FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Samo neznam kada
Je to Robben davao izjave na preskonferencijam
I za poraz uvijek optuzivao druge!!
Sto je slučaj sa Wengerom trenerom luzerom!!!
Je to Robben davao izjave na preskonferencijam
I za poraz uvijek optuzivao druge!!
Sto je slučaj sa Wengerom trenerom luzerom!!!
Ja nisam do sada niti jednom komentirao ovaj penal, ne znam ni što bi? Očigledni faul nad Arjenom metar pred sucem. Rekao sam već prošle sezone da će Bayern mnogima nabijati komplekse i da će se na svako situaciju reagirati mnogo burnije nego što bi to inače činili.
Čisto informativno, Barca je harala i sada dosta jako igra i odmah su počeli pljuvati po najboljem igraču svijeta, Messi-u. Traže mi milion mana, kada ne mogu na terenu počeli su van njega.
Mnogi očigledno zaboravljaju da je fudbal sport i da se uživa u njemu. Rivalstvo mora biti prisutno ali vrijeđati i nazivati igrače svakakvim imenima je barbarski čin i neodgoj djece/ljudi koji to isto pišu.
Čisto informativno, Barca je harala i sada dosta jako igra i odmah su počeli pljuvati po najboljem igraču svijeta, Messi-u. Traže mi milion mana, kada ne mogu na terenu počeli su van njega.
Mnogi očigledno zaboravljaju da je fudbal sport i da se uživa u njemu. Rivalstvo mora biti prisutno ali vrijeđati i nazivati igrače svakakvim imenima je barbarski čin i neodgoj djece/ljudi koji to isto pišu.
Jel nas sramota Robenna?Greivis je napisao/la:Jel vas sramota Robbena?
Jel tebe stid uciteljice Bosanskog jezika ?
Dva kontakta,a nakon drugog vas igrac gubi ravnotezu jer je stao na Robbenovu nogu
Dokazivati nekom da je svakom igracu cilj upasti nakon kontakta s ledja u kaznenom prostoru,mozes samo Arsenalovim balavcima.

Ali se vecina navijac Arsenala nece osvrnuti na ovo niti ce sa.ba skloniti onaj clanak gdje ismijavaju robena zbog ovog pada. Svako ko se bavio fudbalom zna da ovakvi startovi donose visemjesecne pauze jer lahko mogu puci ligamenti zgloba.quadro je napisao/la:
Sent from my iPhone using Tapatalk
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."
Prva utakmica :
- penal za Arsenal dosuđen nakon ofsajda
- čist crveni karton za golmana
Druga utakmica :
- gol Arsenala nakon prekršaja Podoloskog nad Lahmom
- čist penal nad Robbenom
Znači iz ovog dvoboja Bayern je itekako oštećen, no ipak na sreću to nije uticalo na konačan ishod.
- penal za Arsenal dosuđen nakon ofsajda
- čist crveni karton za golmana
Druga utakmica :
- gol Arsenala nakon prekršaja Podoloskog nad Lahmom
- čist penal nad Robbenom
Znači iz ovog dvoboja Bayern je itekako oštećen, no ipak na sreću to nije uticalo na konačan ishod.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Pa brate Sarumane, ne znaš da su se veći timovi uvijek gurali 
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!
- Centre forward
- Kontakt:
@Švajni buraz, nisam ja ljutko ja sam ti više 'vako malo osjetljiv.
Za tekmu ste sve napisali, s' obzirom na kvalitet forumaša koji pišu ovdje (na domicijelne mislim dakako) čovjek može pročitat' dosta kvalitetnih stvari, svarili ste stvar, te ste izanalizirali baš onako kako dolikuje. Složio bih se sa @amidžom gdje sasvim malo krivi Pepa za postavku igre, al' ja sam više nego zadovoljan. Gledajući utakmicu na momente mi se učinilo da gledam neki prosječan trening. Svi nas napadaju da smo sinoč odigrali neki dosadan fudbal, a 80 % vremena igrači malog kluba iz Londona su se branili i to momački, da su se otvorili bio bi to genocid. Valjda je jasno, Venger je sinoć doš'o da ne fasuje i to je ostvario a ni naši igrači nisu psihicki bili potpuno u utakmici. Mislim da im se po glavama vrti naredni protivnik i kako da odbrane tu LP, a hoće aBd.
