Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

xaviesta
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la xaviesta » 25 dec 2024, 17:49

CAGarfia je napisao/la:
25 dec 2024, 16:36

:bow:
Džamija :urnebes:
Don't hate what you don't understand.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 25 dec 2024, 18:19

VensanKasel je napisao/la:
25 dec 2024, 15:06
Pa što ne odete do policije i pokažete video dokaz ?
Pokažeš im i ništa. Lijeni su i ne rade apsolutno ništa.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 25 dec 2024, 18:27

DamirT je napisao/la:
25 dec 2024, 17:05
MilanMladenovic je napisao/la:
25 dec 2024, 16:42
baboedindzeko09 je napisao/la:
25 dec 2024, 13:33
Nema poganijih vozača od dijasporaša.
Posebna sorta je vozac BMW sa Mariborskim tablama, pa onda svi ostali.
Jos kad napravi tablicu i stavi npr svoje ime... :puke:
E takvi su ubjedljivo najveci krkani...
Kupi golfa 6 ili audi a4 karavan i stavi personaliziranu tablicu :damn:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 25 dec 2024, 18:34

Sheyi je napisao/la:
25 dec 2024, 16:43
Nije to bas tacno, nego nema poganijih vozaca od naseg naroda, sve je to isto, je li bio u Bosni ili u dijaspori. Ja islkreno vise losih primjera imam kod nas, recimo kada dodjem u Bosnu, od granice do Tuzle vidim vise kriticnih situacija nego za pola godine u Njemackoj, sasvim normalno se obilaze kolone, skrece bez zmigavaca, ne drzi odstojanje, hoce proci kroz tebe, voznja s dugim, alkohiliziran, svaka krivina ti je kriticna.

Jedino gori su mi sa slovenskim tablicama, posebno kad treba oko Ljubljane voziti. :bow:
Svaki dan sam na cesti u godini maltene zadnjih 8 godina (koliko imam vozačku).

Nikad nisam vidio da neko vozi 30-40 metara po trotoaru da zaobilazi kolonu koliko sam vidio u ova dva-tri dana (3 različita vozila), nikad nisam vidio da neko prelazi kružni tok kroz sredinu osim ako ga nije hercika opalila ili ako nije mrtav pijan za volanom.

Činjenica je da se dijasporaši ovdje bahate jer misle da su frajerčine za volanom i da su Bogom dani zbog stranih tablica, kao i što je činjenica da su manji od makovog zrna u Sloveniji, Austriji, Njemačkoj i gdje već i da je najveći, a vjerovatno i jedini prekršaj koji naprave nepropisno parkiranje.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 25 dec 2024, 18:45

Kompleksi su čudo.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 25 dec 2024, 18:48

MilanMladenovic je napisao/la:
25 dec 2024, 16:42
Posebna sorta je vozac BMW sa Mariborskim tablama, pa onda svi ostali.
Kakav bi derbi bio LJ-krkani protiv MB-krkana
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 25 dec 2024, 20:50

Sve sto se pise o vozacima iz dijaspore se moze primjeniti na bilo koje drustvo u kojem je obrazac selektivno provodjenje zakona, gdje se krsenje zakona ne kaznjava na nacin na koji bi trebalo i isto tako ne procesuiraju pojedinci neovisno o njihovom polozaju u drustvu ciji su dio. Visok nivo korupcije dozvoljava impulsivna djelovanja koja nemaju veze sa razumom i empatijom.

Naravno da ce isti pojedinci koji su dio drugoga drustva u medjuvremenu postali, nastojati da se prilagode sistemu koji kaznjava impulsivnu voznju i manjak empatije. Malo je pojedinaca koji ce uciniti odredjenu stvar zato sto je ispravna a ne zato sto stoji zakon iza njega sa metodama koje ga tjeraju da bude civilizovan. To sto su ti pojedinci i dio bosanske dijaspore je igra slucaja. Mada naravno ne bih nijekao da postoji mnogo pojedinaca koji sticanjem bilo kakve vrste financijske stabilnosti smatraju sebe klasom viseg reda u odnosu na drustvo u kojem financijska stabilnost nije pravilo.

