Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

kazu
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la kazu » 14 apr 2013, 23:12

Ferplejko je napisao/la:Onaj transparent je dokazivanje laznog patriotizma sa ciljem daljeg podizanja nacionalnih tenzija i skretanja paznje sa ekonomskih problema. Postujem Armiju BiH (uostalom i otac mi se u njoj borio skro 3 godine), ali stadion nije mjesto za politiku (trebalo je i u Lukavicu biti uklonjeno, al je upravo to poenta: trebalo je biti uklonjeno)

Uzmes komad platna i sprejom ispises Armija R BiH, objesis na tribini i sad si kao patriota. Bolje da su te novce i energiju iskoristili da se organizuju i posjete par sehidskih porodica. Ako hoces da glumis pravog patriotu, ima mnogo boljih nacina od ovih poteza (kupovina domacih proizvoda npr.)
Svaka čast paša!

werly
Kontakt:

Post Postao/la werly » 14 apr 2013, 23:12

pjevao bi ja zajednicku himnu ali kada bi se mnoge stvari u drzavi promijenili.sve je ovo politika isto kao sto ce biti politika sto ce skripari svasta pjevat iduci vikend protiv sarajeva.navijajte za svoje i zdravo

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 14 apr 2013, 23:13

uopce me ne zanima sto je bilo na koševu, koji transparent itd, što se mene tiče neka se piše šta god hoće..ne tangira me..ali mislim da je vrijeme da se to sve izbaci sa tribina...

neki ovdje to pravdaju, podrzavaju..drugi osuđuju...u drugom slučaju, slično u BL, Mostaru, Širokom..situacija bi bila obrnuta..što ono kažu, prvo počisti u svom dvorištu pa onda gledaj tuđe..

znam samo da je Široki kažnjen i prekdi utakmice bio radi transparenta: VUKOVAR na godišnjicu stradanja u Vukovaru..

znaci samo je to pisalo, bez ikakvih uvreda ili bilo čega..i naravno Široki je kažnjen..
a koliko se sjećam i Željo je radi istog samo SREBRENICA...

zaključak, tiribine nisu za takve stvari..okrenimo se sportu..

SMANJIMO LIGU!
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Bijeljina055
Kontakt:

Post Postao/la Bijeljina055 » 14 apr 2013, 23:14

crni89 je napisao/la:et care ko je gledo mogao se uvjerit,Piric tjst golman je klasa i branio je zicere..sumnjiv gol ba,nemoze me niko razuvjerit da se nisu vodili mutni poslovi..
Sta nije jasno?Gradina i Gosk aut i to je to.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 apr 2013, 23:14

ZZtop10 je napisao/la:hajd ne kakite vise , ima li moderatora ovdje :roll: 4 stranice o zastavama a tema premier liga bih.
Očigledno da su i zastave dio priče o PL BiH. Ne treba gurati probleme pod tepih.

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 14 apr 2013, 23:16

Kevin je napisao/la:uopce me ne zanima sto je bilo na koševu, koji transparent itd, što se mene tiče neka se piše šta god hoće..ne tangira me..ali mislim da je vrijeme da se to sve izbaci sa tribina...

neki ovdje to pravdaju, podrzavaju..drugi osuđuju...u drugom slučaju, slično u BL, Mostaru, Širokom..situacija bi bila obrnuta..što ono kažu, prvo počisti u svom dvorištu pa onda gledaj tuđe..

znam samo da je Široki kažnjen i prekdi utakmice bio radi transparenta: VUKOVAR na godišnjicu stradanja u Vukovaru..

znaci samo je to pisalo, bez ikakvih uvreda ili bilo čega..i naravno Široki je kažnjen..

SMANJIMO LIGU!
Al evo smanjimo je i ostavimo npr Želju, Sarajevo, Borac, Široki i jesi li siguran da ne bi bilo problema :lol:

P.S ovo što se desava nije sport naravno to su rane od 92-95 i ostat ce u životu do smrti naše :!:

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 14 apr 2013, 23:18

Neutralan88 je napisao/la:
Kevin je napisao/la:uopce me ne zanima sto je bilo na koševu, koji transparent itd, što se mene tiče neka se piše šta god hoće..ne tangira me..ali mislim da je vrijeme da se to sve izbaci sa tribina...

