Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Hrasno1921
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Hrasno1921 » 23 nov 2016, 12:14

Kakav god bio Kusturica i sta god vi mislili o njemu on od kada je dosao na celo fks. u klub je dosao i Tan, sve dugove ste vratili od onih drzavi do onih dobavljacima, te danas normalno poslujete, dug vam je 0 KM, to je cinjenica koju niko ne moze pobiti i to kazem ja kao navijac Zelje.
I sve to kada se uporedi sa periodom prije dovoljno je saberete 2+2 gdje ste bili a gdje ste sada (ne govorim o sportskom uspjehu).

Ista stvar i kod nas da dolaskom Mega Misketa :hmmmm: klub normalno posluje, koliki god ja bio kriticar uprave i ljudi u klubu to je takodjer cinjenica, samo sto oni fulaju u sportskom segmentu, te zbog toga nemamo mira u kuci, mi da imamo strucne ljude koji vode klubove, ljude tipa ekonomiste, bankare a ne kvazi legende, pijacare, khurceve biznismene i sl. odavno bi bili par koraka ispred, imali bi bolji rejting lige, uslove i sl., ovako tesko da cemo godinama jos iz svega, nadam se ali tesko ...
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 23 nov 2016, 12:45

Hrasno1921 je napisao/la:Kakav god bio Kusturica i sta god vi mislili o njemu on od kada je dosao na celo fks. u klub je dosao i Tan, sve dugove ste vratili od onih drzavi do onih dobavljacima, te danas normalno poslujete, dug vam je 0 KM, to je cinjenica koju niko ne moze pobiti i to kazem ja kao navijac Zelje.
I sve to kada se uporedi sa periodom prije dovoljno je saberete 2+2 gdje ste bili a gdje ste sada (ne govorim o sportskom uspjehu).

Ista stvar i kod nas da dolaskom Mega Misketa :hmmmm: klub normalno posluje, koliki god ja bio kriticar uprave i ljudi u klubu to je takodjer cinjenica, samo sto oni fulaju u sportskom segmentu, te zbog toga nemamo mira u kuci, mi da imamo strucne ljude koji vode klubove, ljude tipa ekonomiste, bankare a ne kvazi legende, pijacare, khurceve biznismene i sl. odavno bi bili par koraka ispred, imali bi bolji rejting lige, uslove i sl., ovako tesko da cemo godinama jos iz svega, nadam se ali tesko ...
Druze zamijenio si ti bankara sa Feđom Kusturicom.Da nije Feđe bilo Edis bi i dalje radio u Vakufskoj banci ;)

Oni (clanovi uprave,trenutni i smijenjeni) koliko god su dobrog napravili u samom pocetku,visestruko su zagovnali kasnije i da nije bilo Tana oni nebi vratli ni pola dugova do sudnjeg dana..
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 23 nov 2016, 12:59

Ado76 je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:Kakav god bio Kusturica i sta god vi mislili o njemu on od kada je dosao na celo fks. u klub je dosao i Tan, sve dugove ste vratili od onih drzavi do onih dobavljacima, te danas normalno poslujete, dug vam je 0 KM, to je cinjenica koju niko ne moze pobiti i to kazem ja kao navijac Zelje.

Druze zamijenio si ti bankara sa Feđom Kusturicom.Da nije Feđe bilo Edis bi i dalje radio u Vakufskoj banci ;)

Oni (clanovi uprave,trenutni i smijenjeni) koliko god su dobrog napravili u samom pocetku,visestruko su zagovnali kasnije i da nije bilo Tana oni nebi vratli ni pola dugova do sudnjeg dana..
Shvatam ja, ali nije to uopste bitno, Kusturicu (Edisa direktor Vakufske samim tim bankar isto kao i Fedja koliko znam i koliko sam upoznat, Edis je drzao predavanje na simposaru) sam spomenuo zbog njegovog izlaganja o poslovanju klubova, nista vise, ko je doveo Tana u fks a ko nije uopste necu u to da ulazim niti me interesuje, sva poenta je u tome je da je dolaskom strucnih ljudi klub, klub nasao i investitora, vratio sve dugove te danas normalno posluje, e sad zamisli da svaki klub u ovoj ligi 12. ima po jednog Kusturicu, Misimovica ili Beusa, gdje bi nam bio kraj !?
To je ono sto sam spoemenuo u kontekstu Celika da nam klubove trebaju voditi strucni i skolovani ljudi, koji znaju i umiju svoj posao, barem onaj poslovni segment, sve dok svi klubovo ne budu na tom nivou ili priblizno na tom nivou imat cemo ovakve situacije kao trenutno u Celiku, Olimpiku i sl.
1921'

