FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Pantelija
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pantelija » 20 apr 2020, 20:03

Napapijri je napisao/la:
20 apr 2020, 19:57
Svi svjetski strucnjaci predvidjaju ogroman pad u vidu visine transfera, plata, provizija i premija na globalnom nivou, a ovdje se vodi polemika o dovodjenju Hajrovica? Pa sve i da smo ranije mogli (ocito je bilo pokusaja) sada niko nece rizikovati i davati ogromnu platu, a za nase uslove njegova plata bila ravna Messijevoj. Kada bi odrzali kadar i dopunili par pozicija, ja bih bio prezadovoljan.
Mozda tvoj vlasnik i korporacija kojastoji iza istog nema problema sa placanjem 5 hajrovica?
Ako ostali moraju da se naguze ne moras i ti jer su se oni naguzili

Eto nam ce, koji dolazi iz zemlje koja je najlakse podnijela pandemiju uz jos par zemalja sa se zabrine jer dinamo i jos par zemalja otpusta igrace zbog nacina poslovanja.
Jel mislis da je njemu bitno da li ce sati 7 ili 9 miliona a stoji iza korporacije od 16 milijarsdi i dugorocnim ciljem da uradi neato sa fks.

Na kraju, da nemamo pare ne bi pregovarali aa igracima koji imaju primanja od 30 40 i vise milja eura plate. A pregovaramo, bez imalo zabrinutoati.

Venaama hrabrih, ja mislim da ipak hadzic zna bolje od tebe. Cak sta visee, od nas sviju zajedno na forumu. Kao i vlasnik.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 20 apr 2020, 20:06

Hajmo biti malo realniji u pojacanjima i evo moje tri top zelje igraca iz nase lige koje bi volio da vidim kod nas
1. Vojo Ubiparip
2. Jovanovic (Borac BL)
3. Strahinja Manojlovic 17god, visina 190cm ( Zvijezda 09) golman...od ovog malog bi nesto moglo biti...zapamtite ovog malog.
Ako se proda Vladan extra zamjena.
Ova prva dvojica nisu neki mladi igraci na kojima mozes zaraditi ali bi sigurno mogli ih dovesti u slucaju da osvojimo prvenstvo i budemo igrali LP.
Za nase lige po meni top dva igraca koji su najbolji u svojim klubovima.
Cetvrta zelja Vedran Vrhovac iz Celika.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 20 apr 2020, 20:06

Jest jest, smiješne lige. Jača BH liga od njih, Admir Raščić je za Džeku Lewandovski.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 20 apr 2020, 20:11

Svakako je neodgovorno tvrditi da neko od nas zna više o dešavanjima u klubu od Hadžije. No, to nas ne sprječava da iznosimo vlastita razmišljanja, uz svojevrsnu argumentaciju.
Dinamo je, uz prethodnu prodaju igrača od 5-20M€ omogućio sebi da kupuje hajroviće. Nemere to preko noći.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 20 apr 2020, 20:14

Želim Ahmi još mnogo sezona i još više golova u bordo dresu, ali po mom mišljenju, adekvatna zamjena bio bi mu Badji, iz naše lige naravno.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 20 apr 2020, 20:16

Pantelija je napisao/la:
20 apr 2020, 20:03
Napapijri je napisao/la:
Svi svjetski strucnjaci predvidjaju ogroman pad u vidu visine transfera, plata, provizija i premija na globalnom nivou, a ovdje se vodi polemika o dovodjenju Hajrovica? Pa sve i da smo ranije mogli (ocito je bilo pokusaja) sada niko nece rizikovati i davati ogromnu platu, a za nase uslove njegova plata bila ravna Messijevoj. Kada bi odrzali kadar i dopunili par pozicija, ja bih bio prezadovoljan.
Mozda tvoj vlasnik i korporacija kojastoji iza istog nema problema sa placanjem 5 hajrovica?

Eto nam ce, koji dolazi iz zemlje koja je najlakse podnijela pandemiju uz jos par zemalja sa se zabrine jer dinamo i jos par zemalja otpusta igrace zbog nacina poslovanja.
Jel mislis da je njemu bitno da li ce sati 7 ili 9 miliona a stoji iza korporacije od 16 milijarsdi i dugorocnim ciljem da uradi neato sa fks.

