Doduse i na Noletu se primjetio umoer protiv Rogera..vidjecemo je li ovaj dan pauze pomogao staretro je napisao/la:Kakav je ovo tenis.![]()
![]()
![]()
Kvalitet tenisa koje su zene igrale na zavrsnom turniru je za ovo svemirski brod.
Onako poluraspadnuti Federer bez problea otresao Gasqueta, to je taj zlatni period.
Ocekivao bi spektakl veceras da Delpo ne izgleda kao da ga je kombajn pregazio.
ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
-
samosarajvo
- Kontakt:
Re: ATP Tour
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Teško da u novembru možemo pričati o generalnom nivou kvaliteta tenisa.retro je napisao/la:Onako poluraspadnuti Federer bez problea otresao Gasqueta, to je taj zlatni period.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
Upravo to...Rafa,Novak,DelPotro,Ferrer,Wawrinka,Gasquet su daleko od forme s kojom su odigrali 90% sezone.Berdycha nisam gledao a za Federera ni sam ne znam.Virtu4l je napisao/la:Teško da u novembru možemo pričati o generalnom nivou kvaliteta tenisa.retro je napisao/la:Onako poluraspadnuti Federer bez problea otresao Gasqueta, to je taj zlatni period.
Ali bi sigurno bilo bolje da se igra na šljaci.adnan24 je napisao/la:Upravo to...Rafa,Novak,DelPotro,Ferrer,Wawrinka,Gasquet su daleko od forme s kojom su odigrali 90% sezone.Berdycha nisam gledao a za Federera ni sam ne znam.Virtu4l je napisao/la:Teško da u novembru možemo pričati o generalnom nivou kvaliteta tenisa.retro je napisao/la:Onako poluraspadnuti Federer bez problea otresao Gasqueta, to je taj zlatni period.
Nego, kako je Roger odigrao danas? Nisam ga mogao gledati od obaveza pa me zanima ima li kakvih poboljšanja? Kakav je servis, da li i dalje samo plasira i servira kickove? Kretanje? Vjerujem da nije bilo ništa posebno dobro, ali ništa ne gubim ako pitam.
Novak je u boljoj formi u zadnje 3-4 sedmice nego u čitavoj sezoni poslije AO-a, Delpo je igrao ovako dobro kao u zadnje vrijeme samo na IW-u, Federer je u Parizu našao nešto što je više nalik njegovoj igri, poslije AO-a se nije sastavio sa tenisom kako treba, ta konstatacija važi samo za Ferrera i Nadala, Gasquet je ionako nebitan u svemu tome.
Nećemo se praviti laici, nije završni Masters ogledalo nivoa današnjeg tenisa (mada poprilično objašnjava stanje u kojem se nalazi ATP tour), ali nema potrebe se ibretiti lošem tenisu ovdje, kada u čitavoj sezoni ne možeš nabrojati 10 extrakvalitetnih mečeva. Ispada da na svakom turniru prije Mastersa gledamo teniske klasike, pa se ovdje čudimo nećemu. 2005 je odigrano brdo kvalitetnih mečeva u sezoni, pa je i Masters kup ispratio taj kvalitet. Nalbandian i Coria su u jednom meču pokazali više nego svi nabrojani igrači u 90% mečeva ove sezone.
[youtube][/youtube]
Nećemo se praviti laici, nije završni Masters ogledalo nivoa današnjeg tenisa (mada poprilično objašnjava stanje u kojem se nalazi ATP tour), ali nema potrebe se ibretiti lošem tenisu ovdje, kada u čitavoj sezoni ne možeš nabrojati 10 extrakvalitetnih mečeva. Ispada da na svakom turniru prije Mastersa gledamo teniske klasike, pa se ovdje čudimo nećemu. 2005 je odigrano brdo kvalitetnih mečeva u sezoni, pa je i Masters kup ispratio taj kvalitet. Nalbandian i Coria su u jednom meču pokazali više nego svi nabrojani igrači u 90% mečeva ove sezone.
