FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 26 maj 2014, 20:06

ceze je napisao/la:
Prije svega, drago mi je da Luiz odlazi u PSG, odnosno da neće doći u Bayern.
Previše je nonšalantan i nedisciplinovan za poziciju stopera, a premalo ofenzvino kvalitetan na zadnjem veznom i ne vidim kako bi on uopće unaprijedio igru Bayerna. Već je formiran igrač, ne može mijenjati stil igre sa 27 godina. Tako da sam mišljena da nije baš najbolje rješenje za Bayern u ovom trenutku. I ako je istina ovih 40-50 miliona funti, previše.
E gledaj sad jednu stvar, njegov stil jeste baš idealan za ovo što igra Pep. Teško je sada mnogima to svarit i shvatit, šta se zapravo kod nas hoće napraviti? Mnogi i dalje gledaju stvari tako, da traže jednog sigurnog, pouzdanog stopera, koji ne izlijeće puno. David Luiz je tip stopera koji bi odgovara, iz razloga što on već vrlo rano napada protivnika, ide naprijed, postavlja se visoko i agresivan je. A našem sistemu (sistemu koji sad forsira Pep treba ta apsolutna agresivnost). Koliko god nekima ludo zvučalo, Javi je čak Pepu pogodniji na stoperu nego jedan Boateng. Boateng - Dante je sjajna kombinacija kada se igra fudbal koji je forsirao npr. Jupp, takav stoperski par bi prolazio i prije u nekim vremenima dok nas je vodio i Hitzfeld. Ovom sistemu koji forsira Pep, više na stoperu odgovaraju tipovi poput Luiza i Javija. Dante tu može proći, ali kada je u dobroj formi ko u onoj tamo prošloj sezoni. U ovoj je on bio solidan, ali za nijansu možda lošiji nego u prethodnoj.

Znači Luiz bi naš problem riješio (da je došao i hajd nazovimo to problem), jer Pepu bi postalo lakše. Znači Pep bi mogao dobiti nove varijacije, dobijo bi zadnji red još više po svojoj volji i time lakše prakticirao svoj stil.
S druge strane, David je agresivan igrač, koji bi se uklopio u jednu ovakvu ekipu, gdje uvijek tražimo i agresivnost i borbu koju smo od Bayerna uvijek navikli. I tada bi se zadovoljili svi ukusi.

Dobra rješenja postoje i ovako. Jedno od jako dobrih rješenja je onakva odbrana sa Javijem, Boatengom i Danteom, gdje je Javi na momente libero. Postoji velika sigurnost pozadi, a ekipa prema naprijed isto dobro odigra. Protivnik nema s druge strane velike mogućnosti da nam složi kontru. Onakva postavka bi bila još idealnija, kada se vrati Thiago i kada je Ribery 100 % spreman (u finalu nije bio). Još nam se čak poremetila koncepcija još više zbog rane povrede Lahma, pa je faktički Goetze se morao vraćati na šesticu i veliki dio utakmice čak i tu poziciju pokrivat. A opet je sve to solidno odgovaralo, a kako bi tek bilo da nismo imali ovih naprijed navedenih problema.

