Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

xinxee
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la xinxee » 08 mar 2025, 02:38

avenija je napisao/la:
08 mar 2025, 01:49
Ne znam ko je taj neki Bosnjak iz kluba Bošnjaka skupštine Entiteta RS što je zaustavio apelaciju prema ustavnom sudu RS ali bi to proglasio najboljim potezom nekog političara Iz reda Bosnjaka 2025 godine. Maestralno skraćivanje Dodiku manevra od mjesec dana i maestralno izbjegavanje da Dodikov sud kaze da je sve u skladu sa ustavom. Ima pametnih poteza.
A istog napao SDP :mrgreen: , realno dobra politička odluka

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 08 mar 2025, 02:46

:rol:
Don't believe the hype.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 08 mar 2025, 03:05

Odgovorite ljudima, četvrtak:
Kovačević pitao Konakovića zna li o čemu su pričali Szijjarto i Rubio: "Nama se itekako sviđa"

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 08 mar 2025, 04:11

Da im nismo i mi obećali kakvih minerala ili Trump Tower umjesto Avazovog? :think:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 08 mar 2025, 04:15

slika

slika

Gorica nam je malo nervozna. Spava jednim okom otvorenim i u patikama. :yawn:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 mar 2025, 04:34

Gdje kacket Mile🤣🤣🤣

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 08 mar 2025, 04:56

CAGarfia je napisao/la:
08 mar 2025, 03:05
Odgovorite ljudima, četvrtak:
Kovačević pitao Konakovića zna li o čemu su pričali Szijjarto i Rubio: "Nama se itekako sviđa"
Dino i ekipa iz kabineta prekucali igricu... Snsd i sda necce sebi doci NIKAD!
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 08 mar 2025, 05:10

relativizam je napisao/la:
08 mar 2025, 01:23
Fakt je da smo jedina država na svijetu koja u najvecoj krizi zadnjih 30 godina, kada ljudi otvoreno prijete drzavi, izvrsavaju državni udar, da ministri, premijeri i članovi predsjedništva mole ljude iz drzavnih agencija ljude koji bi trebali cuvati ustavni poredak, da ostanu pribrani da se ne okreću na stranu agresora da ostanu na svojim poslovima i da ne padaju na pritiske zločinaca.

Pri tome se pored vojske i svih drzavnih agencija u koje su ulozeni milioni pa i milijarde, čeka se da glavni krivac pobjegne iz drzave sam od sebe kako ne bi došli u situaciju da neka od agencija izbjegne hapsenje ili izrucivanje.

Ova situacija je pokazala sve boljke ove drzave, kao federacija ne želi ništa poduzimati kako ne bi naljutila drugi entitet te ukljucila možda veći haos a pri tome ovi iz manjeg entiteta mogu sve,opet podilazimo i spustamo glavu i čekamo da to stranci rijese.

Stranci će ovo i rijesiti ne brinem se ja,kao što su i izbore riješili kao i prosli rat što su rijesili ali gdje je tu naša vlast, naši politicari, jel ima svrhe onda ova vlast ili bilo koja da vodi drzavu.

Mene to najviše boli što ne pokazujemo zube ne pokazujemo ništa sem sabura i moli Boze da bude sve ok.

Ja već sad gledam šta će biti poslije, sve te agencije će normalno raditi kao i mup rs ,putovat ćeš tim dijelom entiteta a znaš da jedva cekaju da te se rijese samo što nisu imali pravu priliku.
Joj kralju, danima se ovdje pozivas na neku drzavu i reakciju. Ne znam koliko godina imas, al jel ti iko javio da mi NISMO normalna drzava? Nismo sad, nismo bili sa SDA, nismo bili ni 2005. ni 1996. godine. Mi smo protektorat, drzava u kojoj je krvav rat zaustavljen prije 30 godina, okruzena komsijama koje se nikad nece odrec pretenzije na ovu teritoriju. Plus te ta MZ pod cijim si protektoratom ogranicava sa naoruzanjem, petardu ne smijes kupit van onog sto ti je predvidjeno. I sta ti u toj situaciji mozes? Podic vojsku (takodje podijeljenu na 3 komponente), poslat neciju djecu u sigurnu smrt da bi pokazao "snagu" drzave? Jos znas za probleme preko Drine i da bi jedva docekali tako nesta. To bi bio pucanj u koljeno i put drzave u novi pakao. Nemoj mi samo pricat o Spaniji i Turskoj, jer oni su imali samo probleme UNUTAR drzave, ni Francuzi ni Grci se nisu ni pocesali da nesta suzbijaju. Mi imamo problema sa teroristom koji, sa svojom grupom od 20ak poslusnika, kao taoce drzi 700k ljudi. Jer vidi, nije svaki srbin iz RSa koljac koji jedva ceka da ti metne noz pod grlo. Sta moze taj policajac iz MUPa kad mu Lukac (Dodikov) kaze da krene prema stanici SIPAe? Ja sam siguran da bi 70% tih momaka odbilo naredbu, al oni djeluju u okviru tog entiteta gdje su izglasani zakoni koji su u tom trenutku na snazi. Sta moze uradit?

