FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Posto sam prisustovao derbiju i posto se ta pjesma pjevala mogu li ovi sto kazu da je taj dio izbacen mi reci sta se pjeva sad?
Znaci kad se pjeva jug je nasa sveta strana ...................sta onda ide jer sam siguran 100& da se ovaj dio pjevao sad na derbiju.
I usput nevidim zasto bi to mjenjali jer je taj dio tu samo radi rime a ne radi nekoga poistovjecivanja sa islamom.
Znaci kad se pjeva jug je nasa sveta strana ...................sta onda ide jer sam siguran 100& da se ovaj dio pjevao sad na derbiju.
I usput nevidim zasto bi to mjenjali jer je taj dio tu samo radi rime a ne radi nekoga poistovjecivanja sa islamom.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
Kakva su to ba pitanja? Pa nije pjesma dva stiha, ta dva stiha se ne pjevaju, sve ostalo se pjeva i zdravo.
Zadnja izmjena: Har3, dana/u 30 okt 2010, 13:05, ukupno mijenjano 1 put.
- nikad_izvini
- Kontakt:
-A- je napisao/la:Cisto diskusija na zdravim osnovama uz blago zezanje,to je nesto sto je pozitivno samo da nisu uvrede i teske provokacijeA o tome koliko je ko,i kada (Zeljeznicar je igrao i za vrijeme fasisticke NDH,jel da
) bio rezimski klub,mozemo i o tome...ali bi nas to odvelo u zucnu raspravu,pa ne mislim da je pametno da povlacimo takve teme.
![]()
Željo igrao za vrijeme NDH, partizani dobili rat, zabranili skoro sve klubove iz Sarajeva a Želji dopustili da igra
Inače su partizani bili veoma telerantni prema "slugama fašističkog režima". Sve im tufahije davali nakon rata.
Kakav mozak
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
Sto se tice ovog dijela "..po Islamu odabrana" ne znam odakle vam da se nije pjevalo na derbiju ?!
Kome smeta neka ucuti na taj dio i vozdra...bezzze opet prica oko toga...
Kome smeta neka ucuti na taj dio i vozdra...bezzze opet prica oko toga...
Već ti je rečeno, a i ja ću evo ponoviti, taj dio se više ne pjeva niti će se pjevati..jovanbl je napisao/la:Posto citavo vrijeme fosirate pricu kako ste multietnicki klub i po igracim i po navijacima, zanimalo bi me da mi neko objasni multietnicki karakter skandiranja ( koje cujem svaku utakmicu zeljeznicara koju gledam ) a ide :
Jug je nasa sveta strana , po islamu odabrana!
Ne prodajemo mi priču, ima u svakom žitu kukolja, ali u našem daleko najmanje, sa tendencijom potpunog nestanka.jovanbl je napisao/la:Milsim nista ja protiv nemam, samo bez licemjerja onda na drugim temama nemaojte prodavati pricu o multietnicnosti.
I za razliku od npr. navijača Borca (no hard feelings) koji s ponosom forsiraju da je Borac isključivo srpski klub, a lešinari isključivo srbi. (to mi ne moraju govoriti, dovoljno mi je da pogledam tribinu).. Onda je bolje da kao godinu nastanka kluba stave 1992.
Znaš ti dobro kakav je borac bio klub prije rata, ko je za njega navijao, ko je sve bio u lešinarima, i ko je sve igrao. I teško da možeš reći da je ovo danas ispravno.
p.s. Deremo Zrinje..
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
Našao lik iz Banja Luke pametovati o multietničnosti. A ovi se, kao, još brane. Strašno.
Ne branim se, postavljam stvari tamo gdje pripadaju..elSaik je napisao/la:Našao lik iz Banja Luke pametovati o multietničnosti. A ovi se, kao, još brane. Strašno.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
Zeljeznicar protiv Zrinjskog igra svoju 500. utakmicu u prvenstvima Bosne i Hercegovine (481 utakmica u premijer ligi i 18 u 3 play-offa sto su igrana).
Mislim da je red da nas voljeni klub u ovom rijetkom jubileju podari pobjedom u Mostaru!!!
Mislim da je red da nas voljeni klub u ovom rijetkom jubileju podari pobjedom u Mostaru!!!