Zbog toga, na kraju se može zaključiti da bi nam vjerovatno dolazak Davida Luiza jako prijao, ali daleko je sve od toga da za tim svime treba sada puno žaliti. Naime gore sam objasnio da mi i ovako raspolažemo dobrim rješenjima, a pogotovo bi bilo glupo da smo se mi novčano utrkivali i iskeširali nekih 60 miliona za njega, kako je to PSG učinio. Da se sve moglo riješiti za sumicu od 35 miliona na primjer, onda bi to bilo ok.
Mada su on i Thiago Silva potencijalno najbolji stoperski par na svijetu. Plus im je to i što se znaju iz reprezentacije.
ceze je napisao/la: Benatia je i dalje neki moj prvi izbor, pisao sam zašto mislim tako, ali nekako mislim da nema ništa od toga. Mnogo klubova se veže uz njegovo ime, a praksa Bayerna zadnjih godina je bila takva da nikada nisu dovodili igrače koji su u centru pažnje tijekom prelaznog roka. City, Chelsea, United, Real i drugi se pominju kao potencijalni kupci.
Ne znam, volio bih da griješim.
Inter i Ranocchiu nisam nešto pretjerano pratio ove sezone, tako da ne znam šta da kažem u vezi njega.
Benatia bi bio zanimljivo rješenje, ne bi imao ništa protiv toga da on dođe. A opet se i kod njega postavlja pitanje da li je za ovakav naš sistem igre dovoljno dobar. Evo ja sam spomenuo neku veče i Godina, sjajan stoper. Ali i kod njega je pitanje kako bi se prilagodio. Vjerovatno bi, ali nekako bi moglo biti u početku problema. A na prvu bi Godina odmah uzeo.
ceze je napisao/la: Odlazak Kroosa bi bila velika greška.
Odličan igrač, sa dobrom i dosta konstantnom sezonom iza sebe.
Vidim pominje se njegova brzina kao mana, ja ne vidim to tako jer za igrača koji rijetko izlazi na krila i koji 90 % vremena provede na sredini terena, brzina nema tako veliku ulogu. Važnije je imati dugu i preciznu loptu, dobar dribling i dobar pas. Kroos sve to ima.
Thiago jest dobar igrač, ali ne toliko dobar da se Bayern bukvalno odrekene Kroosa radi njega.
Odreći se Cana i Kroosa u razmaku od godinu dana bi bila velika greška.
U suštini si ti u pravu po pitanju Kroosa. Ali ovo kada govorimo o brzini, onda moraš biti svjestan da je nama eksplozivniji igrač trenutno potrebniji. Thiago ima tu eksplozivnost, taj dribling, tu čaroliju da napravi ubitačni pas. Kroos je tu manje maštovit.U suštini on nije odradio lošu sezonu, on unosi strukturu u našu igru (kako danas jedan forumaš na tm.u reče), on osigurava tu loptu i kod kontrole lopte je bitan faktor. Ali to brzo prešaltavanje prema naprijed, mi s njim jako teško postižemo. A znamo svi dobro da smo upravo puno brže igrali bez njega u odlučujučim utakmicama LP prošle sezone.
Znači ponavljam, svaka njemu čast. Dobar je on. Ali ima to nešto u čemu mi možemo još biti bolji bez njega. U određenim situacijama. A isto tako je problem kod Kroosa što on sebe precjenjuje, on bi htio platu jednog Riberyja, Lahma , Schweinija, a treba pogledat status koji su ti igrači gradili godinama i doprinos koji su dali, te na drugoj strani kakav je doprinos Kroosa. Ima on zasluge, ali kada se vremenski period sagleda onda je jasno čije su zasluge ipak veće.

I po meni nije problem ako Kroos produži ugovor odmah po uslovima koji mu se nude. Onda neka ga tu. Pod onim njegovim uslovima po meni može samo ići. Tada je i isplativije, jer onda dobijamo još i obeštećenje.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 26 maj 2014, 21:47

" onclick="window.open(this.href);return false;
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 26 maj 2014, 22:41

Odlično ovo izgleda, nadam se da će navijanje biti još glasnije nego do sada, lijepo će biti vidjeti ovoliko navijača na jednoj tribini, to sam priželjkivao odavna. :)

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 26 maj 2014, 23:56

Slažem se Effe za Davida Luiza. Taj bi nam sjeo odlično, pogotovo u Guardiolin sistem, tu nema spora.

