FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Sportski direktor je jedna od vaznijih uloga u klubu.
A mi smo imali sportskog direktora u liku Cenana davno a i to je ustvari bio Misimovic iza kulisa.
Onda si imao Amara koji je sve radio sam.
I sad imas Bekrica.
U ovoj upravi i u nasem klubu nema nijedan covjek vise koji se razumije u fudbal jel vi shvatate i ako se taj Bekric otjera da mi nemamo osobu koja moze pregovarati sa bilo kojim igracem plus sml u losoj situsciji pa ti sigurno nece sami talenti dolaziti a ti samo da biras.
Iz svega toga ovo grupno psovanje i prozivanje Bekrica mjesecima meni govori da je to spinovanje.
Uprava je ta koja je odlucila stediti ove godine i upravo zbog te uprave imamo to sto imamo. A ovo sve sto se dssava je rezultat katasteofalnog vodjenja kluba vec 2 godine pod ovom upravom. Od potpisivanja onog calzcoina kao sponzora koji je propao pa se fol islo u tuzbu, pa sve do mazanja ociju navijacima sa investitorima koje su oni sami otjerali svojim ponudama i pokusajoma ugradjivanja. Uz sve to 2 godine klub kao sto je Zeljeznicar, sa najvecom posjetom u tom trenutku, sa borbon za europu, NE MOZE PRONACI SPONZORA nego navijaci zovu pomozi.ba broj da spase klub i budu kao neki sponzori. Ne ofirajte se. Nisam ni ja Bekricev fan ali u ligi koja je drasticno napredovala sto se tice finansija, ako ne izdvojis ozbiljniji budzet, ne mkzes ni dovesti provjerenog igraca.
Ne razumijem koji je cilj tog spinovanja oko Bekrica, valjda da se sakrije nerad kompletne uprave?
A mi smo imali sportskog direktora u liku Cenana davno a i to je ustvari bio Misimovic iza kulisa.
Onda si imao Amara koji je sve radio sam.
I sad imas Bekrica.
U ovoj upravi i u nasem klubu nema nijedan covjek vise koji se razumije u fudbal jel vi shvatate i ako se taj Bekric otjera da mi nemamo osobu koja moze pregovarati sa bilo kojim igracem plus sml u losoj situsciji pa ti sigurno nece sami talenti dolaziti a ti samo da biras.
Iz svega toga ovo grupno psovanje i prozivanje Bekrica mjesecima meni govori da je to spinovanje.
Uprava je ta koja je odlucila stediti ove godine i upravo zbog te uprave imamo to sto imamo. A ovo sve sto se dssava je rezultat katasteofalnog vodjenja kluba vec 2 godine pod ovom upravom. Od potpisivanja onog calzcoina kao sponzora koji je propao pa se fol islo u tuzbu, pa sve do mazanja ociju navijacima sa investitorima koje su oni sami otjerali svojim ponudama i pokusajoma ugradjivanja. Uz sve to 2 godine klub kao sto je Zeljeznicar, sa najvecom posjetom u tom trenutku, sa borbon za europu, NE MOZE PRONACI SPONZORA nego navijaci zovu pomozi.ba broj da spase klub i budu kao neki sponzori. Ne ofirajte se. Nisam ni ja Bekricev fan ali u ligi koja je drasticno napredovala sto se tice finansija, ako ne izdvojis ozbiljniji budzet, ne mkzes ni dovesti provjerenog igraca.
Ne razumijem koji je cilj tog spinovanja oko Bekrica, valjda da se sakrije nerad kompletne uprave?
-
- Kontakt:
Pa da sad smjenis Bekrica, dovest ces novog.
Lik ima ulogu kao neki HR menadzer u firmama. Nikakvu autonomiju nema, pravac, trenere sve to postavlja uprava, na kraju krajeva i oni odobravaju ugovore za igrace.
Lik ima ulogu kao neki HR menadzer u firmama. Nikakvu autonomiju nema, pravac, trenere sve to postavlja uprava, na kraju krajeva i oni odobravaju ugovore za igrace.
Najjači je šupljak da trener ne donosi odluke, jok eto moj babo rahmetli se pita. Kada smo izbacili Dinamo Minsk, odigrali solidno protiv Nefčija, razvalili Borac, bilo je bravo Nermine legendo, odličan trener, sve čista petica....a kada dođe belaj Bekrić kriv...
I Edis, i Bašić su donijeli zadnju odluku za svakog igrača koji je potpisao, i koji je prošao probu, dakle njihova odluka je bila FINALNA. A sve mimo toga, gubitak svlačionice, bojkot igrača je pokazatelj da su oni tanki treneri.
Samo naivni ne znaju da je sva frka na Bekrića pokrenuta od strane hadžijinih botova, a onda su je navijači prihvatili, u momentu kada su došli loši rezultati.
Da Bekrić treba da ode, i da navijači donesu takvu odluku, dobio bi jedan telefonski poziv, i povukao bi se. A ovo što botine ovdje, ali i na ostalim forumima i drušvenim mrežama pišu, niti je realno, niti blizu istine.
Trznite se malo momci, otiđite do Grbavice, produžite člansku. Možda tamo naletite na Bekrića, pa mu sve što lajete ovdje u lice kažite.
I Edis, i Bašić su donijeli zadnju odluku za svakog igrača koji je potpisao, i koji je prošao probu, dakle njihova odluka je bila FINALNA. A sve mimo toga, gubitak svlačionice, bojkot igrača je pokazatelj da su oni tanki treneri.
Samo naivni ne znaju da je sva frka na Bekrića pokrenuta od strane hadžijinih botova, a onda su je navijači prihvatili, u momentu kada su došli loši rezultati.
Da Bekrić treba da ode, i da navijači donesu takvu odluku, dobio bi jedan telefonski poziv, i povukao bi se. A ovo što botine ovdje, ali i na ostalim forumima i drušvenim mrežama pišu, niti je realno, niti blizu istine.
Trznite se malo momci, otiđite do Grbavice, produžite člansku. Možda tamo naletite na Bekrića, pa mu sve što lajete ovdje u lice kažite.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Al' smo se i dogovorili sa Dinamom, alal ti vjera Bekriću.
Eno još jedan malac ode u Velež
Eno još jedan malac ode u Velež