Koliko god ih neko volio ili ne, nasi su postupili tacno onako kako je i trebalo. Cekas podrsku svijeta, MZ, cekas pojacanje od onih koji su ti napravili ovakvu drzavu, jer NE SMIJES dopustit ljudske zrtve i otvaranje Pandorine kutije. Na drzavni udar su odgovarali papirima i zakonima, da je bio vojni udar vjerovatno bi i reakcije bile nesto drugacije.

I naravno da ce agencije postojat i dalje, i da ce bit MUP RS i sve ostalo. Tako su nam stranci dali i tako ce bit dok se oni ne predomisle. Price o ustavu RBiH, ukidanju entiteta, brisanju RSa... to su price za malu djecu. To ne odgovara nikom. I ovdje ce uvijek bit napeto, jer nacionalizam je prica za siroke narodne mase, uvijek ce prolazit kod vecine. Oni ce se bogatit na racun prica o vekovnim borbama srpskog naroda/o odbrani i braniku domovine. Dodik kad je dolazio na vlast, bio je za na ranu privit. Onda je skontao sta u RSu pali. Takav bi sutra bio i Vukanovic da dodje na vlast. Pa kad je u Srbiji SNS ojacao? Kad je otislo Kosovo. Kod nas SDA i dan danas izbacuje kandidate na spiskove cija je referenca "dijete demobilisanog borca". To kod naroda prolazi.

I sto kaze cika Orvel "Vođa je trebao stalan rat. Morao je građane držati u stalnom strahu od neprijatelja kako bi mu oni dali svu vlast koju poželi. Ljudi su htjeli živjeti pa su se zato odrekli svojih prava i slobode. Bilo je to moguće samo ako ih se uvjeri da je neprijatelj svugdje, svuda i da mogu u svakom trenutku poginuti."
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 08 mar 2025, 05:59

Ne moze nam niko nista ....
slika
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 08 mar 2025, 06:04

Ne pamtim zemlju sa većom medjunarodnom podrškom. Više zemalja je zadnjih dana stalo uz institucije BiH nego uz Izrael.

Ovo je baš velika vijest. Najveca moguca vijest u ovom trenutku. Nisam ni pomisljao da se za nas zna i situaciji Bosne i to preko oceana i to kod državnog sekretara najjace sile svijeta.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 mar 2025, 06:57

avenija je napisao/la:
08 mar 2025, 06:04
Ne pamtim zemlju sa većom medjunarodnom podrškom. Više zemalja je zadnjih dana stalo uz institucije BiH nego uz Izrael.

Ovo je baš velika vijest. Najveca moguca vijest u ovom trenutku. Nisam ni pomisljao da se za nas zna i situaciji Bosne i to preko oceana i to kod državnog sekretara najjace sile svijeta.
I onda imas Trojku na celu drzave koja glumi opoziciju :rol:

Hapsi krme.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 08 mar 2025, 07:20

relativizam je napisao/la:
08 mar 2025, 01:23
Fakt je da smo jedina država na svijetu koja u najvecoj krizi zadnjih 30 godina, kada ljudi otvoreno prijete drzavi, izvrsavaju državni udar, da ministri, premijeri i članovi predsjedništva mole ljude iz drzavnih agencija ljude koji bi trebali cuvati ustavni poredak, da ostanu pribrani da se ne okreću na stranu agresora da ostanu na svojim poslovima i da ne padaju na pritiske zločinaca.

Pri tome se pored vojske i svih drzavnih agencija u koje su ulozeni milioni pa i milijarde, čeka se da glavni krivac pobjegne iz drzave sam od sebe kako ne bi došli u situaciju da neka od agencija izbjegne hapsenje ili izrucivanje.

Ova situacija je pokazala sve boljke ove drzave, kao federacija ne želi ništa poduzimati kako ne bi naljutila drugi entitet te ukljucila možda veći haos a pri tome ovi iz manjeg entiteta mogu sve,opet podilazimo i spustamo glavu i čekamo da to stranci rijese.

Stranci će ovo i rijesiti ne brinem se ja,kao što su i izbore riješili kao i prosli rat što su rijesili ali gdje je tu naša vlast, naši politicari, jel ima svrhe onda ova vlast ili bilo koja da vodi drzavu.

Mene to najviše boli što ne pokazujemo zube ne pokazujemo ništa sem sabura i moli Boze da bude sve ok.

