Petar Skansi, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta, gostujući u utorak navečer na Jabuci TV, govorio je između ostalog o radu sportske inspekcije.
- Sportska inspekcija, istražujući u Hrvatskom nogometnom savezu, utvrdila je značajne nepravilnosti o kojima će tek biti riječi. Recimo, u pitanju je pupčana vrpca između Lokomotive i Dinama.
Skansi nije iznio nikakve detalje, tek je kazao:
- Čekamo da inspekcija završi posao, nakon čega ćemo izaći sa službenim rezultatima.
Pomoćnik Željka Jovanovića najavio je i skoru sjednicu Nacionalnog odbora za suzbijanje nasilja u sportu.
- Zatražit ću od svih članova Odbora da se bez fige u džepu izjasne o vaučerima za navijače - kazao je Skansi prije toga braneći vaučere kao mjeru koju je uvelo to Vladino tijelo.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Samo je jednom Hajduk nakon nekih remija pobijedio u majstorici s 5-0. Dinamo je 3 puta dobio po 4-0, dva puta u Zagrebu, jednom u Splitu. Hajduk je davne 1955. na Maksimiru slavio s 6-0. To je ujedno i najveca pobjeda u povijesti. Dva puta je bilo 5-1. Jednom je Dinamo tim rezultatom slavio u Zagrebu, jednom Hajduk u Splitu.
SiamoNoi je napisao/la:@Insect
"Poklali" se muđusobno.
A dan prije derbija,mislim,su se ispred udruge Boysi nešto međusobno potukli.Ništa senzacionalno.
Ok, tako to ide nista posebno, sigurno su veterani rekli ovima iz druge udruge dodjite do nase da se malo pokoljemo. Uvjerljiva prica nema sta i onda se jos cudite pojacanoj represiji
Baš htio napisati u vezi najvećih pobjeda i jednih i drugih kad me Signore pretiče. Da. Nama za utjehu ostaje tih 6:0 na Maksimiru od prije 60 godina.
Što se tiče večerašnje utakmice nema se tu što puno za reći. Moglo je biti i gore.
Dinamo apsolutno bolji i nadigrao nas je u svim segmentima igre. Kvalitetniji, imaju kvalitetnije pojedince i širu klupu. I točka.
Prije početka sezone sam napisao (budem postavio taj komentar) da će se dogoditi sigurno da Hajduk primi 4-5 komada. I eto, dogodilo se. Na moju sreću, u dosta kasnoj fazi prvenstva odnosno kupa.
Nema veze, treba i ovako visoki poraz otrpiti i podnijeti.
Idemo dalje...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
SiamoNoi je napisao/la:@Insect
"Poklali" se muđusobno.
A dan prije derbija,mislim,su se ispred udruge Boysi nešto međusobno potukli.Ništa senzacionalno.
Ok, tako to ide nista posebno, sigurno su veterani rekli ovima iz druge udruge dodjite do nase da se malo pokoljemo. Uvjerljiva prica nema sta i onda se jos cudite pojacanoj represiji
To se inače odigralo na 2 različita mjesta i to su 2 različita događaja koja nemaju veze jedan s drugim.Nisu se niti na isti dan dogodila.Eto,a sad se mozes natrag u rupu vratit,sramota kakve stavove ti ovdje imas.
Amra Peternel:Dio huligana ostao je večeras u buksi a dio doma, tako mi je drago da nisu u Maksimiru doživjeli ovih prekrasnih 5 golova jer to ni ne zaslužuju.
5.dan u zatvoru zbog ničega,serem se na državu
Privedena i 4 Torcidaša uz ovih 30-ak Boysa.Svi na mjesec dana istražnog.Sramota.JE*ENA SRAMOTA.
SiamoNoi je napisao/la:
5.dan u zatvoru zbog ničega,serem se na državu
Privedena i 4 Torcidaša uz ovih 30-ak Boysa.Svi na mjesec dana istražnog.Sramota.JE*ENA SRAMOTA.