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
tanzla je napisao/la:Onda je bolje da kao godinu nastanka kluba stave 1992.
nije bolan ovaj borac nastao 92... nisu tad jos istjerali vecinu banjalucana i uvezli ove sto se danas nazivaju banjalucanima
sektor b pored stepenica sam stajao i ja znam sa 100% da sektor be a ni sektor a nisu pjevali mozda je pjevao sektor c
taj dio se koliko ja znam samo presutio i meni je bilo drago
lesinari prije rata i ovo danas nije ni slicno vi bi stvarno trebali staviti vultures 92 ili cak 95
jer zivjeti na slavi neceg sto je bilo dobro i sto nije nimalo slicno onome sto danas radite je glupo
taj dio se koliko ja znam samo presutio i meni je bilo drago
lesinari prije rata i ovo danas nije ni slicno vi bi stvarno trebali staviti vultures 92 ili cak 95
jer zivjeti na slavi neceg sto je bilo dobro i sto nije nimalo slicno onome sto danas radite je glupo
Nemam ništa protiv...tm84 je napisao/la:Zeljeznicar protiv Zrinjskog igra svoju 500. utakmicu u prvenstvima Bosne i Hercegovine (481 utakmica u premijer ligi i 18 u 3 play-offa sto su igrana).
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
Mislim fakat,ljudi na sav glas ističu da su Banjalučani,a prije rata su 2/3 stanovništva u BL činili Bošnjaci...spajz je napisao/la:tanzla je napisao/la:Onda je bolje da kao godinu nastanka kluba stave 1992.
nije bolan ovaj borac nastao 92... nisu tad jos istjerali vecinu banjalucana i uvezli ove sto se danas nazivaju banjalucanima
ali nema para,sve se rastalilo....
ne bas 2/3 to si sad pretjerao al jest 1/3Tarantino je napisao/la:Mislim fakat,ljudi na sav glas ističu da su Banjalučani,a prije rata su 2/3 stanovništva u BL činili Bošnjaci...spajz je napisao/la:tanzla je napisao/la:Onda je bolje da kao godinu nastanka kluba stave 1992.
nazalost mnogi koji su digli lesinare ondje gdje se nalaze su bili bosanci( odbijam koristit kvazi rijec Bosnjaci) il si bosanac il si pizda nema treceg
sad oni pokusavaju sakrivat istoriju kluba i ko ih je osnovao
ma bolan nemaju oni veze sa banjalukomTarantino je napisao/la:Mislim fakat,ljudi na sav glas ističu da su Banjalučani,a prije rata su 2/3 stanovništva u BL činili Bošnjaci...spajz je napisao/la:tanzla je napisao/la:Onda je bolje da kao godinu nastanka kluba stave 1992.
samo im procitaj sluzbenu historiju kluba i navijaca i vidjeces koliko su je izmjenili
i jos nesto pustali su se pokemoni 
negdje na poluvremenu ak se nevaram
sad me zanima jel to ikome smeta
mislim pikacu je nacionalista a onaj ash ketchum mi lici na muslimana
ja mislim da sad treba malo o tome popricati na jedno minimalno 20 stranica

negdje na poluvremenu ak se nevaram
mislim pikacu je nacionalista a onaj ash ketchum mi lici na muslimana
ja mislim da sad treba malo o tome popricati na jedno minimalno 20 stranica
u dosadasnjih 499. utakmica Zeljo je ostvario:
256 pobjeda, 90 remija i 153 poraza uz gol razliku 834-550 (+284)
na domacem terenu Zeljeznicar je odigrao 243 utakmica:
193 pobjede, 29 remija i 21 poraz uz gol razliku 568-165 (+403)
kao gost Zeljeznicar je odigrao 256 utakmica, tu je omjer nazalost negativan:
63 pobjeda, 61 remi i 132 poraza uz negativnu gol razliku 266-385 (-119)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)

Naprijed plavi !Stole iz Bora je napisao/la:Sljedeca stanica, stadion Bijeli brijeg! Nedelja, 31.10. u 17:00 (TV)!
ZRINJSKI - ŽELJEZNIČAR
Sudija: Radoslav Vukasović (Trebinje)
A1: Admir Forto (Vitkovići)
A2: Željko Dragojević (B. Luka)
Četvrti sudija: Vladimir Dominković (Orašje)
Delegat: Muharem Kurić (Donji Vakuf)
Kontrolor Suđenja: Hajrudin Gobeljić (Cazin)
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
Ma nek pricaju sta hoce,nacionalisti smo i sata..... to ce se pjevati i treba da se pjeva pjevalo se godinama i dalje ce.tanzla je napisao/la:Ne branim se, postavljam stvari tamo gdje pripadaju..elSaik je napisao/la:Našao lik iz Banja Luke pametovati o multietničnosti. A ovi se, kao, još brane. Strašno.
Milion puta smo oko ovoga raspravljali 
Ovo je STRAVIČAN podatak.tm84 je napisao/la:u dosadasnjih 499. utakmica Zeljo je ostvario:
Trenutno korisnika/ca: nedimmmm1337 i 24 gosta.