Potrebno je prepoznati razliku izmedju korelacije i uzrocnosti. Jako bitno.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 25 dec 2024, 21:06

RacioEmocionalan je napisao/la:
25 dec 2024, 20:50
Sve sto se pise o vozacima iz dijaspore se moze primjeniti na bilo koje drustvo u kojem je obrazac selektivno provodjenje zakona, gdje se krsenje zakona ne kaznjava na nacin na koji bi trebalo i isto tako ne procesuiraju pojedinci neovisno o njihovom polozaju u drustvu ciji su dio. Visok nivo korupcije dozvoljava impulsivna djelovanja koja nemaju veze sa razumom i empatijom.

Naravno da ce isti pojedinci koji su dio drugoga drustva u medjuvremenu postali, nastojati da se prilagode sistemu koji kaznjava impulsivnu voznju i manjak empatije. Malo je pojedinaca koji ce uciniti odredjenu stvar zato sto je ispravna a ne zato sto stoji zakon iza njega sa metodama koje ga tjeraju da bude civilizovan. To sto su ti pojedinci i dio bosanske dijaspore je igra slucaja. Mada naravno ne bih nijekao da postoji mnogo pojedinaca koji sticanjem bilo kakve vrste financijske stabilnosti smatraju sebe klasom viseg reda u odnosu na drustvo u kojem financijska stabilnost nije pravilo.

Najsmjesnija je to prica svakako, ko da nijemci ne bi bili stoka ili zapravo bilo ko da im Zakon to dopusta. Po dzepu dobijes i nema vise. Dakle kriva je opet drzava sto ne radi svoj posao i ne kaznjava takve ljude, cija je to kultura i ponasanje svakako iz kuce a ne mjesta gdje trenutno zivi.

Ovdje je recimo kazna za snijeg na krovu auta, ako ne ocistis 25 eura. A ako ostavis da ti motor radi dok si ti van auta i cistis snijeg onda kazna vec ide do 200 eura. Pa ti izvoli, mislis da nijemci ne dobiju te kazne? To sto je neko rodjen u EU ne cini ga to odmah civilizovanim gradjanom.

Postoje zakoni i pravila i to se postuje.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 25 dec 2024, 22:23

Da li je neko gledao video ovog brata što je preživio pad aviona? Na ovom videu nakon pada, da li je neko primjetio na repu aviona, da li su ono rupe od metaka?
Sad čitam negdje valjda je ruska vojska pucala na avion, a i na videu se meni čini da su rupe od metaka na repu...

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 25 dec 2024, 23:45

bavarian_bk je napisao/la:
25 dec 2024, 22:23
Da li je neko gledao video ovog brata što je preživio pad aviona? Na ovom videu nakon pada, da li je neko primjetio na repu aviona, da li su ono rupe od metaka?
Sad čitam negdje valjda je ruska vojska pucala na avion, a i na videu se meni čini da su rupe od metaka na repu...
slika

Jasno je da je pogodjen.Pretpostavljam da su ostali bez hidraulike koja se nalazi u repu aviona,bez toga niko nikada nije uspjesno spustio avion.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 26 dec 2024, 00:15

I found freedom. Losing all hope was freedom.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 26 dec 2024, 09:21

L-Train je napisao/la:
25 dec 2024, 23:45
slika

Jasno je da je pogodjen.Pretpostavljam da su ostali bez hidraulike koja se nalazi u repu aviona,bez toga niko nikada nije uspjesno spustio avion.
Svaka čast pilotima koliko je života spašeno :salut:

Ma početku videa se jasno vidi kako je avion naglo gubio visinu i krenuo padati , sreća pa su to izvukli da nisu svi bi poginuli ...

