FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

samosarajvo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la samosarajvo » 28 feb 2013, 01:57

Ne treba se sa njim prepirati uopste ba.Kako god bolje ici i traziti ulagace pa makar ih nikad ne nasao ali ne odustajati.Nuditi im sta se ima ponudit a ako cemo realno u BiH ima talenata i to jako mnogo ali nemamo ljude i uslove da te talente pretvore u vrhunske igraca.

Tesko ocekivat da ce neko doci i kupiti Sarajevu 3 vrhunska igraca od 25 godina ili izgradit kosevo i ulozit u njega 30 mill ali akademija i OP..to je druga stvar.

LP i LN dobri narode

High

Post Postao/la High » 28 feb 2013, 10:29

@Dona, o tome ko je dobar, a ko nije, mislim da je suvišno bilo šta komentirati. Po tebi je bezveze i totalno beskorisno tražiti bilo kakve pare van naše države, a opravdano je za rekonstrukciju stadiona tražiti državne pare. Da ne trošimo riječi u kakvom je stanju ta ista država. Vama što je sport prvi u glavi a ne hljeb i opstanak ovog do bola napaćenog naroda je već drugi par cipela. Uhvati se ti Mercedes arene, državnih para i otimanja istih od ove sirotinje. A nas pusti da od ovih Švaba uzmemo koju paru. Što ti kažeš, da isprosimo.
Zadnja izmjena: High, dana/u 28 feb 2013, 10:40, ukupno mijenjano 1 put.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 28 feb 2013, 10:31

Evo opet su se poceli brinuti. :mrgreen:
Brizljivi mali.
1946

Dona
Kontakt:

Post Postao/la Dona » 28 feb 2013, 11:18

Ni jedna vasa zapoceta tema se ne moze zavrsiti a da se ne koristi Zeljo,ali hele nejse.
Zeljo je brend ove drzave i promociju iste pravljenjen stadiona otvara mogucnost ostvarivanja jos boljih rezultata u drzavi.
Kad Dinamo moze dobijati iz budzeta svake godine pare,Partizan takoder.Mi nismo nikad dobili ni marke i red je da ovaj grad dobije jedan stadion na kojem bi i repre. igrala.
To sto si ti bolestan i imas kompleks zvani Zeljo ostavi sam sebi i mrznju siri negdje drugo.
Kazete temu vam neko kvari,a to vi sami sebi radite.
Nekome pomaze drzava,a nekome zeljovac Hotic :D Kako god Zeljo je u svakoj prici,mnogo smo veliki..

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 28 feb 2013, 11:23

Dona je napisao/la:Ni jedna vasa zapoceta tema se ne moze zavrsiti a da se ne koristi Zeljo,ali hele nejse.
Zeljo je brend ove drzave i promociju iste pravljenjen stadiona otvara mogucnost ostvarivanja jos boljih rezultata u drzavi.
Kad Dinamo moze dobijati iz budzeta svake godine pare,Partizan takoder.Mi nismo nikad dobili ni marke i red je da ovaj grad dobije jedan stadion na kojem bi i repre. igrala.
To sto si ti bolestan i imas kompleks zvani Zeljo ostavi sam sebi i mrznju siri negdje drugo.
Kazete temu vam neko kvari,a to vi sami sebi radite.
Nekome pomaze drzava,a nekome zeljovac Hotic :D Kako god Zeljo je u svakoj prici,mnogo smo veliki..
:shock: :D

Zon

Post Postao/la Zon » 28 feb 2013, 12:43

Ovaj @Dona je definicija kompleksasa.

Pasa, omalovazavas konstantno svaki nas potez, koji je 10x konkretniji od svih vasih vezan za stadion. Koji je ovo projekat po redu? Padate na tu praznu politicku igru, a jasno je da se taj projekat ne moze ostvariti, jer je to previse novca, i ne moze se finansirati (izuzev u malom postotku) od strane vlasti. Tek lokalna vlast moze dati odredjenu finansijsku potporu, koja je simbolicna, jer vas stadion, kao privatni ne moze biti finansiran od strane vlasti. Lijepo bi bilo da se napravi Grbavica, ali to je daleko od realnog.

Pricas o kruskama i jabukama, sto se tice kampa FK Sarajeva i zakona o sportu. Ali ne zelim nista da pricam o tome, jer ces prve konkretnije korake vidjeti vec narednog mjeseca.