Mojne da napadate Alabicu, to je novi Bilal dečki.
Za tekmu ste sve napisali, s' obzirom na kvalitet forumaša koji pišu ovdje (na domicijelne mislim dakako) čovjek može pročitat' dosta kvalitetnih stvari, svarili ste stvar, te ste izanalizirali baš onako kako dolikuje. Složio bih se sa @amidžom gdje sasvim malo krivi Pepa za postavku igre, al' ja sam više nego zadovoljan. Gledajući utakmicu na momente mi se učinilo da gledam neki prosječan trening. Svi nas napadaju da smo sinoč odigrali neki dosadan fudbal, a 80 % vremena igrači malog kluba iz Londona su se branili i to momački, da su se otvorili bio bi to genocid. Valjda je jasno, Venger je sinoć doš'o da ne fasuje i to je ostvario a ni naši igrači nisu psihicki bili potpuno u utakmici. Mislim da im se po glavama vrti naredni protivnik i kako da odbrane tu LP, a hoće aBd.
Mojne da napadate Alabicu, to je novi Bilal dečki.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Da bi ovo neko shvatio kao provokaciju mora biti istinitom barem u jednom fudbalskom segmentunedim93 je napisao/la:Pa brate Sarumane, ne znaš da su se veći timovi uvijek gurali
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."
Što se tiče Arsenala, nisam zadovoljan.
Nije u pitanju samo igra jer sam i očekivao da će čuvati loptu u nogama i držati igrače Arsenala na njihovoj polovini, nego je do izražaja došla ranjivost Bayerna.
Utakmicu su u prvom poluvremenu sasvim dobro odigrali, držali Arsenal na njihovoj polovini, vršili solidan presing i fino kombinovali. Nedostajali su samo golovi.
U drugom poluvremenu je sve to izgledalo drukčije. Arsenal se izašao malo više, hrabije su zaigrali i zadavali dosta problema Bayernu. E ono što me brine je to što nisu na pravi način iskoristili izlazak Arsenala prema naprijed.
Dosta dobrih prilika, ali katastrofalna završnica. Oni ulasci i izlasci iz šesnaesterca te pokušavanje da se lopta unese u gol su meni nedopustivi i iritantni.
Kontra napad veoma loš. Do šesnaesterca i nekako, dalje skoro pa nikako.
Onaj pad nakon gola Arsenala me dosta zabrinuo jer je dugo trajao, panično je sve to izgledalo i naprijed i nazad.
Neuer previše učestvovao u igri.
I opet ono što se dešavalo u Londonu, previše centaršuteva sa desne strane gdje stoji Mertesacker koji skoro da ne gubi zračne duele.
Sve u svemu, za moj ukus (iako me Bayern dosta razmazio
) nije bilo loše, ali može i mora bolje.
Malo poraditi i na penalima, previše je 0 od 2 u dvije utakmice.
Sad o nekim drugim stvarima koje su me malo zabirnule protiv Arsenala.
Kontra napadi su rak rana ove ekipe i protiv ekipa čija se igra malo više bazira na kontrama Bayern će imati velikih problema.
Vidjelo se to veoma dobro protiv Chelsea u Superkupu, vidjelo se i sad u dvomeču sa Arsenalom, čak i u nekim utakmicama Bundeslige.
Bayern nema tako kvalitetne igrače u odbrani koji bi mogli sami zaustaviti kontre.
