi, vode uvijek ima, ali vodovod je objavio da je gubitak vode 50%, znači negdje teče i niko da to sanira, te da se kolektori konačno riješe (odvodne vode). Smeće, trava, manjak radnika a ne mogu više zaposliti je veliki problem. Odlaganje smeća posebna tema. Sve je ovo podijeljeno.

Vidi se pomak nakon izbora, tj. da postoji Gradsko vijeće, trude se, ali ovdje se radi o ljudima gdje imaš 5% sposobnih koji razumiju politiku i vijećnika koji pišu "neznam" zajedno. Prigradska naselja i neka područja su dali katastrofalne ljude na listu, a zbog "domaćinskih" glasova su prošli. Oni su bruka za naš narod.

Problem Mostara je što je previše stvari nabacano na malo prostor. Sokaka ima, divlje gradnje, nema parking mjesta ispred zgrada, ako ih ima, premalo ih je. Ljudi parkiravaju nasred ulice, tj. zauzmu jednu traku (od dvije) na ulici preko noći. Grad mora tu pod hitno intervenirati.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 sep 2021, 10:41

Robust je napisao/la:
21 sep 2021, 10:30
Neutral je napisao/la:
21 sep 2021, 10:24
I odu do Jablanice na meso. Republika.

Uglavnom, drago mi je da će riješiti taj problem, jer tema postoji od 2011.g, moglo se po toj logici sve riješiti 2014.g, ali okej, neka se radi nešto i da ljudi konačno dobiju ono što su trebali davno imati.

Neka se samo radi, ovo za tramvaje me jako obradovalo.
tramvajska pruga se prvi put nakon šezdesetih godina prošlog stoljeća mijenja od Ilidže do MD a prvi novi tramvaj od 83 godine ce doci iz stadlerove tvornice 2023

a sto se tice trola ista stvar zadnja nova koja je dosla u Sarajevu je bila 85 godine
Imali smo na fakultetu jedno pitanje na 4 godini na kojem su ljudi padali, željeznice u BiH, nastanak, razvoj itd. Jako zanimljivo, pa sam upoznat s tim. Imam i karte razvoja grada Sarajeva (neke, i povjesnom atlasu BiH od Zijada Šehića i još jednog autora, knjiga je preko 200KM nova, možeš je polovnu za 100+ naći na olxu i preporučujem te, karte BiH od najstarijih vremena).

Neka se samo gradi, Sarajevo ima potencijal, samo što njih, kao i Zenicu muči zagađnje što se vidi posebno zimi. Jedan od top gradova po zagađenju u Evropi.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 21 sep 2021, 10:47

Neutral je napisao/la:
21 sep 2021, 10:41
Robust je napisao/la:
21 sep 2021, 10:30
Neutral je napisao/la:
21 sep 2021, 10:24
I odu do Jablanice na meso. Republika.

Uglavnom, drago mi je da će riješiti taj problem, jer tema postoji od 2011.g, moglo se po toj logici sve riješiti 2014.g, ali okej, neka se radi nešto i da ljudi konačno dobiju ono što su trebali davno imati.

Neka se samo radi, ovo za tramvaje me jako obradovalo.
tramvajska pruga se prvi put nakon šezdesetih godina prošlog stoljeća mijenja od Ilidže do MD a prvi novi tramvaj od 83 godine ce doci iz stadlerove tvornice 2023

a sto se tice trola ista stvar zadnja nova koja je dosla u Sarajevu je bila 85 godine
Imali smo na fakultetu jedno pitanje na 4 godini na kojem su ljudi padali, željeznice u BiH, nastanak, razvoj itd. Jako zanimljivo, pa sam upoznat s tim. Imam i karte razvoja grada Sarajeva (neke, i povjesnom atlasu BiH od Zijada Šehića i još jednog autora, knjiga je preko 200KM nova, možeš je polovnu za 100+ naći na olxu i preporučujem te, karte BiH od najstarijih vremena).