No, što se tiče Guardioline postavke, mišljenja sam da bi i Thiago Silva i David Luiz zajedno u paru imali problema sa zatvaranjem svih tih rupa koje nastaju zbog preofanzivno postavljene taktike/obrane. Tako da bi sigurno pridonijeli dosta svojom brzinom ali treba biti realan i reći da čak niti oni ne bi mogli to sve zatvoriti jer je tu jednostavno previše prostora za protivnika u kontrama. To se mora promijeniti, ne smijemo igrati tako visoko i biti tako naivni sa visokom postavljenom obranom, svaki protivnik će nam stvoriti par zicera, malo kvalitetniji protivnik će nam zabiti barem jedan gol, Dortmund i Real će nas opet kažnjavati kontrama dok je Kloppa i Ancelotija. Tako da za mene dileme nema: Guardiolina postavka u formaciji 4-3-3 sa visoko postavljenom obranom nema smisla i to nema prolaz nikako.

Isto tako, nikako ne bih volio da igramo 3-6-1 formaciju. Ako ljudi misle da je 4-3-3 formacija kao stvorena za Pepa Guardiolu i njegove zamisli tika-take, ja kažem da je 3-6-1 formacija još bolje stvorena za Pepa i njegovo beskonačno carinjenje lopte po sredini. Mnogi zaboravljaju da je Pep igrao tako često puta u zadnjoj sezoni u Barci i već onda sam bio apsolutno protiv takve formacije koja ima beskonačan broj sitnih dodavanja oko sredine terena bez imalo okomitosti. Barcelona je onda igrala sa praktički 7 veznih igrača i to mi nikako nije bilo lijepo za gledati.

Znači obrana mora slijedeće godine dobiti na sigurnosti. Kako će to Pep odraditi i postići ne znam ali moramo biti u obrani bedem, pogotovo u jačim utakmicama jer obrana mora funkcionirati savršeno a za napad se sa ovakvim napadačkim potencijalom koji imam ne brinem niti malo. Vidjeli smo da nam je upravo takva obrana donijela naslov Kupa. Naravno, ne bih volio da sigurnost u obrani dobijemo sa formacijom 3-6-1 jer bih onda bio stvarno ljut na Pepa. Ne vidim kako ta formacija u budućnosti može proći protiv 4-3-3. Dobro, dosta o formacijama.

David Luiz je odličan igrač. Prije Kupa Konfederacija sam isto tako mislio da je kiks igrač ( naravno, i dalje ima te svoje loše trenutke kao i Boateng ) ali na tom Kupu me oduševio partijama. Odigrao je bez greške i sa Thiago Silvom činio bedem u obrani, plus naravno Luiz Gustavo. :) Tada mi se strašno svidio kao igrač i za mene je klasa. Ali, ako je trebalo iskrcati čistih 60 milijuna za njega, onda bih se Mourinhu samo zahvalio. Nikako se ne isplati dati tu lovu za njega, bolje kupiti Rudigera ili tako nekog mladog vrhunskog potencijala i početi ga postepeno uvoditi u momčad nego dati "bezobraznih" 60 milijuna za Luiza. Eto kako je Real kupio Varanea za 10 milijuna i momak postane apsolutna TOP klasa ( ovo je jedan od najboljih poteza Reala u zadnjih deset godina ). Tako da bolje i mi potražimo nekog mladog igrača koji ima potencijala za najviše domete i da postane klasa za par godina nego dati 60 milijuna za Luiza koji već i ima 27 godina. Iskreno, čak mi je i 40 puno za Benatiu ili isto toliko za Godina koji također imaju 27 godina. Jednostavno sam uvjeren da ima mladih potencijala koji imaju odlične predispozicije i bolji se isplati dati za takvog mladića 10-15 milijuna nego toliko love za ove momke.

Što se Kroosa tiče ja ću još jednom ponoviti što mislim o ovom momku. Treba biti realan i reći da Kroos puno trči, često se i sam iznenadim kad vidim da je momak toliko pretrčao. Ali problem je u tome što on trči u jednom tempu, nema kod njega promjene tempa. Nije niti Švajni najbrži igrač ali njegove promjene tempa su miljama ispred Kroosa. Znači Kroos sve igra u jednoj brzini, nema tu promjene tempa. Nema šprinta. To me nervira. Isto tako, nema kod njega te defanzivne sklonosti kao kod Švajnija. Nema driblinga na malom prostoru kao kod Gotzea ili Thiaga. Nema pridodavanja napadu konstantno kao što to radi Švajni, samim time nema toliko često niti njegovih udaraca sa nekih 20 metara i bliže.

