RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

SipakUlicar1922
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 26 nov 2014, 15:00

mikki21 je napisao/la:
SipakUlicar1922 je napisao/la:Cetri dana su prosla od tekme u Banjoj Luci i zavrsetka polusezone a nasa zvanicna stranica nista nije objavila vezano za ekipu, planove i ciljeve u narednoj polusezoni/godini. Izgleda da su vec otisli na odmor. U zadnje vrijeme strasno malo komuniciraju sa navijacima preko zvanicne stranice. Nekada su izbacivali snimke utakmica, intervjuove sa igracima, svasta nesto. Danas je to (kako ja dozivljavam) svedeno na minimum. U reprezentativnim pauzama koje su trajale po dvije hefte nije bilo informacija za lijeka. Nemoze to vise tako. Ima nas pacenika sto po 30 puta dnevno udjemo na zvanicnu stranicu nebi li nesto procitali.
PROZIVKA POČETKOM JANUARA

Fudbaleri Veleža danas su održali i posljednji trening u 2014. godini. Istina, nije bilo riječi o klasičnom treningu, već o sastanku sa igračima.

- Prije sastanka stručni štab i ovaj stručni sportski dio kluba obavio je zajednički sastanak. Trener je predstavio i plan priprema. Prozivka će biti 12. januara, a 13-ti i 14-ti januara obavit će se zdravstveni pregledi. Početkom februara idemo na bazične pripreme, a uskoro će biti poznata i destinacija, kaže Admir Velagić, sportski direktor „Rođenih“.

Ipak, najzanimljivije pitanje svakako je vezano za igrački kadar, te da li će biti promjena tokom pauze.

- Promjena će biti to je sigurno. Sa određenim igračima nismo zadovoljni i stručni štab će sastaviti transfer listu. Također, biće i određenih pojačanja. Mi imamo neka „interesantna“ imena, ali o tome je za sada rano govoriti, ističe Velagić.

U dvije recenice opisali jesenji dio sezone i predstavili proljetni. Hvala vam ali niste trebali. Imali ista u ovom tekstu da vec nismo znali?......Mora to puno bolji Rodjeni :nene:
Prkosni i Ponosni od 1922

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 26 nov 2014, 15:03

ja bih rado pitao Mrkvu zašto još nisu završeni vanjski WC-ovi ispod dedarske tribine? :crazy: toliko priče, a nigdje djela. dajte malo krenite s sređivanjem stadiona. znam jest skup pomoćni teren, ali WC-ovi i slični zahvati sigurno nisu, odnosno znam da nisu toliko skupi, a kada ih završiš, dobiješ još ljepši stadion.

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 26 nov 2014, 15:09

hercegovac236 je napisao/la:
SipakUlicar1922 je napisao/la:Cetri dana su prosla od tekme u Banjoj Luci i zavrsetka polusezone a nasa zvanicna stranica nista nije objavila vezano za ekipu, planove i ciljeve u narednoj polusezoni/godini. Izgleda da su vec otisli na odmor. U zadnje vrijeme strasno malo komuniciraju sa navijacima preko zvanicne stranice. Nekada su izbacivali snimke utakmica, intervjuove sa igracima, svasta nesto. Danas je to (kako ja dozivljavam) svedeno na minimum. U reprezentativnim pauzama koje su trajale po dvije hefte nije bilo informacija za lijeka. Nemoze to vise tako. Ima nas pacenika sto po 30 puta dnevno udjemo na zvanicnu stranicu nebi li nesto procitali.
Koliko nas je mogu nas sve imati na speed dial.
Bilo nas je, ima nas i bice nas!.....tu nema sumnje!

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 26 nov 2014, 20:19

Četvrtak, okupljanje u KN u 15:30 sati, odlazak na memorijalni turnir "Dejan Drakul".
Cijena ulaznice 3 KM, sav prihod ide za izgradnju spomenika pokojnog Dejana.

Ajde RAja sa rijeci na djela predjite....zamislite da je rukomet sutra i svi prvo u KN na pice pa u dvoranu..