Na kraju, da nemamo pare ne bi pregovarali aa igracima koji imaju primanja od 30 40 i vise milja eura plate. A pregovaramo, bez imalo zabrinutoati.

Venaama hrabrih, ja mislim da ipak hadzic zna bolje od tebe. Cak sta visee, od nas sviju zajedno na forumu. Kao i vlasnik.
Prije svega, neko je skoro postavljao clanak gdje i sam Nam govori da se u ovim trenucima treba jos vise fokusirati na omladinske pogone i da je to jedini nacin kako se moze izaci iz predstojece krize (parafraziram rijeci). Drugo, on dolazi iz zemlje koja je nesto lakse podnijela pandemiju, ali njegov primarni posao je hotelijerstvo (opet neka me neko ispravi, ali je takodjer bio clanak u kojem se spominje ta bransa posla), grana posla koja ce posljedice osjetiti tek naknadno, a sezona godisnjih odmora se blizi.

Ja sam blizi razmisljanju da (ako se pare nece stedjeti) bi se za veci novac trebao dovesti neko mladji i od koga bi u buducnosti imali koristi i zaradili novac. Hajrovic je odlican igrac za nase uslove, da me neko ne protumaci suprotno, ali ne moze donijeti prevagu kada se susretnes sa nekim Baselom ili sl. Poenta oba dosadasnja vlasnika/upravljaca je finansijski neovisan klub, zato i govorim ovo ranije.

P.S. Pogledaj seriju na Netflixu "Sunderland 'til I die", ako vec nisi. Odlicna serija, na neki nacin se mozemo poistovjetiti sa njima, a shvatit ces i zasto (da ti ne spoilam :D )
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 20 apr 2020, 20:21

Pantelija je napisao/la:
20 apr 2020, 00:56
Joj najjace je kad neko iz ljubavi nije realan. U taj vakat, sta je bio PSG? Ozbiljmo pitam, ja koliko znam nista spektakularno.

Molim Vas ljudi, mozemo mi ne mirisati Edina ali... uzmite 15 min vremena i pogledajte golove wolsburg i man city. Romu ne morate.
Covjek je na svojim ledjima donio titulu wolsburgu, ispred mocnog bajerna i borusije. Igrao fantasticno, srprdao se sa bundes ligom.
Otisao u man city, klub koji je ravio all star ekipu. Tamo opet prekucao igrici i uzeo tituli.
Dosao u romu koja je realno 4 ili 5 tim italije i hladno on licno u godinama izbaci tada favorita barselonu iz lp. Covjek koji je zabio prrko 50 golova u tri od 5 najjacih liga svijeta. Najbolji strijelac repke i stvarno nije fer piaati gluposti.