Izgleda da cemo trebat umjesto stadiona ulagat u povecanje zatvorskih kapaciteta. Ja se nadam samo da su medju ovih 30 i oni koji su isli malo do veterana na "razgovor"
Ocigledno je da je je ovaj komedijas sa slikom crnogorca u totalnom šoku nakon sto je Skansi objavio ono sto smo svi znali pa ne zna vise sta pise.Kad je tocno godisnja skupstina? Tik-tak
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
U soku sam, ne mogu vjerovati da je Skanski nesto saznao. Bolje bi mu bilo da suti nego da ono sto svi znaju okarakterizira kao neko postignuce ..... covjek dobije dojam da je retardiran
Na kraju ce okriviti jos i pokojnog Markovica za to
Dinamo igra primamljivo, šarmantno, najčešće dominantno, Dinamo igra - odlično. Možemo slobodno reći, dugo, već dugo nismo gledali u kontinuitetu takav Dinamo, možda još od doba Josipa Kužea, tamo iz 2006., pa od one generacije Mandžukića i Modrića godinu dana kasnije. Bilo je velikih partija i velikih pobjeda, bilo je i različitih trenerskih pogleda, od Vahine sigurne obrambene formacije, preko Čačićeve pobjedničke serije do Jurčićeva kontroliranog nogometa, međutim, rijetko je kad zadnjih godina Dinamo šarmirao kao sad.
Ničota
Pročitajte pismo navijača Dinama nakon derbija.
"Nedjeljni derbi Dinama i Hajduka zasigurno će mi ostat u pamćenju, što po ujedinjenim navijačima, što po represiji koju sam proživio poslije utakmice.
Navijač Dinama sam ali je to sad manje važno. Nakon završetka utakmica krenuo sam kući, van stadiona izbijaju neredi kordon policije trči i tjera navijače sve do Kvaternikovog trga gdje sjedaju u svoja vozila i kreću u opsadu Zagreba. I tako hodam ja kroz trg, a stotinjak policajaca me gleda kao najvećeg kriminalca, vjerojatno sam im bio sumnjiv jer ipak sam imao šiltericu. Ne obazirem se na njih i prolazim dalje, malo sam se i žurio na vlak koji mi je uskoro kretao a niti jedan tramvaj prema glavnom nije vozio. Još usput pokupim i dva torcidaša da im pokažem kako doć do trga bana Jelačića. Dolazimo do jednog mjesta gdje na podu leži dvadesetak navijača i oko njih stoji dvadesetak kornjača. Krenemo preć cestu, jer jednostavno nemamo gdje proć, ne znam kaj smo trebali pregazit tih 20 ljudi koji su ležali. I tako ja prelazim a gospodin policajac krene trčat prema meni i kaže mi da stanem, naravno stao sam jer nema smisla bježat ako nisi ništa napravio, barem tako gospoda iz "sigurnosti i povjerenja" kažu. I tako dolazi on do mene i kaže on meni lezi dolje ja iznenađen pitam zašto a na to dolazi drugi policajac koji mi govori hoćeš da ti ja pokažem zašto i baca me na pod, lupa me čizmom i govori mi da ližem pod!? Nakon nekih 20 minuta su nas premjestili u neki zapišani prostor valjda da nam lizanje poda bude ugodnije. Ako slucajno nesto pitas policajca ili ako dignes glavu odma čizma radi, ipak nema razgovora s njima. Onda su počeli pregledavat jednog po jednog, kad dođeš na red, lupi te onom željeznom čizmom da znaš da si na redu, predaš osobnu i onda slijedi detaljan pregled, valjda im je najdraže stavljat ruku u gaće jer tu se najviše zadrže. Uglavnom zašto je bilo potrebno ležat tamo u zapišanom prolazu 2 sata sa rukama na potiljku kao zadnji kriminalci, sve to da bi on pročitao gospođi iz postaje broj osobne a ona gotovo uvijek odgovorila "ništa". Ako su već kontrolirali, kaj nije bilo jednostavnije tražit osobnu i provjerit, nego bacat ljude na pod, tuć ih na podu i govoriti im da ližu pod. Samo me zanima čemu to sve čemu ta represija prema navijačima koji su ležali na podu a priveli su ih slučajnim odabirom. Očito da je nekom jako zasmetalo UJEDINJENJE NAVIJAČA. Evo u Zagrebu se već tri dana privode istaknutiji BBB brz ikakvih dokaza im se stavlja nekakvo organiziranje nereda na teret. Baš se pitam gdje su tada bili HHO i ostali odbori za ljudska prava?"