Neka se samo gradi, Sarajevo ima potencijal, samo što njih, kao i Zenicu muči zagađnje što se vidi posebno zimi. Jedan od top gradova po zagađenju u Evropi.
u Sarajevu najveci kolektivni problem zagadjenja vazduha su lozista na ugalj i ostalo smece plus motorna vozila ev nedavno vlada ks uz pomoc UNDP je bila raspisala konkurs zamjene peci na ugalj sa pecima na pelet i jedini uslov je bio da imas sve legalno od papira i gledaj na sta su se najvise zalili ljudi

https://www.klix.ba/vijesti/bih/na-sta- ... /210914058

sve sto bi trebalo biti normalno od građevinske pa do ostalih dozvola je neko to sve u prošlosti precutno odobrio i sad imamo ovaj problem i to nije samo u Sarajevu slucaj nego i tuzlanskom kantonu , Zenici , Banja Luci, itd.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 21 sep 2021, 11:12

Rovella je napisao/la:
21 sep 2021, 09:18
ASD je napisao/la:
21 sep 2021, 00:25
Ja sam samo rekao šta je jedan normalam izlazak, ne luksuz. Da popiješ 10 piva i hamburger pojedeš.
I ja sam prije 10 god mislio da je McD nesto referentno i ono vau, dok nisam poceo na sluzbena putovanja ici, pa vidio da ga svako selo ima. :mrgreen:

10 piva + hamb = cca 35 € (prosjecna neto 2.550 €)
10 piva + hamb = cca 25 KM (prosjecna neto 1.000 KM)
U Minhenu piva 3 eura u nocnom klubu? nije onda loše.

Ma mislim. Meni je Minhen baš trash od grada. Imam tu rodbinu i posjećivao sam ih. Te gužve i pronalazak stana su baš teško podnošljive. Svaki grad u Njemačkoj je bolji od tog.

Mcdonalds je trash svugdje u Svijetu. I u Tuzli je bio, nije se dobro prošao. Svaki fast food bolji od tog.
I u Njemačkoj isto.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 21 sep 2021, 11:20

Ovo je mrtva drzava, a istina je da ce bit jos gore. Svi mi koji ostajemo smo sami sebi prepisali dozivotnu robiju jer ovo nije drzava nego zatvor otvorenog tipa.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 21 sep 2021, 11:30

Pogba je napisao/la:
21 sep 2021, 10:14
Sarajevo je drzava. Tek nakon smjene zelenih se vidi koliko se moglo i trebalo uraditi u Sarajevu.
Inace, nikada nisam imao problem s vodom.

Robust, tu dodaj nove tramvaje, trolejbuse, moguću trolejbusku liniju do Vogošće itd.
Sve je to do toga kakav je ko čovjek i sta mu je prioritet.

Spominješ bio si u Gradačcu, da li si skoro bio u Živinicama? Kod nas na vlasti su zeleni i imaju 12 mandata od 30, međutim Zivinice su vjerovatno najbrže rastući grad u TK i budzet im je u velikoj mjeri razvojni.
Znaci nema veze, bili na vlasti zeleni ili crveni ili neki drugi jer Zivinice imaju dobru geografsku poziciju ( put Tuzla-Sarajevo) i dobar privredni potencijal.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Hilton30
Kontakt:

Post Postao/la Hilton30 » 21 sep 2021, 11:38

Rovella je napisao/la:
21 sep 2021, 09:18
ASD je napisao/la:
21 sep 2021, 00:25
Ja sam samo rekao šta je jedan normalam izlazak, ne luksuz. Da popiješ 10 piva i hamburger pojedeš.
I ja sam prije 10 god mislio da je McD nesto referentno i ono vau, dok nisam poceo na sluzbena putovanja ici, pa vidio da ga svako selo ima. :mrgreen:

10 piva + hamb = cca 35 € (prosjecna neto 2.550 €)
10 piva + hamb = cca 25 KM (prosjecna neto 1.000 KM)
Prvo nije ni 35€ ali nema veze. Drugo džaba Bošnji objašnjavati. Bolje na kraju mjeseca imati 25€ ušteđeno nego 250€.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 21 sep 2021, 11:41

10 piva i hamburger u Minhenu sigurno nije ispod 50 :mrgreen:

Ali racunica je odprilike na mjestu, 2550 za Minhen je sasvim solidno.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 21 sep 2021, 11:46

meho-medo je napisao/la:
21 sep 2021, 11:30

Spominješ bio si u Gradačcu, da li si skoro bio u Živinicama?
Prosao usput bas. I primijetio bas more firmi koje u SA rade.
Ali to je i moja poenta, najlakse je reci centrala ti je kriva, a u malim sredinama se stvari mogu brzo okrenuti ako imas prave ljude. Na sta se trose pare u tim općinama je za knjige kako ne treba. Ali sta ces kad se nacelnici i slicni s poduzetništvom u putu nisu sreli.
Dok pravi i dokazani menadžeri ne budu na celu općina nece ovo daleko.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 21 sep 2021, 13:15

Pogba je napisao/la:
21 sep 2021, 10:31
rio_Ferdy88 je napisao/la:
21 sep 2021, 10:22
Realno zaboli Sarajlije za ostatak države
Neki dan bio u Gradačcu poslije 15 godina, uvijek fin gradić bio. Ali, mrtav grad, omladina otišla. Imaju Cimos i jos neke industrije i finog potencijala, ali evidentno nema političke volje.
Jezero Hazna sa enormnim potencijalom zjapi prazan, voda prljava, neki hotel se poceo graditi pa sve obustavljeno godinama. Ono da je blizu Sarajeva imalo bi na hiljade posjetitelja dnevno. Uvjeren sam da prosječna osoba nije ni čula za to jezero, toliko se promovise.
Onda jos ljepse jezero Vidara, pa kula Husein kapetana Gradaščevića, banja Ilidza itd.

