Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
-
LeCoq
-
Kontakt:
MiranGlasnic je napisao/la: ↑19 maj 2026, 18:51
LeCoq je napisao/la: ↑19 maj 2026, 18:42
Ne vidim što se ljudi toliko čude jer je Barbarez dao prednost Maliću nad Gazibegovićem? Imao je priliku da ih obojicu trenira, vidi na djelu i odavno je odlučio za Malića. Sad je odjednom to neko veliko čudo, kao da pričamo o Cancelo vs Malić.
Nema potrebe da se čudimo. Dovodimo neke kvalitetne igrače…a istovremeno nagomilalo se loših igrača…ali Barba to voli. Oni su fajteri…jer fudbaleri nikad biti neće.
Gazibegović mi je jedan od dražih reprezentativaca i pravo mi je žao što se ispostavilo da je limitiran. Ovo kad kažeš - fudbaleri nikad neće biti, prije da se odnosi na Gazibegovića, nego Malića. Opet kažem žao mi je.
Možda je Gazibegović u Sturmu nešto bolji,ali u reprezentaciji je Malić puno bolje odigrao i fakat nema razloga da se polemiše o, kako rekoše, 100 eura ili 200KM.
Lično mislim da će Malić izrasti u kvalitenog igrača, čim mu se pruži prilika na poziciji koja mu odgovara.
-
MiranGlasnic
-
Kontakt:
Postao/la MiranGlasnic » 19 maj 2026, 19:03
Ghuraba je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:00
Kapetan je napisao/la: ↑19 maj 2026, 18:49
Eno sad pozvan jer je srbin a nikako jer je zabio 20 golovo u sezoni. Nemoj ziv bio.
On je nas peti izbor kao klasicni napadac, a 5 napadaca ti ne treba - pogotovo dok kuburis s bekovima.
Odakle nam 5 klasičnih napadača? Valjda su 3 klasična na spisku…jedan povrijeđen…još Demirović i Baždar…koji nije klasični napadač.
-
Kapetan
-
Kontakt:
Trenutno ce desnog beka kako stvari stoje igrati Memic kao opcija A. Dakle birala se opcija B kao zamjena i to znaci izbor izmedju Malica i Gazibegovica, jer trenutno mi nemamo kvalitetnijih na toj poziciji. Ostale komparacije zasto je ovaj pozvan a drugi nije nisu relevatne. Vjerujem da bi svi mi volili da imamo jos jednog Memica u ekipi ali tako je kako je.
Sve ekipe imaju neku poziciju gdje nesto fali.
Npr. Vels protiv nas nije imao CF-a nikako, Italija isto slabe napadace, ubacili su Rategui-a iz Saudijske Arabije da igra prvu postavu. Vjerovatno je falio Scamacca.
Ekipa koje na svim pozicijama imaju dovoljno igraca da kvalitetno zamijene su favoriti ovog SP-a, a to nazalost nismo mi.
-
MiranGlasnic
-
Kontakt:
Postao/la MiranGlasnic » 19 maj 2026, 19:09
LeCoq je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:03
MiranGlasnic je napisao/la: ↑19 maj 2026, 18:51
LeCoq je napisao/la: ↑19 maj 2026, 18:42
Ne vidim što se ljudi toliko čude jer je Barbarez dao prednost Maliću nad Gazibegovićem? Imao je priliku da ih obojicu trenira, vidi na djelu i odavno je odlučio za Malića. Sad je odjednom to neko veliko čudo, kao da pričamo o Cancelo vs Malić.
Nema potrebe da se čudimo. Dovodimo neke kvalitetne igrače…a istovremeno nagomilalo se loših igrača…ali Barba to voli. Oni su fajteri…jer fudbaleri nikad biti neće.
Gazibegović mi je jedan od dražih reprezentativaca i pravo mi je žao što se ispostavilo da je limitiran. Ovo kad kažeš - fudbaleri nikad neće biti, prije da se odnosi na Gazibegovića, nego Malića. Opet kažem žao mi je.