[youtube][/youtube]
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
I onda Nalbi otrese Rogera u finalu, i to nakon zaostatka od 0-2 u setovima.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
da, da samo nalbi je te sezone odigrao samo 2-3 mjeseca vrhunskog tenisa... a fedex zario 11 mjeseci... treba biti i tu objektivan...Claus je napisao/la:I onda Nalbi otrese Rogera u finalu, i to nakon zaostatka od 0-2 u setovima.![]()
[youtube][/youtube]
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
@Claus
Došavši na turnir direkno sa odmora, bez odrađenih priprema, u prva dva seta oštećen oko 6 puta pogrešnim sudijskim odlukama i bez obzira na to, preokrenuo rezultat i spriječio Federera sa skine Johnov omjer pobjeda i poraza u jednoj sezoni.
Peti set je bio najveća drama, vodi David 4-0, nakon nekoliko minuta rezultat 4-4. Zatim Federer napravi brejk pri rezultatu 5-5 i ima 30-00 u sljedećem servis gejmu. Poslije toga je osvojio još samo 3 poena, na njegovu žalost.
Na kraju David provoza Mečku, dok Feđa samo što ne zaplače.

@DANTES
To ih nije spriječilo da pruže jedan od najboljih mečeva ikad odigranih na Masters Cupu.
Došavši na turnir direkno sa odmora, bez odrađenih priprema, u prva dva seta oštećen oko 6 puta pogrešnim sudijskim odlukama i bez obzira na to, preokrenuo rezultat i spriječio Federera sa skine Johnov omjer pobjeda i poraza u jednoj sezoni.
Peti set je bio najveća drama, vodi David 4-0, nakon nekoliko minuta rezultat 4-4. Zatim Federer napravi brejk pri rezultatu 5-5 i ima 30-00 u sljedećem servis gejmu. Poslije toga je osvojio još samo 3 poena, na njegovu žalost.
Na kraju David provoza Mečku, dok Feđa samo što ne zaplače.
@DANTES
To ih nije spriječilo da pruže jedan od najboljih mečeva ikad odigranih na Masters Cupu.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Pariz je savršeno pokazao u kakvoj su banani. Mislio sam da Đoković i Nadal tankiraju, ali i ovakvi su space shuttle za ostatak toura. Sa druge strane, Nadal je standardno loš za ovo doba godine.
Ipak mislim broj neforsiranih grešaka odražava njihovo trenutno fizičko stanje.
Ipak mislim broj neforsiranih grešaka odražava njihovo trenutno fizičko stanje.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
Ko je to rekao ? Nemoj izvlaciti zakljucke samo onako kako tebi odgovara.Claus je napisao/la: Ali bi sigurno bilo bolje da se igra na šljaci.![]()
Veliko je pitanje koliko je on u boljoj formi a koliko to samo izgleda tako zbog slabljenja konkurencije...al' hajd i nek' je to tako bilo poslije US Open-a al' protiv Federera u Londonu sigurno nije bio u najboljoj formi.formance je napisao/la:Novak je u boljoj formi u zadnje 3-4 sedmice nego u čitavoj sezoni poslije AO-a
Nije ni Wawrinka u pravoj formi...bez obzira na psihu,Wawrinka koji je igrao 5 setova protiv Novaka na US Openu-u bi pocistio ovakvog Nadala.
Mozda je kvalitet tenisa uopsteno los,ali ovaj turnir nije nikakav pokazatelj jer ni jedan teniser ne igra na 100% a 90% njih su van prave forme.
Što opet ne mijenja činjenicu da je pomenuti meč bio odličan.DANTES je napisao/la:da, da samo nalbi je te sezone odigrao samo 2-3 mjeseca vrhunskog tenisa... a fedex zario 11 mjeseci... treba biti i tu objektivan...Claus je napisao/la:I onda Nalbi otrese Rogera u finalu, i to nakon zaostatka od 0-2 u setovima.![]()
[youtube][/youtube]
Odigrao je Fedex te godine dosta odličnih mečeva. Jedan od takvih je bio i ono epsko polufinale Australian Opena protiv Marata Safina.
