Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
-
Fecox
-
Kontakt:
calcio je napisao/la:Evo sad jedan igrac koji nije toliko precjenjen od strane drugih (malo ko smatra da je on neka igracina) ali koji sam sebe toliko precjenjuje da je to postalo smijesno i tragikomicno. Mauro Zarate.

U Laciju ne igra nikako vec drugu sezonu, bio je na posudbi u Interu ali ni tamo se nije naigrao, pokusavaju ga prodati i uspjeli su naci nekoliko zainteresovanih klubova. Malaga, Galatasaray, Torino, Genoa, Spartak Moskva...... Uglavnom solidni klubovi od kojih neki igraju Ligu prvaka. Ali stvar je u tome sto Zarate ne zeli da ide ni u jedan od ovih klubova jer smatra da treba da igra u najboljim klubovima (vjerovatno misli na Barcelonu, Real ili nesto slicno). Tako da odbija sve ove transfere. Ubijedjen je da ce ga kupiti neki top klub.
Inace covjek poznat i po tome sto su ga kamere uhvatile medju Laciovim navijacima kako salutira rimskim /fasistickim pozdravom, a on se poslije pravdao kako nema pojma ko su bili fasisti, ne zna ni ko su Hitler i Mussolini... Ali zna da veliki top klubovi cekaju u redu da ga kupe.

To si vala druze upravu,velika "igracina" ,ali mogao da bude

Ko priča o slobodi,često zaboravi cenu,nekad slobodni hod je po kostima ..
-
SiamoNoi
-
Kontakt:
francobaresi je napisao/la:Luka Modrić - ne znam razlog zbog kojeg je taj lik toliko cijenjen u svijetu fudbala ! Za 4 god. na "otoku" dao je dvadesetak golova i imao isto toliko asistencija . A tamo su ga poredili sa Gerrardom i Lampardom , koji su u tom istom periodu imali neuporedivo bolje brojke što se statistike tiče .
Kako ozbiljno shvatit nekog koji ocjenjuje Modrićevu vrijednost prema njegovom broju golova i asistencija?
-
M4kaveli
-
Kontakt:
SiamoNoi je napisao/la:francobaresi je napisao/la:Luka Modrić - ne znam razlog zbog kojeg je taj lik toliko cijenjen u svijetu fudbala ! Za 4 god. na "otoku" dao je dvadesetak golova i imao isto toliko asistencija . A tamo su ga poredili sa Gerrardom i Lampardom , koji su u tom istom periodu imali neuporedivo bolje brojke što se statistike tiče .
Kako ozbiljno shvatit nekog koji ocjenjuje Modrićevu vrijednost prema njegovom broju golova i asistencija?
To ih dosta radi na ovom forumu.
Bas sam se juce raspravljao na Arsenalovoj temi zbog toga.
Najgore je sto su oni uvjereni u to da je statistika najvaznija.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
-
Narin
-
Kontakt:
Šta vi smatrate pod precijenjenim? Onog igrača koji je previše plaćen ili igrača kojeg ustvari ljudi previše hvale,a zapravo nije tako dobar?
Pastore je precijenjen i preplaćen.
Nego malo mi je smiješno što se Rooney nalazi na listi pojedinih,ali eto.

-
Panda
-
Kontakt:
top tri što se tiče precijenjenosti:
luka modrić, edin džeko i higuain
sve su pite pitice, samo burek pitac je
-
M4kaveli
-
Kontakt:
Mislim da je svima jasno kako je Mario Balotelli jedan od najprecijenjenijih igraca trenutno na svijetu.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
-
adisice
-
Kontakt:
Panda je napisao/la:top tri što se tiče precijenjenosti:
Džeko prvi strijelac Citya precijenjen???uozbilji se...ajd pogodio si sa lukom

http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA
-
ASD
-
Kontakt:
Panda je napisao/la:top tri što se tiče precijenjenosti:
Dzeko precijenjen, svasta.