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 26 nov 2014, 21:37

Vjerujte mi RAja vise mi je krivo sto smo u ovoj polusezoni izgubili onaj pobjednicki mentalitet sa gostovanja iz prosle godine,nego sto smo na kraju sedmi.Ja sam jedan od onih koji voli leprsavost i hrabrost nego neku taktiku.Bio sam siguran da smo prebrodili problem gostujucih terena ali sam se ocito zayebo,i ne samo da nismo nego smo bas uzasni bili vani.Nismo ni kuci neke vele igre pruzali ali eto bodovno je to na nekom zadovoljavajucem nivou.Nemogu da vjerujem da od 7 tekmi nijednu nismo dobili,a bio sam siguran od momenta kad nas je Feja preuzeo da cemo to rijesiti.To je odlicno funkcionisalo prosle godine,nije moguce da nam je Sevko toliko falio.....nesto je drugo....a sta?Fakat neznam o cemu se radi ali mi se zestoko cini da nesto u nasoj svlacionici nije u redu.Previse je bilo nekakvih "povrijedjenih","uvrijedjenih","nespremnih" itd.Iako je nakon ovakvih igara iluzorno ocekivati dobar plasman na kraju,mislim da je pravi trenutak za pospremiti svlacionicu,otjerati sve i jednog glumca ali ne djeliti na domace i strane,nego iskljucivo ko je kako zasluzio.Ja mislim da je to zadatak Feje i Mrkve i neka ovaj put dobro razmisle koga dovode ili vracaju u Velez.Po hiljaditi put im svima porucujem da je cast i privilegija nositi Velezov dres a ko to ne konta-dovidjenja sretan put.
Imao bih jos svasta napisati ali duga nam je pauza pa ce biti vremena
Pozdrav za svu RAju a posebno nasim @pastrmki i @BMV 22 kojeg dugo nema a cekamo ga :salut:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 26 nov 2014, 21:48

rodjenisa je napisao/la:Vjerujte mi RAja vise mi je krivo sto smo u ovoj polusezoni izgubili onaj pobjednicki mentalitet sa gostovanja iz prosle godine,nego sto smo na kraju sedmi.Ja sam jedan od onih koji voli leprsavost i hrabrost nego neku taktiku.Bio sam siguran da smo prebrodili problem gostujucih terena ali sam se ocito zayebo,i ne samo da nismo nego smo bas uzasni bili vani.Nismo ni kuci neke vele igre pruzali ali eto bodovno je to na nekom zadovoljavajucem nivou.Nemogu da vjerujem da od 7 tekmi nijednu nismo dobili,a bio sam siguran od momenta kad nas je Feja preuzeo da cemo to rijesiti.To je odlicno funkcionisalo prosle godine,nije moguce da nam je Sevko toliko falio.....nesto je drugo....a sta?Fakat neznam o cemu se radi ali mi se zestoko cini da nesto u nasoj svlacionici nije u redu.Previse je bilo nekakvih "povrijedjenih","uvrijedjenih","nespremnih" itd.Iako je nakon ovakvih igara iluzorno ocekivati dobar plasman na kraju,mislim da je pravi trenutak za pospremiti svlacionicu,otjerati sve i jednog glumca ali ne djeliti na domace i strane,nego iskljucivo ko je kako zasluzio.Ja mislim da je to zadatak Feje i Mrkve i neka ovaj put dobro razmisle koga dovode ili vracaju u Velez.Po hiljaditi put im svima porucujem da je cast i privilegija nositi Velezov dres a ko to ne konta-dovidjenja sretan put.
Imao bih jos svasta napisati ali duga nam je pauza pa ce biti vremena
Pozdrav za svu RAju a posebno nasim @pastrmki i @BMV 22 kojeg dugo nema a cekamo ga :salut:
nefali samo sefkija, fali tu i letic sa svojim trkom, prodorima, preciznim pasovima i centarsutevima a bogami i uveliko ostrakovic na golu! nadodaj na to da je blagojevic na neki 70% radi bolesti a i sa ti 70% je najbolji u ekipi! jos su ani, merzic i jankovic miljama daleko od proslogodisnje forme i to je odprilike to, 7 od 11 igraca koji nisu tu ili nisu u formi i to sedam kljucni igraca.. nadodaj na to da su sva "pojacanja" osim nikolica veliki promasaj..