Možda je Gazibegović u Sturmu nešto bolji,ali u reprezentaciji je Malić puno bolje odigrao i fakat nema razloga da se polemiše o, kako rekoše, 100 eura ili 200KM.
Lično mislim da će Malić izrasti u kvalitenog igrača, čim mu se pruži prilika na poziciji koja mu odgovara.
Odnosilo se na sve do sad viđeno od Mujakića, Radeljića, Gazibegovića, Malića, Baždara, Tahirovića. Za neke ima vremena, ali vidi se da tu nema nafake. Čim Arjan dobije priliku na poziciji koja mu odgovara…koja je njegova uloga u reprezentaciji onda…ako mu uloga beka ne odgovara…a to je očigledno…onda pozvan je da bude još jedan štoper na spisku? Ja ne vjerujem nikome od navedenih igrača…pa tako ni Arjanu da uđe na desnog beka. Pričamo kako je onaj iz Walesa vrtio Gigovića…a onaj crnjo u Austriji okretao Malića kao na ražnju.
-
Kapetan
-
Kontakt:
Eno sad pozvan jer je srbin a nikako jer je zabio 20 golovo u sezoni. Nemoj ziv bio.
On je nas peti izbor kao klasicni napadac, a 5 napadaca ti ne treba - pogotovo dok kuburis s bekovima.
Legendice, igramo sa 2 napadaca, druga stvar ovo je turnir igramo minimalno 3 utakmice a treba biti spreman na jos makar 2 utakmice.
Potencijalno dvije izmjene i plus jedan napadac u slucaju nekih povreda, sto se evo trenutno ispostavlja dobrim potezom jer je Tabakovic povrijedjen.
-
LeCoq
-
Kontakt:
MiranGlasnic je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:09
Odnosilo se na sve do sad viđeno od Mujakića, Radeljića, Gazibegovića, Malića, Baždara, Tahirovića. Za neke ima vremena, ali vidi se da tu nema nafake. Čim Arjan dobije priliku na poziciji koja mu odgovara…koja je njegova uloga u reprezentaciji onda…ako mu uloga beka ne odgovara…a to je očigledno…onda pozvan je da bude još jedan štoper na spisku? Ja ne vjerujem nikome od navedenih igrača…pa tako ni Arjanu da uđe na desnog beka. Pričamo kako je onaj iz Walesa vrtio Gigovića…a onaj crnjo u Austriji okretao Malića kao na ražnju.
Ali Malić nije odigrao loše na beku, bar ne lošije od Gazibegovića u svim utakmicama koje je ovaj igrao. Mislim da Barbarez Malića vidi i kao neku opciju za desnog stopera, eventualno def. veznog.
Možemo diskutovati o Malićevom kvalitetu ili nekvalitetu, ali ne u poređenju s Gazibegovićem. Nije Gazibegović igrač kojem nije pružena šansa, pa da ne znamo šta nudi, naprosto Barbarez više vjeruje Maliću i to je to.
-
Ghuraba
MiranGlasnic je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:03
Odakle nam 5 klasičnih napadača? Valjda su 3 klasična na spisku…jedan povrijeđen…još Demirović i Baždar…koji nije klasični napadač.
Biti klasicni napadac ne znaci da moras imati 190+ cm. Mi ih u zdravom rosteru imamo ravno 5. Jedino se Bazdar teoretski moze izvlaciti na krilo (sto je ponekad i radio u pocetku), ali to vise nikad nece raditi dok god su Memic, Alajbegovic i Bajraktarevic tu.
Da nam je trebao jos jedan napadac, umjesto Tabakovica ne bi pozvao Malica. Da nam je trebao jos jedan napadac, na rezervni spisak bi stavio bar jos jednog (Kulenovic, Prevljak ili ko vec). On je sigurno na jos sirem spisku koji je dostavio fifi stavio i njih - zbog potencijalne mogucnosti da se povrijede dvojica ili cak i vise, ali je znao da ako ostane bez jednog napadaca, nece zvati jos jednog.
