FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
24%
2. Borbu za Evropu
72
49%
3. Sredinu tabele
24
16%
4. Borbu za opstanak
15
10%

Ukupno glasova: 146

Riquelme1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Riquelme1921 » 19 maj 2025, 13:23

irfo je napisao/la:
19 maj 2025, 12:57
Riquelme1921 je napisao/la:
19 maj 2025, 12:53
Stole je napisao/la:
19 maj 2025, 12:52
Daj sad tik tok trenera i Sablju da slusamo presice honaj honaj ovaj klub je proklet nikad na zdrave noge.
Hoonaj teška utakmica onaj negdje u pripremi utakmice smo onaj znali da nas čeka jedna teška utakmica protiv jedne jake ekipe, kompaktne, znali smo odakle nam rival može zaprijretiti...teren težak teško gostovanje..I eto, honaaaj nastavljamo raditi nemam šta zamjeriti momcima i eto ovo će valjda izdobriti. *Pressica se završava kupljenjem imaginarnih mrva sa stola.*
Nece Edis biti, ali moze li bar promil postovanja kojem se ovom ublehasu davali? Bar je vise dao i vise zasluzio. I voli iskreno klub a ne ko ovaj
Ja sam ga citirao samo, nisam mu rekao ništa ružno.
Grupa iznad svakog pojedinca.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 19 maj 2025, 13:24

Virtu4l je napisao/la:
19 maj 2025, 13:14
invincible1921 je napisao/la:
19 maj 2025, 13:09
Ovdje ljudi pricaju isto ko da imamo 10 Bajica, Hodzica, Hadziahmetovica i inih u inkubaotrima ali eto necemo da ih koristimo

Ne možeš jednostavno kad imaš ove mrmote i slične koji od nekih poluigrača prave igrače, on bi sad tih pet neprovjerenih igrača ubacio u prvu postavu pa eto da vidi kako i šta, tako to oni rade na FIFA Manageru pa misle da može i u stvarnom fudbalu.

Manje više su svi dobili šansu i oni koji budu pokazali kvalitet će sigurno dobiti svoje mjesto u ekipi. Ja lično mislim da niti jedan od njih osim Lauševića nema kvalitet za nešto više.
Licemjeran si i bezobrazan. Da je ono sto sam napisao uradio neko koga ne gotovis to bi koristio kao argument protiv, s tim da ovog gotivis onda mu se neko mijesa u posao, juniori su karine iako su im se izmisljale pozicije, isko su odigrali nekoliko dobrih tekmi u ono malo ili lose rasporedjenim minutama zvanim igras jednu pa ne igras naredne dvije - tri i tako dalje. Odinaka igra jer se Galic povrijedio i tako dalje.

Mrzim licemjere koji izvrcu realnost samo da bi dokazali da suu pravu. Za mene je to neljudski. Ako jeste, jeste, ako nije, nije.

Ne repliciraj mi, ziv bio, hoce mi preci taj tvoj smrad pa belaj.

Hajde, razguli ko sto ti rekoh, nerviras me jer si **** od covjeka, to se vidi i preko foruma.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 maj 2025, 13:25

invincible1921 je napisao/la:
19 maj 2025, 13:17
Realno nasi igraci od 18/19 godina NE MOGU UOPSTE DA OPSTANU NA TERENU a kamol da daju nekakav znacj igri...jednostavno odma vidis da od tog hajra nema

Samo pogledaj gdje danas igraju Drljo, Gasal, Beća, pa i Drina (nema ga više u rosteru Legnice) i ostali talenti koje smo godinama gurali, zajedno imaju preko 200 nastupa.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 19 maj 2025, 13:26

Zamisli vratis Mulalica ili Adzema pa onda poslije njih ide Dzurbuzovic i tako u krug...ali kod god da dodje i ako dodje neko sa strane taj je odmah osudjen na propast jer mi ne prihvatamo nikog.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 19 maj 2025, 13:26