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 26 nov 2014, 21:58

Ako cemo biti posteni vecina nas je na pocetku govorila za Letica nek ide,samo nas zayebava itd.Za Ostrakovica se slazem da je velika steta sto nas je napustio.Ali pravo pitanje je- sto je svima losija forma,nije to neznanje u pitanju,to je nesto drugo,to je ono u sta ja sumnjam.Puno je losih primjera bilo od Mikinih tovar kartona,Asimovog neigranja,Haurdinog nezalaganja,Vladinih "povreda itd.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 26 nov 2014, 22:10

Niko ne zna šta je pravi razlog pada forme ekipe u ovom periodu koji je iza nas. Tačno je da su nas prošle sezone razmazili svojim igrama i apetiti su značajno porasli. Ekipa je igrala za prestiž, za ime Veleža, a i za svoju prodaju da se ne zavaravamo.

Pojedinci su dobro primjetili da je odlazak nekih od ključnih igrača dobrano ostavio traga na igri koju smo demonstrirali prošle sezone. Mi moramo biti svjesni da unatoč pohvalama na račun skauting službe našeg kluba, ista je zakazala u zadnjem prijelaznom roku. U ovim uslovima je teško iznova i iznova "ubosti" pojačanje.

Veliko je pitanje motivacije, uslova koji su ponuđeni igračima, stanja u svlačionici, njihovog dočeka od strane "domaćih"... Mnogo stvari može uticati na nečiju prezentaciju kvaliteta i nekvaliteta. Na ovaj način ne želim nikako da opravdavam loše igre pojedinaca, međutim, prošle sezone se primjetila velika kolektivna kohezija koju danas ne primjetimo.

Pojedincima se lijepo zahvaliti za (ne) učinjeno, i krenuti u remont ekipe, što mnogi kažu, ne po imenima, ne po djelidbi na strane i domaće, nego po zasluzi. Samo na taj način možemo krenuti naprijed.

Također bih da uputim kritiku press službi i održavačima web stranice za neaktivnost. Na taj način se sigurno pokazuje kolika je kvaliteta toga kadra i koliko se brine o toj sferi klupskog marketinga. Izjave Velagića su u krajnju ruku smiješne. Svi vidimo da stvari debelo ne štimaju, a pojedinci su se mogli otjerati mnogo prije završetka polusezone. Svi hoćemo rad, red i disciplinu. Ako igrači pristaju na uslove koji su im ponuđeni, moraju se poštovati pravila kuće koja su postavljena pred njih.

Sad, veliko je pitanje šta vodstvo kluba traži od njih, i koliko se to razlikuje od želja navijača. A oni svi mogu da ga dudlaju kada ostanu bez podrške i ovo malo paćenika što je ostalo uz ovaj klub.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 26 nov 2014, 22:18

rodjenisa je napisao/la:Ako cemo biti posteni vecina nas je na pocetku govorila za Letica nek ide,samo nas zayebava itd.Za Ostrakovica se slazem da je velika steta sto nas je napustio.Ali pravo pitanje je- sto je svima losija forma,nije to neznanje u pitanju,to je nesto drugo,to je ono u sta ja sumnjam.Puno je losih primjera bilo od Mikinih tovar kartona,Asimovog neigranja,Haurdinog nezalaganja,Vladinih "povreda itd.
slazem se 100% za letica, i ja sam to govorio kao i ostali, ali to mu ide na ljudsku stranu i zelju za odlazak u svakom prelaznom roku! ja pricam o ucinku na terenu, a na njemu je svaku tekmu odigrao na nivou i bio jedan od bolji u nasim redovima! dalje se isto slazem da mora neka bubica bit, jer nema nikakve logike da skoro svi igraci najednom padnu u formi i pocnu imat probleme sa "povredama" preko noci! tu nesto nestima...