Sad sto se nas tice, nevjerovatan smo napredak napravili kroz ovih nekoliko Skupstina. Rijesili smo se svih parazita na vodecim funkcijama. Lijepo je vidjeti plodove dugogodisnje borbe. Mujanovic i co. su gotovo u potpunosti odstranjeni i sada ce biti interesantno vidjeti kako ce sve to funkcionisati.

Smanjen je akumulirani gubitak (suma svih gubitaka iz ranijih godina) za 1,5 miliona KM.

Medjutim ono sto je impresivno jeste cinjenica da ce svaki clan UO donijeti zagarantovanih 30.000 KM godisnje, sto kroz novac sto kroz sponzorstvo. Sto je fantasticno.

Ovo je sve odlicno, cvrsti temelji se grade, medjutim potrebni su nam i nesto bolji transferi i, prije svega, rezultati. Nisam optimistican, nazalost, za ovu sezonu, ali eto, treba se nadati da ove godine mozemo iznenaditi i osvojiti titulu.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 28 feb 2013, 12:58

Direktor FK Sarajevo, Dino Selimović,
"Jedan od uslova da budete član UO bilo gdje na svijetu, a generalno i u FK Sarajevo, jeste da se doprinosi radu kolektiva. Tako je neki kriterijum usvojen. Svi su svjesni financijske situacije, ali ona nije toliko loša. Vjerujem da ćemo uspjeti u namjerama, imamo svi zajedno još puno posla."

Dona
Kontakt:

Post Postao/la Dona » 28 feb 2013, 13:39

@zon

Vratite se par stranica unatrag i pogledaj da nisam provocirao nego sam napisao svaka casta za HD kameru i da je prica za malu djecu da ce neko doci u Sarajevo uloziti pare u nesto,ne samo u Sarajevo nego u bilo koji klub u BIH nece uloziti ni marke zbog vec spominjanog zakona o sportu koji u ovoj drzavi ne postoji. Vrlo jasno.

To ne pisem za to sto je Sarajevo u pitanju,mogao je biti i Zeljo,a bio je.Dolazili slovenci da prave stadion,pa onda njemci i naravno od toga nije bilo nista,sasvim logicno. Dok je vrlo logicno da ti pomogne kanton,drzava,savez to je vec moguce.

Ja sam napisao to,a ovaj je odmah poceo da pise o Zelji bla-bla.
DaBogda u vas ulozili 140M,ali to je smijesna prica. Samo mi niste jasni vi navijaci da konstatno vec sedam godina vjerujete ovim lazima,a ono najvaznije trofeja nema ..

Zamazuju vam oci svake godine..
Vi mislite da ste na dobrom putu,ja mislim da niste,forum je iznosimo svoja misljenje.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 28 feb 2013, 13:43

Zakon o sportu postoji od 2008. godine ;) Samo što taj zakon nema nikakve veze sa gradnjom vaših kampova ili našeg stadiona.U tim projektima je bitan zakon o javno privatnom partnerstvu koji nikako da se donese.
DRUG NEBI TI PUNCA

Dona
Kontakt:

Post Postao/la Dona » 28 feb 2013, 13:46

bagrcavi je napisao/la:Zakon o sportu postoji od 2008. godine ;) Samo što taj zakon nema nikakve veze sa gradnjom vaših kampova ili našeg stadiona.U tim projektima je bitan zakon o javno privatnom partnerstvu koji nikako da se donese.
Samo neke formalne tacke,a zakon o sportu ne postoji jos u ovoj drzavi.Samo zamazivanje ociju ..

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 28 feb 2013, 13:48

"Na osnovu člana IV 4.a) Ustava Bosne i Hercegovine, Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine je na 20. sjednici Predstavničkog doma, održanoj 16. januara 2008. godine, i na 12. sjednici Doma naroda, održanoj 25. februara 2008. godine, usvojila
ZAKON O SPORTU U BOSNI I HERCEGOVINI"

Zakon postoji, a to što se ne primjenjuje je drugi par obuće.
DRUG NEBI TI PUNCA

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 28 feb 2013, 14:30

High je napisao/la: A videozapis navijanja iz Zenice će biti u HD-u, zahvaljujući Fksinfo timu i svima koji su učestvovali u toj akciji kako bi se kupila bolja kamera - 200x10 full HD.
Cuvajte tu kameru da poslije Zenice ne bi bila slika :mrgreen:

Salu na stranu, kakva je atmosfera u bordo taboru, ocekivanja :?:
SAMO ČELIK !

