Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

RickBlaine
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la RickBlaine » 12 feb 2014, 21:45

@Suhi. Pazi izjave iz onog doba.
Chelsea’s £9million target Makelele, 30, says he is unhappy at the prospect of playing alongside England captain Beckham in Real’s midfield.

The French star believes he will have to do Becks’ donkey work and claims this is unfair as he is ONLY on £20,000 week — a relative pittance compared to Beckham.

He said: “I worked really hard in midfield last season. Now Beckham has arrived, I will have to work three times harder.

“If I do the work of four I should be paid four times as much.”
Otvori oci (ne Makelele), ti. Vjerojatno je i trebao imati nesto vecu placu, ali da li je ovo bio pravi nacin da je dobije? Naravno da nije. Makar mozda i nije bio problem u tome sto je trazio cetiri puta vecu placu, veci problem od toga bio je to sto si je dao pravo da kaze da radi posao cetvorice! Ej, cetvorice, i time na indirektan nacin optuzio pojedince u momcadi. Real niko nikada nije ucjenjivao, niti ce.
Citirat cu druga Raula koji je to jednom fino objasnio:
i Makelele ima sve njegove fizicke sposobnosti uz inteligenciju , i nisam nigdje rekao da nije kvalitetan igrac.
ali da se gelda na njegov odlazak kao razlog propasti Galaktikosa i slicno je veliko pretjerivanja.
i kao sto je reci da je jedan od najboljih zadnjih igraca ikad :rolf:
ako izvrsis tu selekciju igraca i uporedis iste tipove poput Makelela za tu poziciju e onda bi se dalo pricati..
a reci cisto kao zadnji vezni je presirok pojam i tu sigurno ne bi trebao pasti prvi na pamet.
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 12 feb 2014, 21:50

Pa posteno ,sta :D bekam se dosao manekenisati u real

Mozda nije bio fin,al covjek je znao koliko je bitan,i imao je pravo traziti,pero je sam trebao dati da on ni ne trezi,al pero je debilcina i nista vise.

zizu i jos neki su izjavili da je bio kraj kad je on otiso,gledao sam tu emisiju.

Koliko je alonso sad bitan za real,toliko je i makelele tad bio.

Dokaz su i sezone nakon sto je otisao,patnja jad i bijeda,ta ekipa gore na slici trebala je osvojiti 12 trofeja u 2 sezone,a osvojili su kurcinu veliku.

Al jbt ga sad,del boske je bio prva greska,makelelec je druga,a na dalje ih ne vrijedi brojati.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

RickBlaine
Kontakt:

Post Postao/la RickBlaine » 12 feb 2014, 22:06

Sta je imao pravo traziti? Cetiri puta vecu placu i reci da obavlja posao cetvorice? :lol:
zizu i jos neki su izjavili da je bio kraj kad je on otiso,gledao sam tu emisiju.
Cuj. Jak argument, uistinu :lol:
Koliko je alonso sad bitan za real,toliko je i makelele tad bio.
Ni blizu. Njegov doprinos u Realu nije bio mali, ali njegov jedini zadatak je bio ispomagati odbrani. Nije da nije znao povuci loptu ali to u vecini situacija nije radio (jer nije morao). A takav jedan zadnji vezni zakucan cisto za defanzivu ala Gautuzo je prevazidjen u vrhunskom nogometu, vidimo na primjeru Barce, Bayerna, Cityja i mnogih drugih. Ni blizu Xabija i Redonda (sada govorim samo o Madridu).
U Chelseau je bio korektan kao neka vrsta deep playmakera, jer je u nekakvoj formaciji bio iza Lamparda a ispred Essiena. Kao sto vidimo dio sve same kreme. On je u pravom sistemu bio kao ljepilo za tu slagalicu (vrlo kvalitetno). (Opet sjajna opazanja Amirage).