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 26 nov 2014, 22:56

mikki21 je napisao/la:
rodjenisa je napisao/la:Ako cemo biti posteni vecina nas je na pocetku govorila za Letica nek ide,samo nas zayebava itd.Za Ostrakovica se slazem da je velika steta sto nas je napustio.Ali pravo pitanje je- sto je svima losija forma,nije to neznanje u pitanju,to je nesto drugo,to je ono u sta ja sumnjam.Puno je losih primjera bilo od Mikinih tovar kartona,Asimovog neigranja,Haurdinog nezalaganja,Vladinih "povreda itd.
slazem se 100% za letica, i ja sam to govorio kao i ostali, ali to mu ide na ljudsku stranu i zelju za odlazak u svakom prelaznom roku! ja pricam o ucinku na terenu, a na njemu je svaku tekmu odigrao na nivou i bio jedan od bolji u nasim redovima! dalje se isto slazem da mora neka bubica bit, jer nema nikakve logike da skoro svi igraci najednom padnu u formi i pocnu imat probleme sa "povredama" preko noci! tu nesto nestima...
Haurdić ko da je u carskim na turniru, vrti nogama nešto, baca fore , uspije mu jedan prolaz u 2 utakmice. Majki neda lopte, ja takav Velez necu da gledam. To mogu i ja dan te ****, daj mi petobu po utakmici, vrtit cu dan noc nogama

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 27 nov 2014, 11:35

U sklopu memorijalnog turnira "Dejan Drakul" koji se održava danas u Mostaru, u 17:15h igraće Mladost Gacko i MNK Stari Grad Mostar, klubovi u kojima je Dejan napravio prve i nažalost posljednje fudbalske korake.

Duel starih rivala, Veleža i Željezničara, ovaj put u malom fudbalu, na rasporedu je u 18:15h. Dvorana URSC Mithad Hujdur Hujka bi trebala biti ispunjena do posljednjeg mjesta, s obzirom na interesovanje koje vlada za ovaj meč.

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 27 nov 2014, 12:49

evo sa oficijelne;

VELEŽOVA JESEN KROZ STATISTIKU

Statistika je u fudbalu ponekad varljiva, jer zna „sakriti“ ili nedovoljno iskazati određeni učinak igrača, ali isto tako nesumnjivo najčešće je odličan pokazatelj igre kroz jedan vremenski period. Pogled na Veležovu jesen, kroz prizmu statistike, ukazuje na dosta poznatih činjenica.

U protekloj polusezoni „Rođeni“ su odigrali 18 zvaničnih utakmica. Riječ je o 15 prvenstvenih i 3 utakmice Kupa Bosne i Hercegovine.

Hebibović MVP polusezone

Najbolji strijelac Veleža ove jeseni je Anel Hebibović. Ukupno je u 18 utakmica postigao 9 pogodaka. Istovremeno njemu pripada i prvo mjesto po broju odigranih minuta. U 18 nastupa ubilježio je 1.494 minuta. Hebibović, koji je prije 3 godine iz Igmana došao kao skoro ne afirmisani igrač, definitivno se profilirao u jednog od najvažnijih igrača „Rođenih“.

Drugo mjesto na listi strijelaca dijele Mladen Popović i Dino Hajdarović. Ipak u određenoj prednosti, obzirom na broj nastupa i minutažu, je Mladen Popović. On je nastupio u 10 utakmica i ubilježio 622 minute, za koje je postigao 3 pogotka. Dino Hajdarović ima 16 nastupa i 794 minute, za koje je postigao 3 pogotka.

Četiri po dva pogotka

Po dva pogotka postigla su četiri fudbalera. U odnosu na minutažu i nastupe na ovoj mini tabeli, sigurno da prednost ima Mirza Ćemalović. On je ubilježio 7 nastupa i odigrao ukupno 383 minute. Preostala „trojka“ igrača sa po 2 gola gotovo da ima identičnu minutažu. Zvonić ima 13 nastupa i 846 minuta, a Janković u 13 nastupa 848 minuta. Blagojević je ubilježio 16 nastupa i 841 minut.

Po jedan pogodak tokom polusezone postigli su još i Anes Haurdić, Amir Zolj i Samir Merzić. Matijas Pejić je strijelac i jednog autogola.

