Sjajan potez ljudi iz kluba, vizionarski. Pa svi smo vidjeli da je zapravo Ćorić glavni problem Želje ove sezone, šteta što ga ne nogiraše zimus, mogli smo uzeti bar Kup i biti u igri za titulu do zadnjeg kola. Mislim jest da je Zrinjski prošle godine u Evropi uzeo 8,5 miliona KM, Borac ove godine 14 miliona KM i da Sarajevo već 10 godina ima višemilionski privatni kapital iza sebe, dok smo mi npr prošle godine zamalo ispali iz lige ali to ipak nije razlog da mi kao navijači ne očekujemo duplu krunu svake sezone i da to bude stavljeno kao klauzula u ugovor svakom treneru Želje. Nema trofeja - nema ni biti na klupi.
Od novog trenera očekujem da bude bolji od Ćorića, dakle lepršavu igru uz posjed lopte od preko 70%, da nam na Grbavici protivnici ne pređu centar više od tri puta, svaku tekmu barem 5 šuteva u okvir gola i prosjek od tri data gola po tekmi, dalje očekujem guranje omladinaca (barem dva-tri u prvu postavu i još toliko na klupu), minimum borbu za titulu do zadnjeg kola i osvajanje Kupa BiH. Što se tiče Lige konferencije s obzirom da će mu to biti prve utakmice, zadovoljit ću se sa trećim pretkolom, mada je sa ovakim iskusnim liscima i mladim talentima sve ispod play off-a LK realno neuspjeh.
Dakle otprilike nekako da budemo kao Barca, Šabić na desnom krilu kao Yamal, Šemdin na štopera poput Cubarsija, Fočo neka kombinacija Pedrija i Gavija. Suljo killer je naš Lewa, a od novog trenera očekujem da Boljevića razdrma kao Flick Raphinhu, pa onda ni dabl dabl golova i asistencija dogodine nije nemoguć.
Uglavnom, da sumiramo, Ćorić nije bio loš kad se pogleda prošla sezona ali eto nažalost nije znao prepoznati kakve dijamante imamo u OP i da u kombinaciji sa gore navedenim iskusnim liscima (Krpić, Boljević, Galić i ostali) prepišamo konkurenciju ove sezone.
Nije da nešto forsiram svoje mišljenje, ali po meni su za sve ovo gore navedeno idealni naši vojnici koji imaju Željin DNK, dakle - Sablja, Adžeme, Dino, Memiću, Hare... vrime je!
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"