Da, momak ima pregled, dugu loptu koja zna biti lucidna ( iza leđa obrane ), rijetko gubi loptu što je odlična karakteristika za jednog veznog, tehnika, znanje, sve je to na vrhunskoj razini. Ali, kad bi razmislio ovako na brzinu utakmice koje je Kroos odigrao fenomenalno su bile ona protiv Arsenala i ova u finalu Kupa. To su dvije utakmice koje je on doslovno maestralno odigrao. No, šta je sa ostalim utakmicama gdje je često bio prosjek i ništa više? Premalo je to vrhunskih utakmica a previše prosječnih utakmica, mMn. Da, već prošle sezone sam bio za trokut u sredini Martinez-Švajni-Gotze i tako mislim i sada. A još je tu i magičar Thiago. I navodno Pep traži još jednog veznjaka. Jednostavno, i Švajni i Gotze i Thiago su mi bolji igrači od Kroosa tako da kada će biti slijedeće sezone svi spremni siguran sam da Kroosu prijeti klupa više nego ikad. A to nije dobro jer će postojat velika šansa da nam ode besplatno plus nezadovoljni igrač kroz cijelu sezonu. Zato, bolje uzmimo sada novac za njega dok još možemo.

Je li itko gledao Mangalu iz Porta? O kakvom se igraču radi? Pretpostavljam da je isto tako skup ali me zanima da li vrijedi išta ili ništa pošto stvarno Porto nisam nimalo pratio.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 27 maj 2014, 00:16

Stefan Effenberg je napisao/la:Je li itko gledao Mangalu iz Porta? O kakvom se igraču radi? Pretpostavljam da je isto tako skup ali me zanima da li vrijedi išta ili ništa pošto stvarno Porto nisam nimalo pratio.
Ja sam ranije napisao da je to fantastican igrac, 1993 godiste, igra gotovo podjednako na mjestu stopera, i lijevog beka.Njegovim eventualnim dovodjenjem prakticno bi rijesili i zamjenu za Alabu.
Gledao sam ga nekoliko puta, i ostavio je odlican utisak,sto se mene tice.

Problem je cijena sigurno,znamo kako Porto prodaje svoje igrace, siguran sam da ga ne bi pustili ispod 30 mil.
Definitivno ne bi promasili njegovim dovodjenjem, malac je igracina u najavi.

[youtube][/youtube]

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 27 maj 2014, 00:35

Statisticki podaci Bayernovi igraca u Bundesligi za sezonu 2013/14:

-Most passes : Philipp Lahm with 2143 passes (leads the league )

-Most ball contacts : Philipp Lahm with 2435 contacts (leads the league)

-Highest pass accuracy for offensive players : Toni Kroos with 90% (leads the league)

-Most Standards executed : Toni Kroos with 114 (leads the league)

-Highest Km per 90 minutes : Mario Goetze and Thomas Mueller with 11.5 Km/90 minutes

-Most Tackles among Bayern players : Mario Goetze with 614

-Most Fouled Bayern player : Mario Mandzukic (was fouled 46 times)

-Most Bayern player to commit fouls : Franck Ribery with 48 fouls

-Fastest Bayern Sprint : Jerome Boateng with 34.3 Km/h :cool:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Ozren
Kontakt:

Post Postao/la Ozren » 27 maj 2014, 10:34

After missing David Luiz, Pep Guardiola wants Atlético Madrid defender Diego Godin!

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 27 maj 2014, 10:47

Stari lisac produžio vjernost na još jednu sezonu :-)
slika
Sent from my Philips Smart TV.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 27 maj 2014, 11:49

Definitivna potvrda da je Mandzo bivsi. :kafa:
Uzet 20-25 mil. za njeg i dovest Godina, on je najeftiniji od ovih sto se povezuju s nama.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 maj 2014, 12:07

Kakvih 40 miliona za Benatiu, pa ne radi se o napadacu Svjetskih razmjera. :wtf:
Roma je ocigledno navikla da isisava novac od amatera, no od Bayerna to nece dobiti.