Ko je bio u Zagrebu na sastanku sa dinamom, reci ti nama?avalPacidoroP je napisao/la: ↑06 jan 2024, 16:50Al' smo se i dogovorili sa Dinamom, alal ti vjera Bekriću.
Eno još jedan malac ode u Velež![]()
Ma nas najveci poraz i jeste prosla sezona kad smo s kokuzlukom uspjeli doci na trece mjesto a realno to je bio splet onolnosti koje su isle u nasu korist. Ostali nisu igrali na svojim stadionima a i pogodilo se sa nekoliko igraca. Igraci nisu imali nikakav pritisak i to je bio recept za dobar plasman.
I onda umislis da se tako moze vjecno.
Svi se vrate na svoje stadione, uloze u ekipe a tebi odu najjaci igraci i pokusavas poduplati pozicije misleci da se moze tako jer je prosla sezona pokazala da se moze s kokuzlukom. Moze ako ne gledas ostale faktore.
Eh samim tim smo sebi ukrali godinu dana i ne da smo stagnirali nego smo nisko pali a ostali ulozili i polako ubiru plodove.
Kad sve okrenes najveci krivac je uprava jer mi ne bismo imali razvaljen klub da je neko nesto radio za klub u protekle dvije godine.
I onda dodje kovacevic da se javi nakon propadanja saradnje sa arapima. Suplja na suplju a klub ispasta jer ga vode ljudi koji pojma nemaju. A imaju neke druge interese.
I nikad sportski segment nece biti na nivou dok se klub ne poslozi kako treba. Iz svega sto vidim mi smo pravi amaterski klub u kojem se ne zna ko sta radi i sto je najgore ne zna se ni kako se sta radi. Al najlakse je pljuvati krajnji proizvod tj sportski segment.
Mi smo predugo i dopustili ovo unjstavanje kluba al i to je jasno zasto, dok manijaci imaju svoje interese u klubu i oko stadiona nece biti ni tjeranja, a klub ispasta i ispastat ce.
Sta vi mislite koliko se mi mozemo drzati iznad vode ako ove sezone ne ispadnemo? Zrinjski, Sarajevo, Borac, pa i Velez su dalemo finansijski od nas. Nazalost i ovi imenom manji klubovi od nas su bolje uredjeni. Ja ne vidim svijetlu buducnost ako se ovako nastavi a nema nikakvih indicija da ce se promijeniti na bolje
I onda umislis da se tako moze vjecno.
Svi se vrate na svoje stadione, uloze u ekipe a tebi odu najjaci igraci i pokusavas poduplati pozicije misleci da se moze tako jer je prosla sezona pokazala da se moze s kokuzlukom. Moze ako ne gledas ostale faktore.
Eh samim tim smo sebi ukrali godinu dana i ne da smo stagnirali nego smo nisko pali a ostali ulozili i polako ubiru plodove.
Kad sve okrenes najveci krivac je uprava jer mi ne bismo imali razvaljen klub da je neko nesto radio za klub u protekle dvije godine.
I onda dodje kovacevic da se javi nakon propadanja saradnje sa arapima. Suplja na suplju a klub ispasta jer ga vode ljudi koji pojma nemaju. A imaju neke druge interese.
I nikad sportski segment nece biti na nivou dok se klub ne poslozi kako treba. Iz svega sto vidim mi smo pravi amaterski klub u kojem se ne zna ko sta radi i sto je najgore ne zna se ni kako se sta radi. Al najlakse je pljuvati krajnji proizvod tj sportski segment.
Mi smo predugo i dopustili ovo unjstavanje kluba al i to je jasno zasto, dok manijaci imaju svoje interese u klubu i oko stadiona nece biti ni tjeranja, a klub ispasta i ispastat ce.
Sta vi mislite koliko se mi mozemo drzati iznad vode ako ove sezone ne ispadnemo? Zrinjski, Sarajevo, Borac, pa i Velez su dalemo finansijski od nas. Nazalost i ovi imenom manji klubovi od nas su bolje uredjeni. Ja ne vidim svijetlu buducnost ako se ovako nastavi a nema nikakvih indicija da ce se promijeniti na bolje
- mamonelafo
- Kontakt:
Opet mi fokus na teren i trenere, što je bitno naravno. Ali glavni problem trenutno predstavlja ova Uprava koja je izgubila dignitet i kompas i neće da to priznaju i da se bar ponude da odstupe sa pozicije. Neko mora biti odgovoran za ovaj debakl:

Napolje svi!

Napolje svi!
Zadnja izmjena: mamonelafo, dana/u 06 jan 2024, 18:48, ukupno mijenjano 2 puta.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Jači od ratova, režima i partija!
Jači od ratova, režima i partija!
Mi imamo problema sa upravama godinama, jer malo znaju o vođenju sportskih klubova. Jedini koji je tu uspio spojiti poslovne strategije i sport je Greda. I na kraju je otišao, a ostali lijepi milioni koji se "srokaše" na propale i poluigrače.Naivno i amatersk, kako samo neznalice mogu napraviti popušismo dvije titule, otjerasmo trenera (Adžema) koji nam je kup donio, lutali smo samo tako, od 3-3 u Mostaru, pa do utakmice u Krupi, i penala u Bjeljini. I kao šlag na tortu Amar i šampanjac ekipa, strovali nas do maksimuma.
Ovi ljudi u zanjde dvije godine nemaju loše namjere, ali ne znaju ništa. Tri prilike su propustili, što neznanjem, ali u zadnje vrijeme i u interesu pojedinaca.
I na kraju svi bi fakturisali sve Samiru Bekriću. Golemo, ali i dokaz da uz naivne uprave, uprave koje pojma nemaju o sportu, imamo i iste takve navijače. Zato smo tu gdje jesmo trenutno. Na žalost...
Ovi ljudi u zanjde dvije godine nemaju loše namjere, ali ne znaju ništa. Tri prilike su propustili, što neznanjem, ali u zadnje vrijeme i u interesu pojedinaca.
I na kraju svi bi fakturisali sve Samiru Bekriću. Golemo, ali i dokaz da uz naivne uprave, uprave koje pojma nemaju o sportu, imamo i iste takve navijače. Zato smo tu gdje jesmo trenutno. Na žalost...
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Direktorica Amira i sportski direktor Bekrić.VeteranSA je napisao/la: ↑06 jan 2024, 16:59Ko je bio u Zagrebu na sastanku sa dinamom, reci ti nama?avalPacidoroP je napisao/la: ↑06 jan 2024, 16:50Al' smo se i dogovorili sa Dinamom, alal ti vjera Bekriću.

