Aferim veća riba guta manju, zakon prirode ... Nadolaziš...opel je napisao/la: Naravno da veća riba guta manju, FCB guta BvB, BvB guta Hertu itd, ali problem je što Bajern ne slabi špansku, englesku, pa svojevremeno jaku talijansku ligu dovodeći top igrače Reala, Barce, Čelzija ili MU, nego je tržišno okrenut BL, pa što ne ode u FCB, ode van BL i dugoročno ista priča.
Kontra pitanja pa što BvB ne slabi 2nd tier klubove italijanske, španske, francuske, i engleske lige nego uzima od 2nd i 3th tier klubova Bundeslige??
Evo i odgovora i za Bayern i za BvB ... Zato što u BL možeš naći igrača koji u omjeru pare-kvalitet bolje stoji od igrača u drugim ligama ... To ti je odgovor i na "monopol" Bayerna i na "monopol" BvB ... Ja to razumijem ali izgleda da ti ne želiš da shvatiš
Bayernov kadar i kvalitet istog nije bio problem za ispadanje... Problemi su druge stvari, povrede, trener, taktika, kiša u Somaliji itd.opel je napisao/la: I onda imamo situaciju da BL timovi ove sezone u Evropi ispadoše gori od propale talijanske lige, a Bajern već drugu sezonu doživljava poniženja od španskih velikana do te mjere da su već postali iskompleksirani, pa bi ko biva riješili problem otimanjem Messija, Hazarda, samo ih je sramota reći i Ronalda, Neymara itd.
Šta ćeš ... Za dobrobit BL Bayern baci za "ubertakticara" Pepuna 17 miliona a BVB za dobrobit BL baca milione na flopove tipa Ćiro, Kitarijan, Ramos ili "wannabeallstar" Aubameyang ...opel je napisao/la: I onda dovedu Pepa, daju mu ogromnu platu i nas ubjeđuju kako je Pep dobrobit za čitavu BL, a mi smo ionako svi glupi i nesposobni, pa je zato liga i nekonkurentna. Valjda je rješenje dovesti Mamića da budemo /npr BvB/ deset puta zaredom prvaci kao što je to Dinamo u NHL.
Grohotomopel je napisao/la: I nemoj sebe poistovjećivati ni sa FCB ni sa BL, sa njihovim uspjesima i neuspjesima ti nemaš nikakve veze, u protivnom ispadaš glup.
Nego nemoj ti previše se povezivati za Nijemce i monopol Bayerna i BvB jer kako sam upratio ti trošiš izuzetno puno energije na objašnjavanju "monopola" i "apokalipse" u Bundesligi