Sedmorica u „klub 1.000“

Kada je u pitanju minutaža tu je, kako smo već istakli, prvi na listi Anel Hebibović sa 18 nastupa i 1.494 minute provedene u igru. U „klubu 1.000“ je još 6 fudbalera. Drugi po minutaži je Amir Zolj, koji u 17 nastupa ima 1.453 minute. Nakon njega slijede Andrija Dragojević 15 – 1.350, Marko Nikolić 15 – 1.212, Darko Maletić 14 – 1.192, Matijas Pejić 14 – 1.093 i Samir Merzić 14 – 1.062.

Četiri crvena kartona

Fudbaleri Veleža u protekloj polusezoni dobili su i 41 žuti karton, te 4 crvena kartona. Pogled na kartone pokazuje jednu zanimljivu činjenicu. Naime, utakmica u Banjaluci bila je jedna od ubjedljivo „najgorih“ po kartonima, jer su zabilježena 4 žuta kartona i 2 direktna crvena kartona. S druge strane, u 10. kolu u pobjedi nad Radnikom od 3:0, fudbaleri Veleža nisu ubilježili nijedan žuti kartoni. U 11. kolu protiv Željezničara (0:1) i 12. kolu protiv Viteza (4:0), kao i kup utakmici protiv Viteza (2:0) „Rođeni“ su ubilježili samo po jedan žuti karton.

Crvene kartone dobili su Darko Maletić (Sarajevo), Marko Nikolić (Čelik), te Anes Haurdić i Samir Merzić (oba protiv Borca)

PS! interesantno ovako kad se sabere, hebibovic i nije imao losu polusezonu, 9 golova u 18 nastupa nije nimalo losa statistika za jedno krilo!mada treba se sjetit da je 6 od ti 9 golova bilo u kupu dok su samo 3 u ligi...

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 27 nov 2014, 13:40

mikki21 je napisao/la:evo sa oficijelne;

VELEŽOVA JESEN KROZ STATISTIKU

Statistika je u fudbalu ponekad varljiva, jer zna „sakriti“ ili nedovoljno iskazati određeni učinak igrača, ali isto tako nesumnjivo najčešće je odličan pokazatelj igre kroz jedan vremenski period. Pogled na Veležovu jesen, kroz prizmu statistike, ukazuje na dosta poznatih činjenica.

U protekloj polusezoni „Rođeni“ su odigrali 18 zvaničnih utakmica. Riječ je o 15 prvenstvenih i 3 utakmice Kupa Bosne i Hercegovine.

Hebibović MVP polusezone

Najbolji strijelac Veleža ove jeseni je Anel Hebibović. Ukupno je u 18 utakmica postigao 9 pogodaka. Istovremeno njemu pripada i prvo mjesto po broju odigranih minuta. U 18 nastupa ubilježio je 1.494 minuta. Hebibović, koji je prije 3 godine iz Igmana došao kao skoro ne afirmisani igrač, definitivno se profilirao u jednog od najvažnijih igrača „Rođenih“.

Drugo mjesto na listi strijelaca dijele Mladen Popović i Dino Hajdarović. Ipak u određenoj prednosti, obzirom na broj nastupa i minutažu, je Mladen Popović. On je nastupio u 10 utakmica i ubilježio 622 minute, za koje je postigao 3 pogotka. Dino Hajdarović ima 16 nastupa i 794 minute, za koje je postigao 3 pogotka.

Četiri po dva pogotka

Po dva pogotka postigla su četiri fudbalera. U odnosu na minutažu i nastupe na ovoj mini tabeli, sigurno da prednost ima Mirza Ćemalović. On je ubilježio 7 nastupa i odigrao ukupno 383 minute. Preostala „trojka“ igrača sa po 2 gola gotovo da ima identičnu minutažu. Zvonić ima 13 nastupa i 846 minuta, a Janković u 13 nastupa 848 minuta. Blagojević je ubilježio 16 nastupa i 841 minut.

Po jedan pogodak tokom polusezone postigli su još i Anes Haurdić, Amir Zolj i Samir Merzić. Matijas Pejić je strijelac i jednog autogola.