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 23 nov 2016, 13:17

Hrasno1921 je napisao/la:Ovo sto se desava u Celiku nikome ne treba da sluzi za podsmijavanje ili izrugivanje od strane navijaca drugih klubova, jednostavno je zalosno i prava slika stanja bh. sporta opcenito.
Prije par godina smo imali slicnu situaciju i kod komsija a evo sada i u Celiku, i sve dok je tako nama napredka nema, igraci kakvi god bili oni su zaposlenici klubova i za svoj rad trebaju biti adekvatno placeni, sve ostalo je unazadjivanje bh. fudbala, sporta i klubova od strane ljudi koji vode klubove, ako zelimo dobro bh. fudbalu onda cemo i zeljeti da svaki klub normalno funkcionise.

Pretprosle godine sam bio na simposaru gdje je Edis Kusturica (predsjednik fks, covjek bankar onako sa strucne strane) objasnio da skoro svaki bh. klub moze normalno funkcionisati sa prihodima koje ostvaruje u toku godine, samo sto te prihode treba podijeliti i trositi onoliko koliko se ima, te je najveci problem sto klubove ne vode strucni ljudi koji to znaju i umiju, a glavni razlog jeste i "izvlacenje" para iz klubova nama svima opste poznata stvar, zanimljivo takodjer da jedina dva kluba u drzavi koji nikada ama bas nikada nisu imali finansijskih poteskoca jesu Siroki i Zrinjski, dva kluba koji su cvrsto uz politiku HDZ-a i lokalnih "biznismena".
lupaš gluposti ili ne pratiš ligu dovoljno dugo . Zrinjski je godinama imao financijskih poteškoća , i dan danas se 'reprogramiraju' dugovi poreznoj upravi od oko čini mi se 500.000 KM , vraćaju se dugovi pojedinim igračima stari 10ak godina , plaća se semafor koji se više i ne koristi .... Stabilizirali smo se se tek kad je 3-4 puta za redom izborena europa .

U ovoj sezoni Zrinjski je samo od nastupa u Europi inkasirao 500.000 eura (bez tv prava i ulaznica) . To je pola klupskog proračuna . Prodani graovac i karačić za 350-400.000 eura ( ukupno ) , time je skoro pokriven godišnji proračun . Godinama je i Zrinjski funkcionira na principu kredita , bankarskih pozajmica , uzmi kredit u Hypo banci pa prebij kad dođu pare od europe . Mislim da od dolaska aktualne uprave sa Šulentom i Martinovićem to više nije slučaj . Klub je relativno financijski zdrav . Ali opet da 2 godine za redom ne izborimo Europu došli bi na rub 100%.

Druga je stvar što evo ovdje ovih dana čitam o plaćama igrača Želje , Slobode , pa i iz priče pojedinih forumaša garantiram da ni najplaćeniji igrač Zrinjskog nema plaću ko 5. igrač po plaći u Želji .

Da se razumijemo , i zrinjski promašuje s igračima ali se dogovore na kraju nekako , isplati se te ljude , pogriješili u dovođenju i zdravo . Nema puno priče kroz novine . Ali jedno je isplatit igrača ako mu je plaća 30.000 za godinu dana , a drugo ako je više od 100.000 ko jahiću.

Poanta je da igrači vole doći u klub koji je na glasu da izmiruje obaveze na vrijeme , gdje nemaju problema bez obzira na to tko su i odakle su , itd. Kako će ozbiljan igrač sutra doći na Grbavicu kad vidi da svako malo otpuštaju igrače . (Ne zamjerite što sam za primjer uzeo Želju , oni su nekako najaktualniji a ni drugi nisu bolji ) . Možda smo imali sreće da su se u klub došli dokazivat ta dvojica privrednika koji su se financijski svojim firmama za život osigurali pa im je sad sportski uspjeh izazov .

Široki je sigurno najstabilniji klub u bih , s ogromnim potencijalom što se infrastrukture i gospodarske zaleđine tiče . Problem je samo što su mala sredina . Ipak mi nije jasno kako još uvijek niko nije preuzeo klub nakon odlaska M. Jelića.

