RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

salmy

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la salmy » 02 mar 2015, 12:31

Samo da kazem braci BMV22 i Pastrmki , razumjem vas obojicu, i uz mnogo emocija i iskrenosti obrazlozena kompletna situacija u vezi proteklih desavanja u nasem klubu.

Tuzan sam i s.j.e.b.a.n. , ali znam samo jedno, da u ovom trenutku mnogi nasi dusmani "izvana" i "unutra" likuju , a ja molim boga da nam da svima sabura i pameti da ovo razocarenje od subote prevazidjemo i ukoliko se u narednom susretu protiv MVO nasi igraci pokazu kao pice, eh onda im treba svima redom j.e.b.a.t.i. majku i protjerat iz nase svetinje.

Mostar u srcu, Velež do groba :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

Tosre
Kontakt:

Post Postao/la Tosre » 02 mar 2015, 15:33

Dje ste raja? Daj bola imamo mladu i neiskusnu ekipu, slazem se da treba da se bore i grizu vise, ali bice bolje vec u narednom kolu. Treba imati strpljenja sa ovom ekipom, nemoze nista preko noci.

Volim vas sve majke mi moje.

Pozdrav svima, posebno rodjenisa i pastrmki.

Mostar u Srcu, Velez do Groba

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 02 mar 2015, 15:36

Svakako da mi nije drago zbog rezultata u Zvorniku, ali mislim da ćemo se mi još nagledati ovakvih rezultata. Ne zelim da unosim nikakvu negativnu atmosferu na temu ili nešto, nego čisto iznosim realne činjenice. Koliko nismo mogli ulagati u igrački kadar, dovoljno govori činjenica da je Tolić u ovoj utakmici upisao svoj prvi nastup. U prošloj sezoni je doveden, nije ni na klupi bio, a sada već igra. Naravno, drago mi je da je očito momak napredovao i zaslužio svoje prve minute. Isto tako, pogledao sam video gdje smo primili golove. Golmanovi golovi jesu, ali isto tako nije nas bilo na tim loptama. Ko je bio na onom igraču što je glavom prebacio Andriju? Ko je izašao u onaj šut, barem se potrudio da izblokira? Koliko poznajem fudbal, a nekad sam ga i trenirao, greška za golove polazi od naših igrača, a onda i od Andrije jer je napravio neke početničke greške. Ja lično uvijek sagledam realno kompletnu situaciju, pa uzimam u obzir i teren na kojem smo igrali. Ako pogledamo da su naši igrači odigrali u Mostaru 2 pripremne na suhom terenu i lijepom vremenu , te u CG isto tako gdje su napravili zadovoljavajuće rezultate, onda mozemo da uzmemo u obzir i los teren. Svakako da se igra iz pripremnih utakmica nije mogla razviti i nisu mogli da pokazu ono što znaju. Pored svega, jedini gol u utakmici je proslavljen sa korner zastavicom a ne sa 100-tinjak naših navijača koji su prevalili toliki put, nisu imali čast da sa igračima proslave pogodak. To su neke sitnice možda za nas , koji ovdje sjedimo i pišemo, ali za one koji se trude da organizuju prevoz, transparente, tribinu itd. je to ogromna stvar, jer sve to oni na kraju rade za jedan veliki rac , i sigurno da ti momci ne mogu biti zadovoljni.

Nadam se pobjedi protiv Obarske i da cemo svi zajedno doci da pogledamo Velez protiv Sarajeva, a ne Sarajevo jer kako čujem ovako po gradu, mnogo raje jedva čeka tu utakmicu da vidi kako Sarajevo izgleda.

Žao mi je što ovi neki forumaši odlaze, ali uskoro se otvaara naša stranica pa ćemo moći da u miru diskutujemo bez ikakvih bidona koji upadaju i slično.

Pozdrav

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 02 mar 2015, 17:16

Kolega BMV savršeno dobro pojasnio REALNU situaciju a koju 90% od nas sami sebi nećemo da priznamo.
POTPIS na sve osim j.. mr... ali i to ga razumijem jer svakom pravom navijaču je dosta više ovih laži i mahnitluka.

Molim da mi ne replicira onaj ko će grčevito nakon svega braniti ovu upravu ili onaj koji će nakon svakog odlaska nekog našeg bitnog igrača reći, (ma ionako nije bio dobar, nismo ništa izgubili) a što je standardna priča zadnjih godinu dana.

