FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
72
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
16
11%

Ukupno glasova: 149

bablaz1
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bablaz1 » 19 maj 2025, 12:27

Ma vala, nek je i otišao.
Ako nije mogao uigrati jednu akciju za godinu, nek ide.
Prvu polusezonu je i ličio na nekog ko razumije (vjerovatno zbog pomoćnika, kojem smo se zahvalili). Ali ovo od NG je baš loše bilo. Od lutanja sa sastavom, mijenjanja pozicija u toku meča.. ličilo je na zezanciju neku.
Hvala za izborenu evropu, ali nekako mislim da nije neki stručnjak. Vrijeme će pokazati. opet ponavljam, hvala za evropu.
Realno sinoć je mogo proći kao protiv zrinjskog da mu nije bilo Muftića.
Al hajmo redom:
utakmice:
- Široki 0:1(Vukoja i Đorić u prvoj, koje smo poslije prekrižili)
- Velež (u rasulu bio Velež, Boljević u 85. min )
- Igman ( prvo poluvrijeme Jaber magičan bio. drugo bolji Igman)
- Sloboda (Muftić nas spasio bruke)
- Sloga (najružnija utakmica, gdje je trabao taktički dobiti, upali u nervozu u 10 min.) Vlado ga nadmudrio
- gošk u Gabeli (od 8. minute više igrač, tek u 75. prvi gol)
- Zrinjski kući (jedan šut u okvir gola. Pa kilavi Bruno je taj isti Zrinjski, ako ne i bolji uništio na grbavici)
- derbi na koševu (muftić i vilenjavci nas spasili debakla. Zekić promijenio postavu, čisto sumnjam da denis zna i sad ko je šta igrao kod kona)
- Posušje na grbavici. Jedan šut jedan gol :(
- Borac, (ne sjećam se nešto najbolje iskreno. Mislim da smo bili stidni)
- Radnik '93 i 96. min
- Široki dole 0:3 (pročepilo, oni bili u rasulu, realno)
- Velež (također pred otkazom Buzu, realno je Velež jedna od lošijih ekipa ove sezone)
- Igman u Konjicu- crveni u 18.min Posinković
- Sloboda na Grbavici (već bili na izlaznim vratima, Husić hoće/neće...)
- Sloga u doboju ( po meni najveća bruka ove godine)
- Gošk Grbavica (već su kaskali promijenili trenera i trenera)
- Zrinjski Mostar (trebalo biti, realno 4:0 prvo poluvrijeme. Ovdje je već počeo i svlačionicu gubiti)
- Kone na Grbavici (Muftić spasio opet, mada smo imali nekih šansi)
- Posušje dole. (Zadržavali vrijeme, najsramotnija utakmica sezone)
- Borac kući (1:1), nekako nam Borac leži, valjda nisu Hercegovci. Jedna od boljih utakmica.
- Radnik (Boljević 95.)
_ posušje kući. Ubili nas drugo poluvrijeme, da je bilo još 10 minuta izgubili bi.
- Igman (treća najlošija ekipa lige, zabijamo na sreću pred kraj utakmice)
- Gošk (mi 3 šuta u okvir gola, Gošk 5. Ispali ljudi već bili)
- Zrinjski dole (blamaža)
- Borac kući 2:1 (najbolja utakmica sezone sigurno. trebala nam je biti vodič kako dalje.)
- Kone lavor (treba nam pobjeda/bod ako mislimo osigurati evropu, mi ništa...). Muftić vs sarajevo
... ove tri zadnje neću ni komentarisati, izgubio je kompas, izgubio je ekipu, više se bavio medijima nego ekipom.
Znači protiv Borca kući, ekipa koje su u rasulu, vođeni Muftićem koji je donio sigurno 15-tak bodova i spasio na s blamaža, te Boljevića koji je također donio 20-tak bodova. U prvom dijelu spletom raznih okolnosti (zadnje minute, crveni protivnicima...) smo se uspjeli odlijepiti. Drugi dio sezone ne treba ni komentarisati (a treba da bude željino proljeće). Vrhunac je po meni Cavnić u špicu protiv Širokog (nit smo mi čelik, nit je Cavnić Aladin Isaković).
Pa realno ni jedan naš igrač nije napredaovao u odnosu na jesen, pa čak ni juniori (o njima bi se moglo pisati danima, vjerovatno će prekucati Gasala, Beću i ostale...)Opet kažem hvala za evropu, ali otkaz je bio neminovan jer se čovjek pogubio totalno. Ustvatri, što bi rekli stručnjaci, na svježinu je nešto i napravio. Totalni duduk kad je taktika u pitanju.
VTŽ

