Virtu4l je napisao/la:Može li mi neko reći konkretne razloge zbog kojih navijači 'bojkotuju' HNS i prave ove pizdarije? Šta oni u stvari traže i šta im toliko smeta pa reprezentacija ispašta zbog toga?
A sta je s navijacima drugih klubova?
Znas da je Torcida u Milanu bila najmanje brojna, a nerede vecinom radile druge navijacke grupe?
Ne mozes tako povrsno sagledavat situaciju.
Što se tiče Hajduka ja bi sve dao da mi je klub u situaciji u kojoj je njihov.Trenutno daleko najuređeniji klub u državi.Žalosno je što dobar dio ljudi to ne prepoznaje.Ovo je dobar tekst:
U životu čovjeka, pa tako i nogometnog kluba, jer hvala Bogu, Hajduk je još uvijek sličniji čovjeku nego nekoj sivoj globalnoj korporaciji, postoje trenuci koji označe taj život, na ovaj ili onaj način, prekretnice, kako ih volimo zvati.
Ponuda koju je Hajduk dobio za Andriju Balića jedan je takav moment. Ne njegov odlazak i financijska korist koju bi Hajduk time ostvario, niti njegov ostanak i igračka korist koju bi Hajduk uživao. Ne, nego sama činjenica da ta ponuda postoji. Sama činjenica da postoji poluga kojom Hajduk može izaći iz labirinta kojim vreba Minotaur i ući u jedan novi svijet – onaj beskrajnih prilika i mogućnosti, a ne isključivo izbjegavanja udaraca i opasnosti po život. Mogućnost izbora.
Prije tek tri godine Hajduku je život visio o koncu. Jedan neprimjereni trzaj – i kluba više nema. Dug, podsjetimo se, veći od 100 ( slovima: sto! ) milijuna kuna, više od 100 ( slovima: sto! ) sudskih sporova većinom unaprijed predodređenih na gubitak s obzirom na to da se mahom radilo tek o odgađanju neizbježnog, te godišnji gubitak koji je dosezao i do 60 milijuna kuna. Biseri poljudske školjke odlazili su za osjetno manje novce nego su objektivno vrijedili. Cinici su klub već bili pokopali, a dežurni dušobrižnici sa zluradim, patronizirajućim smiješkom tvrdili kako je svima jasno da Hajduk kredit od 30 milijuna kuna za koji mu je Grad Split, nakon diplomatske akcije navijača pred Banovinom, ipak pristao biti jamcem, neće vratiti nikad. Čitava država se skanjivala nad jednim jamstvom za kredit, ne izravnom uplatom, već, ponavljam, tek – jamstvom, posve zakonitim, dok su drugi trpali tamo gdje treba ne šakom i kapom nego vrećama, bez ikakve reakcije, a kamoli osude. Pa Hajduk tada ni pripremne utakmice nije bio u mogućnosti igrati zbog financijskih problema! U razgovoru s jednim našim inače vrhunski obrazovanim, uspješnim biznismenom rečeno mi je kako nema tvrtke u Hrvatskoj koja bi se spasila iz ponora u kojem je bio Hajduk. Samo što je Hajduk čudna neka tvrtka.
Danas, svega tri godine nakon svega toga, Hajduk ima priliku potezom pera izbrisati onaj iritantni podsmijeh kojem je bio izložen kada je govorio kako će svoj dug platiti, pa tako i famozni kredit vratiti. Sve svoje financijske nedaće Bijeli mogu riješiti jednim potpisom. Nema više ni dugova ni kredita ni kostura iz ormara ni kašnjenja plaća ni minimalaca, a shodno tome ni političkih, medijskih i inih pritisaka raznoraznih interesnih skupina. Hajduk je u ovoj, jednoj od najbitnijih utakmica u svojoj povijesti, pobijedio.
Inače, da me krivo ne shvatite, ja se ne zalažem za prodaju Andrije Balića. To u ovom mom razmišljanju uopće nije tema. Radi se o tome da Hajduk to MOŽE napraviti ako želi. I sve riješiti. Ali ne mora, pa će to konačno rješenje svih svojih novčanih nedaća samo još malo odgoditi, jer je sada posve jasno da se Hajduk spasio i da će uskoro ili još i skorije prodisati punim plućima. Ta mogućnost izbora i jest donijela spas klubu. Za pišljivih 100 kuna godišnje svi koji ga vole mogli su odabrati da Hajduk živi. Upravo tako. A ne stajati sa strane i čekati da dođe neki princ na bijelom konju, neki „spasitelj“ i sredi stvar. Nama koji Hajduk živimo i znamo njegove potencijale nikad i nije bilo upitno može li nadići sve probleme koje su mu natovarili licemjeri koji i dan danas propagiraju svoje nezadovoljstvo aktualnim stanjem u klubu. Mi smo znali. Ne zato što smo bili mnogo pametni ili posebni, nego naprosto stoga što smo shvatili da Hajduk nije ONI, nego da je Hajduk MI. Dakle, radilo se samo o tome jesmo li svi mi spremni zapeti i izvući klub. Pokazalo se da jesmo, svih nas nešto više od 10.000 s današnjim danom, a do kraja godine, nadam se još i osjetno više. Bilo je potrebno samo vjerovati – u sebe, jer smo time vjerovali u – Hajduk.