Virtu4l je napisao/la:
19 maj 2025, 12:58
bablaz1 je napisao/la:
19 maj 2025, 12:47
Drug, cijenim te kao forumaša, imaš dobru zezanciju. A to šta sad ?? ja bih volio nekog trenera iz Hrvatske (kao Klafurić, Jakirević... koji je i vodio neke njihove prvoligaše. Valjda imamo nekog u upravi ko ima spremnu zamjenu, jer je denisu noga bila svakako) Volio bih takođe da neko prepozna potencijal makar jednog omladinca, te da se pozabavimo njim, napravimo projekat, kako bi vratili vjeru u OP.
a za profi licencu nije dovoljan komentar na forumu (viđenje jednog duduka kao što sam ja), nego je potreban entuzijazam, mešetarenje, volja...
Volio bih stvarno da neko napiše jednu utakmicu (osim Borca i Širokog dole kad smo ih dobili 3:0, a oni fakat bili u rasulu) kojom je zadovoljan taktičkim zamislima, akcijama...
Ovo što se denis brani je po meni iz straha, koga će nam sad dovesti?? Adžem, mulalić...a ne to što ne unaprijeđujemo igru i nemamo pojma šta hoćemo od utakmice i šta treba da uradi neki od igrača (konkretno jučer).

Ne, niko Denisa ne brani iz straha, svako ko brani Denisa ima dvije čiste u glavi, zna izvagati omjer onoga što imamo i ono što smo sa tim postigli.

Ta priča o nekoj igri, o napretku u igri je jedna od najvećih ubleha ikada. Ko to u ovakvoj ligi ima igru? Niko osim Zrinjskog koji ima duplo veći budžet od nas. Hoćeš igru sa Galićem, Markovićem, Šukilovićem, Cavnićem i sličnim poluigračima? Pa niti jedan od njih ne može žonglirati deset puta sa loptom, a siguran sam da ti i ja možemo. Eto jedna mala digresija.

Kakvi omladinci? Pa gledaš li ti sve ovo što nam godinama dolazi iz omladinskog pogona? Pogledaj gdje sad igraju oni kojih smo se riješili. Mi nemamo omladinski pogon, postoji samo formalno da bi se mogli takmičiti u Premijer ligi. Forsirali smo ih godinama, imaju preko 200 utakmica i danas igraju u Federalnoj ili se više ne bave fudbalom. Omladinski pogon ovog kluba je ugašen, svako dijete koje zna šutnuti loptu ide negdje drugo, u Butmir ili u Mostar, o nama više ni ne razmišljaju.

Denisa su otjerali oni koji su gori od njega, jer je Denis Ćorić bio njamanji problem ovog kluba. Otjerali su ga oni koji su napravili novi dug od dva miliona, koji su nas brukali sa Arapima, koji su nas prošle sezone doveli ispod crte, takvi ljudi donose odluke u klubu i ako je iko trebao otići onda su to oni.
Ja i dalje vjerujem da se mogu individualnim treninzima i Fočo i Šabić i Laušević i Odinaka i Lagumdžija podići na jedan nivo više, naravno treba nam stručnjak, koji će znati prepoznati koju poziciju mogu igrati, staviti ih na to mjesto i poboljšati performanse i jednom i drugom. Postoji još vjerovatno dječaka koji bi mogli. Što se tiče uprave, imaju vjerovatno već nekog ko će zamijeniti Ćorića (nadam se ne ni jedan od navedenih iz postova sa zadnje dvije, tri stranice). Nama je potreban remont ekipe (svi smo svjesni toga), i veliki je posao da se to posloži. Ko treba biti u upravi, stvarno ne znam, al da smo loši biuli pod Ćorićem zadnjih 10 kola, jesmo. da smo očajno odigrali sve važnije i jače utakmice (osim borca) jesmo. Želja mi je da počnemo proizvoditi igrače (svaka čast Svraki na kupu za omladince), kako, ja to ne znam. Želja mi je da dovedemo trenere koji će znati košta može igrati i da prilagodi igru rosteru. A što se tiče uprave, mislim da je slično kao i sa omladinskim pogonom trenutno. Ne vjerujem da bi neko sa zdravim pristupom ušao,a da je neki stručnjak za vođenje sportskih kolektiva.
živio.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 19 maj 2025, 13:28

