Ukucaj msconfig dolje na startu u search box, zatim odeš na startup gore pri vrhu i čekiraj samo one programe koje želiš da ti se pokreću prilikom paljenja računara.Cautinho je napisao/la:Gdje mogu da namještam koji mi se programi pale kada upalim kompjuter,vidio sam to u druga,on kad upali kompjuter,odmah mu se i browser upali za njim,on ništa ne dira.
A meni naime se ovaj torrent pali kad upalim računar,a ne želim to.
Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Unknown Genius
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Moje ime ovdje od sad znači pravda.
radio mi wireles, sad ne radi, znači mreže dole prekrižene no connection, a radilo je do maloprije,
tipka za paljenje wifi se samo crveni, ne reaguje.
Šta da radim, zna li iko?
tipka za paljenje wifi se samo crveni, ne reaguje.
Šta da radim, zna li iko?
Instalirao sam Windows 8.1 i desktop mi je crn,promijenim sliku,restartiram i ponovno bude crn,zna li netko kako rijesiti ovaj problem?
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...
HRHB
HRHB
imam problem u vezi laptopa.Kada baterija dođe na nekih 20-25% odjednom se ugasi.Mislim da je u pitanju pregrijanost laptopa ali nisam 100% siguran pa necu nista da diram...Jeli netko imao slucajno slicnog iskustva, i sto treba uraditi...? hvala
- firefirefirely
- Kontakt:
Da ti nije onaj klinac 'genuine' ?Android je napisao/la:Instalirao sam Windows 8.1 i desktop mi je crn,promijenim sliku,restartiram i ponovno bude crn,zna li netko kako rijesiti ovaj problem?

Ako ti je uvijek oko tog postotka, onda je opcija u laptopu (predpostavljam).johnnyyK je napisao/la:imam problem u vezi laptopa.Kada baterija dođe na nekih 20-25% odjednom se ugasi.Mislim da je u pitanju pregrijanost laptopa ali nisam 100% siguran pa necu nista da diram...Jeli netko imao slucajno slicnog iskustva, i sto treba uraditi...? hvala
1. Na Win7 ides na "Control Panel" > "Hardware and Sound" > "Power Option"
2. Na planu koji koristis, imas desno "Change plan settings". Pritisni
3. Na tom novom prozoru (Edit plan settings), imas u donjem lijevom cosku "Change advanced power settings". Pritisni
4. U novom prozoru (Power options), idi skroz dole i vidjet ces "Battery". Pritisni na + da ti se otvori lista.
Tu su ti opcije gdje definises sta je nizak nivo baterije i sta da radi kompjuter kada dodje na taj nivo, isto tako kriticni nivo i sta da radi itd. Eto, ako treba jos pomoc, javi. Kod mene npr. kriticni nivo baterije je 7% i kada ga dostigne, kompjuter ide u hibernaciju.
Mozes ti to sve ugasiti, ali onda ako se baterija skroz isprazni, mozes izgubiti sve sto nisi spasio. Sretno.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
To sam ja imao i na XP i na sedmici.. Uglavnom nije orginal windows i to ti je to, kad sam opet dizao sistem isključio sam automatski update i problem je rješenAndroid je napisao/la:Instalirao sam Windows 8.1 i desktop mi je crn,promijenim sliku,restartiram i ponovno bude crn,zna li netko kako rijesiti ovaj problem?

GGMU!
Beckham... into Sheringham... and Solskjær has won it! 1999!
Beckham... into Sheringham... and Solskjær has won it! 1999!
- Titova-Juga
- Kontakt:
Eh njasra Tito dragi.
Znači, windows updates su mi oduvijek bili ugašeni, međutim jutros palim kompjuter i dolazi mi notifikacija da aktiviram Win Xp Pro sp3, zatim sam pokušao sa istim onim serijskim kao i kada sam ga prvi put instalirao ali kaže nešto u smislu da je ovaj serijal već ispucao limit koliko se puta isti može koristiti na različite kompjutere. Našao sam neke na internetu i preko torrenta, ali većinom nakon što ukucam kaže ili da je pogrešan broj ili ovo gore što sam naveo.
Znači, windows updates su mi oduvijek bili ugašeni, međutim jutros palim kompjuter i dolazi mi notifikacija da aktiviram Win Xp Pro sp3, zatim sam pokušao sa istim onim serijskim kao i kada sam ga prvi put instalirao ali kaže nešto u smislu da je ovaj serijal već ispucao limit koliko se puta isti može koristiti na različite kompjutere. Našao sam neke na internetu i preko torrenta, ali većinom nakon što ukucam kaže ili da je pogrešan broj ili ovo gore što sam naveo.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
@Skyline i firefirefirely ugasio update,znaci dnevno palim kompjuter jedno 5 puta,3 puta mi wallpaper ostane,a 2 puta mi se pojavi crna slika,za sedmicu se koristio Remove Wat ali cini mi se da za osmicu jos nema...
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...
HRHB
HRHB
iko ?AeGon099 je napisao/la:ljudi pomagajte.
u zadnje vrijeme, skoro koji god video da otvorim, poslije nekoliko trenutaka normalnog gledanja, izbaci mi zelen ekran i počne samo premotavati na kraj videa.
a i pored ovog, imam još jedan belaj. prije para dana pokušam da otvorim cd dvd rom, neće. nikako ne reaguje. zna li neko do čega je.