Pun mi je ku-rac ovog više.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 02 mar 2015, 18:19

Ja sam vec pisao davno da nasa uprava nema opziciju koja bi preuzela klub i onda se oni ponasaju komotno.Evo navedite bilo koga ko je se nudio da bude predsjednik kluba ili sportski direktor?Ja ga ne znam,evo drug BMW je spominjao sina pokojnog Jole ,a da li je on zainteresiran ili bilo ko drugi.Neki pravnik ili privatnik ili bilo ko mislim da bi ih navijaci podrzali ako bi se otvoreno pricalo o planovima rokovima i svemu ostalom .Ovu sezonu mozemo ostati ali sa ovakvim nacinom rada iducu sezonu nemamo sanse jer se liga skracuje.Sacekati jos par kola(max do 5.) a onda ukoliko ne bude bolje svi na noge i idemo pred klub i ocitati im molitvu upravi ,treneru i igracima.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 02 mar 2015, 18:23

Cernica je napisao/la:Ma necu brato za inat dušmanima. Vidiš da ih je pun qurac. Od ovih nasih bjelocarapana do ovih sumokradica s motorkama iz tuzle. Idemo brato samo FORZA VELEŽ
Yebat im mater svima nema sanse da se odmaknem od rodjenih. Dok sam ziv Velez ne moze iz mene a bjelocarapini i sumari solari nek sepu racku.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 02 mar 2015, 18:25

emil02in je napisao/la:
Cernica je napisao/la:Ma necu brato za inat dušmanima. Vidiš da ih je pun qurac. Od ovih nasih bjelocarapana do ovih sumokradica s motorkama iz tuzle. Idemo brato samo FORZA VELEŽ
Yebat im mater svima nema sanse da se odmaknem od rodjenih. Dok sam ziv Velez ne moze iz mene a bjelocarapini i sumari solari nek sepu racku.

vjeruj brato sve mi se pomalo gadi, a ovaj forum odavno. :oops: :twisted:

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 02 mar 2015, 18:36

emil02in je napisao/la:Ja sam vec pisao davno da nasa uprava nema opziciju koja bi preuzela klub i onda se oni ponasaju komotno.Evo navedite bilo koga ko je se nudio da bude predsjednik kluba ili sportski direktor?Ja ga ne znam,evo drug BMW je spominjao sina pokojnog Jole ,a da li je on zainteresiran ili bilo ko drugi.Neki pravnik ili privatnik ili bilo ko mislim da bi ih navijaci podrzali ako bi se otvoreno pricalo o planovima rokovima i svemu ostalom .Ovu sezonu mozemo ostati ali sa ovakvim nacinom rada iducu sezonu nemamo sanse jer se liga skracuje.Sacekati jos par kola(max do 5.) a onda ukoliko ne bude bolje svi na noge i idemo pred klub i ocitati im molitvu upravi ,treneru i igracima.

Ko ce se nuditi kad se zna ko vodi tu politiku, tu si sve samo nisi predsjednik. Treba naci obrazovane ljude koji poznaju ekonomiju, ne koji su je zavrsili pa masu sa diplomom u laganiniju utrpane kosulje u sakou i armani torbicom, nego bas ekonomisti , pravnici i svi oni koji poznaju sva pravila predstavljanja jednog projekta kluba. Sigurno da je moguce, imamo vec primjer naseg kluba.

Isto tako, tehnologija napreduje, zna se da internet privlaci mnogo ljudi, marketing nam je nula. Amaterski klub kao što je Rukometni klub Velež ima odličan marketing da bez plakata, bez nekog medijskog sponzorstva, samo preko društvene mreže Facebook, postane najgledaniji rukometni klub u BiH (slobodno mogu reci, par klubova mozda parira)

Joj sad bi se raspisao o kompletnom radu kluba, upravi, ali necu da unosim negative, treba ici dalje, sa tim se sada borimo i ne treba "prisjedati na muku"