BordoBolesnik
Kontakt:

Post Postao/la BordoBolesnik » 23 nov 2016, 13:27

Problem je taj sto se vecina klubova koristi kao privatna prchija gdje "glavonje" koriste sve da bih se domogli love ili tu istu oprali, sa strukom to nema puno veze. A i kada dodju ljudi koji urade poprilicno dobar posao ne znaju svoju granicu pa hoce da se mijesaju u sve pa i taj sportski dio o kojem realno nemaju blage veze sto se poslije odrazi i na financijski dio, bez obzira na to opet je bolje nego ova prva navedena varijanta koja je najcesca.

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 23 nov 2016, 13:35

BordoBolesnik je napisao/la:Problem je taj sto se vecina klubova koristi kao privatna prchija gdje "glavonje" koriste sve da bih se domogli love ili tu istu oprali, sa strukom to nema puno veze. A i kada dodju ljudi koji urade poprilicno dobar posao ne znaju svoju granicu pa hoce da se mijesaju u sve pa i taj sportski dio o kojem realno nemaju blage veze sto se poslije odrazi i na financijski dio, bez obzira na to opet je bolje nego ova prva navedena varijanta koja je najcesca.
tu si upavu i predsjednika zrinjskog uvijek bira politički obojena skupština (navijači nemaju pojma ni kad to 'tijelo' zasjeda ) , ali se ipak ne pita predsjednik previše (fikus ko barišić u dinamu godinama ) već ovi privrednici koji se bave konkretnim operativnim poslovima ... predsjednik je promijenjen prije par mjeseci a da nitko maltene nije ni skontao . dok je to u većini drugih klubova pitanje ogrmne važnosti

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 23 nov 2016, 13:37

U Širokom su nekakva previranja rukovodecih ljudi, neki hoce da se malo rascisti situacija i zato ovo puno traje oko izabiranja vodstva i sad vec famozne skupstine koja nikako da se odrzi. Sve smo napravili sa parama od sponzora, prodaje igraca, para od europe. Sve je u vlasnistvu kluba a ne grada/opcine sta ti ja znam. Tako da ko god dodje dolazi na malte ne cistu situaciju bez velikih ulaganja.

I u nas je bilo slucajeva gdje su se pare vukle van kluba, al nikad nije doslo do situacije kao sto sad ima Celik, Velez, Borac, Sloboda, koji su vjerovatno bili i optereceni dugovima od ranije...
NK Široki Brijeg

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 23 nov 2016, 13:46

Dokaz da se MOZE kod nas normalno radit su Krupa, Mladost DK, pa i Radnik. Istina oni nisu imali dugovanja poput Celika, Slobode, Veleza ali su dokaz da bez politicke farbe sport cak i kod nas ide naprijed. Sav problem je u tim 'glavonjama' koje spominje BordoBolesnik, jer oni tu nisu zbog sporta na prvom mjestu...

Dok evo ovi klubovi koje sam nabrojao, bez obzira na ocajnu kompletnu zivotnu situaciju u drzavi, prave stadione, izmiruju igrace, idu naprijed!
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 23 nov 2016, 14:01

FrancescoTotti je napisao/la:Dokaz da se MOZE kod nas normalno radit su Krupa, Mladost DK, pa i Radnik. Istina oni nisu imali dugovanja poput Celika, Slobode, Veleza ali su dokaz da bez politicke farbe sport cak i kod nas ide naprijed. Sav problem je u tim 'glavonjama' koje spominje BordoBolesnik, jer oni tu nisu zbog sporta na prvom mjestu...

Dok evo ovi klubovi koje sam nabrojao, bez obzira na ocajnu kompletnu zivotnu situaciju u drzavi, prave stadione, izmiruju igrace, idu naprijed!
Primjeri ti nisu bas nesto.. Svaka cast svima al kao prvo 2 od ta 3 kluba ovise direktno o jednom covjeku. Imaju malu posjetu opcenito sva tri. Mladost i pogotovo Krupa su mladi premijerligasi da bi ih procjenjivali i na kraju krajeva budzeti su im takvi da se bore za ostanak ili ce se boriti. Jedino Radnik ima nesto veci budzet i dobro stoji od dolaska Krstajica.