Sedmorica u „klub 1.000“

Kada je u pitanju minutaža tu je, kako smo već istakli, prvi na listi Anel Hebibović sa 18 nastupa i 1.494 minute provedene u igru. U „klubu 1.000“ je još 6 fudbalera. Drugi po minutaži je Amir Zolj, koji u 17 nastupa ima 1.453 minute. Nakon njega slijede Andrija Dragojević 15 – 1.350, Marko Nikolić 15 – 1.212, Darko Maletić 14 – 1.192, Matijas Pejić 14 – 1.093 i Samir Merzić 14 – 1.062.

Četiri crvena kartona

Fudbaleri Veleža u protekloj polusezoni dobili su i 41 žuti karton, te 4 crvena kartona. Pogled na kartone pokazuje jednu zanimljivu činjenicu. Naime, utakmica u Banjaluci bila je jedna od ubjedljivo „najgorih“ po kartonima, jer su zabilježena 4 žuta kartona i 2 direktna crvena kartona. S druge strane, u 10. kolu u pobjedi nad Radnikom od 3:0, fudbaleri Veleža nisu ubilježili nijedan žuti kartoni. U 11. kolu protiv Željezničara (0:1) i 12. kolu protiv Viteza (4:0), kao i kup utakmici protiv Viteza (2:0) „Rođeni“ su ubilježili samo po jedan žuti karton.

Crvene kartone dobili su Darko Maletić (Sarajevo), Marko Nikolić (Čelik), te Anes Haurdić i Samir Merzić (oba protiv Borca)

PS! interesantno ovako kad se sabere, hebibovic i nije imao losu polusezonu, 9 golova u 18 nastupa nije nimalo losa statistika za jedno krilo!mada treba se sjetit da je 6 od ti 9 golova bilo u kupu dok su samo 3 u ligi...

U kupu je postigao pet pogodaka dok je u ligi cetri puta tresao mrezu protivnika. Cinjenica je da je Ani moderno krilo, to jeste opasan po gol protivnika. Bitno nam je da nadjemo lijevo krilo i centarfora koji ce zabiti po 6-8 golova u proljetnih 15 kola (+ utakmice Kupa BiH) i siguran sam da cemo imati razloga za slavljem.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 27 nov 2014, 16:16

manite se šupljaka. ono što sam govorio izgleda da će se obistiniti. sutra prvi sastanak na temu skraćivanja PL. uprava zna šta to znači, odnosno infrastruktura će biti sada glavni imperativ ispred svega, jer nam se ne smije ponoviti 2003. godina kada smo zbog lošeg rada u klubu ispali nakon ravno 50 godina igranja na najvišem nivou.

ok, razumijem da je bitna i ekipa, što je normalno, ali ne treba sada na zimu se rasipati parama, kada nam je svaki dinar bitan, jer ko zna možda već na jesen 2015. krene se sa skraćivanjem lige, a mi npr. ne ispunjavamo infrastrukturni uvjet, pa da izađemo i u Evropu, gubimo status premijerligaša. zato je po meni bitno već sada raditi na stadionu, da se kojim slučajem ne bi ponovila 2003. jer ja nešto vele ne vjerujem bilmezima iz FSBiH. :twisted:

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 27 nov 2014, 19:08

AlemC85 je napisao/la:manite se šupljaka. ono što sam govorio izgleda da će se obistiniti. sutra prvi sastanak na temu skraćivanja PL. uprava zna šta to znači, odnosno infrastruktura će biti sada glavni imperativ ispred svega, jer nam se ne smije ponoviti 2003. godina kada smo zbog lošeg rada u klubu ispali nakon ravno 50 godina igranja na najvišem nivou.