Da su nam svi zdravi, Lukic nikad ne bi dobio ni sekunde (a i Samed jako tesko). Da se razumijemo, nemam nista protiv njega, ali nisam siguran je li kalibar za reprezentaciju. Gledao sam ga u U21 i u Borcu X puta i bio mi je tanak. Osim sto je fizicki bas jak, nisam vidio nista drugo, ali ne odbacujem mogucnost da je sad puno bolji. Ova sezona mu je iznenadjujuce dobra i daj Boze da dogodine ode u jos jacu ligu i ponovo zabije 20+ golova. Nikad dosta dobrih igraca...
-
Ghuraba
Kapetan je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:17
Legendice, igramo sa 2 napadaca, druga stvar ovo je turnir igramo minimalno 3 utakmice a treba biti spreman na jos makar 2 utakmice.
Potencijalno dvije izmjene i plus jedan napadac u slucaju nekih povreda, sto se evo trenutno ispostavlja dobrim potezom jer je Tabakovic povrijedjen.
Ocito nisi u stanju da razumijes neke stvari. Postoji formacija i s jednim napadacem, ali ne postoji formacija bez bekova ili vingbekova. Mi imamo 5 napadaca, a samo jednog desnog beka + Memica, koji niti je bek, niti ce pocinjati s klupe, pa da teoretski udje odmoran umjesto Dedica na beka. Da ne pricam sta bi, ne daj Boze, bilo da se neko od njih povrijedi ili udje u problem s kartonima. Najbolje se to vidjelo u Velsu, kad je Gigovic morao igrati beka, a tad smo imali isti ovaj sastav. I bas zato za taj turnir na kojem ces igrati 3 + 2 (minimum, insallah

) utakmice ti treba jos jedan rezervni bek, a ne treba ti peti napadac. I bas zato je Lukic tu suvisan i pozvan je samo zato sto nemamo nijednog Srbina u rosteru - da se sutra ne bi moglo pisati kako je to reprezentacija u kojoj nema mjesta za Srbe.
-
MiranGlasnic
-
Kontakt:
Postao/la MiranGlasnic » 19 maj 2026, 19:46
Ghuraba je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:34
MiranGlasnic je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:03
Biti klasicni napadac ne znaci da moras imati 190+ cm. Mi ih u zdravom rosteru imamo ravno 5. Jedino se Bazdar teoretski moze izvlaciti na krilo (sto je ponekad i radio u pocetku), ali to vise nikad nece raditi dok god su Memic, Alajbegovic i Bajraktarevic tu.
Da nam je trebao jos jedan napadac, umjesto Tabakovica ne bi pozvao Malica. Da nam je trebao jos jedan napadac, na rezervni spisak bi stavio bar jos jednog (Kulenovic, Prevljak ili ko vec). On je sigurno na jos sirem spisku koji je dostavio fifi stavio i njih - zbog potencijalne mogucnosti da se povrijede dvojica ili cak i vise, ali je znao da ako ostane bez jednog napadaca, nece zvati jos jednog.
Da su nam svi zdravi, Lukic nikad ne bi dobio ni sekunde (a i Samed jako tesko). Da se razumijemo, nemam nista protiv njega, ali nisam siguran je li kalibar za reprezentaciju. Gledao sam ga u U21 i u Borcu X puta i bio mi je tanak. Osim sto je fizicki bas jak, nisam vidio nista drugo, ali ne odbacujem mogucnost da je sad puno bolji. Ova sezona mu je iznenadjujuce dobra i daj Boze da dogodine ode u jos jacu ligu i ponovo zabije 20+ golova. Nikad dosta dobrih igraca...