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 02 mar 2015, 18:43

Svi smo mi sye.ani ovim rezultatom iz Zvornika tj odnosom ekipe prema igri i navijacima.Nenormalno je biti na strani tih marioneta kojih vecina ne zasluzuje biti dio Veleza.Samo sto niko od nas ne nudi nikakva rijesenja.Dobro je @emilin rekao,ova uprava kao da nema opoziciju.Kad se govori o opiziciji treba raci da nam treba konstruktivna a ne destruktivna opozicija.Cak sam cuo da su navijaci u jednom momentu otjerali Tanu konkretno ali su ga kasnije molili da se vrati.Ja neznam ko je ovde lud a ko pametan :crazy:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 02 mar 2015, 18:50

shaman7 je napisao/la:
emil02in je napisao/la:Ja sam vec pisao davno da nasa uprava nema opziciju koja bi preuzela klub i onda se oni ponasaju komotno.Evo navedite bilo koga ko je se nudio da bude predsjednik kluba ili sportski direktor?Ja ga ne znam,evo drug BMW je spominjao sina pokojnog Jole ,a da li je on zainteresiran ili bilo ko drugi.Neki pravnik ili privatnik ili bilo ko mislim da bi ih navijaci podrzali ako bi se otvoreno pricalo o planovima rokovima i svemu ostalom .Ovu sezonu mozemo ostati ali sa ovakvim nacinom rada iducu sezonu nemamo sanse jer se liga skracuje.Sacekati jos par kola(max do 5.) a onda ukoliko ne bude bolje svi na noge i idemo pred klub i ocitati im molitvu upravi ,treneru i igracima.

Ko ce se nuditi kad se zna ko vodi tu politiku, tu si sve samo nisi predsjednik. Treba naci obrazovane ljude koji poznaju ekonomiju, ne koji su je zavrsili pa masu sa diplomom u laganiniju utrpane kosulje u sakou i armani torbicom, nego bas ekonomisti , pravnici i svi oni koji poznaju sva pravila predstavljanja jednog projekta kluba. Sigurno da je moguce, imamo vec primjer naseg kluba.

Isto tako, tehnologija napreduje, zna se da internet privlaci mnogo ljudi, marketing nam je nula. Amaterski klub kao što je Rukometni klub Velež ima odličan marketing da bez plakata, bez nekog medijskog sponzorstva, samo preko društvene mreže Facebook, postane najgledaniji rukometni klub u BiH (slobodno mogu reci, par klubova mozda parira)

Joj sad bi se raspisao o kompletnom radu kluba, upravi, ali necu da unosim negative, treba ici dalje, sa tim se sada borimo i ne treba "prisjedati na muku"
Marketing FK VELEŽ je čisti qurac, a onaj biser što uređuje oficijelnu stranicu kluba bi trebao dobiti nogu jer je ista katastrofa. :twisted:

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 02 mar 2015, 18:53

AlemC85 je napisao/la:
shaman7 je napisao/la:

Marketing FK VELEŽ je čisti qurac, a onaj biser što uređuje oficijelnu stranicu kluba bi trebao dobiti nogu jer je ista katastrofa. :twisted:
ofc stranica u kurcu..nemamo fb stranicu...imali smo velez tv sad ni to nemamo...pose.rem vam se u usta...pogledajte malo kako rade zeljo,sarajevo,siroki...

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 02 mar 2015, 18:59

ofc stranica u kurcu..nemamo fb stranicu...imali smo velez tv sad ni to nemamo...pose.rem vam se u usta...pogledajte malo kako rade zeljo,sarajevo,siroki...
+1

Za katastrofalan marketing kluba je kriva isključivo UPRAVA na čelu sa Tanovićem. :twisted:

EDIT: Sarajevo je TANA dobilo upravo odličnim marketingom, a čime će Velež? :facepalm:

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 02 mar 2015, 19:11

Da li je problem u 200 maraka koje bi mozda neki student informatike trebao da zaradi vođenjem stranice na FB, web stranice, montiranjem jednog klipa sedmično na RođeniTV ? Odrađivanje nekog intervjua sa igračima, trenerom? Smiješno...
Juniori , znači zadnja generacija kluba, plaća da odu na pripreme u Makarsku da bi branili boje FK Velež , dok Blagaj iznađe sredstva pa odu u Igalo. Ne zelim da poredim ova dva kluba ni u kom slučaju, to se ne moze ni pomisliti, ali uprava nam dozvoljava da o tome razmislimo. I onda se pitamo zašto nam djeca odu dole igrati. Zašto ne ?
Da raja iz inostranstva skupljaju sredstva za kupovinu trenerki, a o dresovima da ne pričam? To je sve lijepo, to se treba širiti, ta kompletna priča, ali evo bus, evo dresovi, evo trenerke, evo ovo , evo ono. Još jedino da dovedu onu raju sa grupe Rodjenim za Rodjendan, da se skinu i igraju.
Inače, prošla Crvena noc u Sarajevu. Uprava došla, marke nije dala, pojela i popila, ako ništa mogli su za neku tombolu izdvojiti, po koji dres pokloniti raji, kačkete, dukserice, majice, provuci projekat kroz uši ljudima jer su tu prisustvovali sigurno pravi navijači Veleža, oni kojima je Velež smisao zivota. Bude se crveni u licu, legnu istog takvog. Ali ne od stida, nego od crvene boje koja ulazi pod kožu svima nama.