Sve u svemu, Makelele nije ni blizu bio koristan za Real Madrid kao sto je to danas Xabi.
Dokaz su i sezone nakon sto je otisao,patnja jad i bijeda,ta ekipa gore na slici trebala je osvojiti 12 trofeja u 2 sezone,a osvojili su kurcinu veliku.
Da, kakve li slucajnosti pa je i Conceicao otisao te sezone pa ja i za njega mogu bez ikakvog pokrica reci "nakon Conceicao patnja..." - Ne. Najveca greska i koja je generalno znacila totalni raspad tog Madrida je bilo otpustanje Del Bosquea i dovodjenje na njegovo mjesto pomocnog trenera Manchestera. Oko toga se sve vrtilo. Nije bio problem na mjesto Makelelea dovesti boljeg igraca od njega (jer ih je i tada na trzistu uistinu bilo), problem je bio sto se na njegovo mjesto nije doveo taj igrac i sto je se Madrid glamurizirao, za sto su najveci krivci dakako Valdano i Perez.
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 12 feb 2014, 22:39

I nije se sve raspalo odlaskom Makelelea , mada to nije bilo najbolje u datom trenutku.

Mi smo oko aprila sljedece godine bili u igri za sve trofeje , izgubili finale kupa kralja od Saragose , izgubili cistu ligu u zadnjih 8 kola
i jos ispustili 3 gola prednosti nad Monacom za 45 minuta(za plasman u polufinale)

Kiroz strucnjak je imao najvece zasluge.

A dvije godine poslije je ipak bio labudji pjev galaktikosa , gdje se samo cekala smjena generacija.
I ne bi tu crni Klod puno pomogao.

A da smo ga se jeftino rijesili , jesmo.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 12 feb 2014, 22:41

Steve McManaman called Makelele "the most important and yet least appreciated midfielder at Real" while Fernando Hierro echoed him, saying: "he's been the best player in the team for years but people just don't notice him".

Upon Claude Makelele's departure to Chelsea and David Beckham's subsequent arrival in 2003, Zinedine Zidane quipped,"Why put another layer of gold paint on the Bentley when you are losing the entire engine?"

Da ne guglam dalje.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 13 feb 2014, 09:13

Ma kakav crni :mrgreen: Makelele,problem je riješen sa prvim pravim trenerom,čim je don Fabio došao stvari su legle na svoje mjesto,jedina zamjerka koju ja imam na taj period Perezovog rada je što je eksperimentirao sa Quierozima i sličnom gamadi umjesto da je ostavio brku ili doveo trenera koji zna šta radi i sa onakvom ekipom pokorio svijet, možeš Ferari dat meni da vozim i rezultati će biti tako tako,to isto auto u rukama Fernanda Alonsa će činiti čuda,kakav Makelele i pm.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 14 feb 2014, 11:26

EL REAL MADRID VUELVE A SEGUIR AL MEDIO DE LA JUVENTUS
Objetivo Vidal

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 14 feb 2014, 11:48

suhi je napisao/la:EL REAL MADRID VUELVE A SEGUIR AL MEDIO DE LA JUVENTUS
Objetivo Vidal
To bi bilo savrseno,ovaj sistem 4-3-3 sa njim bi bio pun pogodak Xabi-Modric-Vidal 8-)
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 14 feb 2014, 12:55

Ja vidim 4 igrača koji mogu popunit treću poziciju u sredini.Kroos,Pogba,Vidal i Rakitić pa valjda jednog možemo na ljeto dobacit :D
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 14 feb 2014, 13:02

Kawhi je napisao/la:Ja vidim 4 igrača koji mogu popunit treću poziciju u sredini.Kroos,Pogba,Vidal i Rakitić pa valjda jednog možemo na ljeto dobacit :D
Gundogan je najrealnija opcija,ako poporavak bude isao po planu,a najbolje bi bilo da dovedemo Pogbu ali on je Francuz i blizi je PSG,Verratti je isto idealan bilo tko od ove trojice bi bio upgrade u odnosu na Khediru i Di Mariu.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 14 feb 2014, 13:07

@suhi, samo ne znam kako ti se da raspravljati sa 'strucnjacima' :roll: Od taktickih postavki na terenu pa do ovih izjava da Real nije puno toga izgubio odlaskom Makalelea :lol: Yebote, ljudi brane Peru k'o da im je otac rodjeni :roll:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 14 feb 2014, 13:38