Mi ne ovisimo o tome hoće li sutra netko u ovoj zemlji odlučiti početi provoditi zakon, mi zakone kreiramo. Mi ne ovisimo o dobroj volji tajkuna da se igra našim snovima, mi svoje snove sami sanjamo i provodimo u djelo. Jer mi smo Hajduk, a oni su nebitni.
Zamislite svijet u kojem možete ODABRATI poštenje, čast, stručnost. Zamislite svijet u kojem možete BIRATI ono što želite za sebe i svoju djecu. Ne postoji? Eno vam ga dolje u 8. Mediteranskih igara 2. Birajmo bolji svijet, ljepše danas i sutra puno mogućnosti. Naravno, mnogo je opcija za pogrešku, nema garancije za uspjeh, no onaj tko se unaprijed opterećuje rezultatom, do njega na kraju najčešće ni ne dođe.
Onog trenutka kad smo shvatili da samo trebamo odabrati uspjeh – Hajduk je spašen. Nažalost, još je mnogo onih među nama koji to ne žele vidjeti. I tako je Hajduk sam sebi i dalje najveći neprijatelj. Sjećate se Itake? Svaki novi lik na našem pramcu je jedan novi mali zalog za uspjeh.
A svim „bardovima“ i „doajenima“, „legendama“ i „znalcima“, licemjerima i kokošarima, pa i onim većim lupežima, dežurnim dušobrižnicima i zlobnicima koji „vole“ Hajduk, ali im je sve i svi drugi važniji, mogu poručiti samo:
[youtube][/youtube]
Istina da sportski dio jos dosta steka (iako vjerujem da će im sa Šoltom krenut na bolje jer čovjek ima stvarno odlicne reference),ali ovo drugo...rješavanje duga,marketing,članstvo...sve vrhunski odrađeno.Ljudi su čudo napravili.ČUDO.Uskoro će i svi dugovi biti sanirani i onda više neće morati prodavati ove talente za bagatelu.A prvaci ionako dok je ove klike na pozicijama,i dok se stvari u nogometu ne očiste,nikada neće biti.
Nezahvalnici eto sta su Hrvati... Imaju Mamica koji im je fakticki stvorio ovako mocnu repku koja je medju 10 u Evropi i opet im ne valja i pokusavaju ga na sve nacine degradirati i pljuvati... Ajde mogu razumijeti ofucane Splicane jer im je krivo i znaju da dok je sposobni Mamic u Dinamu oni ce uvijek drvene kit.e osvajati, ali ovi ostali, a pogotovo Dinamovci
Za njih vrijedi ono, daš im prst oni hoče ruku jer im je malo...
Utopija je napisao/la:Nezahvalnici eto sta su Hrvati... Imaju Mamica koji im je fakticki stvorio ovako mocnu repku koja je medju 10 u Evropi i opet im ne valja i pokusavaju ga na sve nacine degradirati i pljuvati... Ajde mogu razumijeti ofucane Splicane jer im je krivo i znaju da dok je sposobni Mamic u Dinamu oni ce uvijek drvene kit.e osvajati, ali ovi ostali, a pogotovo Dinamovci
Za njih vrijedi ono, daš im prst oni hoče ruku jer im je malo...
MaGiCa je napisao/la:@SiamoNoi, vidim da si upucen u problematiku i relativno recheno - objektivan.
De mi reci, koliki su dugovi Ajduka i Dinama, te ostalih cro klubova?
Mislim: cifre sa kojima javnost barata, a da nisu ni fabrikovane, a ni retushirane.
Za GNK se ne znaju točne cifre jer klub svoja financijska izvjesca ne daje na uvid članovima ukoliko ga oni zatraže što su dužni prema Zakonu o udrugama.
Ali,postoje neki podaci koje je klub objavio na skupštini (pitaj boga koliko su točni) čijom se analizom da iščitati da je:
-klub 2014. zavrsio sa gubitkom od 90m kn (odnosno potrošio 175 % svojih prihoda).2013.sa 8 m kn gubitka.