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 19 maj 2025, 12:28

Sjecamo se da je i Adzem bio nabusen od Sirokog
Krupa, radnik, sloboda, mladost doboj kakanj nas pobjedjivali…
Na sta ce ovo izac….
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 19 maj 2025, 12:32

Mlinaric novi fudbaler fks, a mi trenera tjeramo
Bravo nesposobnjakovici
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 19 maj 2025, 12:32, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

V3rtigo
Kontakt:

Post Postao/la V3rtigo » 19 maj 2025, 12:32

Koja je vizija kluba za buducnost? Evo vec preko 10 godina nismo ligu osvojili a namijenjali smo se trenera bruku. Da li uprava ima neku viziju gdje ce nesto graditi 3 4 5 godina? Jer evo izgubili smo preko 10 godina ponavljajuci ovu istu matricu da je trener kriv. Ovako ako nastavimo (a izvjesno je da hocemo) necemo mi osvojiti nista ni sljedecih 10 godina.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 19 maj 2025, 12:33

Zamislite da se preziva Denis Poplava na onom podcastu bi rekao i da mu je pola familije za Želju navijalo
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 maj 2025, 12:33

bablaz1 je napisao/la:
19 maj 2025, 12:27
Ustvatri, što bi rekli stručnjaci, na svježinu je nešto i napravio. Totalni duduk kad je taktika u pitanju.
VTŽ

Sve si nam rekao, vidi se da imaš fudbal u malom prstu, ja bih krenuo po profi licencu da sam na tvom mjestu.

Ipak, nisi nam rekao najbitnije, šta sad? Adžem, Mulalić, vojnici kluba?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 19 maj 2025, 12:35

Virtu4l je napisao/la:
19 maj 2025, 12:33
bablaz1 je napisao/la:
Ustvatri, što bi rekli stručnjaci, na svježinu je nešto i napravio. Totalni duduk kad je taktika u pitanju.
VTŽ

Sve si nam rekao, vidi se da imaš fudbal u malom prstu, ja bih krenuo po profi licencu da sam na tvom mjestu.

Sve drugoligasi koje ni Igman Konjic nece za trenera
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 19 maj 2025, 12:35

bablaz1 je napisao/la:
Prvu polusezonu je i ličio na nekog ko razumije (vjerovatno zbog pomoćnika, kojem smo se zahvalili). Ali ovo od NG je baš loše bilo. Od lutanja sa sastavom, mijenjanja pozicija u toku meča.. ličilo je na zezanciju neku.
Hvala za izborenu evropu, ali nekako mislim da nije neki stručnjak. Vrijeme će pokazati. opet ponavljam, hvala za evropu.
Al hajmo redom:
utakmice:
- Sloga (najružnija utakmica, gdje je trabao taktički dobiti, upali u nervozu u 10 min.) Vlado ga nadmudrio
- Zrinjski kući (jedan šut u okvir gola. Pa kilavi Bruno je taj isti Zrinjski, ako ne i bolji uništio na grbavici)
- derbi na koševu (muftić i vilenjavci nas spasili debakla. Zekić promijenio postavu, čisto sumnjam da denis zna i sad ko je šta igrao kod kona)
- Radnik '93 i 96. min
- Velež (također pred otkazom Buzu, realno je Velež jedna od lošijih ekipa ove sezone)
- Zrinjski Mostar (trebalo biti, realno 4:0 prvo poluvrijeme. Ovdje je već počeo i svlačionicu gubiti)
- Borac kući (1:1), nekako nam Borac leži, valjda nisu Hercegovci. Jedna od boljih utakmica.
- Radnik (Boljević 95.)
_ posušje kući. Ubili nas drugo poluvrijeme, da je bilo još 10 minuta izgubili bi.
- Borac kući 2:1 (najbolja utakmica sezone sigurno. trebala nam je biti vodič kako dalje.)
- Kone lavor (treba nam pobjeda/bod ako mislimo osigurati evropu, mi ništa...). Muftić vs sarajevo
... ove tri zadnje neću ni komentarisati, izgubio je kompas, izgubio je ekipu, više se bavio medijima nego ekipom.
Znači protiv Borca kući, ekipa koje su u rasulu, vođeni Muftićem koji je donio sigurno 15-tak bodova i spasio na s blamaža, te Boljevića koji je također donio 20-tak bodova. U prvom dijelu spletom raznih okolnosti (zadnje minute, crveni protivnicima...) smo se uspjeli odlijepiti. Drugi dio sezone ne treba ni komentarisati (a treba da bude željino proljeće). Vrhunac je po meni Cavnić u špicu protiv Širokog (nit smo mi čelik, nit je Cavnić Aladin Isaković).
Pa realno ni jedan naš igrač nije napredaovao u odnosu na jesen, pa čak ni juniori (o njima bi se moglo pisati danima, vjerovatno će prekucati Gasala, Beću i ostale...)Opet kažem hvala za evropu, ali otkaz je bio neminovan jer se čovjek pogubio totalno. Ustvatri, što bi rekli stručnjaci, na svježinu je nešto i napravio. Totalni duduk kad je taktika u pitanju.
VTŽ
Ima li ijedna pobjeda da je zasluzena ili poraz da je nezasluzen?
Po tebi svaka pobjeda je zbog lose igre protivnika i njihovog rasula...
Kakvu tacno igru i taktiku ti ocekujes sa odbranom koju cine Cavnic, Sukilovic, Mahmic, Markovic, Galic, Odinaka?
Mi smo ove sezone zabili samo 5 golova manje od Borca i Sarajeva koji imaju duplo skuplji tim od nas.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 19 maj 2025, 12:37

