U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la Tracy3McGrady » 06 dec 2012, 14:27

Vandelanoitte je napisao/la:Znal neko prvih 11 ? Ko je dao gol ?
Damir Sadikovic, a za prvi sastav jos ne znam, nadam se da je ovaj Modic igrao
Anfernee "Penny" Hardaway #1

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 06 dec 2012, 16:56

Bravo jagodicu

Face to face susret: Selektor ide po Halilovića, Seada Hajrovića...

Svi smo gledali kako je Sead odigrao u Ligi prvaka, taj momak se sjajno razvija i mislim da će biti veliko pojačanje kako za mladu reprezentaciju, rekao je Jagodić za ...ba
U mnogim Evropskim ligama se bliži kraj prvog dijela prvenstva nakon čega slijedi zimska pauza. Naša mlada reprezentacija na čelu sa selektorom Vladom Jagodićem u prošlim kvalifikacijama je napravila ogroman pomak, a utakmica protiv Njemačke na Koševu će se još dugo pamtiti.

Iako je večina igrača prerasla svoje godište kao što su Bilbija, Stevanović, Zahirović, Đurić, Višća..., sada su tu neki novi "klinci" koji imaju dosta potencijala poput Čorića, Maletića, Mešanovića, Travančića, Ćerimagića što su nedavno pokazali i protiv vršnjaka iz Poljske na Bilinom polju.

Izbornik naše reprezentacije u potrazi je za svim kvalitetnim igračima u inostranstvu tako da će u narednom periodu biti u "skautiranju" po Hrvatskoj, Švicarskoj i Austriji kako bi razgovarao sa nekoliko igrača koji bi mogli zaigrati za našu mladu reprezentaciju.

Jedna od najbitnijih informacija je da selektor ovog vikenda ide put Zagreba kako bi oči u oči razgovarao sa jednom od najtalentiranijih igrača u Evropi, mladim veznjakom zagrebačkog Dinama, Alenom Halilovićem.

"Istina je idem u Zagreb da popričam oči u oči sa Halilovićem, da mu prije svega čestitam na napretku u karijeri, te da razgovaramo o eventualnom nastupu u budućnosti za našu reprezentaciju. Želim mu na lice mjesta kazati da ozbiljno računamo na njega i da ga se bez borbe nećemo odreći, ali isto tako da nikoga nećemo moliti da igra za našu reprezentaciju. Poslije Zagreba ubrzo ću put Austrije i Švicarske gdje ima nekoliko zanimljivih igrača sa kojima ću obaviti razgovore", kaže za ****.ba Jagodić.

Selektor će za narednu akciju pozvati Kolašinca i Hajrovića..

"Svi smo gledali kako je Sead odigrao u Ligi prvaka, taj momak se sjajno razvija i mislim da će biti veliko pojačanje kako za mladu reprezentaciju, a ubrzo i za našu najjaču selekciju. Nemam dvojbi oko njegovog nastupa u narednoj akciji što mi je i sam potvrdio kada smo razgovarali, ali isto tako se nadam da će u narednim utakmicama biti još jedan sjajan igrač u našoj reprezentaciji", kazao je Jagodić, dodavši:

"Riječ je o Seadu Hajroviću mlađem bratu od Izeta koji se odlučio igrati za Švicarsku, ali mi ne želimo izgubiti još jednog igrača i nadam se da će u narednom periodu ovaj igrač pokrenuti proceduru kako bi dobio naš pasoš, te poslije zauzeo svoje mjesto u našem timu. Zamislite odbranu naše selekcije Hajrović, Kolašinac, Bešić..."
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 06 dec 2012, 17:18

Bosna i Hercegovina: Plakalo (Kjosevski), Odak (Salčin), Petrović (Šaravanja), Imamović (Modić), Gojković (Savić), Sadiković (Šatora), Pršeš (Musić), Handžić (Ćemalović), Maksimović, Predragović (Tandir), Marić (Radovac).

*Igro je Modic i u prvoj utakmici. Pobrkali su njega i Rozica ja mislim kojeg uopste nije bilo medju ovim igracima jer su inace svi dobili priliku u dvoboju.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 06 dec 2012, 17:24

Svaka čast za Vladu Jagodića !

rol
Kontakt:

Post Postao/la rol » 06 dec 2012, 17:32

Konacno da se nesto pokrene i po pitanju skautiranja nasih igraca po svijetu.Svaka cast Jagodicu na zelji da obide i razgovara sa svim igracima koji mogu pomoc nasoj reprezentaciji, jer to je jedini ispravan nacin kako mozes igraca pridobit da igra za tebe.Nadam se da ce i drugi selektori nasih reprezentacija krenuti ovim putem.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 dec 2012, 17:58

Čestitke juniorima na pobjedi protiv sokolova
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 06 dec 2012, 18:00

U19: Bosanci se revaširali
četvrtak, 06 decembar 2012 13:36

Mne-Bih 06Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je u drugom prijateljskom meču sa selekcijiom Bosne i Hercegovine rezultatom 1:0. Meč odigran na trening kampu riješio je Damir Sadiković u 42. minutu.