Imamo pravo smijesnu upravu i ne profesionalan klub (da ne kazem smijesan).
Kamo srece da dovedemo trenera od cijeg cemo imena past na guzicu (u pozitivnom smislu) pa da nas krene.
Na kraju krajeva velika su ocekivanja zadali ovim potezom.
Bas da vidimo, niko sretniji od mene da to bude covjek koji ce napravit odma sampionsku titulu i porusit sve rekorde lige.
Amin.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 19 maj 2025, 13:28

irfo je napisao/la:
19 maj 2025, 12:57
Riquelme1921 je napisao/la:
19 maj 2025, 12:53
Stole je napisao/la:
19 maj 2025, 12:52
Daj sad tik tok trenera i Sablju da slusamo presice honaj honaj ovaj klub je proklet nikad na zdrave noge.
Hoonaj teška utakmica onaj negdje u pripremi utakmice smo onaj znali da nas čeka jedna teška utakmica protiv jedne jake ekipe, kompaktne, znali smo odakle nam rival može zaprijretiti...teren težak teško gostovanje..I eto, honaaaj nastavljamo raditi nemam šta zamjeriti momcima i eto ovo će valjda izdobriti. *Pressica se završava kupljenjem imaginarnih mrva sa stola.*
Nece Edis biti, ali moze li bar promil postovanja kojem se ovom ublehasu davali? Bar je vise dao i vise zasluzio. I voli iskreno klub a ne ko ovaj
E to mi nije jasno nikako,a nije da Coric nije imao nijednu fulu u izjavama pogotovo kad je one poslovice pokusavao neke,mislim ljudi smo i to se svakom moze desiti,al samo se Mulalicu pamti sve i vaga i opcenito Zeljovcima a ovima sa strane maksimalno postovanje.

ZeljeznicarUberAlles
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarUberAlles » 19 maj 2025, 13:32

Btw, Muftić nije pozvan u repku kako se pričalo. :)
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.

Blackwargreymon
Kontakt:

Post Postao/la Blackwargreymon » 19 maj 2025, 13:36

Smijesna odluka.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 19 maj 2025, 13:42

Sjajan potez ljudi iz kluba, vizionarski. Pa svi smo vidjeli da je zapravo Ćorić glavni problem Želje ove sezone, šteta što ga ne nogiraše zimus, mogli smo uzeti bar Kup i biti u igri za titulu do zadnjeg kola. Mislim jest da je Zrinjski prošle godine u Evropi uzeo 8,5 miliona KM, Borac ove godine 14 miliona KM i da Sarajevo već 10 godina ima višemilionski privatni kapital iza sebe, dok smo mi npr prošle godine zamalo ispali iz lige ali to ipak nije razlog da mi kao navijači ne očekujemo duplu krunu svake sezone i da to bude stavljeno kao klauzula u ugovor svakom treneru Želje. Nema trofeja - nema ni biti na klupi.

Od novog trenera očekujem da bude bolji od Ćorića, dakle lepršavu igru uz posjed lopte od preko 70%, da nam na Grbavici protivnici ne pređu centar više od tri puta, svaku tekmu barem 5 šuteva u okvir gola i prosjek od tri data gola po tekmi, dalje očekujem guranje omladinaca (barem dva-tri u prvu postavu i još toliko na klupu), minimum borbu za titulu do zadnjeg kola i osvajanje Kupa BiH. Što se tiče Lige konferencije s obzirom da će mu to biti prve utakmice, zadovoljit ću se sa trećim pretkolom, mada je sa ovakim iskusnim liscima i mladim talentima sve ispod play off-a LK realno neuspjeh.

Dakle otprilike nekako da budemo kao Barca, Šabić na desnom krilu kao Yamal, Šemdin na štopera poput Cubarsija, Fočo neka kombinacija Pedrija i Gavija. Suljo killer je naš Lewa, a od novog trenera očekujem da Boljevića razdrma kao Flick Raphinhu, pa onda ni dabl dabl golova i asistencija dogodine nije nemoguć.