Consigliere je napisao/la:@suhi, samo ne znam kako ti se da raspravljati sa 'strucnjacima' :roll: Od taktickih postavki na terenu pa do ovih izjava da Real nije puno toga izgubio odlaskom Makalelea :lol: Yebote, ljudi brane Peru k'o da im je otac rodjeni :roll:
sjećaš li ti se uopće sezone kada je makelele otišao ili si onako negdje pročitao da je raspad počeo njegovim odlaskom?
naprijed rejal

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 14 feb 2014, 13:39

Mitomanije :ugeek:

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 14 feb 2014, 14:10

emir18 je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Ja vidim 4 igrača koji mogu popunit treću poziciju u sredini.Kroos,Pogba,Vidal i Rakitić pa valjda jednog možemo na ljeto dobacit :D
Gundogan je najrealnija opcija,ako poporavak bude isao po planu,a najbolje bi bilo da dovedemo Pogbu ali on je Francuz i blizi je PSG,Verratti je isto idealan bilo tko od ove trojice bi bio upgrade u odnosu na Khediru i Di Mariu.

Kross ? isti igrac kao i alonso,znaci visak na sredini

Verrati ? isti igrac kao i luka ,takodjer visak na sredini

Rakitic ? pa isto ti onda da i di maria i dalje igra cma,rakitic je vise manje beskoristan na cmu,on je dobar na poluspicu

Pogba i gundogan ,su dosta blizu alonsu i luki,znaci nisu "radnici" na terenu.

Khedira je perfektan igrac za ovaj sistem,htjeli vi to ili ne ,i to ce se vidjeti kad se vrati nakon povrede,osim ako karlo ne dobije otkaz u medjuvremenu.

Vidal takodjer odlican igrac za ovaj sistem,ovi ostali bi samo dali neki mini napredak u odnosu na di mariu,al ne ono sto je potrebno na toj poziciji.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 14 feb 2014, 14:15

Kroos isti igrač kao Alonso?Uredu.

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 14 feb 2014, 14:17

Consigliere je napisao/la:@suhi, samo ne znam kako ti se da raspravljati sa 'strucnjacima' :roll: Od taktickih postavki na terenu pa do ovih izjava da Real nije puno toga izgubio odlaskom Makalelea :lol: Yebote, ljudi brane Peru k'o da im je otac rodjeni :roll:
Ubijam dosadu :mrgreen: :mrgreen:

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 14 feb 2014, 14:19

Kawhi je napisao/la:Kroos isti igrač kao Alonso?Uredu.
Ne moras bukvalno shvatiti,ista pozicija,ista uloga,alonso je bolji dakako,ne trebaju ti 2 deep lying playmakera u ekipi koja su totalno nepokretna ,jos je kross gori sto se tice defanzive od alonsa.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 14 feb 2014, 14:32

Alonso je loš u defanzivi?Uredu.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 14 feb 2014, 15:54

Tako ti Khedire.
Kad je igra sa priucnim fucking Angelom bolja,brza cak i preciznija nego sa tim dizelasem.
Sta to govori o njemu ? da perhan koji je daleko od kvalitetnog rijesenja je cak i bolji od njega.

Kross/Gundogan su ekvivalentni Luki po nacinu igre

-----------Xabi-------

----Modric--------Gundo-----

To je sasvim dovoljno defanzivno jako , kad znas da prvo ova dvojica pivota pokrivaju ogroman prostor
dok se Balet vraca i dupla protivnickog beka..

Naravno lupam imenima , Gundo(ako je zdrav) je najblizi
al takav tip igraca je jedino potreban
mozes tu staviti i Vidala koji spanca u obja smjera brutalno , al nije realan

Angel je cak i dobar kako sam mislio , defanzivno pokriva uredu
a u napadu zadnjih par utakmica sve manje bespotrebnih driblinga(a nije isto driblati na krilu i u sredini) i malo vise opcenito cijeni loptu.
Al nije kvalitetno rijesenje i bit ce problem protiv velikih ekipa , al sa tom promjenom na lijevom pivotu momcad bi izgledala poprilicno kompletno.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 14 feb 2014, 16:30

suhi je napisao/la:
Ubijam dosadu :mrgreen: :mrgreen:
Jedino objasnjenje :mrgreen:
Sveti je napisao/la:
sjećaš li ti se uopće sezone kada je makelele otišao ili si onako negdje pročitao da je raspad počeo njegovim odlaskom?
Ja ti navijam za Real od sezone kad je Raul na ledjima nosio broj 17 (to nisi znao, jel da?), tako da se perioda sramocenja fudbalskog imena Real Madrid sjecam vise nego dobro.