Dante, Martinez i Boateng su dobri stoperi, odlični kad je odbrana postavljena u liniji, odlični u zraku, ali nisu naročiti brzi, niti su jaki u oduzimanju lopte i postavljanju kad protivnički igrači u punom trku ulaze u dribling. Bekovi su u tim momentima daleko od svog gola, kao i veznjaci.
Primjer je jučerašnji slalom Ox-a na nepostavljenu Bayernovu odbranu i sve prilike Chelsea u onom Superkupu.
Znam da je Superkup bio davno i da se ekipa nije bila uigrala, ali nije se u tom segmentu puno napredovalo.
Dalje, presing lošiji nego prošle sezone.
Bayernov prošlogodišnji presing je bio čista perfekcija, planski presing sa dvojicom ispred odbrane koja izađe malo više i gdje se uvijek zna gdje ko stoji. Presing gdje su izlazi na igrača i pokušava oduzeti lopta ili ga natjerati da šalje loptu dalje.
Ovo sad je malo drukčije i u nekim momentima neplanski.
Odbrana duboko na svojoj polovini i jedan igrač ispred njih. Nije to više izlazak na igrača nego usmjeravanje igrača prema određenom prostoru ili igraču i onda napad. To će uspjeti protiv ekipa koje imaju slabije stopere koji ne znaju "lopte" i protiv slabijih veznjaka, protiv boljih ekipa je to teže.
Primjer je prvih 20 minuta u Londonu gdje igrači Arsenala sa 4-5 dodira dolaze pred gol Bayerna jer imaju dobre vezne i defanzivne vezne i odličan stoperski par koji zna nešto sa loptom. Pojedinačno su prosjek, zajedno su odlični, bar meni.
Sinoć je presing izgledao sasvim dobro i oduzeto je dosta lopti, ali treba napomenuti da u Arsenalu nisu igrala dvojica najvažnijih veznih igrača, Ramsey i Wilshere.
Ovo je neko moje viđenje svega ovoga sinoć i u zadnjih par mjeseci. Može ovo još bolje i iskreno se nadam da će biti.
Pravi Bayern sa Pepovom vizijom očekujem tek dogodine, iako je dosta ostvarivo i bilo bi lijepo da se ove godine osvoji Liga prvaka.
Volio bih da izbjegnemo Real i Chelsea, možda i Atletico Madrid. Ostali su svi dobrodošli
Izvinjavam se na dužem postu, ali tek sam sad uhvatio vremena da nešto napišem.
Nije u pitanju samo igra jer sam i očekivao da će čuvati loptu u nogama i držati igrače Arsenala na njihovoj polovini, nego je do izražaja došla ranjivost Bayerna.
Utakmicu su u prvom poluvremenu sasvim dobro odigrali, držali Arsenal na njihovoj polovini, vršili solidan presing i fino kombinovali. Nedostajali su samo golovi.
U drugom poluvremenu je sve to izgledalo drukčije. Arsenal se izašao malo više, hrabije su zaigrali i zadavali dosta problema Bayernu. E ono što me brine je to što nisu na pravi način iskoristili izlazak Arsenala prema naprijed.
Dosta dobrih prilika, ali katastrofalna završnica. Oni ulasci i izlasci iz šesnaesterca te pokušavanje da se lopta unese u gol su meni nedopustivi i iritantni.
Kontra napad veoma loš. Do šesnaesterca i nekako, dalje skoro pa nikako.
Onaj pad nakon gola Arsenala me dosta zabrinuo jer je dugo trajao, panično je sve to izgledalo i naprijed i nazad.
Neuer previše učestvovao u igri.
I opet ono što se dešavalo u Londonu, previše centaršuteva sa desne strane gdje stoji Mertesacker koji skoro da ne gubi zračne duele.
Sve u svemu, za moj ukus (iako me Bayern dosta razmazio
Malo poraditi i na penalima, previše je 0 od 2 u dvije utakmice.
Sad o nekim drugim stvarima koje su me malo zabirnule protiv Arsenala.