SMANJIMO LIGU!
Al evo smanjimo je i ostavimo npr Želju, Sarajevo, Borac, Široki i jesi li siguran da ne bi bilo problema :lol:

P.S ovo što se desava nije sport naravno to su rane od 92-95 i ostat ce u životu do smrti naše :!:
shvati moj post..
okrenimo se sportu! -> smanjimo ligu= okrenimo se sportu, gledajmo probleme sportske, smanjimo ligu, povecajmo kvalitet.. ;)

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 14 apr 2013, 23:20

aleksandar_veliki je napisao/la:Od ovog posta necemo vise o zastavama. Nemojte da brisem i banujem.
okrenimo se sportu! :arrow: smanjimo ligu ;)

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 14 apr 2013, 23:21

Jest mi drago da nisam bio na forumu. Cisto iz dosade bi se ukljucio u glupu raspravu i dobio ban :lol:

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 14 apr 2013, 23:21

Ma teško se ovo može popraviti liga je ruku na srce al svinjac veliki...
Nekad upratim 5 minuta neke utakmice, tek onako da se smijem (nažalost)

Stanje u državi je dno dna, jednostavno nije problem u broju klubova vec u novcu naravno..
Ne možes staviti kartu 20KM vec nekih 2-3 km i imas 100-500 navijaca i to je to..

Jednostavno kad se popravi stanje u politici tad ce se tek moci popraviti stanje u sportu :!:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 apr 2013, 23:25

Ligu treba smanjti na 10 klubova. Sa 16 klubova se pravimo Englezi, smiješno. Uz to treba i postrožiti organizacijske kriterije, livade i šupe od svlačionica su nedopustive. Neće se ništa samo po sebi riješit'.

I, pošto neki insistiraju da treba politiku odvojiti od sporta, smatram da je odluka da svaki entitet daje obavezno po jednog novog člana PL svake godine čisto politička. Ako se već neko protivi ukidanju entitetskog sistema, onda se treba uvesti play-off gdje bi recimo prvi iz FBiH igrao protiv drugog iz RS-a i obrnuto, pa pobjednici tih mečeva da idu u PL. To je sportski.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 14 apr 2013, 23:29

Neutralan88 je napisao/la:Ma teško se ovo može popraviti liga je ruku na srce al svinjac veliki...

Stanje u državi je dno dna, jednostavno nije problem u broju klubova vec u novcu naravno..
Ne možes staviti kartu 20KM vec nekih 2-3 km i imas 100-500 navijaca i to je to..

Jednostavno kad se popravi stanje u politici tad ce se tek moci popraviti stanje u sportu :!:
Ne mogu da dokučim smisao komentarisanja nečega što ne gledaš.Bilo je par utakmica koje su odskakale od standarda PLBiH, a skraćenjem lige bi se pooštrili i kriteriji što se tiče infrastrukture, što bi znači automatski povećanje kvaliteta lige.
DRUG NEBI TI PUNCA

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 14 apr 2013, 23:33

DukeOfWellington je napisao/la:Ligu treba smanjti na 10 klubova. Sa 16 klubova se pravimo Englezi, smiješno. Uz to treba i postrožiti organizacijske kriterije, livade i šupe od svlačionica su nedopustive. Neće se ništa samo po sebi riješit'.

I, pošto neki insistiraju da treba politiku odvojiti od sporta, smatram da je odluka da svaki entitet daje obavezno po jednog novog člana PL svake godine čisto politička. Ako se već neko protivi ukidanju entitetskog sistema, onda se treba uvesti play-off gdje bi recimo prvi iz FBiH igrao protiv drugog iz RS-a i obrnuto, pa pobjednici tih mečeva da idu u PL. To je sportski.
ma kakav play off..i drugu ligu treba ujediniti sa 12-14 klubova..pa ko najbolji na kraju..kvalitet 1., a da ne govorim 2. liga je jadan do bola..pratim to malo..to je tuga..od suđenja, uvjeta, kvalitete..pa zamisli kakvi ti suci dolaze u PL kad dođu iz 2. i 1. lige, pa to je za plakat..nije ni čudo da onda i u PL nemaju pojma..

mlađe kategorije su fino sad sređene, sad još treba niže lige i PL srediti..