Imamo 3 klasična napadača…Demirović može na krilo ili da se spusti niže u vezni red, Baždar također…Lukić, Tabaković, i Džeko ne mogu ništa drugo da igraju nego centarfora. To na kraju nije ni toliko bitno….slažem se da nikad dosta dobrih igrača…a mi ih nemamo puno.
-
LukavacBHF
-
Kontakt:
Postao/la LukavacBHF » 19 maj 2026, 20:39
Kapetan je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:06
Trenutno ce desnog beka kako stvari stoje igrati Memic kao opcija A. Dakle birala se opcija B kao zamjena i to znaci izbor izmedju Malica i Gazibegovica, jer trenutno mi nemamo kvalitetnijih na toj poziciji. Ostale komparacije zasto je ovaj pozvan a drugi nije nisu relevatne. Vjerujem da bi svi mi volili da imamo jos jednog Memica u ekipi ali tako je kako je.
Sve ekipe imaju neku poziciju gdje nesto fali.
Npr. Vels protiv nas nije imao CF-a nikako, Italija isto slabe napadace, ubacili su Rategui-a iz Saudijske Arabije da igra prvu postavu. Vjerovatno je falio Scamacca.
Ekipa koje na svim pozicijama imaju dovoljno igraca da kvalitetno zamijene su favoriti ovog SP-a, a to nazalost nismo mi.
Ako je Memić opcija A na desnom beku, a opcija B kao zamjena Malić ili Gazibegović, koja je opcija Dedić na navedenoj poziciji?
Samo je jedan - SERGEJ BARBAREZ!
-
Beduin
-
Kontakt:
ElAn10 je napisao/la: ↑19 maj 2026, 18:51
Ghuraba je napisao/la: ↑19 maj 2026, 18:43
Poenta je da svako iznese svoje vidjenje i potpuno je besmisleno da ti nekom pametujes ili ga jos i vrijedjas zato sto misli drugacije od tebe. Meni je Karic trebao ici ispred Mujakica/Celika, a Gazibegovic ispred Jovica (sad se najbolje vidi da njega vodi samo jer je jedini Srbin i da je svjestan da nam je bio potrebniji jos jedan bek nego pet napadaca) i kao neko ko ih prati godinama imam pravo na svoje misljenje (nisam neki padobranac koji ne zna ni kako nam pola reprezentativaca izgleda). To apsolutno ne znaci da imam nesto protiv Barbareza, jer on ima svoje razloge i sigurno je da stvari puno bolje poznaje od nas. Medjutim, uopste nije nemoguce da i on pogrijesi, jer je i dosad itekako grijesio (navodio sam vec primjer kad je davao prednost Bazdaru u odnosu na Tabakovica, pa se na kraju vidjelo koliko je ovaj drugi bolji i korisniji - a ima ih jos).
Samo je kod nas jovo srbin a bazdar nije, a prvi iz BiH drugi iz srbije, ko ce nas skontati
Bazdar je srbijanac jer je rodjen u Srbiji, ali je po nacionalnosti bosnjak (te neke stvari je odlicno rahmetli Zukorlic objasnjavao sijaset puta).
Isto tako je Jovo bosanac. Tako bi trebalo biti, ali...

Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
-
Brazzzoo123
-
Kontakt:
Postao/la Brazzzoo123 » 19 maj 2026, 20:44
Faktor zbog cega je Malic tu je i njegovo postovanje i poniznost prema repci tako da moze prihvatiti da je zamjena, a i ne igrati na prvenstvu. Ovi ostali bi zbog toga pravili frku.
-
Kajzer10
-
Kontakt:
Taman posla da ne prihvati.
-
GG3
-
Kontakt:
Koja rasprava

Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Trenutno korisnika/ca: 231983, Brazzzoo123, dena24, ExEsPerac, GG3, Google Adsense [Bot], hurem, JavierBosnia, Kapetan, LeCoq, rukometubih23 i 85 gostiju.
DEBUG SSO: [] | STATUS: []