Godin je solidno rjesenje ali nije idealno ali s obzirom da Bayern trazi to jos jedno dodatno rjesenje u odbrani to onda i ne mora biti neki klasni stoper iako za Luizom sigurno mozemo zaliti.

Cekam samo razvoj situacije oko Mandze. Nadam se da ce se sve odigrati poslije SP-a a da ce na istom Mandzo postici barem jedan gol i na taj nacin jos malo podici svoju cijenu pa da i mi za jednog igraca uzmemo vise nego sto vrijedi. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 27 maj 2014, 12:31

Sad zasad samo neka nagadjanja u svijetu transvera, nezna se tacno za mandju za krosa iako je jedan otpisan drugi prica da ce ostat al nista sigurnno, sto se tice pojcanja radi tu je mutno jos vise nesta se nagadja al nista sigurno! Neznam dali nekog zanima al da vam ispricam svoju pricu za mjesec maj 2013, pocetkom sezone 12/13 vidjelo se da bajo melje sve redom igraju strasan atomski fudbal i odma se javlja misao u glavi osvajanju klempe, sredinom oktobra zena dolazi od doktora i kaze da je trudna i zamislite termin poroda je 25.05 a kao slag na tortu je da nosi djecaka, od tad vise nego ikad sam zeli da bajo tog dana osvoji primat u evropi i ja dobijem sina sta moze na svijetu ljepse pozeljet jedan muskarac, bundeska je rano osvojena tucemo arsenal lahko prvu tekmu drugu se tresem do kraja al prolazimo, ide juve lahko pod noge bavarske masine, onda barsa uh nerovoza na maxu uzbudjenje napetost al na kraju je masina ponizila najsavrseniju ekipu na svijetu, sad smo u finalu nezanima me protivnik...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 maj 2014, 12:52

Uobičajeno je da žabari traže nerealne svote a 40 mil za Benatiu je daleko od realnog.Bolje je dovesti Godina za 20 mil.

Bravo za upravu što su Pizzi dali produženje zaslužio je.

Benatia: "Barca, Bayern or City are a dream for all players. I'm 27 and I have to think of proposals from big clubs."

:hmmmmm:
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 27 maj 2014, 12:57, ukupno mijenjano 2 puta.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 27 maj 2014, 12:52

... Blizi se taj 25 jos bolje je sto je borusija u finalu nakon sto su nas tukli 2god najsladja osveta bi bilo da ih pobjedimo na vembliju i to u sred engleske koja mi nije nimalo draga a jos njihove muke gledat u dvoristu NJEMACKO FINALE. Zena ide doktoru sve uredu termin i dalje isti, ja neznam dali sam vise nerovozan radi poroda il finala emocije udaraju nose. Osvanuo 25 ja usto u 5 neznam kako prezivjet taj dan. Prije toga sam sebi obeco cvrsto pod svaku cjenu ko da go odluke tako ce mi se zvat sin ako se rodi na taj dan, pa makar to bio mario arjen toni bastijan david filip, vracam se kuci sa zenom iz bolnice i neskidam pogled sa nje nadajuci se da ce reci da ima bolove, tek je 5 navece zena mirna ja ludim od nerovoze. Svira himna lige prvaka utakmica pocinje, dade ga mario evo ga reko bice mario, izjednaci dortmund i onda roben arjen, adrenalin do neba. Iskreno suze radosnice idu ja najsretni na svijetu al mali se nerodi taj dan malo je okasnio i dobio drugo ime... To je moj MAJ 2013

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 27 maj 2014, 13:50

@ effe_sa
Za Luiza si upravu, sve to stoji i dobro si izdvojio njegove karakteristike, drago mi je da na ovom podforumu ima dosta forumaša koji ne samo da pričaju o fudbalu nego ga i prate.
Da je kojim slučajem Luiz prešao u Barcelonu mislim da bi se svi mogli složiti da bi to bio pun pogodak i da je on igrač koji u potpunosti odgovara igri Barcelone.
E ako odgovara igri Barcelone za koju je Pep u velikoj mjeri zaslužan, onda odgovara i Pepu.