Bosna je tako uspjela da se revanšira našoj selekciji, koja je prije dva dana slavila pobjedu identičnim rezultatom. Izabranici Aleksandra Miljenovića imali su nekoliko prilika da pogode mrežu protivnika, ali je nedostajalo koncentracije i preciznosti u završnici.

Za razliku od prvog meča Bosanci su danas bili konkretniji i uspjeli da iskoriste jednu prilliku. Do jedinog pogotka na meču izabranici Tonija Karačića došli su nakon kornera sa lijeve strane i velike gužve u kaznenom protoru u kojoj se najbolje snašao Sadiković i udarcem sa deset metara donio pobjedu svom timu. Naša selekcija bila svoje najbolje prilike stvorila iz kontranapada, a šansu utakmice da donese izdednačenje "sokolićima" propustio je Marko Jankoviću finišu.

Selektor Miljenović smatra da je, uprkos porazu, igra naše selekcije danas bila bolja nego nego u prvom susretu.

- Čini mi se da smo danas odigrali bolje negu u prvom meču, iako je rezultat negativan. Imali smo problema sa prekidima i na taj način smo primili gol. Mi smo bili posebno opasni iz kontranapada, ali nam je nedostajala završnica. Imali smo priliku da kroz ova dva susreta provjerimo veliki broj igrača i normalno da je bilo grešaka i propusta, s obzirom da je prvo olkupljanje. Ipak isto tako se vidjelo da ova generacija ima kvaliteta, pogotovo kad se uzme u obzir činjenica da nam je nedostajalo nekoliko igrača iz opravdanih razloga. SIgurno je da ćemo stvoriti jednu dobru reprezentaciju koja će postizati dobre rezultate - rekao je selektor Miljenović.

Crna Gora - Bosna i Hercegovina 0:1

Podgorica - Traning kamp FSCG.
Gledalaca: 100.

Sudija: Miloš Savović (Crna Gora)

Strijelac
0:1 - Sadiković 42'

Žuti kartoni
Nedović - Crna Gora

Crna Gora: Kordić (Ličina). Bošković (Kovačević), Tučević, Cavnić, Milović (Baošić), Čađenović (Ivanović), Toskić (Pepić), Janković, Nedović (Krstović), Grbović (Zvrko), Lalošević (Karadžić).

Bosna i Hercegovina: Plakalo (Kjosevski), Odak (Salčin), Petrović (Šaravanja), Imamović (Modić), Gojković (Savić), Sadiković (Šatora), Pršeš (Musić), Handžić (Ćemalović), Maksimović, Predragović (Tandir), Marić (Radovac).
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 06 dec 2012, 20:18

Samo da se zna,ova sad kadetska repka i igrači od 15-16 godina što nadolaze nikad neće biti gora. Nek im je Bog na pomoći.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 07 dec 2012, 08:23

braco je napisao/la:Samo da se zna,ova sad kadetska repka i igrači od 15-16 godina što nadolaze nikad neće biti gora. Nek im je Bog na pomoći.
Zasto "nek' im je Bog na pomoci", k'o da nisu nasi, ko da mi necemo morati praviti reprezentaciju od njih, kakvi god bili :D ali upravu si, i ja se pravo brinem za ove nadolazece generacije, rezultati U-17 reprezentacije su iz godine u godinu ili losiji ili stagniraju, ne mozemo da prodjemo ni prvi krug kvalifikacija. U-19 eto ko igra nesto bolje, ali cim dodju respektabilne reprezentacije, ne mozemo ni do remija, vidjecemo kako ce ovaj put biti u ovom drugom krugu kvalifikacija :)

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 07 dec 2012, 09:06

AnelZ je napisao/la:
braco je napisao/la:Samo da se zna,ova sad kadetska repka i igrači od 15-16 godina što nadolaze nikad neće biti gora. Nek im je Bog na pomoći.
Zasto "nek' im je Bog na pomoci", k'o da nisu nasi, ko da mi necemo morati praviti reprezentaciju od njih, kakvi god bili :D ali upravu si, i ja se pravo brinem za ove nadolazece generacije, rezultati U-17 reprezentacije su iz godine u godinu ili losiji ili stagniraju, ne mozemo da prodjemo ni prvi krug kvalifikacija. U-19 eto ko igra nesto bolje, ali cim dodju respektabilne reprezentacije, ne mozemo ni do remija, vidjecemo kako ce ovaj put biti u ovom drugom krugu kvalifikacija :)
PA nemoj te tako momci, nije sve bas tako crno. Ovi momci iz U-19 su odlicni ova ekipa sto je sada igrala u Crnoj Gori je drugi tim, tu nije bio ni jedan od ovih igraca koji su izborili elitni kgrug klvaifikacija ( Cerimagic, Zec, Vila itd.). Za U-17 se slazem sa vama al valjda ce se i tu pojaviti neki talenti pogotovo iz inostranstva.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 07 dec 2012, 10:46

Da budem precizniji,mislim na U17 repku,pa vi ne bi vjerovali koliko tu djece preko štele igra,skoro sve sami antitalenti,čast izuzecima (koji su veoma rijetki).

