FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

autogol
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la autogol » 29 sep 2016, 00:50

Atletiko je za mene najtezi protivnik i najtvrdji orah od svih ekipa.Poraz protiv njih nikog ne treba bacati u ocaj,jer su oni u jednoj stvari najbolji na svijetu-ne daju ti da igras svoju igru!!
Oni toliko fascinatno igraju da se protivnik psihicki gubi,njihov igrac tri protivnicka napravi budalom.
I kad se to ponavlja iz minute u minutu onda najslabija karika mora puknut a to je kod nas Vidal(mislim psihicki najslabiji,mada ni Ribery ne zaostaje puno za njim)
Nama ce ovaj poraz vise donijeri dobrog nego stete tako da se ne sekiram ;)
Sto se tice Karla ima moju podrsku jer ga je nadmudrio strucnjak u pravom smislu te rijeci...
I na kraju se ne slazem da se Atletico dobija na misice,pokusali smo u pojedinim trenutcima i popusili penal a i bili blizu crvenog..Ko god im se pokusa prilagodit dobit ce po nosu,njih moras natjerat da rade nesto novo,nesto sto ne znaju :kafa:

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 29 sep 2016, 01:08

Sad bi Pepu jjebali sve po spisku za ovo vcrs..
Lahm je potrosen , bezidejan igrac, kojem je fudbala preko kurrca.
Uz back-up napadaca, najveca greska svercera je ne dovodjenje klasnog beka koji ce mijenjati Lahma koji je van ove igre vec odavno.
Lewa neiskoristen,bez lopti, umoran, bez ikakve rasplozive zamjene.
Muller van forme, nista ne moze pogoditi i to se vuce odavno.
Sanches na klupi a trebao je igrati, ovo su utakmice za njega.
Alonso pojeden od veznog reda Atletica, nije imao sanse protiv ovih.
Valjda je Carlo naucio lekciju.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 29 sep 2016, 09:03

kada se igra protiv atletika, najvaznije je da trener ima damu.
on je morao izvesti alonsa a ostaviti mulera. ne moze leva sam protiv njihovih stopera.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 29 sep 2016, 11:37

Atletico jednostavno bolji jucer,ne treba previse pametovati i traziti dlaku u jajetu nego otvoreno priznati da su nas zasluzeno pobjedili.Vise su zelje ulozili u ovu utakmicu,imali bolje i izglednije sanse,iskoristili sve nase slabosti i na kraju pobjedili.Nama preostaje rad i samo rad iako postaje zabrinjavajuce koliko se gube utakmice u ligi prvaka na gostovanjima odnosno ne pobjeđuje.
Atletico je odlicna ekipa,simeone ih je doveo do savrsenstva u onome sto on zeli i vise ih se ne treba gledati kao underdoga nego kao ekipu ranga barce reala bayerna juvea i citya.
Carlo je dosao prije dva-tri mjeseca i iako je sigurno poznavao sve igrace od prije vjerujem da tek sad kad je s njima svaki dan pomalo slaze svoje misljenje o svakom igracu.Drzim da svakom treneru treba dati 6 mjeseci da se vidi sto zeli i da pripremi i selektira ekipu onako kako on zeli.

Onako moje osobno misljenje je da alonso vise ne moze trkacki niti u duel igri pratiti top nogomet,on je odlican u manjim utakmicama gdje svojim dodavanjima moze drzati ritam protiv bunkeraske ekipe,vjerujem da bi martinez bio bolji u jacim utakmicama na toj poziciji.
Ribery je izgubio moc jedan na jedan ali je jos uvijek odlican playmaker i razigravac,sad je li bolji costa kao prodorniji igrac ovisi o tome sto carlo zeli.....
I ono meni najvaznije je Muller .Muller ne moze igrati na krilu i to je sad u potpunosti vidljivo.Bude li carlo forsirao sustav 4-3-3 onda bi muller mogao ispusiti ove sezone.On je najbolji u 4-2-3-1 iza napadaca gdje svojom inteligencijom i zeljom moze napraviti dar-mar.