Kontra napadi su rak rana ove ekipe i protiv ekipa čija se igra malo više bazira na kontrama Bayern će imati velikih problema.
Vidjelo se to veoma dobro protiv Chelsea u Superkupu, vidjelo se i sad u dvomeču sa Arsenalom, čak i u nekim utakmicama Bundeslige.
Bayern nema tako kvalitetne igrače u odbrani koji bi mogli sami zaustaviti kontre.
Dante, Martinez i Boateng su dobri stoperi, odlični kad je odbrana postavljena u liniji, odlični u zraku, ali nisu naročiti brzi, niti su jaki u oduzimanju lopte i postavljanju kad protivnički igrači u punom trku ulaze u dribling. Bekovi su u tim momentima daleko od svog gola, kao i veznjaci.
Primjer je jučerašnji slalom Ox-a na nepostavljenu Bayernovu odbranu i sve prilike Chelsea u onom Superkupu.
Znam da je Superkup bio davno i da se ekipa nije bila uigrala, ali nije se u tom segmentu puno napredovalo.
Dalje, presing lošiji nego prošle sezone.
Bayernov prošlogodišnji presing je bio čista perfekcija, planski presing sa dvojicom ispred odbrane koja izađe malo više i gdje se uvijek zna gdje ko stoji. Presing gdje su izlazi na igrača i pokušava oduzeti lopta ili ga natjerati da šalje loptu dalje.
Ovo sad je malo drukčije i u nekim momentima neplanski.
Odbrana duboko na svojoj polovini i jedan igrač ispred njih. Nije to više izlazak na igrača nego usmjeravanje igrača prema određenom prostoru ili igraču i onda napad. To će uspjeti protiv ekipa koje imaju slabije stopere koji ne znaju "lopte" i protiv slabijih veznjaka, protiv boljih ekipa je to teže.
Primjer je prvih 20 minuta u Londonu gdje igrači Arsenala sa 4-5 dodira dolaze pred gol Bayerna jer imaju dobre vezne i defanzivne vezne i odličan stoperski par koji zna nešto sa loptom. Pojedinačno su prosjek, zajedno su odlični, bar meni.
Sinoć je presing izgledao sasvim dobro i oduzeto je dosta lopti, ali treba napomenuti da u Arsenalu nisu igrala dvojica najvažnijih veznih igrača, Ramsey i Wilshere.
Ovo je neko moje viđenje svega ovoga sinoć i u zadnjih par mjeseci. Može ovo još bolje i iskreno se nadam da će biti.
Pravi Bayern sa Pepovom vizijom očekujem tek dogodine, iako je dosta ostvarivo i bilo bi lijepo da se ove godine osvoji Liga prvaka.
Volio bih da izbjegnemo Real i Chelsea, možda i Atletico Madrid. Ostali su svi dobrodošli
Izvinjavam se na dužem postu, ali tek sam sad uhvatio vremena da nešto napišem.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
- Bayern@heart
- Kontakt:
Sretan 25.rođendan našem Holgeru.

Nadam se skorem povratku na teren i da naš Štuber ponovo budem na najboljem mogućem nivou ipak potrebna je jaka konkurencija Boatengu i Danteu da znaju da nema opuštanja i loše igre

Nadam se skorem povratku na teren i da naš Štuber ponovo budem na najboljem mogućem nivou ipak potrebna je jaka konkurencija Boatengu i Danteu da znaju da nema opuštanja i loše igre
Da, nedostaje i to jako. Nisam nikad mislio da ću to napisati ali eto istina je. Holger je možda i naš najbolji stoper, potencijal je mnogo veći nego kod Dante-a koji uživa u svojim najboljim godinama i koji pokazuje ležernost kao da igra na nekom terminu. On je za nas veliko pojačanje a siguran sam da i Holger može pokupiti nešto od brazilskog majstora.
