Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

kraljttbvb
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la kraljttbvb » 07 jan 2025, 13:52

VivaLaStella je napisao/la:
07 jan 2025, 13:26
feniksptica je napisao/la:
07 jan 2025, 12:58
07 jan 2025, 12:48
A jes nam dijaspora pokupila cigare dan te yebo.. Marlboro gold ne možeš nać nigdje na kantonu :urnebes:
Nisu oni, svakako ne smiju preko granice .

Negdje sam cuo hoce poskupit pa sklonili do tad.
Mogu jednu šteku, uz jednu otvorenu kutiju cigara.
Meni rekoše da je rasprodano. Uspio sam jedino naći Marlboro na Hifi u Gradačcu, a i oni kažu da su morali tražiti sa druge Hife da im pošalju jer je sve otišlo.. Marlboro Red, Gold i sedmica opuhani, ostalo je uglavnom tu..
Nisu komercijalisti radili prošlu sedmicu radi nove godine, a nije bilo ni dostave.
Mogla se pisati roba za 2 sedmice, a pošto je mala zarada na cigaretama neće niko da piše duplo. Zato je i nestasica. Riješit će se sve ove sedmice ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 07 jan 2025, 13:57

MilanMladenovic je napisao/la:
07 jan 2025, 13:28
07 jan 2025, 13:26
feniksptica je napisao/la:
07 jan 2025, 12:58

Nisu oni, svakako ne smiju preko granice .

Negdje sam cuo hoce poskupit pa sklonili do tad.
Mogu jednu šteku, uz jednu otvorenu kutiju cigara.
Meni rekoše da je rasprodano. Uspio sam jedino naći Marlboro na Hifi u Gradačcu, a i oni kažu da su morali tražiti sa druge Hife da im pošalju jer je sve otišlo.. Marlboro Red, Gold i sedmica opuhani, ostalo je uglavnom tu..
Nisam siguran, ali mislim da moze dvije kutije samo plus jedna otvorena.
Upravo tako :thumbup:
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 07 jan 2025, 13:58

slika

Top 20 mjesta u FBiH gdje se najvise obrnulo novca u 2024 godini.
Prijavljenog kroz fiskalne uredjaje.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 07 jan 2025, 14:08

U septembru je jednokratna pomoć po radniku iznosila 461 KM, iskoristilo je 2.157 poslodavaca za 57.888 radnika.
Prosječan broj zaposlenih u septembru bio je 541.261.

Dakle, samo 10% radnika je dobilo pomoć koja je neoporeziva. Ovim statističkim podatkom padaju u vodu sva ova kmečanja poslodavaca da je problem u porezima i doprinosima. Imali su priliku svi isplatiti po 400 KM dodatno bez poreza time bi radnici i sa minimalcem imali ovih 1000 KM. Međutim, malo njih je to uradilo. Prema tome, malo njih je briga za primanja radnika, bitno je da oni imaju.
Istina, ovim će biti pogođeni ovi mali biznisi i obrtnici, ali njima su najavili sufinansiranje tog dijela doprinosa, tako da taj dio neće direktno finansijski osjetiti.
Ova mjera će doprinijeti smanjenju plata u kovertama, što će direktno doprinijeti povećanju uplata doprinosa za penzije. Ljudi zaboravljaju da ovaj dio koji se uplaćuje za doprinose ne ide za plate državnih službenika ili za javnu potrošnju, već se od ovih uplata plaćaju penzije. Dio budžeta za penzije će biti stabiliniji, a upravo taj dio su do sada poslodavci ostavljali sebi, plaćanjem u koverti.
Zaboravljaju ljudi, da npr u KS svake godine imamo programe sufinansiranja gdje se poslodavcima daje novac za radnike koje zaposle. Naravno ove mjere trebaju, ali poslodavci samo kukaju da im se uzima a niko ništa ne daje. Da ne govorim o drugim programima podrške privredi prije svega u turizmu, firmama koje izvoze, drugim uslužnim djelatnostima, IT sektoru i td.
Dalje, posle korone su poslodavci povećali plate, ali niti jednu marku nisu dali iz svog đepa, već su to sve građani platiti puno većim cijenama, čak su mnogi i dodatni profit ostvarili.

PopravnaToljaga
Kontakt:

Post Postao/la PopravnaToljaga » 07 jan 2025, 14:10

avenija je napisao/la:
07 jan 2025, 13:58
slika

Ovo je nemoguće da je stvarna slika samo zbog nekucanja računa. Realnost je Mostar, Tuzla pa sarajevske opštine pa dalje

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 07 jan 2025, 14:15

avenija je napisao/la:
slika

Zar nije priča Tuzla i Zenica rade, a Sarajevo se gradi. Odakle ovoliko fiskalnog prometa u Sarajevu? Ne kuca Elektorprivreda izvoz struje valja u svakoj općini, inače je sjedište u Novom Sarajevu.
Mostar sigurno može imati više prometa kada bi sve kucali, ostali su tu gdje su.

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 07 jan 2025, 14:17

PopravnaToljaga je napisao/la:
07 jan 2025, 14:10
avenija je napisao/la:
slika

Ovo je nemoguće da je stvarna slika samo zbog nekucanja računa. Realnost je Mostar, Tuzla pa sarajevske opštine pa dalje
jbg rothmans sarajevo je liga za sebe :wave: :wave:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 07 jan 2025, 14:19

Gdje je najviše trznih centara, tu se momacki obrce lova.