Dalje necu, da ne bih pretjerao, ali ospem se po ledjima kad vidim da ja sjedim kuci i tipkam, a vrlo lahko bi mogao biti na čelu kluba. Ništa ne raditi , čisto se voditi na papiru.

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 02 mar 2015, 19:14

Jusufbegović: Skupo plaćamo “black out” koji se ponavlja

Velež je i nakon 16. kola bez pobjede na strani. U Zvorniku nije bio ni blizu, Drina je na kraju slavila 3:1 i poprilično oneraspoložila Rođene uoči nastavka proljeća, a u dva nadolazeća kola čeka ih težak raspored. Trener Nedim Jusufbegović je razočaran je, ali više od svega – nisu mu jasne “rupe” u igri u koje njegova momčad upada već po navici.
Sve što su Mostarci uspjeli napraviti u Zvorniku bio je pogodak Anela Hebibovića iz 36. minute. Nakon toga zabijala je samo Drina čiji su igrači put do mreže Rođenih pronašli tri puta. Loš teren šef struke Nedim Jusufbegović nije htio uzeti za alibi…
- Da budem iskren, rezigniran sam, rekao je i pojasnio se: Izgubiš utakmicu koju po svim parametrima ne bi smio izgubiti. Vodiš 1:0, kontroliraš igru, nemaš neki veliki pritisak, a onda napraviš dva-tri glupa faula i primiš smiješne golove.
Pristup, ističe Jusufbegović, nije bio problem.
- Momcima ne mogu zamjeriti na zalaganju. Oni su htjeli, ali neobjašnjivo mi je to da se ponavlja taj neki “black out” koji onda skupo platimo. Moramo bolje odraditi pripremu utakmice.
Što sada? U Veležu se moraju što prije podići, jer 17. kolo donosi novo gostovanje, kod Mladosti. A onda u Mostar dolazi Sarajevo…
- Ako smo pravi, raspored nam neće predstavljati neki problem, ispalio je šef Rođenih iz prve, a zatim se osvrnuo na dodatni problem uz izgubljene bodove.
Protiv Mladosti neće moći računati na kartonirane Ibrahima Škahića i Amira Zolja.
- Nas svakako ima malo, tako da nas svaki izostanak pogodi. Svaki igrač nam je zlata vrijedan, rekao je.

http://www.dnevni-list.ba" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovo boldirano da nije zalosno bilo bi mijesno. Dva suspendovana stopera od tri moguca. Bice zanimljivo vidjeti kako se postava izgledati.
Prkosni i Ponosni od 1922

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 02 mar 2015, 19:22

treba otvoreno reći: trebaju nam novi ljudi u klubu tj. svježa krv, jer ovi nemaju šta više ponuditi, nažalost.

čim nisu u stanju pratiti marketing kluba, a time i promociju istog preko svih medija, onda smo dno dna.

pa jesu li oni normalni? :crazy: ovo je 21. vijek i imaš toliko mogućnosti i tehnike da promovišeš klub, jer svakom promocijom klub nameće potencijalne sponzore i eto love, jer je Velež bio i bit će magnet svima, a oni k'o Hamidina krava iz Nevesinja koja ni sama ne zna da pase travu nego joj moraš metati istu. :lol: :lol: :facepalm: :facepalm:

Evo zašto ne objave radove na stadionu ako ih ima? zašto ne naprave neki intervju ili razgovor sa nekim talentom? :crazy:

zašto ne ponude legendama kluba da se napravi projekat promocije kluba vani i traženja potencijalnih sponzora? Je li majke ti Tanoviću &CO je li vam teško to uraditi. Pa bolan ne bili koliko Velež legendi ima mogu komtno stadion napraviti. :oops: :crazy: :facepalm:
Zadnja izmjena: AlemC85, dana/u 02 mar 2015, 19:29, ukupno mijenjano 1 put.

