Po tebi treba poslati momke da uhapse nekoga ko je okružen naoružanim obezbjedjenjem i možda ih poslati u sigurnu smrt. I vjerovatno zakuhati i zapoceti neki konflikt, koji samo Dodiku odgovara, jer mu je jedino to i preostalo.relativizam je napisao/la: ↑08 mar 2025, 01:23Fakt je da smo jedina država na svijetu koja u najvecoj krizi zadnjih 30 godina, kada ljudi otvoreno prijete drzavi, izvrsavaju državni udar, da ministri, premijeri i članovi predsjedništva mole ljude iz drzavnih agencija ljude koji bi trebali cuvati ustavni poredak, da ostanu pribrani da se ne okreću na stranu agresora da ostanu na svojim poslovima i da ne padaju na pritiske zločinaca.
Pri tome se pored vojske i svih drzavnih agencija u koje su ulozeni milioni pa i milijarde, čeka se da glavni krivac pobjegne iz drzave sam od sebe kako ne bi došli u situaciju da neka od agencija izbjegne hapsenje ili izrucivanje.
Ova situacija je pokazala sve boljke ove drzave, kao federacija ne želi ništa poduzimati kako ne bi naljutila drugi entitet te ukljucila možda veći haos a pri tome ovi iz manjeg entiteta mogu sve,opet podilazimo i spustamo glavu i čekamo da to stranci rijese.
Stranci će ovo i rijesiti ne brinem se ja,kao što su i izbore riješili kao i prosli rat što su rijesili ali gdje je tu naša vlast, naši politicari, jel ima svrhe onda ova vlast ili bilo koja da vodi drzavu.
Mene to najviše boli što ne pokazujemo zube ne pokazujemo ništa sem sabura i moli Boze da bude sve ok.
Ja već sad gledam šta će biti poslije, sve te agencije će normalno raditi kao i mup rs ,putovat ćeš tim dijelom entiteta a znaš da jedva cekaju da te se rijese samo što nisu imali pravu priliku.
U ratu su naivno momci poslani da uhapse Cacu, pa su bili masakrirani. Očigledno se iz takvih situacija nešto naučilo, pa se ne ide grlom u jagode.
Strpljenje je bitno, samo polako, sve će doći na svoje.
Na kraju će Dodiku njegovi presuditi