Uglavnom, da sumiramo, Ćorić nije bio loš kad se pogleda prošla sezona ali eto nažalost nije znao prepoznati kakve dijamante imamo u OP i da u kombinaciji sa gore navedenim iskusnim liscima (Krpić, Boljević, Galić i ostali) prepišamo konkurenciju ove sezone.

Nije da nešto forsiram svoje mišljenje, ali po meni su za sve ovo gore navedeno idealni naši vojnici koji imaju Željin DNK, dakle - Sablja, Adžeme, Dino, Memiću, Hare... vrime je!
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 19 maj 2025, 13:50

ZeljeznicarUberAlles je napisao/la:
19 maj 2025, 13:32
Btw, Muftić nije pozvan u repku kako se pričalo. :)
smijesno. bas mi je zao mufte, zasluzio je davno.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 19 maj 2025, 13:50

bablaz1 je napisao/la:
19 maj 2025, 13:26

Ja i dalje vjerujem da se mogu individualnim treninzima i Fočo i Šabić i Laušević i Odinaka i Lagumdžija podići na jedan nivo više, naravno treba nam stručnjak, koji će znati prepoznati koju poziciju mogu igrati, staviti ih na to mjesto i poboljšati performanse i jednom i drugom.
A koji je to strucnjak, evo mene bas zanima? Ali pod uslovom da ce raditi za neku normalnu platu, a ne nesto nerealno?
Pa nece nijedan trener forsirati mlade igrace, a da prije toga dobije za cilj vrh tabele. To je pucanje samom sebi u nogu.
To mozes raditi ako ti klub kaze da razvijes par mladih igraca, bez obzira na krajnji ishod na tabeli.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 maj 2025, 13:55

Ovo je ubjedljivo najgluplji potez kluba u zadnjih 20 godina.Dati otkaz treneru koji je sa ovim panjevima bio 4. :tokralju:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

nindza
Kontakt:

Post Postao/la nindza » 19 maj 2025, 14:03

Došao je opet i taj period godine. Čekamo Mešu da se javi u medije i kaže kako ima želju da se vrati u Želju ali da nije još pravo vrijeme. Hajmo Meša 3,2,1...

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 19 maj 2025, 14:04

Sve sam vise uvjeren da u klubu ima ljudi koji rade na raspadu našeg kluba.

Kad god se krene naprijed, desi se neki pad…

Tramvaji29877
Kontakt:

Post Postao/la Tramvaji29877 » 19 maj 2025, 14:07

Nemoguće je u ovako organiziranom klubu napraviti kvalitetan rezultat i imati kontinuitet na bilo kom planu. Prosle sezone smo promijenili tri upravna odbora, tj. dva i onda je Gredic zavrsio sezonu. Imali smo 4 trenera (Basic, Arap, Akrapovic i Djurbuzovic).
Ove sezone ponovo na početku smo imali previranja u upravnom odboru, a i trener nam nije uspio ni sezonu makar zavrsiti. Ja ne vidim način da u takvom buckurisu se ikada moze uspostaviti kvalitetan sistem. Plus OP je svakako unisten.

Kada je u pitanju sledeca sezona, novi trener ce imati jos tezi zadatak, jer je ljestvica sada jos malo vise postavljena, nakon vrlo solidne ove sezone.

Za kraj pitanje, ako i naredni trener sledece sezone bude cetvrti( uz ruznu igru u jednom dijelu sezone) i ne osvoji kup, ili ispadne u kupu od neke slabije ekipe, hoce li i on odmah biti otjeran

To isto pitanje vazi za sve naredne sezone, koliko ce trenera morati biti otjerano da bismo shvatili da nije do trenera i da mi nemamo para za trenera kalibra (koji ce imati lijepu igru, fantastične rezultate, koji ce znati gurati mlade igrače, koji ce u svakoj utakmici postaviti pravu taktiku, koji ce konstantno praviti dobre izmjene) nažalost mi para za takvog nemamo, mi nemamo ni za Zekica para a kamoli za ozbiljnije trenere.