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 apr 2013, 23:36

Kevin je napisao/la: ma kakav play off..i drugu ligu treba ujediniti sa 12-14 klubova..pa ko najbolji na kraju..kvalitet 1., a da ne govorim 2. liga je jadan do bola..pratim to malo..to je tuga..od suđenja, uvjeta, kvalitete..pa zamisli kakvi ti suci dolaze u PL kad dođu iz 2. i 1. lige, pa to je za plakat..nije ni čudo da onda i u PL nemaju pojma..

mlađe kategorije su fino sad sređene, sad još treba niže lige i PL srediti..
Da ti kažem, potpuno se slažem, ali nisam siguran da bi neki, koji se danas pozivaju na sport, bili za tu ideju. Odjednom bi proradio onaj politički crv u njima.

I, da budem potpuno jasan, i treće lige treba ustrojiti na regionalnom principu. Pa gdje je neko vidio da se u trećem rangu ide iz šta ja znam Ljubinja u Bosanski Novi ili iz Odžaka u Grude, to nema veze s mozgom. Meni je logičnije da se iz Ljubinja ide u Grude, a iz Odžaka u Bosanski Novi.

Bijeljina055
Kontakt:

Post Postao/la Bijeljina055 » 14 apr 2013, 23:37

Kako je krenulo Bijeljina dobija jos jednog premijerligasa Mladost Velika Obarska,ako nista kao prigradsko naselje veci su od Gabele. :lol:

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 14 apr 2013, 23:41

bagrcavi je napisao/la:
Neutralan88 je napisao/la:Ma teško se ovo može popraviti liga je ruku na srce al svinjac veliki...

Ne mogu da dokučim smisao komentarisanja nečega što ne gledaš.Bilo je par utakmica koje su odskakale od standarda PLBiH, a skraćenjem lige bi se pooštrili i kriteriji što se tiče infrastrukture, što bi znači automatski povećanje kvaliteta lige.
pa evo da pojasnim da me skontaš :)
gledam utakmice lige petice i onda kad prebacim na BHT /Arenasport BIH i vidim onaj jad tugu cemer pa fakat kako gledati :shock:

Ovamo imaš 50 000 ljudi, a u nasoj ligi 500.. ovamo trava se sija a kod nas blato ko u štali.
Ako se skoro gledala ona utakmica mladi i ona velika bara na terenu ma daj ba kako gledati ono i uživati :D

ja barem ne mogu da gledam 90 minuta krkanluka, nekog trcanja kao na pijaci i još diviti se ma nema šanse..

Bijeljina055
Kontakt:

Post Postao/la Bijeljina055 » 14 apr 2013, 23:45

@neutralan
Sjaj i bijeda Holivuda!

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 14 apr 2013, 23:52

Nije fudbal samo lopta i 22 igraca na stadionu. Za neke tu ima jos necega. Jbg ti to ne kontas, mozda nekad i budes al ett.

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 14 apr 2013, 23:57

ahmad_tz je napisao/la:Nije fudbal samo lopta i 22 igraca na stadionu. Za neke tu ima jos necega. Jbg ti to ne kontas, mozda nekad i budes al ett.
Možda nekad kad mi gradski klub bude u BH telecom ligi al daj bože :)

Slažem se nije nogomet lopta i 22 igraca, vec novac je nogomet danas...
Da naša liga ima milione dolazili bi kod nas vrhunski igraci a ovako odu za sicu 100.000 km jbg..

Onda kad vidim dešavanja u ligi pa i u državi naježim se i bijesan sam na ostala 2x naroda koja su manjina :!:

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 15 apr 2013, 00:09

Neutralan88 je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:

pa evo da pojasnim da me skontaš :)
gledam utakmice lige petice i onda kad prebacim na BHT /Arenasport BIH i vidim onaj jad tugu cemer pa fakat kako gledati :shock:

Ovamo imaš 50 000 ljudi, a u nasoj ligi 500.. ovamo trava se sija a kod nas blato ko u štali.
Ako se skoro gledala ona utakmica mladi i ona velika bara na terenu ma daj ba kako gledati ono i uživati :D

ja barem ne mogu da gledam 90 minuta krkanluka, nekog trcanja kao na pijaci i još diviti se ma nema šanse..

Opet mi nisi dao odgovor.Koja je bit' komentarisanja nečega što ne gledaš ? Sam priznaš da ne gledaš utakmice, a onda govoriš da ništa ne valja.To je isto da ja počnem pisati kako u Islandskoj 3. ligi nema puno tehničara, i nešto pametovati a uopšte ne gledam tu ligu.Kontaš ti sad ?
DRUG NEBI TI PUNCA

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.