ok, razumijem da je bitna i ekipa, što je normalno, ali ne treba sada na zimu se rasipati parama, kada nam je svaki dinar bitan, jer ko zna možda već na jesen 2015. krene se sa skraćivanjem lige, a mi npr. ne ispunjavamo infrastrukturni uvjet, pa da izađemo i u Evropu, gubimo status premijerligaša. zato je po meni bitno već sada raditi na stadionu, da se kojim slučajem ne bi ponovila 2003. jer ja nešto vele ne vjerujem bilmezima iz FSBiH. :twisted:
Da se razumijemo, Fudbalski klub Velež nema nikakvu reklamu i marketing. Pirke je poslao marketinški prijedlog tj. pdf format gdje je na profesionalan način predstavio kompletan proizvod i predstavio nekoliko prijedloga koji klub ne koštaju ništa, a prije svega dovodi publiku na tribine, samim tim broj prodanih ulaznica se povećava i puni se kasa kluba. Kako sam lično saznao od momka koji je dosta blizu momka, ti svi prijedlozi su odbijeni, a pretpostavljam da je odbijen od strane marketinškog dijela kluba koji ima samo završenu srednju ekonomsku, dok ovaj momak to sve ima u malom prstu.
Dokaz da se simpatizer i navijači kluba ništa ne pitaju, i da je kompletna uprava oslonjena na "svoj" rad.

1. Klub nema svoju oficijelnu FB stranicu. Znači oni svoj klub nisu predstavili na najbrojnijoj društvenoj zajednici, gdje se sve igre Veleža komentarišu, gdje se pozivaju navijači iza gola i slično.
2. Igrači Veleža na čelu sa trenerom ne učestvuju u nikakvim humanitarnim akcijama niti se predstavljaju javnosti u dobrom svjetlu kako bi svojim djelima i dobronamjernošću privukli gledaoce na stadion.
3. Bez obzira što Klub Navijača Red Army ima svog predstavnika u klubu (pretpostavljam da ima), to je svedeno na minimum. Kada su igrači na čelu sa trenerom otišli u kafić , popili po kafu , sok, družili se sa navijačima te im pritom platili te "kafe" i napunili navijačku kasu i obezbijedili sredstva za neki novi transparent, bubanj ili jedan dio sredstava.?

Mogao bih da nabrajam do ujutru , ali cilj mog citiranja tebe je da ti kažem da ja (svi mi) volim i poštujem Velež, ali oni svoje navijače nisu nimalo, niti im daju volju i želju za dolaskom na utakmice. Zbog svega toga me briga za infrastrukturu i skraćivanje lige, jer klub nema osnovno ponašanje. Jel jedan čovjek ili cijela uprava krivi za to , ne znam i ne zanima me.

S obzirom da nisu ništa uradili po tom pitanju, pa čak ni za jednu tekmu stavili slobodan ulaz, zanima me onda da li je njima drago gledati samo 200-300 ljudi na tribinama i pričati priče o izgradnji još jedne tribine, pa kako ce izgledati taj stadion onda ?? Napravit će pomoćni teren, napravit će WC-ove ispod centralne, sve to zahtjeva određeni novac , rezultati će i dalje biti loši, onda će se tribina napravit, neće se imati novca za određena pojačanja, stadion će biti poluprazan kapaciteta 10-12 hiljada.

Ovo nije neka moja teorija, gledajući emisije i intervjue sa Mrkvom i Tanom, ovo imaju u planu. Po meni je ovo totalno pogrešno vođenje kluba, ja bih volio da me demantuju i ne bude ovako :)

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 28 nov 2014, 00:31

Navikli tako. Kad zagusti, mole za pare i kukaju na sve strane a ne znaju praviti pare. Fudbal je danas biznis, iskoristiš popularnost i digneš brend na veći nivo i rasteš iz dana u dan. Naši mutavci od sadake žive.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 28 nov 2014, 16:39

Tralala opsasa opsasa ... vazda isto kod vas. Binarni sistem - ili je 1 ili 0, nema nista izmedju. Prosle polusezone: daj nam Barcu da se igramo. Ove polusezone: daj nam vjesala da ih vjesamo. Prosle polusezone: trener je genijalac. Ove polusezone: treba trenera smjenit. S vrha na dno, s dna na vrh. I tako sve.

Ko moze za ozbiljno uzeti osobu koja tako naglo i tako ostro mjenja misljenja s jedne krajnosti u drugu?