Ne treba dizati paniku ,prvo mjesto u skupini je jos uvijek aktivno ,sa pobjedom u munchenu mi smo opet 1 i cekamo laksi zdrijeb

Klare

Post Postao/la Klare » 29 sep 2016, 17:02

Prvo što mi je čudno jeste burno reagovanje na ovaj poraz, koji nije ničemu bitan, i došao je spletom okolnosti. Nit' smo nadigrani, nit' smo ubjedljivo poraženi, rez 1:0 je normalna stvar koja se i nama mora desiti, ili smo možda očekivali da sezonu završimo bez poraza? :roll:

Greška je bila što smo previše htjeli, a malo dobili. Čudno zvuči previše htjeli, a ovi 7km više pretrčali. Pa da htjeli smo da se nadigravamo, a njih je nemoguće nadigrati. Proljetos smo ih ponizili na Aliancu igrom, a rezultat kaže samo 2:1, dakle protiv njih je nemoguće igrati, ne ostavljaju ni milimetar prostora.

Ono što treba da bude škola ubuduće jeste strpljivost kao Jupp nekad. Ovo sad opet bezveze zvuči prizivanje JUpa, ali tako je, jer protiv ovako fizički jakih protinika ne možeš igrati na ljepotu uvijek, jer ih dodavanjima nećeš umoriti samo ćeš umoriti sebe još više.
Dakle kao nekad Jup protiv Borusije, jer je to jedini način bio da mi njih tada dobijemo, potrebno je čuvati sangu, ispucavati lopte, pustiti im inicijativu, a imamo stopere koji su spremni čuvati gol. I onda ih zadnjih 20tak minuta uništiti presingom.

Sve to lakše reći nego učiniti, ali oni su igrali pred svojim navijačima zašto se ne zatvoriti i čekati ih, oni moraju krenuti. Pa na kraju krajeva nek završi i 0:0 ko ga yebe.

Nemam nekih zamjerki na sudiju kao neki, svirao stvarno što se svirati treba, a šta bi sa Vidalom onih 5 minuta, prvo penal pa uklizavanje, pojma nemam, jednostavno izgubio se čovjek. :?

Nemam neke zamjerke ni treneru ni igračima, biće ovo lekcija za sve njih, a jedina loša izmjena otkako je na klupi desila se sinoć, Miler je morao ostati, a neko iz sredine vani, složni smo da je Xabi to morao da bude.

Inače još jedan način za probijanje ovog bunkera jesu dva klasična napadača, to je sinoć mogao igrati Miler i bili bi vjerovatno puno opasniji.

Potez večeri ide Martinezu, kad je ono loše primio loptu, pa se Tores sjurio prema golu, izgubljena situacija, ali mrcina ga uštopa nevjerovatno. :cool:
Još je jednom Karasko nešto na brisanom prostoru pored njega pokušao, ali kao da ga oluja odnese. :mrgreen:

Rezime:Nismo odigrali ništa ni lošije ni bolje od prošlog poraza protiv njih. ;) Pep je s ekipom bio 3 godine Karlo 3 mjeseca.

I još najbitnije, fizička sprema se mora popraviti ,jednostavno mora, nismo u stanju ni 110km nabiti, mi kao njemačka ekipa bez tog segmenta teško da se možemo nekom finalu nadati. Ostaje nam da vrijedno radimo, jer nismo najbolji a to želimo da budemo.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 sep 2016, 17:22

Neutral je napisao/la:
leorey je napisao/la:Shvatite, ne moze se s ovima igrati. Nije do vas. Mi to kao navijaci Barce najbolje znamo :mrgreen: Ovi ubiju utakmicu , skoro da protivnik ne stvori prilike. I to kazem ja kao navijac Barcelone gdje smo relativno uspjesniji od njih u duelima.