Perez je svoj mandat poceo korektno jer njegova prva tri velika pojacanja rezultirala poboljsanjem igre i trofejom: Figo (La Liga 2001.), Zidane (LP 2002.), Ronaldo (La Liga 2003.). Naravno, najzasluzniji za sve ove uspjehe je bio maestro na klupi, legenda Reala, don Vicente.

A, zatim dolazi ljeto 2003. kada u Perez dolazi na ideju da za Real Madrid nije dovoljno da bude fudbalski klub, vec i marketinska masinerija za stampanje novca. Plan je, prije svega,proboj na azijsko trziste koje je tada bilo zaludjeno fudbalom nakon nedavno zavrsenog SP u Japanu i j Koreji, pa su bukvalno milioni azijata samo cekali da izaberu klub pa da manijakalno kupuju dresove i ostale suvenire, pa je odlucio povuci koji potez:
- neproduzenje ugovora don Vicenteu pod izgovor neuspjeha u LP (ispadanje od Juventusa u polufinalu :shock: )
- neproduzenje ugovora Hierru, legendi i dugogodisnjem kapitenu koji je bio trenerova desna ruka tokom svih uspjeha zadnjih godina
Naravno, u javnost se nije izlazilo sa razlozima, ali gotovo je sigurno da je razlog svega bilo protivljenje ove dvojice smjeru u kojem ide klub, pa del Bosque nije cak ni prihvatio ulogu sportskog direktora (ako se dobro sjecam) vec je otisao trenirati Besiktas :roll:

Makalele je bio prvi primjer sta mozemo ocekivati od Perezovog Reala. Iako je njegov zahtjev za boljim ugovorom bio sasvim razumljiv i podrzan od svih bitnih igraca u timu, Pereza to nije zanimalo. prodao ga je Chelseu i umjesto da na njegovo mjesto dovede Vieru, doveo je Davida Beckhama :lol: Jer Viera nije toliko medijski atraktivan i na njega se ne vlaze mlade japanke :mrgreen: Doveo je desno krilo u trenutku kad je za nas vec igralo najbolje desno krilo na svijetu. Beckham je, naravno, morao igrati pa je slijedece tri godine vecinom proveo na poziciji veznog igraca gdje se nije znalo kuda je manje koristan: naprijed ili nazad. :roll:

Posebna prica su treneri za koje je Perez mislio da mogu zamjeniti don Vicentea:

Carlos Queiroz ( :lol: :roll: )
José Antonio Camacho ( :roll: )
Mariano García Remón ( :? :lol: :roll: )
Vanderlei Luxemburgo ( :? :lol: :roll: )
Juan Ramón López Caro ( :? :lol: :roll: )

Rezultat svega su tri uzasne, uzasne sezone

2003/04 - 4. mjesto u Primeri, ispadanje u LP od Monaca velikom zaslugom jos jednog otjeranog- Morientesa
2004/05 - 2. mjesto u Ligi, prvo u nizu ispadanja u osmini LP, ovaj put od Juventusa
2005/06 - 2. mjesto u Ligi, jedva (ovo je sezona kad je Ronaldinho dobio aplauz na Bernabeu), osmina LP, naravno, od Arsenala

Napokon, Djavo odlazi sa mjesta predsjednika, dolazi razumni Ramon Calderon, koji, naravno, prvo sto radi dovodi odlicnog trenera- don Fabia koji je doveden da se popravi sto se da popraviti. U slijedecoj sezoni osvojena je Liga, a izlazak Beckhama sa terena u zadnjem kolu u trenutku kada je Mallorca vodila 0:1 i ulazak Reyesa koji preokrece rezultat i donosi nam titulu oznacila je kraj mracnog perioda u historiji kluba ciju cjenu i sada placamo, jer ja sam skoro siguran da je del Bosque ostao na klupi uz sva sredstva s kojima je raspolagano, uzeli bi jos najmanje 2 LP i 3-4 titule prvaka.

eto @Sveti i ostali, malo historije iz prve ruke ;)
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.