Ali od te love koristi ima vlasnik trznog centra jer uzima kiriju, trgovci koji su vlasnici prodavnica u trznom centru i nešto PDV-a država hajruje.

Prava lova je kad fabrika uveze žicu za milion maraka, obradi je i proda/izveze sarafa za 2 miliona. To je pravljenje novca, od trgovine nikakve koristi...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

PopravnaToljaga
Kontakt:

Post Postao/la PopravnaToljaga » 07 jan 2025, 14:24

Pa jest liga je za sebe,ali i ovi su.Mostar 120k stanovnika , Ilidža 70 , i jedni i drugi imaju turiste, i opet da je tolika razlika teško da je moguće. Ne kucanje računa i tjt. Jače inspekcije i strah kod Ilidža preduzetnika dobiješ ovakav rezultat.

ANamelessGhoul
Kontakt:

Post Postao/la ANamelessGhoul » 07 jan 2025, 14:33

Surreal je napisao/la:
07 jan 2025, 10:25
Sunce ti milo bolje uslove imali crnci na plantažama pamuka nego većina radnika ovdje
Pa mimo bicevanja i jes kad skontas

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 07 jan 2025, 16:37

Sisanje poskupilo 3KM, mnogi se zale da je Bingo vec digao cijene namirnica, dok su cijene u RS-u ostale iste.

Mogli bi mi put pod noge pa u RS nedjeljom u kupovinu namirnica, ocigledno ce tamo ostati na istom.

Upravu je Avdo Avdic za Vojina ocigledno postoji razlog dizanja minimalca. :bih: :bih:

lol89
Kontakt:

Post Postao/la lol89 » 07 jan 2025, 16:52

Wanderson je napisao/la:
07 jan 2025, 16:37
Sisanje poskupilo 3KM, mnogi se zale da je Bingo vec digao cijene namirnica, dok su cijene u RS-u ostale iste.

Mogli bi mi put pod noge pa u RS nedjeljom u kupovinu namirnica, ocigledno ce tamo ostati na istom.

Upravu je Avdo Avdic za Vojina ocigledno postoji razlog dizanja minimalca. :bih: :bih:
Ne izmisljaj od dizanju cijena u bingo, svaki dan sam u bingo i nisam primjetio nikakvo dizanje cijena

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 07 jan 2025, 17:10

Sisanje poskupljuje godinama ovaj sad spinuje da je zbog ovog.

:urnebes: :urnebes:
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 07 jan 2025, 17:17

Koji sam ja kreten, prolazim sad kraj neke očigledno bake i ona galami na curicu hajmo kući dosta si se igrala i galami ona još maloooo, kako prolazim pogleda me baka uh kaže ova djeca, jesu i dosadna. Reko nemojte gospođo tako, moja supruga i ja već 7 godina radimo na tome da dobijemo dijete bez uspjeha, reko da je meni vaše probleme. Kad je nisam rasplako...sjeba se, ma biće daće dragi Bog, samo ne odustajte...ma reko gospođo mene je Bog razočarao, ma nemoj dijete takooo... Zašto sam ovakav? :cry:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 jan 2025, 17:21

:tokralju:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 07 jan 2025, 17:23

PopravnaToljaga je napisao/la:
07 jan 2025, 14:24
Pa jest liga je za sebe,ali i ovi su.Mostar 120k stanovnika , Ilidža 70 , i jedni i drugi imaju turiste, i opet da je tolika razlika teško da je moguće. Ne kucanje računa i tjt. Jače inspekcije i strah kod Ilidža preduzetnika dobiješ ovakav rezultat.
Na ilidzi su hoteli puni citavu godine, a ljeti je ludnica, gosti koji dolaze puno trose. U Mostaru su uglavnom oni “jednodnevni” gosti, to je manje isplativo.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Vjeverica777
Kontakt:

Post Postao/la Vjeverica777 » 07 jan 2025, 17:26

Wanderson je napisao/la:

Pa frizere treba našamarati pri svakom poskupljenju. Naplaćuju po 15 maraka šišanje, prođe te mašinom malo i ajmo ustaj. Frizerski salon uopće nisu u PDV sustavu, oslobođeni su uplate PDV-a, ne prodaju robu nego uslugu i komotno mogu prijaviti dnevno 3 šišanja što i rade,a imaju dnevno po 20-30 klijenata. Tako da oni najviše izbjegavaju porez. I što se tiče doprinosa oni to plaćaju paušalno, po cca 400-500 maraka....tako da ti ovo ne pije vode .

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 07 jan 2025, 17:29

lol89 je napisao/la:
07 jan 2025, 16:52
Wanderson je napisao/la:

Ne izmisljaj od dizanju cijena u bingo, svaki dan sam u bingo i nisam primjetio nikakvo dizanje cijena
Eno ti na klix forumu ljudi pisu i koje namirnice i proizvođač.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 07 jan 2025, 17:30

Inace i bingo niie nista poskupljivao 5 godina i sad zbog plata mora.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter i 6 gostiju.