Prelijep gradic koji vjerujem bi mogao s pravim ljudima daleko, kako Tesanj radi.
Da si vidio Vidaru kakva je bila prije 3 godine. Trava pola metra visoka, brana puna stakla razbijenog. I to je sredila organizacija iz stranke gradonacelnika. A grad ko grad je uvijek bio mrtav, omladina uvijek izlazila u Modricu, Srebrenik.. Odrastao sam tu i uvijek mi je grad djelovao nekako penzionerski

Hotel na hazni stoji onako brat bratu 15 godina
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

Javier4
Kontakt:

Post Postao/la Javier4 » 21 sep 2021, 13:55

Pogba je napisao/la:
21 sep 2021, 11:46
meho-medo je napisao/la:
21 sep 2021, 11:30

Spominješ bio si u Gradačcu, da li si skoro bio u Živinicama?
Prosao usput bas. I primijetio bas more firmi koje u SA rade.
Ali to je i moja poenta, najlakse je reci centrala ti je kriva, a u malim sredinama se stvari mogu brzo okrenuti ako imas prave ljude. Na sta se trose pare u tim općinama je za knjige kako ne treba. Ali sta ces kad se nacelnici i slicni s poduzetništvom u putu nisu sreli.
Dok pravi i dokazani menadžeri ne budu na celu općina nece ovo daleko.
Jedna stvar se treba isto promijenit da Mjesna Zajednica ima svoj Budzet i odgovorna je za njega, kao u Njemackoj ili Austriji.
Zadnja izmjena: Javier4, dana/u 21 sep 2021, 18:48, ukupno mijenjano 1 put.

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 21 sep 2021, 18:19

Hilton30 je napisao/la:
21 sep 2021, 11:38
Prvo nije ni 35€ ali nema veze. Drugo džaba Bošnji objašnjavati. Bolje na kraju mjeseca imati 25€ ušteđeno nego 250€.
Kako nije? Pive su od 3-5€ i 95% se sluze 0,5l a u BiH 0,33 pa sam zato stavio 3€.

Na Oktobarfest je litar 11€ i to je najskuplji litar koji ces popit u DE.

Pola litra Paulanera u Ritz-Carlton lobbyju u Berlinu je 5€. To je najskuplje sto sam ja platio. ;)
Goalgetter je napisao/la:
21 sep 2021, 11:41
10 piva i hamburger u Minhenu sigurno nije ispod 50 :mrgreen:

Ali racunica je odprilike na mjestu, 2550 za Minhen je sasvim solidno.
Jel P1 najekskluzivniji i najskuplji club u Minhenu? Tu je piva 6€, ali i boca GG 200€. Znaci, placas ekskluzivitet i da sretnes nekog igraca Bayerna.

2.550 je sluzbeno iznos trenutne prosjecne neto plate na nivou DE.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 21 sep 2021, 18:44

https://www.klix.ba/vijesti/bih/objava- ... /210921125

Jel moguće ovo? Kakve strvine i divljaci grob te јebo.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 21 sep 2021, 19:16

Ima li ko da studira pravni fax u sarajevu? Kakva je procedura oko upisa Master studija

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 21 sep 2021, 19:28

Arvid je napisao/la:
21 sep 2021, 18:44
https://www.klix.ba/vijesti/bih/objava- ... /210921125

Jel moguće ovo? Kakve strvine i divljaci grob te јebo.
BaŠ maloprije čitam komentare na profilu, yebo majku šta sve troši zrak kad razmisliš i me zaslužuju da žive.
Don't hate what you don't understand.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 21 sep 2021, 20:00

slika
:damn:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

FirstDown
Kontakt:

Post Postao/la FirstDown » 21 sep 2021, 21:18

A ko je sad ovaj novi bot :rol:

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 21 sep 2021, 21:35

Shevcet .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 21 sep 2021, 21:50

Nije mi jasno zašto je toliko viralna. Nit je dio vlasti, nit je rekla nešto kontraverzno, nit je naročito popularna.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.