Od mene kapa do poda za sve to rade al ne moze ih se usporedjivati sa klubovima kao Celik, Sloboda itd sto se tice dugovanja i ostalog. Ili ostale Sarajevo, Zeljo, Zrinjski,Siroki itd koji su godinama u ligi u vrhu

Vidjet cemo kroz koju godinu sta ce od njih biti

Zar ti nije najbolji primjer Siroki koji godinama ima stabilan klub i odlicnu infrastrukturu? I uvijek dobar budzet za nase uvjete i borba za vrh svake sezone?

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 23 nov 2016, 14:09

FaustinoAsprilla je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:Ovo sto se desava u Celiku nikome ne treba da sluzi za podsmijavanje ili izrugivanje od strane navijaca drugih klubova, jednostavno je zalosno i prava slika stanja bh. sporta opcenito.
Prije par godina smo imali slicnu situaciju i kod komsija a evo sada i u Celiku, i sve dok je tako nama napredka nema, igraci kakvi god bili oni su zaposlenici klubova i za svoj rad trebaju biti adekvatno placeni, sve ostalo je unazadjivanje bh. fudbala, sporta i klubova od strane ljudi koji vode klubove, ako zelimo dobro bh. fudbalu onda cemo i zeljeti da svaki klub normalno funkcionise.

Pretprosle godine sam bio na simposaru gdje je Edis Kusturica (predsjednik fks, covjek bankar onako sa strucne strane) objasnio da skoro svaki bh. klub moze normalno funkcionisati sa prihodima koje ostvaruje u toku godine, samo sto te prihode treba podijeliti i trositi onoliko koliko se ima, te je najveci problem sto klubove ne vode strucni ljudi koji to znaju i umiju, a glavni razlog jeste i "izvlacenje" para iz klubova nama svima opste poznata stvar, zanimljivo takodjer da jedina dva kluba u drzavi koji nikada ama bas nikada nisu imali finansijskih poteskoca jesu Siroki i Zrinjski, dva kluba koji su cvrsto uz politiku HDZ-a i lokalnih "biznismena".
lupaš gluposti ili ne pratiš ligu dovoljno dugo . Zrinjski je godinama imao financijskih poteškoća , i dan danas se 'reprogramiraju' dugovi poreznoj upravi od oko čini mi se 500.000 KM , vraćaju se dugovi pojedinim igračima stari 10ak godina , plaća se semafor koji se više i ne koristi .... Stabilizirali smo se se tek kad je 3-4 puta za redom izborena europa .

U ovoj sezoni Zrinjski je samo od nastupa u Europi inkasirao 500.000 eura (bez tv prava i ulaznica) . To je pola klupskog proračuna . Prodani graovac i karačić za 350-400.000 eura ( ukupno ) , time je skoro pokriven godišnji proračun . Godinama je i Zrinjski funkcionira na principu kredita , bankarskih pozajmica , uzmi kredit u Hypo banci pa prebij kad dođu pare od europe . Mislim da od dolaska aktualne uprave sa Šulentom i Martinovićem to više nije slučaj . Klub je relativno financijski zdrav . Ali opet da 2 godine za redom ne izborimo Europu došli bi na rub 100%.

Druga je stvar što evo ovdje ovih dana čitam o plaćama igrača Želje , Slobode , pa i iz priče pojedinih forumaša garantiram da ni najplaćeniji igrač Zrinjskog nema plaću ko 5. igrač po plaći u Želji .

Da se razumijemo , i zrinjski promašuje s igračima ali se dogovore na kraju nekako , isplati se te ljude , pogriješili u dovođenju i zdravo . Nema puno priče kroz novine . Ali jedno je isplatit igrača ako mu je plaća 30.000 za godinu dana , a drugo ako je više od 100.000 ko jahiću.

Poanta je da igrači vole doći u klub koji je na glasu da izmiruje obaveze na vrijeme , gdje nemaju problema bez obzira na to tko su i odakle su , itd. Kako će ozbiljan igrač sutra doći na Grbavicu kad vidi da svako malo otpuštaju igrače . (Ne zamjerite što sam za primjer uzeo Želju , oni su nekako najaktualniji a ni drugi nisu bolji ) . Možda smo imali sreće da su se u klub došli dokazivat ta dvojica privrednika koji su se financijski svojim firmama za život osigurali pa im je sad sportski uspjeh izazov .