Većina navijača Hajduka i Dinama koji su privedeni nakon završetka utakmice i dan-dva poslije utakmice nalaze se u zatvoru! Neki od navijača dobili su 30 dana istražnoga zatvora u Remetincu! Stavlja im se na teret masovno narušavanje javnog reda i mira što je po novom zakonu kazneno djelo. Sudac Oliver Mittermayer poslao je navijače mjesec dana u zatvor, koji je ubojici Luke Ritza odredio 48-satni pritvor. Isti taj sudac je prošlog tjedna unatoč činjenici da je postojalo dovoljno dokaza barem protiv većeg dijela optuženih za preprodaju četiri kilograma heroina i dva kilograma kokaina donio presudu kojom odbija optužbu protiv njih te je pritvorene osobe pustio na slobodu.
Navijači su glavni problem ove države? Dok se kriminalci slobodno kreću državom. U proteklih tjedan dana nestalo je čak desetero djece, a vi zatvarate autoceste blokirate ulaze u grad zbog navijača?!
Sta kaze insect nista to Zdravko nema svoje prste u ovoj represiji?!
Dovoljno je pogledat ko i šta su (bili) Marijan Tomurad i Krešimir Antolić...
Pa, nikad nije bilo manje incidenata na i oko stadiona nego u posljednje 2-3 godine, a nikad veće represija.
Djelovanje udruge temelji se na načelu demokratskog ustroja, što znači da udrugom upravljaju članovi na način da unutarnji ustroj udruge mora biti zasnovan na načelima demokratskog zastupanja i demokratskog načina očitovanja volje članova.
Dinamo svoju filijalu - Lokomotivu financirao kroz namještene transfere?!
Sportska inspekcija Ministarstva prosvjete, znanosti i sporta do sredine sljedećeg mjeseca bi trebala završiti svoje nalaze u Hrvatskom nogometnom savezu, Dinamu i Lokomotivi, a neslužbeno se saznaje kako je financijska veza između dva zagrebačka kluba izgleda pronađena.
O tome je nedavno u javnom nastupu govorio i pomoćnik ministra Petar Skansi, spominjući "pupčanu vezu" dva kluba, koja čitava Hrvatska naziva Dinamo 1 i Dinamo 2. Novi list doznaje kako inspekcijski nalaz upućuju na sudjelovanje Dinama u financiranju Lokomotive sa značajnim iznosima na godišnjoj razini. Nalazi bi već sada bili gotovi da se u sve nije uplela jedna od rak-rana domaćega društva – pravosuđe.
Naime, Sportska inspekcija je od Ministarstva pravosuđa zatražila kaznene evidencije za sve dužnosnike u nogometnom savezu i dvije zagrebačke ekipe, a radi se o više od 100 osoba. Kako za izlist o tome vodi li se kakav kazneni postupak Ministarstvo mora kontaktirati svaki pojedinačni sud u državi, postupak sigurno neće biti gotovo prije Nove godine.
No, neslužbeno se može doznati kako će i taj dio nalaza biti zanimljiv, jer već sad postoje indicije kako dio sportskih djelatnika i nije bio najčistiji pred zakonom.
Ako se potvrde nalazi inspekcije novac iz Dinama u Lokomotivu je, prema nalazima inspekcije, išao vrlo jednostavnim putem, odnosno transferima, šro predstavlja iznenađenje, jer bi se očekivalo uspješnije maskiranje tragova. Dakle, modus operandi je izgleda bio jednostavan. Igrač Dinama, obično na izlasku iz juniorskog staža, bi navodno dobio slobodne papire "pro forma". Isti trenutak formalno potpisuje za Lokomotivu i igra jednu sezonu. Na kraju te sezone, Dinamo plaća Lokomotivi tog istog igrača u milijunskim kunskim iznosima.
Prema do sada poznatim podacima, transferi su se kretali u rangu od milijun do dva milijuna eura, a Lokomotivin godišnji proračun obično se kreće između 10 i 15 milijuna kuna godišnje.
Tik-tak
I nije da je onima s imalo mozga u glavi trebala inspekcija da ovo vide.