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 07 dec 2012, 11:45

braco je napisao/la:Da budem precizniji,mislim na U17 repku,pa vi ne bi vjerovali koliko tu djece preko štele igra,skoro sve sami antitalenti,čast izuzecima (koji su veoma rijetki).
Imaju Miralem Ramic i Mihael Modic

" onclick="window.open(this.href);return false;

" onclick="window.open(this.href);return false;

maxuz baxuz
Kontakt:

Post Postao/la maxuz baxuz » 07 dec 2012, 13:02

Kako me u ovm klipu Modic podsjeca na Marka van Bastena. Onaj trk pravih ledja i kontrola lopte. Bas k'o da gledam MvB-a u mladjim danima!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 07 dec 2012, 15:58

vendeta87 je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:
PA nemoj te tako momci, nije sve bas tako crno. Ovi momci iz U-19 su odlicni ova ekipa sto je sada igrala u Crnoj Gori je drugi tim, tu nije bio ni jedan od ovih igraca koji su izborili elitni kgrug klvaifikacija ( Cerimagic, Zec, Vila itd.). Za U-17 se slazem sa vama al valjda ce se i tu pojaviti neki talenti pogotovo iz inostranstva.
Pa U-19 sam i pohvalio ko malo, ali sam bio ovog proljeca razocaran kada smo u elitnoj fazi dozivjeli tri poraza i to od Austrije, Hrvatske i Gruzije, niko od njih nije velesila. Znam da se svake godine skoro upotpunosti promjene ekipe, ali jos uvijek ne mogu tvrditi ono sa sigurnoscu da cak i ova ekipa moze pobjediti Austriju ili Švedsku, Francuska je druga prica, tu izvuci remi i svi zadovoljni :)

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 07 dec 2012, 23:04

Alden Bešić ide na probu u Elche.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 07 dec 2012, 23:06

Ja sam pročitao da ide u Valenciu. Inače dečko ništa poseban,samo je brz.

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 07 dec 2012, 23:08

braco je napisao/la:Ja sam pročitao da ide u Valenciu. Inače dečko ništa poseban,samo je brz.
Evo na FB je postavio sliku poziva..

Amar_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Amar_BiH » 08 dec 2012, 14:34

Dvije prijateljske utakmice odigraće naredne sedmice selekcija BiH do sedamnaest godina (igrači rođeni 1997.godine) sa odgovarajućom reprezentacijom Srbije. Prvi susret je na programu 10.12. 2012. u 13 sati u Pazovi, a naredni dva dana kasnije takođe u Pazovi, ali u 11 sati.

Selektor Sakib Malkočević je za ove utakmice pozvao sljedeće igrače:

Ćutahija Emir, Osmanović Adnan, Duraković Ismail, Gojak Amer, Hadžiahmetović Amir (FK Željezničar-Sarajevo), Hatibović Riad, Cenaj Drilon, Gljiva Vedad (FK Sarajevo-Sarajevo), Trifković Ivan, Dursun Luka (FK Slavija-I.Sarajevo), Todorović Darko, Mišanović Dean (FK Klub 7-Tuzla), Oršolić Marko (HNK Orašje-Orašje), Kremenović Vladimir (FK Borac-Banja Luka), Aćimović Miloš (FK Leotar-Trebinje), Čolić Ademir (FK Zvijezda-Gradačac), Tica Dejan (FK Rudar-Prijedor), Bondža Ivan (NK Široki Brijeg-Š.Brijeg), Krtalić Zvonimir (HŠK Zrinjski-Mostar), Lelić Sanjin (FC Bajern-Minhen), Mustedanagić Zinedin (FK Sparta-Prag), Salihagić Kemal (HNK Makarska-Makarska).

http://www.nfsbih.ba/nsbih/vijest.php?id=9151" onclick="window.open(this.href);return false;

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 dec 2012, 12:28

Ovo je nas problem, Grahovac umjesto da ide u barem jednu Belgiju na primjer, on ide u Dinamo iz Minska. Pa da je barem u Bate Borisov. Klubovi nam nemaju dovoljan rating da mogu prodavat igrace u ozbiljne lige i klubove. To nas yebe godinama. I onda propadaju po tim crnim ligama, umjesto da se razvijaju dalje u klubovima sto znaju sa mladim igracima.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 16 dec 2012, 15:21

Nisam baš oduševljen što je Schalke smijenio trenera.
Činilo se da ima velike planove za Kolašinca.
Ko zna kako će razmišljati novi trener.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10, zeljooo13 i 16 gostiju.