Odlazi Safete.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Da li da instaliram win 8? 

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
može li se rješiti problem pregrijavanja chipseta na matičnoj ili da uzimam novu? 

#SuningOUT
ne, nije to...Murga je napisao/la:Ako ti je uvijek oko tog postotka, onda je opcija u laptopu (predpostavljam).johnnyyK je napisao/la:imam problem u vezi laptopa.Kada baterija dođe na nekih 20-25% odjednom se ugasi.Mislim da je u pitanju pregrijanost laptopa ali nisam 100% siguran pa necu nista da diram...Jeli netko imao slucajno slicnog iskustva, i sto treba uraditi...? hvala
1. Na Win7 ides na "Control Panel" > "Hardware and Sound" > "Power Option"
2. Na planu koji koristis, imas desno "Change plan settings". Pritisni
3. Na tom novom prozoru (Edit plan settings), imas u donjem lijevom cosku "Change advanced power settings". Pritisni
4. U novom prozoru (Power options), idi skroz dole i vidjet ces "Battery". Pritisni na + da ti se otvori lista.
Tu su ti opcije gdje definises sta je nizak nivo baterije i sta da radi kompjuter kada dodje na taj nivo, isto tako kriticni nivo i sta da radi itd. Eto, ako treba jos pomoc, javi. Kod mene npr. kriticni nivo baterije je 7% i kada ga dostigne, kompjuter ide u hibernaciju.
Mozes ti to sve ugasiti, ali onda ako se baterija skroz isprazni, mozes izgubiti sve sto nisi spasio. Sretno.
slicna situacija je i kod mene, sto se toga tice.Mislim da se gasi na 5%, odnosno prelazi u hibernaciju, ali u ovome slucaju u potpunosti se gasi.Zna doći i do 10% ili manje pa se onda ugasi, ali kada je nekih 20-tak% i kad je upaljeno nekoliko programa, videa, prozora itd. jednostavno se ugasi...
Ako si ocistio dobro, ako je slobodna strana sa koje je ventilator (nema zida ili neceg slicnog da je blokira), bojim se da nema puno opcija.Jericho je napisao/la:može li se rješiti problem pregrijavanja chipseta na matičnoj ili da uzimam novu?
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."
- firefirefirely
- Kontakt:
Zasto mi PC ruči ko hiltovka

Prljavfirefirefirely je napisao/la:Zasto mi PC ruči ko hiltovka![]()

"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."
- Titova-Juga
- Kontakt:
Titova-Juga je napisao/la:Eh njasra Tito dragi.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Treba ti serial od XP Professional, Home Edition serial (najčešći na internetu) ti neće proći na XP Professional.
Upiši ovo u google:
Kreni redom, naći ćeš svježe serijske brojeve.
Upiši ovo u google:
Kod: Označi sve
belarc advisor current profile" "windows xp professional" "key
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Titova-Juga
- Kontakt:
Znam da mi od pro treba za SP3, taj sam i tražio i našao sam par kako na google (random pretragama) tako po torrentima i yt-u, ali obično kaže kako ne može više da se koristi ili su pogrešni serial brojevi u pitanju. Ali evo pokušat ću kako si rekao pa se javim.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Ako mislis da je pregrijavanje laptopa, onda se treba isto desiti ako je samo ukljucen u struju. Ako ti se baterija na taj nivo spusta nakon 2-3 sata koristenja, onda izvadi bateriju, ukljuci laptop samo na struju i neka radi 3-4 sata i radi isto kao i inace. Ako ti se onda ne ugasi, mozda je do baterije nesto.johnnyyK je napisao/la: ne, nije to...
slicna situacija je i kod mene, sto se toga tice.Mislim da se gasi na 5%, odnosno prelazi u hibernaciju, ali u ovome slucaju u potpunosti se gasi.Zna doći i do 10% ili manje pa se onda ugasi, ali kada je nekih 20-tak% i kad je upaljeno nekoliko programa, videa, prozora itd. jednostavno se ugasi...
@AeGon099 - Mislis zelen ekran u okviru videa ili cijeli ekran bude zelen? Je li se radi o laptopu sa tim drive sto imas problema ili je desktop? Ako je desktop, otvori, vidi jeli mozda kabal od struje iskljucen. Ako imas jos neki drugi koji visi, probaj njega ukljuciti. Ako nece, onda je vjerovatno otisao drive. Ako imas u njemu neki CD/DVD, mozes uzeti spajalicu, imas naprijed jednu malu tackicu (otvor), blizu dugmeta za otvaranje, tu gurni zicu dok ti se ne otvori drive. Onda samo rukom izvuci CD/DVD.
@Unofficialpage - Neki ga hvale, dok meni recimo ne pada na pamet da ga koristim

Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb, StevieG8 i 14 gostiju.