-rashodi skoro duplo veći od prihoda
-klub ovisi od uefinog novca (LP koja je sve nedostižnije uslijed lošeg rada),nelegalnih državnih potpora i transfera (sve manje i manje cifre uslijed toga što igrači sve zeleniji odlaze kako bi se klub financijski pokrio...2013. 133m od transfera,2014. 56.7 m).Ulaznice,dresovi,suveniri,sponzori (nitko ne želi reklamirat prčiju),ČLANARINE=0 bodova
-klub je uzeo gotovo 170m kn kredita ("puni ko brod",jel...) kako bi pokrio REDOVNO poslovanje
Uglavnom,poslovanje rizično jer ovise o LP i velikim transferima (kao i ovim kreditima o čemu neće moći vječno ovisit)...upravo zbog toga je pokrenuta priča o privatizaciji (koja bi btw. bila nelegalna pošto o odlasku u privatizaciju jedne Udruge građana kakva je Dinamo odlučuju njeni ČLANOVI,a ne SUDSKOM ODLUKOM potvrđena NELEGALNA uprava).Kao i zbog FFPa...jedno od objašnjenja zasto idu u privatizaciju je bilo da će u tom slučaju moći ući u veće dugove (Ne znam sad kako idu točno ta pravila oko FFPa,ali istina je da bi u tom slucaju mogli biti u nesto vecim dugovima bez da budu kažnjeni.Ono što je komično je taj razlog...bez pardona ispalit ovako nesto)
Želje da se išta promijeni-NEMA.Kad jednog dana ova bagra ode iz kluba siguran sam da će situacija koju će nova uprava pronaći biti katastrofalna.Gora nego što mnogi očekuju.Tek tada ćemo vidjeti koliko se zapravo klub lose vodio.I vjerojatno će trebati godine i godine da se klub dovede u red.Neka dubrava ili Android napišu detaljnije.
Za Hajduk ne bi znao točno,ali ovako priblizno...prije tri godine bili u dugu većem od 100m kn i 60ak m kn rashoda svake godine,kredit od krada 30m.Danas im fali jedan malo veći transfer da potpune rijese sva dugovanja iz zadnjih 10+ godina katastrofalnog vođenja kluba i potpuno stanu na noge.
kako je meni Mirta dobra mačka... ufff...
odoh pod tuš...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
MaGiCa je napisao/la:
NK Hajduk ne mozhe da bude prvak.
Glavni razlog, nazhalost.
Da, pa zbog tog BBB-i pobacaju 20 baklji na San Siru, Ultras Vinkovci drže transparent naopao ili Kohorta zajedno s Armadom skandira protiv HNS-a. Sve zbog Hajduka
Djelovanje udruge temelji se na načelu demokratskog ustroja, što znači da udrugom upravljaju članovi na način da unutarnji ustroj udruge mora biti zasnovan na načelima demokratskog zastupanja i demokratskog načina očitovanja volje članova.
Da, ali opet se moze dogodito da mi iz prvog bubnja dobijemo tezu grupu od nekoga ko je u drugom ili trecem bubnju. I sta je sad sa ovom kaznom? Moramo cekati mjesec dana da vidimo sta ce biti.
Lillard je napisao/la:Menscini da je svastiku "nacrtao" pripadnik MUP-a
Samo na Balkanu
da nisi to pročitao na nekom hdz-ovskom portalu ala max,direktno a da ne govorim o uvredama za zdrav mozak tipa dnevno hr ili pak bujici.čudi me samo da nisu napisali da je taj policajac bio neki srbin kao što su par dana za vrijeme šatorskih sranja na markovom trgu pisali kako je policijac srbin uletio prvi u crkvu i kako su ga šatoraši primili za gušu i krenuli gušiti,da bi na kraju ispalo da je riječ o 28-godišnjem sinu hrvatskog branitelja iz slavonije kojem je btw.pola obitelji bilo u ratu,nisam vidio da su se negdje ispričali dečku nego su nastavili sa svojim sranjima dalje
Ček,jel moguće da su iz HNSa nakon pitanja zašto se išla odigravati utakmica ako su znali za svastiku na terenu odgovorili da nisu znali (iako je dokazano suprotno) i "a zašto nitko od novinara nije vidio svastiku"?
Koja god kazna zadesila reprezentaciju jasno je da je HNS,koji nije reagirao iako je znao što je na terenu,glavni krivac za nju.Da je normalna država kompletno vodstvo bi podnijelo ostavke.Kako je ono išlo...nikad krivi,uvijek zaslužni.