Muller je bio jako nezadovoljan nakon promašenog jedanaesterca, a i ne godi mu klupa. U potpunosti ga razumijem, ipak je on u posljednje vrijeme najviše trpao a ruku na srce i najviše se trudio.
Alaba promašio penal, Muller promašio penal, da li će opet Arjenu pripasti čast da puca penale. Ne volim kada on to radi ali nekako mi djeluje rasterećno i opušteno, pa što da ne.
Zar je toliko problem ovako pucati penal?
Za dva dana nas očekuje domaća utakmica protiv Bayer-a. Ostali su nam dužni nakon 1:1 u Leverkusen-u gdje je Leno imao svoj dan. Očekujem uigravanje Jerome - Buyten ili Jerome - Javi (kako li će te izgledati, niti jedan nije igrao lijevog stopera) jer je Dante suspendovan u Ligi prvaka.
Muller je bio jako nezadovoljan nakon promašenog jedanaesterca, a i ne godi mu klupa. U potpunosti ga razumijem, ipak je on u posljednje vrijeme najviše trpao a ruku na srce i najviše se trudio.
Alaba promašio penal, Muller promašio penal, da li će opet Arjenu pripasti čast da puca penale. Ne volim kada on to radi ali nekako mi djeluje rasterećno i opušteno, pa što da ne.
Zar je toliko problem ovako pucati penal?
Robben od finala 2012 nije zagrijan za penale a i Basti.Ja bi Lahma postavio kao prvog šutera. 
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Nadam se da ce protiv aptekara izvesti najjaci sastav sa lamom na zadnjem veznom, pa da ih napunimo do vrha.
Pun mi je racku tih apotekara
Pun mi je racku tih apotekara
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
- OnlyUnited
- Kontakt:
Sta tuzitelj trazi 5 god. i 6 mj. za Hoenesa
Na twiteru naletih na ovo...
- Ed Woodward for Prime Minister !
Odluka suda u Minhenu ce se znati u 14h
Momcovi nedostajalo je motiva, motiva je nedostajalo...
Kako uspjeti kad Arsić gubio 2-0 i došao na arenu živu glavu izvući, ne preživjeti katastrofu kakva se rijetko viđa u evropskim okvirima.
Ono miješanje karata Gvardiole je samo da pokaže koliko malo respektuje Wengerovu nejač.
Ma ono nije ni blizu našeg najjačeg sastava, ova utakmica poslužila da se ono slaže Martinezu kao računa se na njega
, te da dugo povrijeđeni Švajn osjeti teren, kao i Riberi, a da se odmori Rafinja.
Yebote koliko malo respekta.
Ovo je bilo ponižavanje između redova.
I takvi smo uzeli posjed na 67%, imali daleko više od igre, a na kraju skoro i zasluženo pobijedili.
Heeeej Milera i penala.
I nije mi jasno kako da ne svira onaj faul Podolskom.
Nije moglo da bude očiglednije, kakav trzaj rukom na Lama, baš ga je gurnuo.
U ovom dvomeču Arsenal je debelo poguran, a opet ni trenutka prolaz Bayerna nije došao u pitanje, kakva moć.
Nojer - Rafko, Boa, Dante, Alaba - Lam
To je ono što vjerujem da će igrati čim dođu ovi jači ispiti, a nadam se da je Gvardiola mislio baš što i napisah u ovom postu, jer ako nije moguće da već osvojenu Ligu prvaka lako zijanimo.
Tumba ekipu kao da je trening, a sezona ulazi u završnicu,
de nek još jednom izvede ovakav eksperiment.
Zar u ovakvoj utakmici da igra bez šestice
, Švajn to ne može igrati, nema šanse, Lama tumba iz sredine na beka, sa beka u sredinu, niđe veze s vezom...
ps:Henes mi je jako pao u očima, puno, puno...
Koja pohlepa, koji lopov, fuj bljuje mi se...
