Pantelija je napisao/la: ↑20 apr 2020, 00:56
Joj najjace je kad neko iz ljubavi nije realan. U taj vakat, sta je bio PSG? Ozbiljmo pitam, ja koliko znam nista spektakularno.
Molim Vas ljudi, mozemo mi ne mirisati Edina ali... uzmite 15 min vremena i pogledajte golove wolsburg i man city. Romu ne morate.
Covjek je na svojim ledjima donio titulu wolsburgu, ispred mocnog bajerna i borusije. Igrao fantasticno, srprdao se sa bundes ligom.
Otisao u man city, klub koji je ravio all star ekipu. Tamo opet prekucao igrici i uzeo tituli.
Dosao u romu koja je realno 4 ili 5 tim italije i hladno on licno u godinama izbaci tada favorita barselonu iz lp. Covjek koji je zabio prrko 50 golova u tri od 5 najjacih liga svijeta. Najbolji strijelac repke i stvarno nije fer piaati gluposti.
Papeta nisam gledao, na zalost, gledao sam utakmice neke snimke, bezbroj isjecaka ali ovo sto je edin uradio u karijeri je dalekoo iznad papetovog fostignuca. SBBKBB price su smijesne , jer to niko ne moze znati.
E vala Pantelija i ti u ovo malo što reče nalupa se toliko gluposti, a šlag na tortu je ovo za Džeku da je daleko iznad Papetovog dostignuća. Na čemu si ti, bolan, šta ti je. Izvini, ali veću glupost odavno nisam čuo. Da je iz usta nekog košpicara pa eto. Porediti jednog Džeku, koji se na većini tekmi repke vukao po terenu k'o mrtav konj i kojega su u bar pola njegovih utakmica za repku izviždali naši navijači sa Papetom, ja nemam riječi. Govoriš za City, a on tamo grijao klupu. U kojem je to on segmentu bolji od Papeta? Tehnici, snazi, brzini, fudbalskoj inteligenciji, virtuoznosti? Sklonosti povredama? Pape nije nikada bio povrijeđen.I, Škoro, nikada on nije zabavljao publiku, niti je ponižavao protivnika. Ti i Škoro (dvojica forumaša koje ja baš cijenim i sa guštom čitam većinu vaših postova) kažete da niste gledali Papeta. Gledate li Mesija? Sve ono što radi Mesi radio je Pape još prije 30 - 40 godina i mogu ti reći da je Mesi najvjernija kopija Papeta, te da je on preteča Mesija. Pa od Džeke je bolji svaki igrač Željezničar iz šampionske Yugo generacije, kao i većina onih što igraše protiv Videotona (Meša, R. Mihajlović, Baljić, Škoro, Šabanhadžović, Meša etc,etc), a da ne pominjem Veležove velikane (Duško, Vaha, Vladić, Tuce, Kajtaz...). Da li je on najbolji poslijeratni BH fudbaler? O tome bi se dalo diskutovati. Poneko ovdje napiše: e, al' kakva je sprema današnjih igrača. E eto u Papetovo vrijeme nisi trebao biti ful spreman. A da je fizička sprema determinirajući faktor, onda bi Bolt bio vrhunski fudbaler, kao i svaki trkač na 800 do 1500 metara kao i mnogi višebojci. Pokušavao je i Bolt sa fudbalom, pa nije mogao ni na amaterskoj razini. Kaže onaj dinamitaš, pa danas je taktika ovo ono. E, eto u Papetovo vrijeme nije bilo ni taktike. Alo!!! Pitajte Švabu, koji je bio veliki taktičar i najbolji naš trener, izuzetno cijenjen u svijetu. Kada je on bio selektor, pred utakmicu bi podijelio zadatke svim igračima, samo bi Papetu rekao da on igra kako on zna i nije mu nikada određivao nikakve taktičke zadatke.
Izvinjavam se svima na dugom postu, samo bih dodao da mi nisu nikako jasni pojedini navijači FKS i od kuda kod njih toliki otpor i animozitet prema Papetu. Kaže dinamitaš da nas puca nostalgija. Ma kakva bolan nostalgija? Nisam ćuruk u mozak da ne mogu prepoznati kvalitet. Imam poprilično godina (za vas) i Boga mi nagledao se prilično utakmica i velikih igrača (što na tv-u, što uživo) a uživo gledao i Haseta i Pelea i Maradonu i Džaju i Šekija i Švabu i Deju..... i argumentovano vam tvrdim da je Pape najbolji od svih koje sam gledao. Budite mi zdravi i debeli.