bablaz1 je napisao/la: ↑19 maj 2025, 12:47
Drug, cijenim te kao forumaša, imaš dobru zezanciju. A to šta sad ?? ja bih volio nekog trenera iz Hrvatske (kao Klafurić, Jakirević... koji je i vodio neke njihove prvoligaše. Valjda imamo nekog u upravi ko ima spremnu zamjenu, jer je denisu noga bila svakako) Volio bih takođe da neko prepozna potencijal makar jednog omladinca, te da se pozabavimo njim, napravimo projekat, kako bi vratili vjeru u OP.
a za profi licencu nije dovoljan komentar na forumu (viđenje jednog duduka kao što sam ja), nego je potreban entuzijazam, mešetarenje, volja...
Volio bih stvarno da neko napiše jednu utakmicu (osim Borca i Širokog dole kad smo ih dobili 3:0, a oni fakat bili u rasulu) kojom je zadovoljan taktičkim zamislima, akcijama...
Ovo što se denis brani je po meni iz straha, koga će nam sad dovesti?? Adžem, mulalić...a ne to što ne unaprijeđujemo igru i nemamo pojma šta hoćemo od utakmice i šta treba da uradi neki od igrača (konkretno jučer).
Ne, niko Denisa ne brani iz straha, svako ko brani Denisa ima dvije čiste u glavi, zna izvagati omjer onoga što imamo i ono što smo sa tim postigli.
Ta priča o nekoj igri, o napretku u igri je jedna od najvećih ubleha ikada. Ko to u ovakvoj ligi ima igru? Niko osim Zrinjskog koji ima duplo veći budžet od nas. Hoćeš igru sa Galićem, Markovićem, Šukilovićem, Cavnićem i sličnim poluigračima? Pa niti jedan od njih ne može žonglirati deset puta sa loptom, a siguran sam da ti i ja možemo. Eto jedna mala digresija.
Kakvi omladinci? Pa gledaš li ti sve ovo što nam godinama dolazi iz omladinskog pogona? Pogledaj gdje sad igraju oni kojih smo se riješili. Mi nemamo omladinski pogon, postoji samo formalno da bi se mogli takmičiti u Premijer ligi. Forsirali smo ih godinama, imaju preko 200 utakmica i danas igraju u Federalnoj ili se više ne bave fudbalom. Omladinski pogon ovog kluba je ugašen, svako dijete koje zna šutnuti loptu ide negdje drugo, u Butmir ili u Mostar, o nama više ni ne razmišljaju.
Denisa su otjerali oni koji su gori od njega, jer je Denis Ćorić bio njamanji problem ovog kluba. Otjerali su ga oni koji su napravili novi dug od dva miliona, koji su nas brukali sa Arapima, koji su nas prošle sezone doveli ispod crte, takvi ljudi donose odluke u klubu i ako je iko trebao otići onda su to oni.