Široki je sigurno najstabilniji klub u bih , s ogromnim potencijalom što se infrastrukture i gospodarske zaleđine tiče . Problem je samo što su mala sredina . Ipak mi nije jasno kako još uvijek niko nije preuzeo klub nakon odlaska M. Jelića.
Prvo nema potrebe za pocinjanjem posta sa "lupas gluposti" jer nikada ne znas ko ti sjedi sa druge strane, ako cemo normalno diskutovati diskutovat cemo ali necemo se sigurno ponasati kao da smo na stadionu ili ulici, nismo pajdasi ...
Ligu - lige pratim toliko dugo da se sjecam i onog perioda kada se Zrinjski kao klub uopste nije ni takmicio, te je u Mostaru bio samo jedan klub - Velez ...

Sve sto si naveo jeste nacin na koji jedan klub moze da funkcionira, to sto se uzme kredit pa vraca novcem od Evrope nije nista novo, strano niti strasno, vecina klubova u Slovackoj, Ceskoj i Madjarskoj tako i posluje, ocito da nisi shvatio poentu mog posta a to je da Zrinjski i Siroki nikada nisu bili u tezoj finansijskoj situaciji i ako su postojale trzavice to sigurno nisu bile one na nivou Slobode, Celika, Olimpika i dr. klubova i to prije svega zahvaljujuci politici odnosno jednoj politickoj stranci u vidu HDZ-a, kada bi kod trebalo samo bi namignuli lokalnim privrednicima i biznismenima, istim tim koji finansiraju i samu stranku, i to odlicno znam jer sam pune tri godine bio uposlenik FSFBIH i tacno znam o cemu pricam.

Naprosto ne mogu da vjerujem i cisto sumnjam da je klupski budzet Zrinjskog tek dva miliona maraka (sam kazes da je 500.000 eura - milion maraka pola klupskog budzeta), uzimajuci u obzir da je budzet Zelje godinama nije ispod tri - tri ipol miliona maraka ili budzet Sarajeva dolaskom Tana cetiri do cetiri ipol miliona maraka, na kraju ispade da Zrinjski sa duplo manjim budzetom ima mnogo vise sportskog uspjeha od pomenuta dva kluba, sto iz licnog iskustva znam da je nemoguce, ili nisi upucen toliko ili postoji tkzv. ekonomska rupa u Zrinjskom, gdje se dio troskova placa mimo racuna ili na ruke, treceg nema.
Sa ostalim bih se i vise nego slozio sto se tice tvog posta ...
Sve u svemu kao i sto sam Amar Osim rece prije par godina svi klubovi su u bar deka sto se tice kvaliteta, "iskoci" onaj klub koji iskoristi voljni momenat i eventualnu krizu u drugim klubovima, te na kraju na povrsinu iazdje i doza kvaliteta odredjenog igraca koja na kraju prevagne iz utakmice u utakmicu, sto na kraju rezultira upsjehom.
1921'

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 23 nov 2016, 14:16

brig je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:Dokaz da se MOZE kod nas normalno radit su Krupa, Mladost DK, pa i Radnik. Istina oni nisu imali dugovanja poput Celika, Slobode, Veleza ali su dokaz da bez politicke farbe sport cak i kod nas ide naprijed. Sav problem je u tim 'glavonjama' koje spominje BordoBolesnik, jer oni tu nisu zbog sporta na prvom mjestu...

Primjeri ti nisu bas nesto.. Svaka cast svima al kao prvo 2 od ta 3 kluba ovise direktno o jednom covjeku. Imaju malu posjetu opcenito sva tri. Mladost i pogotovo Krupa su mladi premijerligasi da bi ih procjenjivali i na kraju krajeva budzeti su im takvi da se bore za ostanak ili ce se boriti. Jedino Radnik ima nesto veci budzet i dobro stoji od dolaska Krstajica.

Od mene kapa do poda za sve to rade al ne moze ih se usporedjivati sa klubovima kao Celik, Sloboda itd sto se tice dugovanja i ostalog. Ili ostale Sarajevo, Zeljo, Zrinjski,Siroki itd koji su godinama u ligi u vrhu

Vidjet cemo kroz koju godinu sta ce od njih biti

Zar ti nije najbolji primjer Siroki koji godinama ima stabilan klub i odlicnu infrastrukturu? I uvijek dobar budzet za nase uvjete i borba za vrh svake sezone?
Davno sam pricao da je siroki nas najstabilniji klub al ovdje bacam kontekst na klubove koji nemaju nikakvu politicku 'pomoc niti podlogu'. Ovi klubovi koje sam nabrojao nemaju nikoga ni u savezu sto znaci da nisu ukljuceni u mutne radnje.
Istina da iza njih uglavnom stoji jedan covjek al ti ljudi imaju cisto fudbalske ambicije. Pogledaj primjer Krupe samo, iako su mlad klub opcenito vec dobijaju ponude za igrace iz belgije, holandije..