Zezam te malo, relax man.adnan24 je napisao/la:Ko je to rekao ? Nemoj izvlaciti zakljucke samo onako kako tebi odgovara.
Nije mi tako izgledaloClaus je napisao/la: Zezam te malo, relax man.
Non-stop pričate o WTF-u na šljaci, rekoh da malo "podgrijem atmosferu". Izgleda da si ti to previše ozbiljno shvatio.adnan24 je napisao/la:Nije mi tako izgledaloClaus je napisao/la: Zezam te malo, relax man.
E bas nismo...procitaj ponovo ako mi ne vjerujesClaus je napisao/la: Non-stop pričate o WTF-u na šljaci
Malo je tesko preko tastature razlikovati da li je neko ozbiljan ili neClaus je napisao/la:, rekoh da malo "podgrijem atmosferu". Izgleda da si ti to previše ozbiljno shvatio.
Konkurencija je ista kao i čitave godine. Delpo je izbušio Nadala u Šangaju i izgubio od Novaka. Nadal koji je odigrao najbolju sezonu na hardu u karijeri je u Pekingu izgubio od Novaka. U Parizu je Novak pobijedio Federera, koji je dan prije pobijedio Del Potra. Treći Novakov set protiv Federera u Londonu je pokazao da Novak fizički uopšte nije u lošem stanju. Pitanje je samo mentalnog zamora.adnan24 je napisao/la:Veliko je pitanje koliko je on u boljoj formi a koliko to samo izgleda tako zbog slabljenja konkurencije...al' hajd i nek' je to tako bilo poslije US Open-a al' protiv Federera u Londonu sigurno nije bio u najboljoj formi.
Wawrinka je odigrao najbolji meč protiv Nadala u svojoj karijeri.adnan24 je napisao/la:Nije ni Wawrinka u pravoj formi...bez obzira na psihu,Wawrinka koji je igrao 5 setova protiv Novaka na US Openu-u bi pocistio ovakvog Nadala.
Opet kažeš 90% njih van forme, ko ?! Ferrer je jedini koji je fizički istrošen, a opet mu ne možeš formu nabijati na nos, jer je igrao nekoliko finala u zadnjih par sedmica ?! Berdych i Stan su odlično odigrali svoje mečeve. Novak je vezao nekoliko turnira, Delpo finale i titulu, Federer je koliko-toliko pronašao svoju igru. Kojih ba 90% ?
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Dobro šefe, ali ne možeš reći da nisi pobornik Rafinog prijedloga o premještanju WTF-a na zemljanu podlogu.adnan24 je napisao/la:E bas nismo...procitaj ponovo ako mi ne vjerujesClaus je napisao/la: Non-stop pričate o WTF-u na šljaci
Malo je tesko preko tastature razlikovati da li je neko ozbiljan ili neClaus je napisao/la:, rekoh da malo "podgrijem atmosferu". Izgleda da si ti to previše ozbiljno shvatio.
Znam to.Virtu4l je napisao/la:Ado ti je stari 'Nadalovac'
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Sad navijat za Novaka. Ono sto se mora nije tesko 
Ovaj turnir je vrlo slab, puno bolji je bio prosle godine. Ne znam ko bi mogao bi mogao titulu uzet, jer niko ne pokazuje najbolje, svi igraju daleko ispod svog prosjeka. Ja se nadam Federeru, znam da je tesk ali jbg ne mogu ja prihvatit da nema sanse, pa nada uvijek postoji
Ovaj turnir je vrlo slab, puno bolji je bio prosle godine. Ne znam ko bi mogao bi mogao titulu uzet, jer niko ne pokazuje najbolje, svi igraju daleko ispod svog prosjeka. Ja se nadam Federeru, znam da je tesk ali jbg ne mogu ja prihvatit da nema sanse, pa nada uvijek postoji
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.