Standardno , pretrcali su vise. Oko 7 km. Kao sto su pretrcali vise i od nas u La Ligi. Sve najbolje vam zelim u nastavku LP :mrgreen:
Ye, ne može se, zato su jedva prošli dalje prošle sezone. Više je Bayern sam sebe izbacio nego što su to oni uradili, s tim da su nas satrali ove godine ali u prvoj utakmici, igra se i u Minhenu :)
Pa isto kao sto su i Barcelonu jedva izbacili, ali jesu. To se tako cini kad oni igraju, uvijek dobiju 1:0 i takve stvari. Ali to je kod njih postalo normalno. Jesi li ti svjestan , da nije bilo Reala da bi Atletico igrao 3 puta zaredom finale LP ? E tu vidis nisu imali srece, mogli su dignut 2 klempe u 3 godine. A bili su bolji od rivala.

I onako onda izgubis i ocekujes da ce izgubit vise i zelju za ovim takmicenjem, a onda ovako vas rutinski dobiju. I da se razumijemo nema mi mrzeg tima od njih. Mozda jedino drugi Madrid.
27.10.2020

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 sep 2016, 17:44

Prevelik se mit stvorio o ovom Atleticu mislim zasluženo su pobjedili al' nisu toliko čvrsti pozadi jer Bayern je itekako imao svojih šansi samo su ostale ne iskorištene.Protiv njih kad stvorite 3-4 šanse morate zabiti bar jednu u suprotnom će vas sigurno kazniti iz kontri.Nadam se da će Karlo izvući pouku iz ovog poraza i otkloniti nedostatke.Prva stvar Alonso NE MOŽE biti u prvih 11 protiv ovako jakih protivnika jer je trom i pravi greške iz kojih protivnik olako stvara šanse.Vezni red moraju činiti trio Martinez-Vidal-Thiago a stoperski Boa i Hummy, takođe bi se mogao forsirati i Kimmich umjesto Lahma jer mislim da bi on trebao biti taj desni bek i naslijednik kapitena.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 sep 2016, 19:54

Muller zicer promašio, Lewandowski sam glavom kraj gola, nešto što bi Lord zabio zatvorenih očiju, ali šta se može.

Nikako da zajedno gledamo Boatenga i Hummelsa, iako Javi igra maestralnu sezonu. Valjda ćemo imati priliku da ga napokon gledamo na poziciji zadnjeg veznog umjesti Xabi Alonsa.

Dakle, Neuer, Kimmich, Alaba, Hummels, Boateng, Javi, Vidal, Ribery, Robben, Thiago, Lewandowski.

Muller na odmoru malo, čovjek uhvatio formu sa Eura gdje nije mogao okean pogoditi.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 29 sep 2016, 21:58

Klare je napisao/la:Prvo što mi je čudno jeste burno reagovanje na ovaj poraz, koji nije ničemu bitan, i došao je spletom okolnosti. Nit' smo nadigrani, nit' smo ubjedljivo poraženi, rez 1:0 je normalna stvar koja se i nama mora desiti, ili smo možda očekivali da sezonu završimo bez poraza? :roll:
Nisu nas nadigrali? Ajd budi malo objektivan, pošteno je priznati da su nas satrali. Imali više prilika, svaki segment su bolje odradili. Osim posjeda lopte i prekršaja, nigdje bolji nismo.

Sreća pa je Torres.... Torres. Mogao je sam 3 gola dati.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 sep 2016, 23:40

Nadigrali? Satrali su nas na proste faktore, moglo je 5:0 završiti da je Torres imao svoju noć.

Objektivnost je stran pojam za pojedince. Ljudi mnogo kvalitetniji trenutno i možemo samo nagađati šta bi bilo kad bi bilo da je Muller zabio, pošto nije, koga briga.

Klare

Post Postao/la Klare » 30 sep 2016, 00:03

harden je napisao/la:Nisu nas nadigrali? Ajd budi malo objektivan, pošteno je priznati da su nas satrali. Imali više prilika, svaki segment su bolje odradili. Osim posjeda lopte i prekršaja, nigdje bolji nismo.