Tako je mene jedan blizak prijatelj nasamario, ma najbliži, dok smo bili studenti kaže mi imaš račun na banci kao građevinske firme umjesto da porez plate državi, oni neki dio od toga preusmjere na tvoj račun, kao neka stipendija.
I nisam se ja o tome raspitivao više, vjerovao sam mu, kad tamo uplaćeno 3 hiljade i ja moram to podignuti dati toj firmi a oni meni 30 KM.
Znate na studente nema poreza i tako peru pare, izbjegavaju poreze.
Heeej da ja budem dio te prevare, pa ne bi to uradio za bilo koje pare, a ne pišljivih 30 KM.
Dobro sitnica je to, iako su oni na meni zaradili 6 stoja, ja sam sebi nisam mogao oprostiti što sam prevarom učestvovao u toj prljavoj, podmukloj raboti, pa evo i sada mi bude krivo kad se toga sjetim...
Meni neopisivo krivo za 30 KM i to nesvjesno, a kad vidim Ulija, njegove milione, i to sve svjesno radio.
Kako uspjeti kad Arsić gubio 2-0 i došao na arenu živu glavu izvući, ne preživjeti katastrofu kakva se rijetko viđa u evropskim okvirima.
Ono miješanje karata Gvardiole je samo da pokaže koliko malo respektuje Wengerovu nejač.
Ma ono nije ni blizu našeg najjačeg sastava, ova utakmica poslužila da se ono slaže Martinezu kao računa se na njega
Yebote koliko malo respekta.
Ovo je bilo ponižavanje između redova.
I takvi smo uzeli posjed na 67%, imali daleko više od igre, a na kraju skoro i zasluženo pobijedili.
Heeeej Milera i penala.
I nije mi jasno kako da ne svira onaj faul Podolskom.
Nije moglo da bude očiglednije, kakav trzaj rukom na Lama, baš ga je gurnuo.
U ovom dvomeču Arsenal je debelo poguran, a opet ni trenutka prolaz Bayerna nije došao u pitanje, kakva moć.
Nojer - Rafko, Boa, Dante, Alaba - Lam
To je ono što vjerujem da će igrati čim dođu ovi jači ispiti, a nadam se da je Gvardiola mislio baš što i napisah u ovom postu, jer ako nije moguće da već osvojenu Ligu prvaka lako zijanimo.
Tumba ekipu kao da je trening, a sezona ulazi u završnicu,
de nek još jednom izvede ovakav eksperiment.
Zar u ovakvoj utakmici da igra bez šestice
ps:Henes mi je jako pao u očima, puno, puno...
Koja pohlepa, koji lopov, fuj bljuje mi se...
Tako je mene jedan blizak prijatelj nasamario, ma najbliži, dok smo bili studenti kaže mi imaš račun na banci kao građevinske firme umjesto da porez plate državi, oni neki dio od toga preusmjere na tvoj račun, kao neka stipendija.
I nisam se ja o tome raspitivao više, vjerovao sam mu, kad tamo uplaćeno 3 hiljade i ja moram to podignuti dati toj firmi a oni meni 30 KM.
Znate na studente nema poreza i tako peru pare, izbjegavaju poreze.
Heeej da ja budem dio te prevare, pa ne bi to uradio za bilo koje pare, a ne pišljivih 30 KM.
Dobro sitnica je to, iako su oni na meni zaradili 6 stoja, ja sam sebi nisam mogao oprostiti što sam prevarom učestvovao u toj prljavoj, podmukloj raboti, pa evo i sada mi bude krivo kad se toga sjetim...
Meni neopisivo krivo za 30 KM i to nesvjesno, a kad vidim Ulija, njegove milione, i to sve svjesno radio.
Uli dobio 3godine i 6 mjeseci pritvora!!
3 i pol godine zatvora..Bixente je napisao/la:Odluka suda u Minhenu ce se znati u 14h
- OnlyUnited
- Kontakt:
S obzirom na okolnosti, moze se reci da je dobro prosao.
- Ed Woodward for Prime Minister !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.