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 26 dec 2024, 11:45

I found freedom. Losing all hope was freedom.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 26 dec 2024, 12:13

Arvid je napisao/la:
26 dec 2024, 11:45
Tako sa qrvama treba

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 26 dec 2024, 13:13

numanumaye22 je napisao/la:
25 dec 2024, 21:06
RacioEmocionalan je napisao/la:
25 dec 2024, 20:50

Najsmjesnija je to prica svakako, ko da nijemci ne bi bili stoka ili zapravo bilo ko da im Zakon to dopusta. Po dzepu dobijes i nema vise. Dakle kriva je opet drzava sto ne radi svoj posao i ne kaznjava takve ljude, cija je to kultura i ponasanje svakako iz kuce a ne mjesta gdje trenutno zivi.

Ovdje je recimo kazna za snijeg na krovu auta, ako ne ocistis 25 eura. A ako ostavis da ti motor radi dok si ti van auta i cistis snijeg onda kazna vec ide do 200 eura. Pa ti izvoli, mislis da nijemci ne dobiju te kazne? To sto je neko rodjen u EU ne cini ga to odmah civilizovanim gradjanom.

Postoje zakoni i pravila i to se postuje.
Nadji mi dva čovjeka da su platili te tvoje kazne,ne kažem u zakonu postoje te odredbe,Al za 8 godina nit sam očistio snijeg sa krova,nit sam krenuo sa autom odmah čim ga startujem,ostavim uvijek laganica odradi,nikad kazne dobio nisam,čak u par navrata pored policije vozio,na autu još uvijek snijega. Previše stvaraš ljudima neku lažnu sliku o Njemačkoj,Njemačka je u banani teškoj,o Njemačkoj kao nekoj idealno zemlji se može pričati samo u prošlom vremenu.

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 26 dec 2024, 13:28

VensanKasel je napisao/la:
26 dec 2024, 09:21
L-Train je napisao/la:
25 dec 2024, 23:45
slika

Svaka čast pilotima koliko je života spašeno :salut:

Ma početku videa se jasno vidi kako je avion naglo gubio visinu i krenuo padati , sreća pa su to izvukli da nisu svi bi poginuli ...

Čisto sumnjam da je bird strike u pitanju. Ne znam je li normalno da u takvom slučaju motor samo stane, bez dima, vatre, osciliranja obrtaja (surging) itd..
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 26 dec 2024, 15:49

Bit ce zanimljivo kako ce se Kazahstan, Azerbejdzan i slicne satelitske drzave nakon ovoga postaviti prema "prijateljskoj" majcici Rusiji.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 26 dec 2024, 16:03

Struuuuja😍
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 26 dec 2024, 16:16

Kakva je gdje situacija sa strujom?

Kod nas u TK su veliki problemi.
U Tupkovicu, selo 15km od Zivinica kod djeda mi pola kuce ima struju, pola nema.
Onda Sjever naselje pored Zivinica isto dodje struja 10 minuta pa nestane 2 sata, kazu preopterecenje, iskace osigurac na trafou.
Okej ali zasto si spojio toliko potrosaca na trafo. Nije problem uzet pare za prikljucak, a za poslije cemo vidjet sta cemo kad budu problemi.
Onda na dosta mjesta i napon nedovoljan, upalis sijelicu ona zmirka ili slabije svijetli.

I nisu potrosaci odgovorni za prohodnost do dalekovoda...
Jos uvijek je puno drvenih zastarjelih skoro upalih bandera medjutim ljeti to ko slabo pregleda i razmislja o zamjenii istih.
Kao u vecini situacija samo razmisljamo kada se nesto desi.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 dec 2024, 17:36

kraljttbvb je napisao/la:
25 dec 2024, 13:35
Jest mi zao ovog lika sto je nestao na Bjelasnici :plac: :plac:

Zivio blizu mene u ratu (bio on kod tetke u stanu), druzili se, fin decko i ljudina u svakom pogledu.

Koronu jedva prezivio, mislim da je cak i na respiratoru bio.

Jos ga traze, ali mescini da ga je zameo snijeg :thumbdown:
Nije mi jasno kako su mogli poslati momka na vrh Bjelašnice u trenutku najveće oluje gdje je vidljivost pola metra i vjetrovi preko 80kmph.Zar nisu mogli sačekati dan i otići gore kad se smirila situacija.Ovako je momak vjerovatno platio glavom nečiju nesposobnost.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10, VivaLaStella i 11 gostiju.