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 28 feb 2013, 14:49

Velika :mrgreen:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 28 feb 2013, 14:54

samo pobjeda dolazi u obzir!

@sarajlijice ides li u zenicu? :D
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 28 feb 2013, 16:41

Dona je napisao/la:@zon

Vratite se par stranica unatrag i pogledaj da nisam provocirao nego sam napisao svaka casta za HD kameru i da je prica za malu djecu da ce neko doci u Sarajevo uloziti pare u nesto,ne samo u Sarajevo nego u bilo koji klub u BIH nece uloziti ni marke zbog vec spominjanog zakona o sportu koji u ovoj drzavi ne postoji. Vrlo jasno.

To ne pisem za to sto je Sarajevo u pitanju,mogao je biti i Zeljo,a bio je.Dolazili slovenci da prave stadion,pa onda njemci i naravno od toga nije bilo nista,sasvim logicno. Dok je vrlo logicno da ti pomogne kanton,drzava,savez to je vec moguce.

Ja sam napisao to,a ovaj je odmah poceo da pise o Zelji bla-bla.
DaBogda u vas ulozili 140M,ali to je smijesna prica. Samo mi niste jasni vi navijaci da konstatno vec sedam godina vjerujete ovim lazima,a ono najvaznije trofeja nema ..

Zamazuju vam oci svake godine..
Vi mislite da ste na dobrom putu,ja mislim da niste,forum je iznosimo svoja misljenje.
Ovako izvini što upadam može li pitanje i konstatacija. Kao prvo nemoj da pomisliš da ne bi volio da se napravi stadion bilo kome pa i vama ali vidi kako da daješ državne pare u recimo Željin ili Sarajeva projekat, kao drugo veliko je rivalstvo znaći ko j.be nas koji smo na drugoj strani ili obrnuto. Pazi govorim o državnim parama da to radi Džeko,Amar ili bilo koje privatno lice OK ali državni novci e to je već nešto drugo. Pitanje ako ste za izgradnju stadiona u Sarajevu nek se napravi nešto kao Vembli da nije ni Željin ni Sarajeva a da se tu igra recimo samo finale kupa i europske utakmice kako klubova tako i reprezentacije a ne ovako sa novcem koji se meni kao poreskom obvezniku odbija da se gradi stadion mom ljutom rivalu mada nemam ništa protiv naveo sam već. Bitno je samo da krene pa valjda bi onda i nama pravili ali nešto ne vjerujem u ovo sve jer evo ja sam obićan smrtnik i evo iznosim da nisam za da se od državnih para pravi stadion bilo kome pa i mom Sarajevu znaći privatizacija pa nek pravi nama Reuf vama ko hoče Amar ili Ivica ali od svojih para a ne od državnih para ili sa leđa sirotinje jer opet podvlačim kome god bi napravili favorizovali bi jedan a omaložavali bi drugi klub. Pazi ovo: logićnije je da se pravi Koševo koje je u DRŽAVNOM vlasništvu tj. općine Centar nego... ovo koliko znam vi se hvalite da imate stadion a mi ne pa taj stadion pravite sami a na Koševu igra ko god plati pa tako i Sarajevo i Vratnik i ko hoče. I zato mi nekako logičnije da državne pare idu u državne investicije a ne u nečiji privatni stadion (vaš Željin) zar nije tako jer vi se hvalite da je to vaše a na kraju krajeva i jeste. Eto toliko od mene ogromna je razlika između Nijemca i ovo sa leđa opštine grada kantona i federacije-države skontaj malo rivalitet,pa lopovi pa politika itd. nadam se da nisam ugnjavio neču više o tome.
Sarajevo ljubavi moja!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 28 feb 2013, 16:57

@sekac - I meni se ko poreskom obvezniku odbija onaj jad i cemer sto kanton daje i zelji a i sarajevu i sta sad trebam reci,dajte zelji moj dio od pdv-a ,a sarajevu jok. pa vala to bi bas bilo bruka i sramota,onako sad bez zezancije...

dalje,igra i sarajevo na drzavnom stadionu i ne placa nista haman,pise "sarajevo" ,fontom kluba a ne grada,isto na drzavnom stadionu,pa jel ko sta kaze za to?

i,sad fol nek se pravi stadion,kazes,ne smeta meni,pa nidje veze sa nastavkom posta,bolje posteno reci,krivo mi je sto ce dio love koja ide od mene ici za taj stadion i nisam za to,nego ovako.