Govorim da kod nas mogu postojati uspjesni klubovi bez da se prljaju politikom. Naravno da nikad nece svi klubovi biti takvi jer nam je cijela zemlja uprljana, uostalom i mi sami.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 23 nov 2016, 14:21

Hrasno1921, isprika zbog prve recenice prethodnog posta .

Ligu / lige pratis , ako si zaposlenik ns bih bio , znas da je međunarodno priznata premijer liga kad je krenula sastavljena od vise liga . ako pratiš lige i od prije 1993., onda ok, tad možeš reć tako kako si rekao, bio je jedan klub u mostaru .

U gradu ima puno više jakih firmi i privrednika koji ne daju marke u Zrinjski , zašto i njima politika ne "naredi" da moraju davati ? ili zašto aktualni ljudi u upravi nisu davali pare prije 10 godina ,a bili su jednako financijski moćni , HDZ je bio i moćniji... malo ti priča ne pije vode.

puno se toga treba poklopit da ljudi pocnu ulagat pare u sport.

budzet po onome sto ja znam jeste 2-2,5 mil. KM , nek je i 3 , nisu to neke pare koje se ne mogu namaknuti ako imas sigurnih milijun od europe . isto tako pouzdano znam da je najplaceniji igrac Zrinjskog Tomislav Tomić zamalo pa duplo jeftiniji od Ivana Lendrića u želji . O Sarajevu da i ne pričam .

BordoBolesnik
Kontakt:

Post Postao/la BordoBolesnik » 23 nov 2016, 14:32

Vezano za ponude klubova za igrace Krupe, ja mislim i da taj scouting zavisi od dobrih veza koje se trebaju imati da se tim stranim klubovima skrene paznja na odredjene fudbalere. Mislim da je trziste toliko da scouting klubova to ne moze pokriti. Najbolja promocija je naravno uspijeh igraca koji odu kao sto je Memisevic sto skrene paznju klubova u ligi gdje sada nastupa. Sve je ovo postao jedan veliki biznis, malo mi lici i na dionice, ima tu dosta igre na srecu ali opcenito zavisi od snalazljivosti i sposobnosti ljudi koji vode klubove.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 23 nov 2016, 16:04

FaustinoAsprilla je napisao/la:Hrasno1921, isprika zbog prve recenice prethodnog posta .

Ligu / lige pratis , ako si zaposlenik ns bih bio , znas da je međunarodno priznata premijer liga kad je krenula sastavljena od vise liga . ako pratiš lige i od prije 1993., onda ok, tad možeš reć tako kako si rekao, bio je jedan klub u mostaru .

U gradu ima puno više jakih firmi i privrednika koji ne daju marke u Zrinjski , zašto i njima politika ne "naredi" da moraju davati ? ili zašto aktualni ljudi u upravi nisu davali pare prije 10 godina ,a bili su jednako financijski moćni , HDZ je bio i moćniji... malo ti priča ne pije vode.

puno se toga treba poklopit da ljudi pocnu ulagat pare u sport.

budzet po onome sto ja znam jeste 2-2,5 mil. KM , nek je i 3 , nisu to neke pare koje se ne mogu namaknuti ako imas sigurnih milijun od europe . isto tako pouzdano znam da je najplaceniji igrac Zrinjskog Tomislav Tomić zamalo pa duplo jeftiniji od Ivana Lendrića u želji . O Sarajevu da i ne pričam .
:thumbup:

Pitao si me od kada pratim ligu, a ja sam objasnio od kada :D
Da federalnog saveza ne drzavnog, UEFA je priznavanjem NFSBIH u aprilu 1992. automatski priznala i sva takmicenja pod okriljem saveza, medjutim zbog ratnih sukoba tek od play offa 1998. bh.klubovi se takmice u Evropi, ona takmicenja koja UEFA nikada nije priznala jesu takmicenja fudbalskih liga tkzv. lige herceg bosne i lige tkzv. republike srpske, samim tim UEFA sva takmicenja pod okriljem NFSBIH priznaje, samim tim i sve uspjehe i pehare klubova, dakle tri lige su koje UEFA priznaje a to su liga od 1994. do 2000. sa Bosanskim klubovima, liga od 2000. do 2002. sa Bosanskim i Hrvatskim klubovima te od 2002. pa do danas sa Srpskim klubovima, dokaz tome jeste da su svi klubovi iz lige koje je priznavala UEFA igrali i UEFA-ina takmicenja, za razliku od ostalih iz pomenute dvije lige.