Papeta nisam gledao, na zalost, gledao sam utakmice neke snimke, bezbroj isjecaka ali ovo sto je edin uradio u karijeri je dalekoo iznad papetovog fostignuca. SBBKBB price su smijesne , jer to niko ne moze znati.
E vala Pantelija i ti u ovo malo što reče nalupa se toliko gluposti, a šlag na tortu je ovo za Džeku da je daleko iznad Papetovog dostignuća. Na čemu si ti, bolan, šta ti je. Izvini, ali veću glupost odavno nisam čuo. Da je iz usta nekog košpicara pa eto. Porediti jednog Džeku, koji se na većini tekmi repke vukao po terenu k'o mrtav konj i kojega su u bar pola njegovih utakmica za repku izviždali naši navijači sa Papetom, ja nemam riječi. Govoriš za City, a on tamo grijao klupu. U kojem je to on segmentu bolji od Papeta? Tehnici, snazi, brzini, fudbalskoj inteligenciji, virtuoznosti? Sklonosti povredama? Pape nije nikada bio povrijeđen.I, Škoro, nikada on nije zabavljao publiku, niti je ponižavao protivnika. Ti i Škoro (dvojica forumaša koje ja baš cijenim i sa guštom čitam većinu vaših postova) kažete da niste gledali Papeta. Gledate li Mesija? Sve ono što radi Mesi radio je Pape još prije 30 - 40 godina i mogu ti reći da je Mesi najvjernija kopija Papeta, te da je on preteča Mesija. Pa od Džeke je bolji svaki igrač Željezničar iz šampionske Yugo generacije, kao i većina onih što igraše protiv Videotona (Meša, R. Mihajlović, Baljić, Škoro, Šabanhadžović, Meša etc,etc), a da ne pominjem Veležove velikane (Duško, Vaha, Vladić, Tuce, Kajtaz...). Da li je on najbolji poslijeratni BH fudbaler? O tome bi se dalo diskutovati. Poneko ovdje napiše: e, al' kakva je sprema današnjih igrača. E eto u Papetovo vrijeme nisi trebao biti ful spreman. A da je fizička sprema determinirajući faktor, onda bi Bolt bio vrhunski fudbaler, kao i svaki trkač na 800 do 1500 metara kao i mnogi višebojci. Pokušavao je i Bolt sa fudbalom, pa nije mogao ni na amaterskoj razini. Kaže onaj dinamitaš, pa danas je taktika ovo ono. E, eto u Papetovo vrijeme nije bilo ni taktike. Alo!!! Pitajte Švabu, koji je bio veliki taktičar i najbolji naš trener, izuzetno cijenjen u svijetu. Kada je on bio selektor, pred utakmicu bi podijelio zadatke svim igračima, samo bi Papetu rekao da on igra kako on zna i nije mu nikada određivao nikakve taktičke zadatke.
Izvinjavam se svima na dugom postu, samo bih dodao da mi nisu nikako jasni pojedini navijači FKS i od kuda kod njih toliki otpor i animozitet prema Papetu. Kaže dinamitaš da nas puca nostalgija. Ma kakva bolan nostalgija? Nisam ćuruk u mozak da ne mogu prepoznati kvalitet. Imam poprilično godina (za vas) i Boga mi nagledao se prilično utakmica i velikih igrača (što na tv-u, što uživo) a uživo gledao i Haseta i Pelea i Maradonu i Džaju i Šekija i Švabu i Deju..... i argumentovano vam tvrdim da je Pape najbolji od svih koje sam gledao. Budite mi zdravi i debeli. :)

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 20 apr 2020, 20:29

Appearances 130
Goals. 50

Bas se nasjedio

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 20 apr 2020, 20:37

Napajpiri@ jel mislis da se ta korppracija bavi samo turizmom?
To je jedan, jedan, od poslova.
I kazem ti, smijesne su ciifre u pitanju za njih.
A to ces i vidjeti ovo ljeto. Nekad jednostavno trrba ukljuciti i yo da vlasnik ima neke ciljeve i emocije iako ovdje dobar dio misli da samo oni vole sarajevo i niko drugi .

Ugl nemojte naa podcjenjivati, nemam info iz kluba al imam od menagera jednog koji kaze da amo aad medju konkurentnijim ekipama na balkanu sto se plata i par tice a kad on to kaze nije zajebancija jer je navijac drugog kluba

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 20 apr 2020, 20:39

Pantelija je napisao/la:
20 apr 2020, 20:37
Napajpiri@ jel mislis da se ta korppracija bavi samo turizmom?
To je jedan, jedan, od poslova.
I kazem ti, smijesne su ciifre u pitanju za njih.
A to ces i vidjeti ovo ljeto. Nekad jednostavno trrba ukljuciti i yo da vlasnik ima neke ciljeve i emocije iako ovdje dobar dio misli da samo oni vole sarajevo i niko drugi .

Ugl nemojte naa podcjenjivati, nemam info iz kluba al imam od menagera jednog koji kaze da amo aad medju konkurentnijim ekipama na balkanu sto se plata i par tice a kad on to kaze nije zajebancija jer je navijac drugog kluba
Nadam se da ces biti u pravu, iako ja ne bih bio nezadovoljan ni odredjenom nadogradnjom postojeceg tima.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 20 apr 2020, 20:42

Pantelija je napisao/la:
20 apr 2020, 20:29
Appearances 130
Goals. 50

Bas se nasjedio
pa, jel' ti tvrdiš da je on bolji od Vahe, Bajevića, Vahidina, Bukala, Radmila Mihajlovića, Paprice (navodim samo one koji su igrali njegovu poziciju).

Znaš li ko je proglasio (izabrao) Papeta za najboljeg ikad? Neki relevantni ljudi, a ne navijači pojedinih klubova.