NoDi80 je napisao/la:
19 maj 2025, 12:28
Na sta ce ovo izac….
Zašto se vraćamo toliko unazad??? Zmaj od Bosne nam dao 9??? Vjeruj mi potrefilo mu se, pretanak je trener (mišljenja sam da su i Bašić i Akrapović bolji). Ovom su se poklopili rezultati, ali kad je najpotrebnije bilo: kone, Široki, vidjelo se da ne vlada situacijom, i mislim da je gubljenje vremena da ga ostavimo. živio

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 19 maj 2025, 12:38

19vendetta87 je napisao/la:
19 maj 2025, 12:35
bablaz1 je napisao/la:
Al hajmo redom:
utakmice:
- Radnik '93 i 96. min
- Radnik (Boljević 95.)
VTŽ
Ima li ijedna pobjeda da je zasluzena ili poraz da je nezasluzen?
Po tebi svaka pobjeda je zbog lose igre protivnika i njihovog rasula...
Kakvu tacno igru i taktiku ti ocekujes sa odbranom koju cine Cavnic, Sukilovic, Mahmic, Markovic, Galic, Odinaka?
Mi smo ove sezone zabili samo 5 golova manje od Borca i Sarajeva koji imaju duplo skuplji tim od nas.
Buncanje, neka dobro pogleda akcije kod dosta golova ove sezone. Takve akcije od pokojnog Ode nismo imali.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 19 maj 2025, 12:38

bablaz1 je napisao/la:
19 maj 2025, 12:37
NoDi80 je napisao/la:
19 maj 2025, 12:28
Na sta ce ovo izac….
Zašto se vraćamo toliko unazad??? Zmaj od Bosne nam dao 9??? Vjeruj mi potrefilo mu se, pretanak je trener (mišljenja sam da su i Bašić i Akrapović bolji). Ovom su se poklopili rezultati, ali kad je najpotrebnije bilo: kone, Široki, vidjelo se da ne vlada situacijom, i mislim da je gubljenje vremena da ga ostavimo. živio
Ne znam ni ja zasto bi se vracali nazad sa nekim Adzemima, Mulalicicima
Nek Svraku stave za trenera halalicu im
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 19 maj 2025, 12:39

AjkulaCekicarka je napisao/la:
17 apr 2025, 21:35
Da nije Joldić kriv za ispadanje iz Kupa?
Ha, šta mislite?

Ima sve predispozicije, bivši igrač, osvojio je nešto sa Željom a evo sad pomoćnik velikom Sir Denisu.
Trebala bi uprava o ovom prijedlogu razmisliti.
Grupa iznad svakog pojedinca.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 19 maj 2025, 12:41

NoDi80 je napisao/la:
19 maj 2025, 12:38
Nek Svraku stave za trenera halalicu im
Covjek tek pohadja za A licencu. Treba i njega da potrosimo. Boze dragi de malo razmisli prije nego sto izvalis sta takvo. Treba svaku utakmicu da placamo kaznu 500 1000 maraka zbog licence ili volis da ti genjac bude u zapisniku zaveden kao glavni trener?
mosa lošmi stićko tit-ula!