I tu se upravo nalazi ona razlika između tvog i mog mišljenja, ti pišeš o igračima koji bi odgovarali Pepu i upravu si što tako pišeš, dok ja pišem o igračima koji bi odgovarali Bayernu i igri koja nije nužno preslikana iz Pepove Barcelone što je samo moje mišljenje i ništa više.
Jednostavno previše igrača u Bayernu nije za tu igru, bar kako sada stvari stoje, vidjet ćemo naredne sezone kako će to izgledati. Prije i tijekom ove sezone sam pisao da pravi Bayern očekujem iduće sezone.
To što sam napisao da je Luiz nedovoljno dobar da unaprijedi igru Bayerna je samo moje mišljenje koje vjerovatno nije u skladu sa onim što ćemo gledati i koje je vjerovatno pogrešno, ali je na neki način odgovor na ono tvoje pitanje "šta Pep zapravo hoće da napravi od nas". Volio sam da je Pep uzeo neke elemente Juppovog Bayerna i neke elemente svoje igre, kako je i rekao da će biti kad je tek došao i kako je igrao na momente, pa i dalje mislim da bi ove sezone možda mogli gledati nešto slično tome. U teoriji mi se to čini dosta realno, a da li je u praksi tako ili Pep želi sve podrediti svom načinu igre koji je neovisan od Juppa, ne znam.
Za Martineza si upravu i ja ga se sjećam više kao stopera nego kao zadnjeg veznog u Bilbau, samo što su oni igrali sa pet igrača nazad i on je igrao nešto slično kao u ovom zadnjem finalu. Bio je odličan, ali u ovoj Pepovoj postavci koju je inače igrao do izražja dolaze neke njegove mane kao što su brzina i tromost. Vidjet ćemo još kako će to izgledati, ono sa liberom se i meni sviđa.

Tako da nemam ništa oduzeti niti dodati na tvoj post, sve to stoji, ali nije nužno ono što bih ja volio vidjeti :)

Godin je odličan igrač i ne bi imao ništa protiv njega, kao ni protiv Mangale ili Laportea. Volio sam da je i Zouma došao, ali ga Chelsea pokupi prije svih.
Sve su to odlični igrači ali Benatia prije svega :mrgreen:

Što se Kroosa tiče, i tu imamo tu istu razliku u mišljenju kao i kod Luiza. Za neki Pepov sistem je Thiago bolji, na kraju krajeva došao je iz Barcelone i u startu ima tu prednost da mu se lakše uklopiti, mada i Kroos može dosta dobro odigrati. Ja Kroosa vidim kao holdera i eksplozivnost mu nije neophodna. Možda i kao desetku ali sa Pogbom ili Vidalom iza sebe :mrgreen: Ima tu dosta varijacija, ali ne bih mogao prežaliti da tako dobar, relatvno mlad igrač (23-24 godine) i dijete Bayerna ode iz kluba. Da Bayern može bez njega, može, da ima igrača koji su bolji za ovaj Pepov sistem, ima, ali da je šteta da ode, jeste. Velika.
Treba biti realan i reći da je on, kao i većina igrača, veliki dio sezone lutao od pozicije do pozicije i nerijetko igrao tamo gdje nije u stanju pružati najbolje partije.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 27 maj 2014, 14:32

Jako sam sretan zbog Pizzara :clap:

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 27 maj 2014, 20:19

slika
Najveci klub na svijetu :cool:
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 27 maj 2014, 20:34

Vidim ovdje ništa novo ... Dovodimo ovog jer on nedostaje Pepovom sistemu u vezi, dovodimo onog jer taj treba u odbrani za Pepov sistem ... Još samo da se javi napadač-patuljak jer je vala potreban i jedan takav za nedo Bog Pepovom sistemu ...