Iz neke price na ovom forumu sam skontao da si manje vise brzi na jeziku,al regulara sarajevska raja,pa majka mu stara,jel bi trebala onda da vazi ona,nek komsiji crkne krava?

p.s.-nemoj sad opet ban,udahni par puta,pa onda ;)

edit: i ako razni paraziti zive na racun drzave i prave vile od nasih para,a pri tom ih zaboli za sve ovo o cemu mi raspravljamo,zasto onda i zeljo ne bi cvaknuo dio te love,a zasto ne i sarajevo ?

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 28 feb 2013, 17:15

Ne znam jeste li vidjeli ovo...?
slika

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 28 feb 2013, 19:45

Od svakog igraca Sarajeva u Zelji bih vise zelio vidjeti Dinu Selimovica. U nekoliko zadnjih mjeseci taj frajer ne posustaje, trudi se, pokusava napravit nesto vise od trenutnog Sarajeva. Da li je to borba sa vjetrenjacama, vrijeme ce pokazati, al on daje sve od sebe. Malo je sportskih radnika poput njega, a fale nam.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 28 feb 2013, 19:50

Haj sto je malo sportskih radnika poputa njega vec sto je malo pismenih i obrazovanih ljudi kao on.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 28 feb 2013, 20:03

SarajlijaTM je napisao/la:@sekac - I meni se ko poreskom obvezniku odbija onaj jad i cemer sto kanton daje i zelji a i sarajevu i sta sad trebam reci,dajte zelji moj dio od pdv-a ,a sarajevu jok. pa vala to bi bas bilo bruka i sramota,onako sad bez zezancije...

dalje,igra i sarajevo na drzavnom stadionu i ne placa nista haman,pise "sarajevo" ,fontom kluba a ne grada,isto na drzavnom stadionu,pa jel ko sta kaze za to?

i,sad fol nek se pravi stadion,kazes,ne smeta meni,pa nidje veze sa nastavkom posta,bolje posteno reci,krivo mi je sto ce dio love koja ide od mene ici za taj stadion i nisam za to,nego ovako.

Iz neke price na ovom forumu sam skontao da si manje vise brzi na jeziku,al regulara sarajevska raja,pa majka mu stara,jel bi trebala onda da vazi ona,nek komsiji crkne krava?

p.s.-nemoj sad opet ban,udahni par puta,pa onda ;)

edit: i ako razni paraziti zive na racun drzave i prave vile od nasih para,a pri tom ih zaboli za sve ovo o cemu mi raspravljamo,zasto onda i zeljo ne bi cvaknuo dio te love,a zasto ne i sarajevo ?
Vjeruj mi iz duše kažem volio bi da se napravi stadion vama ,nadam se opet ponavljam da bi i nas onda neko valjda pogurao nije šuplja ali sam pokušao biti realan. Zašto bi se antagonizam pravio bez veze to je bila moja misao. Ako već treba neka neutrala neka ne prave brate ni nama ni Želji nek se napravi ono već sam naveo, a što bi ja volio da vama crkne krava ne daj mi Bože(ja bi volio da vam crkne krdo krava šala).Opet kažem nije u redu ali dobro mene interesuje da se krene sa mrtve tačke, obradovao sam se kad se Slobodin stadion počeo praviti vjeruj mi a vidi stade sve nažalost. Volio bi da se svi stadioni naprave jednom sam odgovorio nekom iz Livna ćini mi se za stare stolice sa Koševa da bi volio da im se daju jer on kaže da nemaju ništa a to bi za mene bio super marketinški potez humanizam, potpora sporta i naravno pošto su tamo većinom Hrvati malo i bratstva i jedinstva nije na odmet. Nisam protivnik da vam se napravi stadion ali sam samo malo više realista vjeruj mi ja sam dobronamjeran kakvih ima među ovim političarima kad sam čuo izjavu Behmena za Sarajevo i on mi gradonačelnik grada koji nosi to ime zgadilo mi se gdje živim a on je samo jedan od mnogih i sa jedne i sa druge strane a onda lopovija tu su u talu a tek onda politika veliki Srbi,veliki Hrvati i veliki Bošnjaci a tek na kraju ili nikako dođe sport i ti i ja i slični nama koji bi voljeli da ovo krene moj jarane. Za nadati se da će biti bolje pa makar i sa gradnjom Grbavice a zašto ne i Koševa ili nekog trećeg stadiona. ;)
Sarajevo ljubavi moja!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bordo10 i 15 gostiju.