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 19 maj 2025, 12:45

Mozel' pitanje odnosno iskren odgovor.

Ti si trener nekog kluba i dobujes instrukciju pet kola prije kraja da guras mlade igrace i ove sto nisu igrali previse i da ne guras ove sto odlaze, da je rezultat nebitan.

I ti to ne uradis :think:

Sta uciniti u gore navedenom slucaju ?

Jedan primjer, ima ih jos.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 19 maj 2025, 12:47

Virtu4l je napisao/la:
19 maj 2025, 12:33
bablaz1 je napisao/la:
VTŽ

Drug, cijenim te kao forumaša, imaš dobru zezanciju. A to šta sad ?? ja bih volio nekog trenera iz Hrvatske (kao Klafurić, Jakirević... koji je i vodio neke njihove prvoligaše. Valjda imamo nekog u upravi ko ima spremnu zamjenu, jer je denisu noga bila svakako) Volio bih takođe da neko prepozna potencijal makar jednog omladinca, te da se pozabavimo njim, napravimo projekat, kako bi vratili vjeru u OP.
a za profi licencu nije dovoljan komentar na forumu (viđenje jednog duduka kao što sam ja), nego je potreban entuzijazam, mešetarenje, volja...
Volio bih stvarno da neko napiše jednu utakmicu (osim Borca i Širokog dole kad smo ih dobili 3:0, a oni fakat bili u rasulu) kojom je zadovoljan taktičkim zamislima, akcijama...
Ovo što se denis brani je po meni iz straha, koga će nam sad dovesti?? Adžem, mulalić...a ne to što ne unaprijeđujemo igru i nemamo pojma šta hoćemo od utakmice i šta treba da uradi neki od igrača (konkretno jučer).

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 19 maj 2025, 12:47

RatoborniMrmot je napisao/la:
19 maj 2025, 12:45
Mozel' pitanje odnosno iskren odgovor.

Ti si trener nekog kluba i dobujes instrukciju pet kola prije kraja da guras mlade igrace i ove sto nisu igrali previse i da ne guras ove sto odlaze, da je rezultat nebitan.

I ti to ne uradis :think:

Sta uciniti u gore navedenom slucaju ?

Dat mu novi ugovor i dovesti mu zelje poput bobana i pavkovica
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 maj 2025, 12:48

RatoborniMrmot je napisao/la:
19 maj 2025, 12:45

Ima još primjera da mu se neko miješao u posao? Zanimljivo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 19 maj 2025, 12:51

kako to obično biva, nekoliko standardnih imena se našlo u opticaju. Tako se špekuliše da bi na Grbavicu mogao stići Admir Adžem koji sa Jedinstvom u Prvoj ligi Federacije BiH radi dobar posao, a spominje se i mogući povratak Edisa Mulalića.

Međutim, nisu to jedina imena sa kojima se barata na i oko Grbavice, odnosno neslužbene informacije do kojih je stigao SportSport govore da bi čelni ljudi Željezničara na klupi najradije vidjeli stranca, odnosno trenera iz regiona.

A, jedno od imena koje se neslužbeno spominje je i ono Alena Peternaca, aktuelnog šefa stručnog štaba Igmana iz Konjica.

HAJDEEEEEEEEEEEEE

Stole
Kontakt:

Post Postao/la Stole » 19 maj 2025, 12:52

Daj sad tik tok trenera i Sablju da slusamo presice honaj honaj ovaj klub je proklet nikad na zdrave noge.
Željezničar,Los Angeles Lakers,Mamba 8,24 Arsenal

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 19 maj 2025, 12:53

Stole je napisao/la:
19 maj 2025, 12:52
Daj sad tik tok trenera i Sablju da slusamo presice honaj honaj ovaj klub je proklet nikad na zdrave noge.
Hoonaj teška utakmica onaj negdje u pripremi utakmice smo onaj znali da nas čeka jedna teška utakmica protiv jedne jake ekipe, kompaktne, znali smo odakle nam rival može zaprijretiti...teren težak teško gostovanje..I eto, honaaaj nastavljamo raditi nemam šta zamjeriti momcima i eto ovo će valjda izdobriti. *Pressica se završava kupljenjem imaginarnih mrva sa stola.*

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], Cuspajz, Napaceni87 i 32 gosta.