Sreća pa je Torres.... Torres. Mogao je sam 3 gola dati.
Problem je što se posmatra činjenica Bayern je dosta igrački jači, i onda ako smo bili ravnopravno nemoćni sa protivnikom Bayern je nadigran. :roll:

Zayebi papir i to što Bayern ima bolje, skuplje igrače, posmatrajmo samo teren, a na terenu je presudila slučajnost jednog gola, nemoćni i jedni i drugi podjednako s tim što su ovi igrali na svom terenu.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 sep 2016, 00:04

Pravo su slabo ovi drugi odigrali, Torres sa metra stativu pogađa, čisti zicer, Griezmann promašuje penal, tj. pogađa prečku, puka slučajnost. Tako su i slučajno zabili gol i tako su presjekli milion lopti iz čega su usljedile brze kontre, kontre koje su podsjećale na Yupp-ov Bayern.

Nadigrali su nas ljudi sa agresivnom igrom, to je i Neuer izjavio.

Klare

Post Postao/la Klare » 30 sep 2016, 10:01

A jesmo nadigrani.

Krenimo onda:

1.Ubačaj Lama, lagano ispružena ruka Luisa, sumnjiva situacija, ima osnove za penal, napad se nastavlja prilika 100% za Milera

1.Šut Karska sa ruba 16, brani Neuer
2.Stativa Toresa nakon kornera
3.Gol Karaska
4.Tores u 16 iskosa pored gola

2.100%prilika za Riberija kad sa 7-8 metara iz čiste situacije šuta zamalo pored stative.

Drugo poluvrijeme:
3.Miler zaboravljen na drugoj stativi isto kao Tores, ali šuta glavom pored gola
4.Alaba u 16 šutira iskosa brani Oblak

5.Karsko sa 20m brani Neuer

5.Lewa glavom sa 10m, lopta zamalo pored gola
6.Roben otvoren šut sa 17m, lopta pored gola

6.Penal i prečka Grizmana

Bilo je još tu sa obje strane prijetnji, ali bilo izblokirano, lopta nije dolazila do gola.

Izjednačena utakmica sigurno, a sad što gledamo ime Bayern pa onda ostalo to je problem psiha koje trebaju raščistiti sami sa sobom.
Ako gledamo papir Bayern je trebao biti bolji, ali hajde da gledamo samo teren.
A druga je priča što su se ovi branili, a Bayern imao preko 65%posjeda pa se stvorila iluzija kako je Bayern bio više nemoćan.
Nije bio više nemoćan, samo je Bayern htio više, htio je nadigrati protivnika, a nisu uspjeli, jer su ovi odlično trčali i pokrivali prostor.

Za mene nije važna utakmica, samo mi idu likovi na živce koji iznova i iznova pokušavaju oblatiti ovaj tim i klub, a najgore od svega što se predstavljaju kao navijači istog, e pa vi ste zalutali ovdje.

A sve u svemu zaslužena, čista pobjeda Atleta, iskoristili su jednu priliku i fantastično trčali i bili taktički spremni,
mi lagano podbacili, jer se i više očekivalo s obzirom na kvalitet, ali na kraju nema razloga za tugu, jer je poraz bio knap protiv jakog protivnika, jednog od najjačih na koje možeš naići i dolazi kao odlična škola, a sad ima da nastavimo niz u Bundesligi, dolazi defanzivno težak protivnik, i već tu idemo da popravimo ono što nije valjalo u ovoj utakmici.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 30 sep 2016, 11:09

Costa out do novembra, oporavak ne ide kako treba. :facepalm:

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 30 sep 2016, 11:21

anelbavarac je napisao/la:Costa out do novembra, oporavak ne ide kako treba. :facepalm:
Sranje valjda Robben i Coman prorade

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 30 sep 2016, 11:27

Budemo li se uzdali u Comana, a on igrao kao do sada, propali smo :D

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 30 sep 2016, 11:58

Da, Atletiko M. je bolji, jači, spremniji, „sistemniji“. Mi nismo (spremni), nismo još, ali u procesu smo da budemo. Mora se priznati isto tako da, sad, ovaj Bayern u deset pokušaja ne bi prošao ovaj Atletiko. To opet ne znači da neće nekad kasnije, jer kako sam rekao oni su u punom pogonu dok smo mi još pokušavamo stati na noge.