-
- Kontakt:
Nemam obicaj da potpisujem tudje postove, al si savršeno opisao zadnjih 5 - 6 godina u desetak recenica. Meni bi trebalo jedno 115 i na kraju bih se rasplinuo ko balon od sapunice, sam sa sobom bih se posvadjaoVeteranSA je napisao/la: ↑06 jan 2024, 17:09Mi imamo problema sa upravama godinama, jer malo znaju o vođenju sportskih klubova. Jedini koji je tu uspio spojiti poslovne strategije i sport je Greda. I na kraju je otišao, a ostali lijepi milioni koji se "srokaše" na propale i poluigrače.Naivno i amatersk, kako samo neznalice mogu napraviti popušismo dvije titule, otjerasmo trenera (Adžema) koji nam je kup donio, lutali smo samo tako, od 3-3 u Mostaru, pa do utakmice u Krupi, i penala u Bjeljini. I kao šlag na tortu Amar i šampanjac ekipa, strovali nas do maksimuma.

Dobar....
- jointunija
- Kontakt:
Slažem se sa puno stvari,međutim sud kaže nešta drugo,pa kontam,ne dao Bog da ove zahvati neka počast,jao jao.VeteranSA je napisao/la: ↑06 jan 2024, 17:09Mi imamo problema sa upravama godinama, jer malo znaju o vođenju sportskih klubova. Jedini koji je tu uspio spojiti poslovne strategije i sport je Greda. I na kraju je otišao, a ostali lijepi milioni koji se "srokaše" na propale i poluigrače.Naivno i amatersk, kako samo neznalice mogu napraviti popušismo dvije titule, otjerasmo trenera (Adžema) koji nam je kup donio, lutali smo samo tako, od 3-3 u Mostaru, pa do utakmice u Krupi, i penala u Bjeljini. I kao šlag na tortu Amar i šampanjac ekipa, strovali nas do maksimuma.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!
I ko još? Pišeš ba a veze nemaš ni ko je bio gore..avalPacidoroP je napisao/la: ↑06 jan 2024, 17:40Direktorica Amira i sportski direktor Bekrić.VeteranSA je napisao/la: ↑06 jan 2024, 16:59Ko je bio u Zagrebu na sastanku sa dinamom, reci ti nama?avalPacidoroP je napisao/la: ↑06 jan 2024, 16:50Al' smo se i dogovorili sa Dinamom, alal ti vjera Bekriću.
![]()
KOji sud, o čemu pričaš. Do sam svoje viđenje situacije u najkraćem. Šta sud, kakav sud? Ne zanima me.jointunija je napisao/la: ↑06 jan 2024, 17:52Slažem se sa puno stvari,međutim sud kaže nešta drugo,pa kontam,ne dao Bog da ove zahvati neka počast,jao jao.VeteranSA je napisao/la: ↑06 jan 2024, 17:09Mi imamo problema sa upravama godinama, jer malo znaju o vođenju sportskih klubova. Jedini koji je tu uspio spojiti poslovne strategije i sport je Greda. I na kraju je otišao, a ostali lijepi milioni koji se "srokaše" na propale i poluigrače.Naivno i amatersk, kako samo neznalice mogu napraviti popušismo dvije titule, otjerasmo trenera (Adžema) koji nam je kup donio, lutali smo samo tako, od 3-3 u Mostaru, pa do utakmice u Krupi, i penala u Bjeljini. I kao šlag na tortu Amar i šampanjac ekipa, strovali nas do maksimuma.
Ako nećeš pisati ovdje ( a i ne treba ako mene pitaš, piši privatno)
- jointunija
- Kontakt:
Ne lupetaj gluposti o ljudima koji su čisti,pred zakonom!VeteranSA je napisao/la: ↑06 jan 2024, 18:00KOji sud, o čemu pričaš. Do sam svoje viđenje situacije u najkraćem. Šta sud, kakav sud? Ne zanima me.jointunija je napisao/la: ↑06 jan 2024, 17:52Slažem se sa puno stvari,međutim sud kaže nešta drugo,pa kontam,ne dao Bog da ove zahvati neka počast,jao jao.VeteranSA je napisao/la: ↑06 jan 2024, 17:09Mi imamo problema sa upravama godinama, jer malo znaju o vođenju sportskih klubova. Jedini koji je tu uspio spojiti poslovne strategije i sport je Greda. I na kraju je otišao, a ostali lijepi milioni koji se "srokaše" na propale i poluigrače.Naivno i amatersk, kako samo neznalice mogu napraviti popušismo dvije titule, otjerasmo trenera (Adžema) koji nam je kup donio, lutali smo samo tako, od 3-3 u Mostaru, pa do utakmice u Krupi, i penala u Bjeljini. I kao šlag na tortu Amar i šampanjac ekipa, strovali nas do maksimuma.
U najvećoj depresiji mi 1400 clanarina 