Zasto ostali ne daju a drugi daju lezi u tome sto vjerovatno nisu bliski sa HDZ-om i nemaju nikakvog interesa, da se razumijemo ista stvar je i sa SDA u nekim sredinama, nista novo i nista strano, sve je stvar interesa, dati cu ali nesto i trazim zauzvrat, niko ne daje pare tek tako, pa u BIH cak i da nema nekih ozbiljnih sponzorstava i sponzorskih ugovora, jer se svugdje sve svodi na pomenuto.
Za ostalo se slazem takodjer, cinjenica je da su u Zelji pa i Sarajevu igraci napljaceniji da ne kazem pretplaceni za ono sto pruzaju, ipak zbog renomea klubova, stanradu u gradu Sarajevu to je donekle i ocekivano i razumljivo.
1921'

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 23 nov 2016, 22:05

Sudeći prema posljednjim podacima Porezne uprave FBiH, najveći dužnik među sportskim kolektivima u FBiH je, zaključno sa 30. septembrom 2016. godine.

Čelik - 5.016.984 KM
Sloboda - 3.573.385 KM
Željkan - 2.416.642 KM
Zrinjski - 1.126.339 KM

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 nov 2016, 22:13

Memara je napisao/la:Sudeći prema posljednjim podacima Porezne uprave FBiH, najveći dužnik među sportskim kolektivima u FBiH je, zaključno sa 30. septembrom 2016. godine.

Čelik - 5.016.984 KM
Sloboda - 3.573.385 KM
Željkan - 2.416.642 KM
Zrinjski - 1.126.339 KM
Iz Mostara su uvijek govorili kako uredno placaju drzavi. :shock:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

brkatasomina
Kontakt:

Post Postao/la brkatasomina » 23 nov 2016, 22:48

MortemHz je napisao/la:
Memara je napisao/la:Sudeći prema posljednjim podacima Porezne uprave FBiH, najveći dužnik među sportskim kolektivima u FBiH je, zaključno sa 30. septembrom 2016. godine.

Čelik - 5.016.984 KM
Sloboda - 3.573.385 KM
Željkan - 2.416.642 KM
Zrinjski - 1.126.339 KM
Ako ne plaćamo kako onda igramo europska natjecanja?
S tim da nigdje ne pise na koji nacin se placa porez jel mjesecno ili jednom kroz godinu. S toga ovaj datum od 30.semptembar nista ne predstavlja. Zrinja je poslije tog datuma platio za ovu godinu sto ga sljedovalo... :wave:
Nije siromašan onaj koji ima, nego koji nema.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 nov 2016, 22:51

brkatasomina je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:

Čelik - 5.016.984 KM
Sloboda - 3.573.385 KM
Željkan - 2.416.642 KM
Zrinjski - 1.126.339 KM
Ako ne plaćamo kako onda igramo europska natjecanja?
S tim da nigdje ne pise na koji nacin se placa porez jel mjesecno ili jednom kroz godinu. S toga ovaj datum od 30.semptembar nista ne predstavlja. Zrinja je poslije tog datuma platio za ovu godinu sto ga sljedovalo... :wave:
Pa kako Sarajevo i Zeljeznicar 20 godina igraju... :mrgreen: iskreno ne znam ni ja kako sta ali ovo je losa vijest za sve navijace Zrinjskog ako je istinita. Za sve ostale klubove sam znao i vidio ali za ovo jos ne.

brkatasomina
Kontakt:

Post Postao/la brkatasomina » 23 nov 2016, 22:55

Nije ovo nikakva losa vijest. Mi smo kao i ostali kkubovi potpisali reprogram duga i mi se toga drzimo. Ja sam.uvjeren da danas porezna izda potvrdu da bi ovaj dug bio umanjen za iznos izmedju 100 i 200 tisuca maraka...
Nije siromašan onaj koji ima, nego koji nema.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 nov 2016, 22:57

Ma nisam ja ocekivao da je Zrinjski ista duzan, znam da je bilo jednom 300K, jel moguce da je poraslo do ove cifre? Reprogram je sasvim ok, tako se i rijesava problem ako nemas milion u kešu.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 2 gosta.