Svaki ljubitelj fudbala mora da oda priznanje poslu koji je napravio Simenone. Ova defanzivna ljepota se rijetko viđa, umjetničkog dojma neke istočnjačke borilačke vještine, koja ne samo da lijepo izgleda u odbrani već i efikasno i smrtonosno i u napadu, upravo pogađa tamo gdje ne treba i u pravo vrijeme. (Prvih pola sata sam većinu vremena gledao u kretnje igrača Atletika, njihova pozicioniranja i presing. To je nešto, dosad, neviđeno.) Upravo je pogodila Bayerna, ne jednom, već i prethodna dva puta – a, tadašnje, a evo i sa sadašnjom opomenom nadam se da neće biti zanemarena idući put.

Na početku utakmice odnos na terenu je bio dosta balansiran. Mi jednu šansu, oni jednu, i sve tako dok Cholova mašina nije ušla u pogon i dok igrači nisu pohvatali šeme i pozicije na terenu. Nakon toga za Bayern je bilo puno teže. Dosta kruženja, kruženja i opet, kruženja, i individualnog pokušavanja (koji oni sa pjesmom lahko neutrališu), dok su oni bili sve opasniji i, na kraju, smrtonosni, jednom, u napadu što im je i donijelo pobjedu. Iako je i Bayern imao prilika, kao tim nikako nije zreo, i nikako nisam, čak na silu, bio uvjeren da je to dobro (kao i što nije bilo). Atletiko je davao osjećaj povjerenja i vjere u sebe, dok to Bayern nije.

Problemi ovog Bayerna nisu nastali u ovoj utakmici. Oni su bili od početka sezone tu. Nekoordinacija u vezi odbrana-sredina, strukturalni problemi, forsiranje individualne igre, smiješan odgovor ekipe na presing (imali smo više grešaka u svojoj trećini nego li u protivničkoj), „sudaranja“ dvije linije (Muller i Lahm su imali identične radijuse kretanja – jedan je drugom skak'o po glavi) i dosta siromašan izbor opcija u napadu su sve problemi koji su „krasili“ Bayern i u prijašnjim tekmama. Schalke i Ingolstadt nisu timovi koji to mogu iskoristiti, ali Atletiko jeste. Carlo je rekao da će sve ponovo analizirati i popraviti sve greške i ja mu vjerujem, a nada za dalje mi je prostor koji vidim u kojem Bayern može napredovati. Jer može, i mora.

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 30 sep 2016, 14:36

šljivo@ novi clan nase bavarske porodice ili nuamerc@ pod novim nickom pitanje je sad.Ako si novajlija šlivo brate naš ziv ti nama bio i dobrodosao.Zivio šljivo :salut: :cool:

slika :mrgreen:
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 30 sep 2016, 23:12

Što bi @muamerc bio pod novim nickom, nije problematičan da fasuje ban.

Nisam imao vremena da pišem o utakmici, a i samu utakmicu nisam gledao prvih 27. minuta i nisam vidio te prilike Mullera i početak utakmice, svi ste upravu, nemam tu šta ponavljat, baš sam se fino načitao ovih par stranica.
Treba skontat da je Atletiko ekipa kompaktna pod Simeonom već prethodne 3 godine, a mi tek prvih par utakmica, ne vrijedi se više vraćat unazad. Imamo revanš na Allianz Areni i očekujemo ih opet akobogda u finalu, da im tad yebemo mater jednom za sva vremena :mrgreen:

slika

Sutra protiv Kelna na novoj travi, protiv Kelna koji je opasan ove sezone, trebamo se ispuhat na njima, da povratimo samopouzdanje.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 sep 2016, 23:35

Ne možemo se ispuhati trenutno ni na kome, igramo defanzivno jako kvalitetno, a ofanzivno limitirano. Fali mnogo Costa.

Ja se nadam da ću doživjeti dan kada ću gledati Javi-a umjesto Xabi-a u veznom redu, a stoperi Jerome i Mats. Ne moraju tako stalno igrati, nego samo jednu utakmica da vidim na što će to ličiti.

Xabi je majstor fudbala, ali njegovo najbolje je iza njega, pravi amaterske greške koji nas više puta vode k vragu.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.