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 02 mar 2015, 19:28

AlemC85 je napisao/la: Evo zašto ne objave radove na stadionu ako ih ima? zašto ne naprave neki intervju ili razgovor sa nekim talentom? :crazy:
Eo raja iz inostranstva će :lol: :lol:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 02 mar 2015, 19:31

shaman7 je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la: Evo zašto ne objave radove na stadionu ako ih ima? zašto ne naprave neki intervju ili razgovor sa nekim talentom? :crazy:
Eo raja iz inostranstva će :lol: :lol:
:rol: :rol: :rol:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 02 mar 2015, 19:35

[youtube][/youtube]

:lol: :lol: :lol: Žalosno ali istinito.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 02 mar 2015, 20:27

Mnogo jasno definisanih i konkretnih problema i izazova koji su, pa čini se, vječni izazov za Upravu, a koja isti ne poznaje niti prepoznaje kao takav/e. Koji su razlozi toga, možemo samo misliti. Da li su u pitanju lični interesi ispred interesa ovog sportskog kolektiva i navijača koji stoje iza njega, ali i kojih je sve manje i manje, možemo spekulativno potvrditi. Druge misaone opcije jednostavno nema. Šta se može, šta se mora, šta se smije uraditi od strane navijača da bi se stvari pokrenule sa mrtve tačke je veliko pitanje.

Osiromašen kadar, novca fali, ulaže se u infrastrukturu a vidljivih rezultata nema, jasno se vidi da to nisu čista posla. Bez ikakve kohezije u Upravi, bez jasne vizije, plana, i jasnih objašnjenja navijačima preko medija šta se obećalo, a šta ispunilo, šta se uradilo, i šta će se uraditi. Sve to pomalo liči na lijepo upakovanu demagošku akciju od strane tipova koji vedre i oblače ovim klubom.

Kao što neko reče gore, biće još loših rezultata, biće još loših vijesti, i na takvo što se trebamo navići. Ali ne možemo, jer naša priroda niti historija nisu pokazale gubitnički mentalitet nego upravo obratno. Teški dani, loše vrijeme, loši ljudi. Uspavanost, letargičnost i bezvoljnost intelektualne radničke elite i zidanje jednog velikog zida oko našeg kluba od strane ljudi koji upravljaju njime, ne predviđaju vedriju budućnost za našeg starca.

Da li možemo da se otrgnemo, pokažemo volju, želju, i snagu koja će ovaj klub da vrati tamo gdje pripada, veliko je pitanje.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

emil02in
Kontakt:

Re: Odg: RSD Velež Mostar

Post Postao/la emil02in » 02 mar 2015, 20:39

zizu1991 je napisao/la:Mnogo jasno definisanih i konkretnih problema i izazova koji su, pa čini se, vječni izazov za Upravu, a koja isti ne poznaje niti prepoznaje kao takav/e. Koji su razlozi toga, možemo samo misliti. Da li su u pitanju lični interesi ispred interesa ovog sportskog kolektiva i navijača koji stoje iza njega, ali i kojih je sve manje i manje, možemo spekulativno potvrditi. Druge misaone opcije jednostavno nema. Šta se može, šta se mora, šta se smije uraditi od strane navijača da bi se stvari pokrenule sa mrtve tačke je veliko pitanje.

Osiromašen kadar, novca fali, ulaže se u infrastrukturu a vidljivih rezultata nema, jasno se vidi da to nisu čista posla. Bez ikakve kohezije u Upravi, bez jasne vizije, plana, i jasnih objašnjenja navijačima preko medija šta se obećalo, a šta ispunilo, šta se uradilo, i šta će se uraditi. Sve to pomalo liči na lijepo upakovanu demagošku akciju od strane tipova koji vedre i oblače ovim klubom.

Kao što neko reče gore, biće još loših rezultata, biće još loših vijesti, i na takvo što se trebamo navići. Ali ne možemo, jer naša priroda niti historija nisu pokazale gubitnički mentalitet nego upravo obratno. Teški dani, loše vrijeme, loši ljudi. Uspavanost, letargičnost i bezvoljnost intelektualne radničke elite i zidanje jednog velikog zida oko našeg kluba od strane ljudi koji upravljaju njime, ne predviđaju vedriju budućnost za našeg starca.

Da li možemo da se otrgnemo, pokažemo volju, želju, i snagu koja će ovaj klub da vrati tamo gdje pripada, veliko je pitanje.
Ali kako zizu? Evo day dodje neko pa kaze ja bih donio novac, doveo sponzore ali niko nece ni blizu ,evo Kodro ode u Sa zasto?

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.