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 19 maj 2025, 14:07

brig je napisao/la:
19 maj 2025, 13:52
GrbavicaHram1921 je napisao/la:
19 maj 2025, 11:27
Ispadnes od ekipe koja se bori za opstanak, najvecu bruku dozivis u Mostaru , petarda za rekordnih 30min igre ?

On odavno treba da bude bivsi, sakupio je ovoliko bodova jer su ostale ekipe goli Ku.rac !!
Ne znam s cime se vi zavaravate ali realno i vaša ekipa je goli ku.rac. Covjek je 4. I na korak do 3. Mj sa smijesnim igračima i ako gledas realno nedostiznim Borcu, Zri i Sar koji milijune trose na ekipe + suđenje
Izborili ste Europu, 2 kola do kraja i daje mu se otkaz. Pa ŠB je nakantao Velež na Pecari kakve veze ima. Takve utakmice se događaju.

Mozda klub rejtinga Zeljo zeli vise ali budimo realni ta vremena su prosla. Isto vrijedi i za ŠB
Upravo tako, fol nasli neke mane za svaku tekmu. Zivimo u nekim oblacima. Biti 4. Je uspjeh kad imas igrace kao sto su ih mi imamo sada i kad imas ogranizaciju kluba kao sto to imamo.

ZeljeznicarUberAlles
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarUberAlles » 19 maj 2025, 14:11

Sarun je napisao/la:
19 maj 2025, 14:04
Sve sam vise uvjeren da u klubu ima ljudi koji rade na raspadu našeg kluba.

Kad god se krene naprijed, desi se neki pad…
Normalno da ima, sve debil do debila familiju im ****.

ZeljeznicarUberAlles
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarUberAlles » 19 maj 2025, 14:15

Tramvaji29877 je napisao/la:
19 maj 2025, 14:07
Nemoguće je u ovako organiziranom klubu napraviti kvalitetan rezultat i imati kontinuitet na bilo kom planu. Prosle sezone smo promijenili tri upravna odbora, tj. dva i onda je Gredic zavrsio sezonu. Imali smo 4 trenera (Basic, Arap, Akrapovic i Djurbuzovic).
Ove sezone ponovo na početku smo imali previranja u upravnom odboru, a i trener nam nije uspio ni sezonu makar zavrsiti. Ja ne vidim način da u takvom buckurisu se ikada moze uspostaviti kvalitetan sistem. Plus OP je svakako unisten.

Kada je u pitanju sledeca sezona, novi trener ce imati jos tezi zadatak, jer je ljestvica sada jos malo vise postavljena, nakon vrlo solidne ove sezone.

Za kraj pitanje, ako i naredni trener sledece sezone bude cetvrti( uz ruznu igru u jednom dijelu sezone) i ne osvoji kup, ili ispadne u kupu od neke slabije ekipe, hoce li i on odmah biti otjeran

To isto pitanje vazi za sve naredne sezone, koliko ce trenera morati biti otjerano da bismo shvatili da nije do trenera i da mi nemamo para za trenera kalibra (koji ce imati lijepu igru, fantastične rezultate, koji ce znati gurati mlade igrače, koji ce u svakoj utakmici postaviti pravu taktiku, koji ce konstantno praviti dobre izmjene) nažalost mi para za takvog nemamo, mi nemamo ni za Zekica para a kamoli za ozbiljnije trenere.
Debili ne shvataju da je u ovakvim uslovima, Denis bio najbolje i najpovoljnije riješenje, ali je otjeran on iz nekih drugih razloga, **** moj bi iko pametan i ko iole prati fudbal dao otkaz ovakvom treneru, znajući šta se u našoj ligi prvenstveno dešava, a ne u klubu koji vode. Toliko glup potez, da ćemo sljedeće sezone promijeniti najmanje dva trenera. Tek sljedeće sezone se neće moći ili će se do zadnjeg kola boriti za ovakav uspijeh koji je nama bio osiguran 5-6 kola prije kraja..

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 19 maj 2025, 14:15

Samo da se zna da je Denis odbio 2 ponude i da je upravi poručio prije ovog da ne želi marke veću platu ali želi pojačanja. Uprava je dakle odlučila da pojačanja nema.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Meshko91 i 16 gostiju.