Najveći klub po organizaciji da se prilagođava treneru koji je 5 godina kao profi trener na ovom crnom dunjaluku ... E na šta je Bayern spao ... Više nije pitanje hoće li Guardiola uspjeti ili propasti nego je pitanje integriteta kluba i napuštanje onoga "Bayern-klub je iznad svega" pa i jednog pišljivog Guardiole ...

Bitno da se zadovoljimo prvim mjestima u procentima pasova, posjedu lopte, bezidejnog dodavanja, broju kornera i ušetanosti sa loptom u gol.

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 27 maj 2014, 22:26

thulkazal je napisao/la:Vidim ovdje ništa novo ... Dovodimo ovog jer on nedostaje Pepovom sistemu u vezi, dovodimo onog jer taj treba u odbrani za Pepov sistem ... Još samo da se javi napadač-patuljak jer je vala potreban i jedan takav za nedo Bog Pepovom sistemu ...

Najveći klub po organizaciji da se prilagođava treneru koji je 5 godina kao profi trener na ovom crnom dunjaluku ... E na šta je Bayern spao ... Više nije pitanje hoće li Guardiola uspjeti ili propasti nego je pitanje integriteta kluba i napuštanje onoga "Bayern-klub je iznad svega" pa i jednog pišljivog Guardiole ...

Bitno da se zadovoljimo prvim mjestima u procentima pasova, posjedu lopte, bezidejnog dodavanja, broju kornera i ušetanosti sa loptom u gol.
Svaka ti je zlatna :cool:
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 27 maj 2014, 23:19

Ne bi skodilo malo vise postovanja prema najboljem treneru danasnjice. :kafa:
Da nije malo 4 trofeja koja je osvojio ove sezone :?:
Ako vam to nista ne znaci ,definitivno nesto nije u redu u vasim glavama.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 28 maj 2014, 00:08

anelbavarac je napisao/la:Ne bi skodilo malo vise postovanja prema najboljem treneru danasnjice. :kafa:
Da nije malo 4 trofeja koja je osvojio ove sezone :?:
Ako vam to nista ne znaci ,definitivno nesto nije u redu u vasim glavama.
Moje poštovanje prema Guardioli je nestalo protiv utakmice sa Real-om. Ne mogu to objasniti kako se desilo ali ev pokušati ću na malo čudan način: to ti je isto kao kad sa curom prekineš pa se opet pomiriš ... Kratko i jasno od te ljubavi nema ništa nego samo iskorištavanje dok jedno ne shvati da ispada budala i prekine :mrgreen:

Trenutno Guardiola je prekinuo ugovor sa Bayernom u utakmici sa Realom ali et Bayern ga iskorištava radi marketinga a Guardiola iskorištava Bayern da stekne kakvo iskustvo jer jedno je gladiti mu*a Messiju a drugo trenirati ekipu u kojoj nemaš takvog igrača (mislim na Messija iz boljih sezona a ne ovih gdje povraća po terenu)

Nego de mi ti nabroj ta 4 trofeja koja on osvoji direktno svojom zaslugom ... Ja znam 2, DFB cup i BL ... Taj super kup protiv Celzija je ekipa pobjedila zahvaljujući Juppovom sistemu koji je opstao u ekipi... Ili da te napomenem tu utakmicu da je Guardiola, fudbalski mag sadašnjice čekao 56 minut da uvede Martineza na teren. Ajde ok bio je povređen ali taj mu igrač donese pobjedu protiv ekipe i onda mozak nastavi kroz čitavu sezonu da ga gura na poziciji štopera :problem:

O svjetskom kupu neću ni da pričam jer on nije osvojio LP a konkurencija nikad slabija iz Južne Amerike, Afrike i Azije ... Nego moguće da zadugo mi to takmičenje nećemo viditi ... Naredne sezone ako ne osvojimo LP možemo se oprostiti od finala tog takmičenja u naredne 3-4 sezone ... Neka se zeleni Pepun trenira i stiče iskustvo na jednoj od najboljih generacija Bayerna ...

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.