Velez je trenutno 7 na tabeli sa 23 boda i 7 bodova zaostatka za Evropom, plus u igri za kup. Moje vidjenje je da je stanje lose. Velez je morao imati 7-8 bodova vise. Ali stanje nije beznadezno. Ostalo nam je 15 kola (45 bodova) u igri do kraja prvenstva + kup. Nista nije iskljuceno (ako se, naravno, dovedu pravi igraci) i zaista se izgradi prava ekipa.

Cinjenica jeste da je Velez napravio par VELIKIH gresaka: prvo, Vladavic je promasaj. Drugo Popovic jos veci promasaj. Trece Haurdic jos veci promasaj.

Ako se ne dovedu prava pojacanja - od ove sezone nece biti nista to je definitivno. Jer sad Velezu treba proljecna dominacija da dodje do Evrope kroz prvesnstvo ili kroz kup. A ako se dovedu pravi igraci, e tu moze biti svasta.
Trenera, bez obzira na greske, ne treba mjenjat. Trener je jednako spretan i sposoban koliko je bio i na kraju prosle polusezone kad smo protutnjali ligom (ali je bio stigao malo prekasno za Evropu). Taj isti trener koji je tako dobro odradio proslu godinu je napravio KARDINALNE greske birajuci Popovica, Haurdica i ostale kvazi-igrace. Nema od tih igraca nista, a i on bi se trebao upitati u sta je on gledao i sta je on dovodio. Takodjer i Mrkva i svi ostali - to je zaista tragedija. Velez je bio jaci prosle polusezone nego ove, to se vidjelo odmah.

Mislim da je najveca greske bila pustanje glavnog igraca da ode u Sarajevo. Doduse FKS jeste ponudilo 20,000 km vise ali to je mnogo Velezu, ali i glavni razlog pada u igri (po meni). Ali bolje i 20,000 vise njemu, nego Haurdicu i Popovicu pare i stan i hranu i ostale zajebancije.

Sad Velez ili mora halalit Evropu ili dovest zaista prava pojacanja. Najgluplje bi bilo uraditi ono izmedju - ni tamo ni vamo, pa potrosit pare a ne dobit nista.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 28 nov 2014, 16:52

Da bi Velez dobio Evropu, kroz prvenstvo Velez mora dobiti 38 bodova u sljedecoj polusezoni, sto znaci moze izgubiti samo 7 bodova. A za tako nesto treba nevjerovatno jaka ekipa.

Evo zasto 38 bodova. Trenutno, 4-plasirani ima 30 bodova na kontu, nakon 15 kola. Znaci prosjek 2 boda po kolu. Neka 4.plasirani nastavi istim tempom, imat ce na kraju sezone 60 bodova. Znaci Velezu sa trenutnih 23 do 61 koje garantuju Evropu treba 38 bodova od mogucih 45.

To znaci da bi u 15 kola Velez mogao izgubiti samo 7 bodova, to jest 2 tekme izgubit, i 1 igrat nerjeseno. Znaci morala bi se ponoviti polusezona od prosle godine. A male su sanse za toga. S druge strane, imas kup.

Znaci ili nabavit najjaca pojacanja moguca i grdno ih platiti ili mjenjat sve i Jovo na novo.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 28 nov 2014, 16:56

Realno kroz prvenstvo teško da mozete izboriti europu. Prije bi mogli kroz kup, mada ce i tu biti gusto jer Sarajevo, ŠB i Zrinjski je tesko u dvije utakmice nadigrati ali ne i ne moguce naravno, dok tu sa strane kao i vi šansu vide Borac i Olimpik.

Ipak sve ce diktirati ovaj prelazni rok i pojacanja, za nesto vise sigurno vam treba jedno 5 igraca koji bi odmah uletili u prvih 11 , te najbolje igracae da zadrzite

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 28 nov 2014, 17:00

@Mostarac Velezovac drug slazem se da ima raje koja drasticno mjenja raspolozenje ali jbg, realno smo svi ocekivali vise ove sezone.Navijac je navijac i on uvjek trazi vise,pogotovo ove su nam godine iz kluba najavili borbu za Evropu.I to se ja slazem sa tobom da cak nisu sve sanse propale,ali su svi ljuti na igru i zalaganje vecine nasih igraca

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.