Ja već sad gledam šta će biti poslije, sve te agencije će normalno raditi kao i mup rs ,putovat ćeš tim dijelom entiteta a znaš da jedva cekaju da te se rijese samo što nisu imali pravu priliku.
Po tebi treba poslati momke da uhapse nekoga ko je okružen naoružanim obezbjedjenjem i možda ih poslati u sigurnu smrt. I vjerovatno zakuhati i zapoceti neki konflikt, koji samo Dodiku odgovara, jer mu je jedino to i preostalo.

U ratu su naivno momci poslani da uhapse Cacu, pa su bili masakrirani. Očigledno se iz takvih situacija nešto naučilo, pa se ne ide grlom u jagode.

Strpljenje je bitno, samo polako, sve će doći na svoje.
Na kraju će Dodiku njegovi presuditi ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 mar 2025, 08:02

avenija je napisao/la:
07 mar 2025, 14:47
Tebi sam odgovorio jer koliko god te izglasavali kantom foruma itd ja mislim da si ipak razuman i upućen koliko toliko iako pisu da su iz druge države. Jedino mi nije normalno da si postao otvoreni bot sendvičar vladajućih. Ali da ne duljimo mogao je drugi kandidat se izglasati od prvog saradnika HDZ i Čovića tj Vukoje..Kada je trojka davala im sve mogla je bar tu ustupak tražiti. A svi znamo da Čović neće napustiti Dodika tako da Ustavni sud sigurno otežano radi.
Idemo redom, za kantu godine su me izglasali navijači Sarajeva koji su najbrojniji na forumu, ko god je jednom ušao na temu PLBiH - shvatio je zašto.

Trojka me pretjerano ne zanima, zanima me samo da zeleni nisu vlast i da završe tamo gdje im je mjesto - prvo u zatvoru a onda na smetljište istorije i da nam se nikada ne ponove. Taj nivo izdaje nacionalnih interesa, kriminala, korupcije i nepotizma je vjerovatno nezabilježen u istoriji planete zemlje.

Čović će napustiti Dodika jer je izuzetno pametan i pragmatičan političar koji ni u ludilu neće biti na brodu koji tone. Procesi protiv Čovića se mogu aktivirati u svakom trenutku, on to veoma dobro zna i plesaće onako kako mu se kaže, prvo iz Zagreba pa onda iz međunarodne zajednice.

Jučerašnja odluka ustavnog suda se ne bi mogla donijeti bez Vukoje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 08 mar 2025, 08:23

Kako ce danasnji dan prezivjeti , Senad H. i neki forumasi ovdje kad budu morali objaviti da nece biti rata 😂😂
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 08 mar 2025, 08:23

meki ne vjeruju u institucije drzave, ok, donekle shvatam. ali ne mog shvatiti da bi neko isao silom. kao sto mile ne koristi silu, nego pokusava olovkom da izvrsi drzavni udar ili pokusaj istog, tako i drzava pokusava da olovkom ponisti to njegovo. i ustavni sud je prva linija odbrane.
dodik i hoce da ispadne zrtva, da ga kao "mi" pokusamo hapsiti na silu itd. ljudi nema sile, nema pusketanja, nije ovo turska....
naravno da treba biti oprezan i osluskivati sta planira sljedece laktasenko, ali njemu ostaje samo da pobjegne u srbiju jer ce kad tad morati u zatvor ovdje. i on je onda svoje zavrsio kao i snsd. pustice ih eu i usa niz vodu. samo sabura.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 08 mar 2025, 08:28

I u ovim situacijama i vremenima kada je borba za državu, pojedini sendvičari se ne mogu suzdržati da ne botuju za jedne ili druge.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 mar 2025, 08:33

E što ga zakuca Rubio. :rol:
Voli te tvoje Sarajevo.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 08 mar 2025, 08:57

America’s egg shortage has led US businesses to turn to Turkey. Not the bird, the country.

Turkey plans to export 420 million eggs to the United States this year, the most ever, according to the Egg Producers Central Union in Turkey.

The ramped-up exports come as avian flu has killed more than 140 million egg-laying birds in the United States since 2022, and 17 million alone in November and December. Fewer birds means fewer eggs — and higher prices.
Nemamo ni blizu kapacitete jedne Turske primjer u proizvodnji jaja, ali kontinuiranim ulaganjem za par godina, mogli bi da izvozimo u vrijednosti preko 200 miliona eura.

Hrana je strateški resurs koji igra ključnu ulogu u međunarodnim odnosima i ekonomiji. Realizacija zavisi od konkretnih tržišnih okolnosti, političke strategije i sposobnosti pregovaranja.

Amer će možda za sigurnost školjke jaja prodati Turčinu vrijednu tehnologiju.

U današnje vrijeme, Švabu ćeš pridobiti za kilo kvalitetnog krompira.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 mar 2025, 09:02

Asteriks je napisao/la:
08 mar 2025, 08:57
Not the bird, the country.

:mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 08 mar 2025, 09:09

To je kvalitetan tekst, oštar i informativan, te često začinjen dozom humora. :mrgreen:
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], Gifron i 5 gostiju.