-
ASD
-
Kontakt:
M4kaveli je napisao/la:SiamoNoi je napisao/la:francobaresi je napisao/la:Luka Modrić - ne znam razlog zbog kojeg je taj lik toliko cijenjen u svijetu fudbala ! Za 4 god. na "otoku" dao je dvadesetak golova i imao isto toliko asistencija . A tamo su ga poredili sa Gerrardom i Lampardom , koji su u tom istom periodu imali neuporedivo bolje brojke što se statistike tiče .
To ih dosta radi na ovom forumu.
Bas sam se juce raspravljao na Arsenalovoj temi zbog toga.
Najgore je sto su oni uvjereni u to da je statistika najvaznija.
Statistika i jeste najbolji pokazatelj ali problem je sto je u fudbalu nemoguce sve stvari da se ubace u statistiku.
Hvatati se samo za asistencije i golove je glupost.
-
AllGunsBlazing
-
Kontakt:
Postao/la AllGunsBlazing » 26 jan 2013, 00:22
U cemu je poenta fudbala ako nije u davanju golova i naravno asistiranju za iste? Nije Modric defanzivni vezni, a da i jeste, i u tom segmentu postoji relevantna statistika da se vidi ko je dobar. Nije i ne smije biti jedini nacin za ocjenjivanje igraca, ali daleko od toga da nema uloge. Uostalom kad se prica o Xaviju i kompaniji odmah svi spominju nekih 95% preciznosti, nekih 150 pasova, i onda ukupne pasove i na osnovu toga zakljucuju da li je on dobar, naravno zakljuce da je bolji od Scholesa(sto je smijesno), ali u tom slucaju onda vrijedi statistika, inace je i to statistika.
Celik!3,2,2.
-
SiamoNoi
-
Kontakt:
Kao što si rekao:
Nije i ne smije biti jedini nacin za ocjenjivanje igraca, ali daleko od toga da nema uloge.
Gledaš igračevu rolu i zadatke pa prema tome gledaš i adekvatnu statistiku za to.Jednostavno nije ispravno ocijenjivat jednog deep playmakera (u ovom slučaju Modrića) isključivo po broju njegovih golova i asistencija.
-
AllGunsBlazing
-
Kontakt:
Postao/la AllGunsBlazing » 26 jan 2013, 01:59
Naravno da nije, ali gledao sam ga nekoliko puta protiv Arsenala, nekoliko puta protiv drugih jacih ekipa, jednostavno on se nije vidio. Pirlo igra istu ulogu pa proslu godinu nakupi 13 asistencija. I to jos Juve nema(ili nije imao) neke igrace u spicu. Luka u svim svojim godinama uTottenhamu ima toliko asistencija(u ligi), sto je smijesno za jednog veznog igraca. Onda takav igrac mora imati bar solidnu odbrambenu statistiku, jer ipak pomaze nazad, a ni to Modric nikad nesto posebno nije imao. Xavi igra tu ulogu, pa je 2008 i 2009 imao 14 odnosno 20 asistencija(i ovo pokazuje da je Xavi mnogo opao od tad i jos jedan dokaz da on ne moze biti najbolji svjetski vezni igrac svih vremena).
Celik!3,2,2.
-
francobaresi
-
Kontakt:
Postao/la francobaresi » 26 jan 2013, 02:13
S obzirom da je on playmaker , malo povučeniji doduše , te brojke o asist. i golovima su danas itekakvo mjerilo na osnovu kojeg se zaključuje o kakvom je igraču riječ , pogotovo što se tiče veznih igrača i napadača.
Gledao sam desetine Lukinih utakmica i dok je bio u Engleskoj , i rijetko je kad uradio nešto vrijedno pomena .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-
-
ceze
-
Kontakt:
Pitanje je previse kompleksno i svaka rasprava nema smisla dok neko ne definira da li precijenjen u ovom kontekstu znaci previse placen igrac ili igrac o kojem se govorilo i "dizalo u zvijezde" a nije bio dostojan toga.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
-
ASD
-
Kontakt:
ceze je napisao/la:Pitanje je previse kompleksno i svaka rasprava nema smisla dok neko ne definira da li precijenjen u ovom kontekstu znaci previse placen igrac ili igrac o kojem se govorilo i "dizalo u zvijezde" a nije bio dostojan toga.
Ne postoje precijenjeni igraci jer da su precijenjeni nebi bili u tom klubu.
-
Cautinho
-
Kontakt:
Pa,svatko ima svoje misljenje...
Keep walking.
-
ASD
-
Kontakt:
Cautinho je napisao/la:Pa,svatko ima svoje misljenje...
I dobro je sto svako ima svoje misljenje, ali ipak treba znati granice.
Govoriti za igrace koji su standardni u najjacim klubovima da su precijenjeni je smijesno.
-
SiamoNoi
-
Kontakt:
AllGunsBlazing je napisao/la:Naravno da nije, ali gledao sam ga nekoliko puta protiv Arsenala, nekoliko puta protiv drugih jacih ekipa, jednostavno on se nije vidio. Pirlo igra istu ulogu pa proslu godinu nakupi 13 asistencija. I to jos Juve nema(ili nije imao) neke igrace u spicu. Luka u svim svojim godinama uTottenhamu ima toliko asistencija(u ligi), sto je smijesno za jednog veznog igraca. Onda takav igrac mora imati bar solidnu odbrambenu statistiku, jer ipak pomaze nazad, a ni to Modric nikad nesto posebno nije imao. Xavi igra tu ulogu, pa je 2008 i 2009 imao 14 odnosno 20 asistencija(i ovo pokazuje da je Xavi mnogo opao od tad i jos jedan dokaz da on ne moze biti najbolji svjetski vezni igrac svih vremena).
Modrić nije Pirlo ni Xavi,ali nije ne precijenjen.Eno i Xabi Alonso ima ulogu sličnu Modrićevoj pa niti on nema nešto previše asistencija.
Mislim,zna se dobro koje su Modrićeve kvalitete i zašto je Mourinho izričito tražio da mu njega dovedu tako da su mi i glupe ove izjave da je precijenjen.
-
juznjak>
-
Kontakt:
M4kaveli je napisao/la:Mislim da je svima jasno kako je Mario Balotelli jedan od najprecijenjenijih igraca trenutno na svijetu.
Ne jedan od najprecijenjenih,vec najprecijenjeniji fudbaler .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.