P.S. Kažeš, nije tada PSG bio nešto. U pravu si. On je na preporuku Ivice Šurjaka došao u PSG i sa njegovim dolaskom i počinje njihov uspon. LP

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 20 apr 2020, 20:44

Pantelija je napisao/la:
Napapijri je napisao/la:

Kakve veze pare njegove korporacije konkretno imaju sa nama?
Koliko je on do sad para ulozio u Sarajevo?
Nije ni godisnju platu, koju Hajrovic u Dinamu ima.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 20 apr 2020, 20:52

Evander@
Mozda jer je on u upravljackom tijelu te kororacije i ta ista je vlasnik najvece. Aakademije u aziji gdje su i nasi omladinci vise puta boravili?
Povezi te stvari pa ces shvatiti da je Nam samo covjek isred te korporacije koji direktno odlucuje o radu naseg kluba a pare koje imamo ne dolaze iz njegovog dzepa nego iz dzepa korporacije koja je vlaanik i akademije u vijetnamu.
S toga, mi nemamo ppotrebeda se brinemo jel mozemo ili ne placati jednog ili 6 hajrovica
Ako vec mozemo susic

I ne znam odakle ti ovo da nije dao ni za hajrovicevu platu u fks. Smijesno
Zadnja izmjena: Pantelija, dana/u 20 apr 2020, 20:53, ukupno mijenjano 1 put.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 20 apr 2020, 20:53

Evander je napisao/la:
20 apr 2020, 20:44
Pantelija je napisao/la:
Napapijri je napisao/la:

Kakve veze pare njegove korporacije konkretno imaju sa nama?
Koliko je on do sad para ulozio u Sarajevo?
Nije ni godisnju platu, koju Hajrovic u Dinamu ima.
Pa realno koliko je Nam ovdje u upravljačkim strukturama? Jako malo. Mišljenja sam da kad bi bilo kakav uspjeh u europi napravili da bi nas to poguralo samo tako.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 20 apr 2020, 21:37

kanarinac je napisao/la:
20 apr 2020, 17:53
Uvijek je bilo nekom rat nekom brat,ovo abd da stane,a na ljeto smo jaci za Dilavera,Hajrovica i Hadzica.
Brate,znam da imas dobar info i pozdrav za tebe!Vjerujem,a i znam za Hajrovica i Hadzica,ali Boga mi Dilaver je po meni nemoguca misija.Uvijek sam pozitivan,ali sad sam pesimista.Volio bi da si upravu i da sva 3 dodju.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 20 apr 2020, 21:44

ado-hz je napisao/la:
19 apr 2020, 19:59
Testo je napisao/la:
19 apr 2020, 19:54
Eh, znači ako Nam ne bude kresao troškove kod nas, samo nebo je granica.
Olimpija ostaje bez investitora, Žilina bankrotirala...

Evo šta kaže Ljupko Petrović za Bugare:
„Mislim da će u 50 odsto klubova doći do razlaza sa najskupljim igračima. Kod mene u CSKA Sofiji gde sam savetnik već se sada razmatra prekid saradnje sa šest, sedam fudbalera koji su prošlog leta dovedeni. Žilina je bila među najboljim klubovima Slovačke, a praktično se gasi. Svi klubovi će morati da srede finansije ako ne žele da tako prođu. Ovo će napraviti pad u privredi i to će svakako dovesti i fudbal u tešku situaciju“.

Ružno je reći, ali ova situacija bi nas mogla da uzdigne.
Puno brže nego što smo mogli očekivati bi mogli igrati u Evropi , ovo ne bi postigli za 10 godina inače.
Sve je to lijepo i na prvu se i ja obradujem da bi mogli dovesti 5-6 dobrih igraca...al nas yebe pravilo da mogu igrati samo 4 stranca. Bilo bi dobro da se vrati na ono staro pravilo da mogu igrati 6 stranaca.
Ado ne petljaj se u transfere, ti samo prati avione...

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 20 apr 2020, 21:54

Vanja8 je napisao/la:
20 apr 2020, 21:44
ado-hz je napisao/la:
19 apr 2020, 19:59
Testo je napisao/la:
19 apr 2020, 19:54
Eh, znači ako Nam ne bude kresao troškove kod nas, samo nebo je granica.
Olimpija ostaje bez investitora, Žilina bankrotirala...

Evo šta kaže Ljupko Petrović za Bugare:
„Mislim da će u 50 odsto klubova doći do razlaza sa najskupljim igračima. Kod mene u CSKA Sofiji gde sam savetnik već se sada razmatra prekid saradnje sa šest, sedam fudbalera koji su prošlog leta dovedeni. Žilina je bila među najboljim klubovima Slovačke, a praktično se gasi. Svi klubovi će morati da srede finansije ako ne žele da tako prođu. Ovo će napraviti pad u privredi i to će svakako dovesti i fudbal u tešku situaciju“.

Ružno je reći, ali ova situacija bi nas mogla da uzdigne.
Puno brže nego što smo mogli očekivati bi mogli igrati u Evropi , ovo ne bi postigli za 10 godina inače.
Sve je to lijepo i na prvu se i ja obradujem da bi mogli dovesti 5-6 dobrih igraca...al nas yebe pravilo da mogu igrati samo 4 stranca. Bilo bi dobro da se vrati na ono staro pravilo da mogu igrati 6 stranaca.
Ado ne petljaj se u transfere, ti samo prati avione...
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 20 apr 2020, 22:01

Zna li neko dokle smo sa Serbecicem, kakve su sanse da otkupimo njegov ugovor?

Sto se tice nekih zelja, iako je jos rano govoriti o tome, ja bih volio vidjeti onog celavca sto je odigrao par meceva za Zrinjski, ne mogu se sjetiti prezimena, ali cini mi se da je na njemu sviran onaj nepostojeci penal u mecu 2 - 2. U tih par meceva se vidjelo da je covjek odlican napadac, ali dosao je nespreman, a potom je i slomio nos, tako da mu nije suditi po vremenu provedenom u Zrinjskom. Inace, kroz karijeru je igrao u solidnim ligama, mislim i u Belgiji jedno vrijeme. Godine mu nisu plus, ali izvlacimo najbolje iz svakoga :D Vec smo nekako navikli na stil igre koji pogoduje Ahmetovicu (ranije Benko), sa mnogo zracnih duela i pritiska na zadnju liniju protivnika.

Volio bih takodjer ako bi mogli dovesti Hadzica i Adukora, narocito u slucaju odlaska Gavrica i Oremusa, kao sto se vec spominjalo. Adukora bih koristio na poziciji zadnjeg veznog u paru sa Hadzicem, a Milicevica bih ostavio na stoperu (u slucaju ostanka Serbecica).

Posljednji kojeg bih doveo bi bio Cipetic, a kao zamjenu ostavio Hodzica.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 20 apr 2020, 22:09

NENAD MARKOVIĆ
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 20 apr 2020, 22:13

Napapijri je napisao/la:
20 apr 2020, 22:01
Zna li neko dokle smo sa Serbecicem, kakve su sanse da otkupimo njegov ugovor?

Sto se tice nekih zelja, iako je jos rano govoriti o tome, ja bih volio vidjeti onog celavca sto je odigrao par meceva za Zrinjski, ne mogu se sjetiti prezimena, ali cini mi se da je na njemu sviran onaj nepostojeci penal u mecu 2 - 2. U tih par meceva se vidjelo da je covjek odlican napadac, ali dosao je nespreman, a potom je i slomio nos, tako da mu nije suditi po vremenu provedenom u Zrinjskom. Inace, kroz karijeru je igrao u solidnim ligama, mislim i u Belgiji jedno vrijeme. Godine mu nisu plus, ali izvlacimo najbolje iz svakoga :D Vec smo nekako navikli na stil igre koji pogoduje Ahmetovicu (ranije Benko), sa mnogo zracnih duela i pritiska na zadnju liniju protivnika.

Volio bih takodjer ako bi mogli dovesti Hadzica i Adukora, narocito u slucaju odlaska Gavrica i Oremusa, kao sto se vec spominjalo. Adukora bih koristio na poziciji zadnjeg veznog u paru sa Hadzicem, a Milicevica bih ostavio na stoperu (u slucaju ostanka Serbecica).

Posljednji kojeg bih doveo bi bio Cipetic, a kao zamjenu ostavio Hodzica.
Veselinovic...?

Ma daj...

Napadac se privodi kraju i to ce biti jos jedan sok koji vam Ćelavi sprema...

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ado_77, bosnas_, bvsic, casual033, Grk1234, InatSilniBosanski, keli, mire971, Varijantas8 i 75 gostiju.