AlemC85 je napisao/la:manite se šupljaka. ono što sam govorio izgleda da će se obistiniti. sutra prvi sastanak na temu skraćivanja PL. uprava zna šta to znači, odnosno infrastruktura će biti sada glavni imperativ ispred svega, jer nam se ne smije ponoviti 2003. godina kada smo zbog lošeg rada u klubu ispali nakon ravno 50 godina igranja na najvišem nivou.
ok, razumijem da je bitna i ekipa, što je normalno, ali ne treba sada na zimu se rasipati parama, kada nam je svaki dinar bitan, jer ko zna možda već na jesen 2015. krene se sa skraćivanjem lige, a mi npr. ne ispunjavamo infrastrukturni uvjet, pa da izađemo i u Evropu, gubimo status premijerligaša. zato je po meni bitno već sada raditi na stadionu, da se kojim slučajem ne bi ponovila 2003. jer ja nešto vele ne vjerujem bilmezima iz FSBiH.

Da se razumijemo, Fudbalski klub Velež nema nikakvu reklamu i marketing. Pirke je poslao marketinški prijedlog tj. pdf format gdje je na profesionalan način predstavio kompletan proizvod i predstavio nekoliko prijedloga koji klub ne koštaju ništa, a prije svega dovodi publiku na tribine, samim tim broj prodanih ulaznica se povećava i puni se kasa kluba. Kako sam lično saznao od momka koji je dosta blizu momka, ti svi prijedlozi su odbijeni, a pretpostavljam da je odbijen od strane marketinškog dijela kluba koji ima samo završenu srednju ekonomsku, dok ovaj momak to sve ima u malom prstu.
Dokaz da se simpatizer i navijači kluba ništa ne pitaju, i da je kompletna uprava oslonjena na "svoj" rad.
1. Klub nema svoju oficijelnu FB stranicu. Znači oni svoj klub nisu predstavili na najbrojnijoj društvenoj zajednici, gdje se sve igre Veleža komentarišu, gdje se pozivaju navijači iza gola i slično.
2. Igrači Veleža na čelu sa trenerom ne učestvuju u nikakvim humanitarnim akcijama niti se predstavljaju javnosti u dobrom svjetlu kako bi svojim djelima i dobronamjernošću privukli gledaoce na stadion.
3. Bez obzira što Klub Navijača Red Army ima svog predstavnika u klubu (pretpostavljam da ima), to je svedeno na minimum. Kada su igrači na čelu sa trenerom otišli u kafić , popili po kafu , sok, družili se sa navijačima te im pritom platili te "kafe" i napunili navijačku kasu i obezbijedili sredstva za neki novi transparent, bubanj ili jedan dio sredstava.?
Mogao bih da nabrajam do ujutru , ali cilj mog citiranja tebe je da ti kažem da ja (svi mi) volim i poštujem Velež, ali oni svoje navijače nisu nimalo, niti im daju volju i želju za dolaskom na utakmice. Zbog svega toga me briga za infrastrukturu i skraćivanje lige, jer klub nema osnovno ponašanje. Jel jedan čovjek ili cijela uprava krivi za to , ne znam i ne zanima me.
S obzirom da nisu ništa uradili po tom pitanju, pa čak ni za jednu tekmu stavili slobodan ulaz, zanima me onda da li je njima drago gledati samo 200-300 ljudi na tribinama i pričati priče o izgradnji još jedne tribine, pa kako ce izgledati taj stadion onda ?? Napravit će pomoćni teren, napravit će WC-ove ispod centralne, sve to zahtjeva određeni novac , rezultati će i dalje biti loši, onda će se tribina napravit, neće se imati novca za određena pojačanja, stadion će biti poluprazan kapaciteta 10-12 hiljada.
Ovo nije neka moja teorija, gledajući emisije i intervjue sa Mrkvom i Tanom, ovo imaju u planu. Po meni je ovo totalno pogrešno vođenje kluba, ja bih volio da me demantuju i ne bude ovako