Kad ti uposlenik dodje sav naboostan i pun samopouzdanja bez znanja i kaze da je master i da ima vise skole i znanja od tebe kao diplomiranog sa 30god radnog staza i odmah hoce platu strucnjaka, haj ti fino sine u Njemacku pa pametuj. I ode strucnjak u Njemacku i vec 3 posao promjenio, a ne dobacuje dalje od staziste. Radim i po Njemackoj i to sto si rekao je potpuna laz. Svi poslovni partneri istu muku muce sa Gen Z i idu masovna otpustanja. Cak je partner presao na kolumbijce da mu online rade, sve je otpustio u uredu. Ta prica o postovanju i zaposlenost mladih, je laz...idu masovni rezovi cak i do 50% jer su nepodnosljivi, neefikasni i neproduktivni. Mene su 2 god unazadili i samo trosak bili, a imali su najvece plate i redovne. Poginuo sam da im to obezbjedim, al nisam vise mogao vuci za njih...nisam firmu otvorio da radim za njih vec oni za mene. Vecina mojih kolega takodjer u sirokom luku pocela izbjegavati tu generaciju. Ima i dobrih cura i momaka, ostalo je 4 da radi. Prihvatili pravila i ritam, zadovoljni su. Ovih 9 je otpusteno. O jadu su me zabavili, tesko sam isplivao, strasne novce investirao, potrosio, izdravao, marke nisam zaradio. Kad Gen Z shvati da mora min.koef. 3 imati, da bi bio isplativ radnik, da mu od master rada i diplome nema nista, da moze dupe obrisati i da plata od 2500KM ne pada a neba i da mora donijeti 7500 da bi dobio 2500 a ne da mi donosi 500-700 i sepuri se egomanijacki kao da je ekspert, tad ce biti meni kao seljacko/kabadahijskom dzukcu prihvatljiv. Ti otvori svoje pa ih pozaposljavaj i dokazi da nisam u pravu. Pozzh1a2s3o4 je napisao/la: ↑20 jul 2025, 08:57Najjaci su ovi sto za njihovo kabadahijsko/seljacko ponasanje optuzuju mladje generacije i kao mladji imaju ego. Kao sto se ljudis dok te ponizavam?! Mentalno zaostale osobe.
U Njemackoj/Austriji u vecini velikih firmi i univerziteta uglavnom su zaposleni mladji ljudi (sto mi je personalno bilo zanimljivo za vidjeti) i ne vidim da im opada produktivnost ili da propadaju. Mozda jer ih tretiraju sa postovanjem?
BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Kad se igra prva utakmica u Kini i u koliko sati?
Raspored utakmica:
Prva utakmica: nedjelja, 27. juli 2025. u 19:30 po lokalnom vremenu u Kini (13:30 po vremenu u Sarajevu) .
Druga utakmica: utorak, 29. juli 2025. u 19:30 po lokalnom vremenu u Kini (13:30 po vremenu u Sarajevu) .
Prvo Sulejmanović nije Gen Z nego milenijalac po toj američkoj nomenklaturi. Drugo, ja baš vidim mnogo dobrih osobina kod mladih ljudi 18-30, ne vole da ih driblaju i ne boje se reći šta misle, ali isto tako imaju radan mentalitet koji su usvojili iz američke pop-kulture i sklonost da rade i više poslova ako treba. A odgajale su ih generacije kojima je pojam rada od 9 do 3, po mogućnosti da se popije koja kafa i podigne slušalica na telefonu da ih niko ne "pegla".hz1987 je napisao/la: ↑21 jul 2025, 11:20Kad ti uposlenik dodje sav naboostan i pun samopouzdanja bez znanja i kaze da je master i da ima vise skole i znanja od tebe kao diplomiranog sa 30god radnog staza i odmah hoce platu strucnjaka, haj ti fino sine u Njemacku pa pametuj. I ode strucnjak u Njemacku i vec 3 posao promjenio, a ne dobacuje dalje od staziste. Radim i po Njemackoj i to sto si rekao je potpuna laz. Svi poslovni partneri istu muku muce sa Gen Z i idu masovna otpustanja. Cak je partner presao na kolumbijce da mu online rade, sve je otpustio u uredu. Ta prica o postovanju i zaposlenost mladih, je laz...idu masovni rezovi cak i do 50% jer su nepodnosljivi, neefikasni i neproduktivni. Mene su 2 god unazadili i samo trosak bili, a imali su najvece plate i redovne. Poginuo sam da im to obezbjedim, al nisam vise mogao vuci za njih...nisam firmu otvorio da radim za njih vec oni za mene. Vecina mojih kolega takodjer u sirokom luku pocela izbjegavati tu generaciju. Ima i dobrih cura i momaka, ostalo je 4 da radi. Prihvatili pravila i ritam, zadovoljni su. Ovih 9 je otpusteno. O jadu su me zabavili, tesko sam isplivao, strasne novce investirao, potrosio, izdravao, marke nisam zaradio. Kad Gen Z shvati da mora min.koef. 3 imati, da bi bio isplativ radnik, da mu od master rada i diplome nema nista, da moze dupe obrisati i da plata od 2500KM ne pada a neba i da mora donijeti 7500 da bi dobio 2500 a ne da mi donosi 500-700 i sepuri se egomanijacki kao da je ekspert, tad ce biti meni kao seljacko/kabadahijskom dzukcu prihvatljiv. Ti otvori svoje pa ih pozaposljavaj i dokazi da nisam u pravu. Pozzh1a2s3o4 je napisao/la: ↑20 jul 2025, 08:57Najjaci su ovi sto za njihovo kabadahijsko/seljacko ponasanje optuzuju mladje generacije i kao mladji imaju ego. Kao sto se ljudis dok te ponizavam?! Mentalno zaostale osobe.
U Njemackoj/Austriji u vecini velikih firmi i univerziteta uglavnom su zaposleni mladji ljudi (sto mi je personalno bilo zanimljivo za vidjeti) i ne vidim da im opada produktivnost ili da propadaju. Mozda jer ih tretiraju sa postovanjem?
Ne znam kakve ovo veze ima s temom, ali eto da se nadovežem.

Ima, jer opisuje filozofiju razmišljanja i nadovezuje se na onaj post o egotripu i neće meni niko ovo...ono GENERACIJSKOG PROBLEMA i do činjenice da potpuno razumijem i podržavam Adisa i iz onog opravdanja iz posta, iako je toj generaciji ponašanje seljacko/kabadahijsko