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
-
- Kontakt:
Ti isti (taj isti) su pravili milion minusa po sezoni i uvalili klub u enormne dugove i to u vise navrata.jointunija je napisao/la: ↑06 jan 2024, 18:36Ne lupetaj gluposti o ljudima koji su čisti,pred zakonom!VeteranSA je napisao/la: ↑06 jan 2024, 18:00KOji sud, o čemu pričaš. Do sam svoje viđenje situacije u najkraćem. Šta sud, kakav sud? Ne zanima me.jointunija je napisao/la: ↑06 jan 2024, 17:52
Slažem se sa puno stvari,međutim sud kaže nešta drugo,pa kontam,ne dao Bog da ove zahvati neka počast,jao jao.
Pročepit će negdje.
Kakvim ljudima, koga sam spomenuo?jointunija je napisao/la: ↑06 jan 2024, 18:36Ne lupetaj gluposti o ljudima koji su čisti,pred zakonom!VeteranSA je napisao/la: ↑06 jan 2024, 18:00KOji sud, o čemu pričaš. Do sam svoje viđenje situacije u najkraćem. Šta sud, kakav sud? Ne zanima me.jointunija je napisao/la: ↑06 jan 2024, 17:52
Slažem se sa puno stvari,međutim sud kaže nešta drugo,pa kontam,ne dao Bog da ove zahvati neka počast,jao jao.
Irfo i virtualni zajedno sa pablom
Sta tek dolazi

Sta tek dolazi

SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
- jointunija
- Kontakt:
Ma hajde,Boga ti,i ti zaboravio 1.5g bez prihoda,tako sud kaže a ne ja.MojaMalenkost je napisao/la: ↑06 jan 2024, 18:52Ti isti (taj isti) su pravili milion minusa po sezoni i uvalili klub u enormne dugove i to u vise navrata.jointunija je napisao/la: ↑06 jan 2024, 18:36Ne lupetaj gluposti o ljudima koji su čisti,pred zakonom!
Navijač koji se naslađuje mukama svog kluba, svaka čast
Ja ću uvijek biti optimista i vjerovati u sve pozitivne priče u vezi kluba

Učlanite se
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA