FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- partibrejker1921
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
S bodovima iz Banja Luke Željezničar će se probiti na četvrto mjesto sa 5 bodova manje od Širokog, i po 2 od Borca i Sarajeva. Obzirom na raspored i više utakmica na strani, te slabe igre s početka sezone, ovo je odlična situacija i mislim da smo, uz Široki, prvi kandidati za titulu jesenjeg prvaka jer do kraja polusezone imamo dosta povoljan raspored.

SVI NA GRBAVICU!
- Neandertalac
- Kontakt:
Ma bitno je da smo uhvatili dobar ritam , nismo izgubili vec 6 utakmica i ako ovako nastavimo , sve i da ne budemo jesenji prvaci nece nam niko puno pobjeci .partibrejker1921 je napisao/la:S bodovima iz Banja Luke Željezničar će se probiti na četvrto mjesto sa 5 bodova manje od Širokog, i po 2 od Borca i Sarajeva. Obzirom na raspored i više utakmica na strani, te slabe igre s početka sezone, ovo je odlična situacija i mislim da smo, uz Široki, prvi kandidati za titulu jesenjeg prvaka jer do kraja polusezone imamo dosta povoljan raspored.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Široki stvarno ima odličan raspored, ali i nekoliko težih gostovanja, dok je nama derbi najteža utakmica do kraja polusezone. Nakon starta kakvog smo imali mislim da možemo biti jako sretni razvojem situacije, treba da iskoristimo ovaj pozitivan zamah i ako uđemo u seriju pobjeda ni jesenja titula nije daleko, mada i nekakav pristojan zaostatak za Širokim nije za bacit...partibrejker1921 je napisao/la:S bodovima iz Banja Luke Željezničar će se probiti na četvrto mjesto sa 5 bodova manje od Širokog, i po 2 od Borca i Sarajeva. Obzirom na raspored i više utakmica na strani, te slabe igre s početka sezone, ovo je odlična situacija i mislim da smo, uz Široki, prvi kandidati za titulu jesenjeg prvaka jer do kraja polusezone imamo dosta povoljan raspored.
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
Sta pisenime_tm87 je napisao/la:Jel iko provalio sta pise na desnom rukavu na dresu ?ozbiljno pitam

to ja vas pitamAmar_TM87 je napisao/la:Sta pisenime_tm87 je napisao/la:Jel iko provalio sta pise na desnom rukavu na dresu ?ozbiljno pitam

- Bianconeri1988
- Kontakt:
I mi se zamaramo previše...Borac pokušava neke očajničke poteze, a znamo da to neće proći, ja samo ne znam po kojem osnovu se Željo može sankcionisati...
Sutra lagano 0:3 i svi sretni!
Nema tu neke filozofije!

Sutra lagano 0:3 i svi sretni!
Nema tu neke filozofije!

Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Pasa moj, to ako se desi, ponovno odigravanje utakmice ili 3-0 za borac i Sarajevo i Zeljo trebaju istupiti iz lige. Sarajevo zbog ovih sudijskih lakrdija. Moje misljenje da Sarajevo i Zeljo kao 2 najveca kluba iz nase drzave trebaju zajedno da se bore protiv ovih lopova. Na svakom cosku pljuju i po Sarajevu, i po Zelji, Hordama i Manijacima, znamo li mi reci DOSTA VISE ???Baja_Zvjerka je napisao/la:A majko draga, pa ovo nije moguce.. Ako sutra komisija odluci da se ponovi utakmica, ili ne daj Boze 3:0 za Borac, prestajem pratiti nasu ligu definitivno, a i klub bi ozbiljno trebao razmisliti o nastupanju u istoj.. Nek oproste svi na prostoti, ali naje*em se ja mamice ovom sto prica da su tribine za 5 minuta bile prazne (i svim njegovim istomisljenicima)...
Ali opet kontam, pokusavaju da izvrse pritisak na komisiju, pa neka im bude...
Milorad Lale, valjda član Takmičarske komisije, reče za TV SA, da će se utakmica registrirati službenim rezultatom 0:3, a sve na osnovu dokumentacije sa kojom raspolažu.
Ukoliko se utvrdi da nije bilo propusta organizatora, utakmica se može i ponoviti.
Ukoliko se utvrdi da nije bilo propusta organizatora, utakmica se može i ponoviti.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
ma ljudi ja ne znam o cemu vi vise raspravljate...ako je istina ono sto Aca kaze za zapisnik ..i to da je sudija odlucio da nema uslova za igru nemate se sta brinuti...
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Ako slucaj Gavarić nije bio 0:3 za vas, onda je sve moguće. Jeste ovdje situacija malo očitija, ali znas kako kod nas ide. Ako Dodik kaže, ponavlja se, ponovit ce semma_hz je napisao/la:ma ljudi ja ne znam o cemu vi vise raspravljate...ako je istina ono sto Aca kaze za zapisnik ..i to da je sudija odlucio da nema uslova za igru nemate se sta brinuti...

Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !
Ma iskreno ako odluce da se igra ponovo ,ja sam za to da se prva liga raspusti..hebes ti ovo kad se 2 najveca kluba moraju zrtvovati zarad nastavka lige...nek igra repka ,a klubovi neka idu u amaterske i to je to...ako moze takobabilonTM je napisao/la:Ako slucaj Gavarić nije bio 0:3 za vas, onda je sve moguće. Jeste ovdje situacija malo očitija, ali znas kako kod nas ide. Ako Dodik kaže, ponavlja se, ponovit ce semma_hz je napisao/la:ma ljudi ja ne znam o cemu vi vise raspravljate...ako je istina ono sto Aca kaze za zapisnik ..i to da je sudija odlucio da nema uslova za igru nemate se sta brinuti...

FK SARAJEVO.
http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/preb ... leme/65116" onclick="window.open(this.href);return false;
svaka cast ss.ba na tekstu
svaka cast ss.ba na tekstu
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Ako Željo i Sarajevo "hlupe" šakom o hastal pridružiće se odmah Velež, Čelik i Sloboda (bilo bi i obrnuto) i od nastavka lige nema ništa. Niko to neće dozvoliti jer nikom nije u interesu da radi i protiv pravila i protiv najvećih klubova, to je borba protiv vjetrenjača i to svi znaju. Naravno da će se pokušati izlobirati najmanja moguća kazna za Borac, a da pri tome ne izazove cirkus među ostalim klubovima, tražiće se balans. Da nije ovih pet navedenih klubova u PL, onda bi bilo mnogo lakše mešetarit' i pravit parmak ligu u kojoj se bez problema ispunjavaju partikularni interesi pojedinih privatnih grupa. Ali uz klubove koji imaju tradiciju, koji dolaze iz velikih gradova, koji imaju veliku navijačku bazu i kojima odgovara da fudbal bude fudbal, a ne mešetarenje, biće mnogo teže pomenutim kvazisportskim (ne)radnicima da ispunjavaju lične misije koristeći BH fudbal. Teška je to borba, svi odavno znaju da takvi vode kolo u mnogim klubovima, ali dok je velikih klubova u PL koji neće prodati obraz radi par bodova, oni neće uzeti sve u svoje ruke. I treba vjerovati da će tome jednom doći kraj. Apropo ove priče, šteta je da Borac, kao klub sa velikom tradicijom za BH uslove nije na strani klubova sa tradicijom nego na strani odbrane političkih i nekih drugih (zna se kojih) interesa, a njihovi navijači su upravo najbolji reprezent njihove politike. Šteta, jer su igrači i stručni štab Borca na potpuno drugoj (sportskoj) talasnoj dužini, što je i Amar potvrdio.
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
normalno da je Borac na strani politike kada ista ta politika održava borac u životu(rekonstrukcija stadiona,otpisivanje dugova itd)Hawking je napisao/la:Ako Željo i Sarajevo "hlupe" šakom o hastal pridružiće se odmah Velež, Čelik i Sloboda (bilo bi i obrnuto) i od nastavka lige nema ništa. Niko to neće dozvoliti jer nikom nije u interesu da radi i protiv pravila i protiv najvećih klubova, to je borba protiv vjetrenjača i to svi znaju. Naravno da će se pokušati izlobirati najmanja moguća kazna za Borac, a da pri tome ne izazove cirkus među ostalim klubovima, tražiće se balans. Da nije ovih pet navedenih klubova u PL, onda bi bilo mnogo lakše mešetarit' i pravit parmak ligu u kojoj se bez problema ispunjavaju partikularni interesi pojedinih privatnih grupa. Ali uz klubove koji imaju tradiciju, koji dolaze iz velikih gradova, koji imaju veliku navijačku bazu i kojima odgovara da fudbal bude fudbal, a ne mešetarenje, biće mnogo teže pomenutim kvazisportskim (ne)radnicima da ispunjavaju lične misije koristeći BH fudbal. Teška je to borba, svi odavno znaju da takvi vode kolo u mnogim klubovima, ali dok je velikih klubova u PL koji neće prodati obraz radi par bodova, oni neće uzeti sve u svoje ruke. I treba vjerovati da će tome jednom doći kraj. Apropo ove priče, šteta je da Borac, kao klub sa velikom tradicijom za BH uslove nije na strani klubova sa tradicijom nego na strani odbrane političkih i nekih drugih (zna se kojih) interesa, a njihovi navijači su upravo najbolji reprezent njihove politike. Šteta, jer su igrači i stručni štab Borca na potpuno drugoj (sportskoj) talasnoj dužini, što je i Amar potvrdio.
Pusti snovi careHawking je napisao/la:Ako Željo i Sarajevo "hlupe" šakom o hastal pridružiće se odmah Velež, Čelik i Sloboda (bilo bi i obrnuto) i od nastavka lige nema ništa. Niko to neće dozvoliti jer nikom nije u interesu da radi i protiv pravila i protiv najvećih klubova, to je borba protiv vjetrenjača i to svi znaju. Naravno da će se pokušati izlobirati najmanja moguća kazna za Borac, a da pri tome ne izazove cirkus među ostalim klubovima, tražiće se balans. Da nije ovih pet navedenih klubova u PL, onda bi bilo mnogo lakše mešetarit' i pravit parmak ligu u kojoj se bez problema ispunjavaju partikularni interesi pojedinih privatnih grupa. Ali uz klubove koji imaju tradiciju, koji dolaze iz velikih gradova, koji imaju veliku navijačku bazu i kojima odgovara da fudbal bude fudbal, a ne mešetarenje, biće mnogo teže pomenutim kvazisportskim (ne)radnicima da ispunjavaju lične misije koristeći BH fudbal. Teška je to borba, svi odavno znaju da takvi vode kolo u mnogim klubovima, ali dok je velikih klubova u PL koji neće prodati obraz radi par bodova, oni neće uzeti sve u svoje ruke. I treba vjerovati da će tome jednom doći kraj. Apropo ove priče, šteta je da Borac, kao klub sa velikom tradicijom za BH uslove nije na strani klubova sa tradicijom nego na strani odbrane političkih i nekih drugih (zna se kojih) interesa, a njihovi navijači su upravo najbolji reprezent njihove politike. Šteta, jer su igrači i stručni štab Borca na potpuno drugoj (sportskoj) talasnoj dužini, što je i Amar potvrdio.

Isti su nam problemi, isti interesi... ništa više ove klubove ne bi izvuklo iz problema nego stajanje u kraj mešetarenju, a to oni dobro znaju... u ovakvom stanju najbolje prolaze... zna se ko, da ne pišem...spizz je napisao/la: Pusti snovi care...znaš koliko boli qurac Slobodu, Čelik, Velež i ostale klubove za probleme Želje i Sarajeva...ljudi se zabavili o svom jadu i o svom poslu, kontaju kako opstati i preživjeti u ligi....kakvo crno lupanje šakama o hastal....to se trebalo lupati prije 10 godine, sad se zakasnilo odavno.
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
Kažem ti, zakasnilo se odavno sa timHawking je napisao/la:Isti su nam problemi, isti interesi... ništa više ove klubove ne bi izvuklo iz problema nego stajanje u kraj mešetarenju, a to oni dobro znaju... u ovakvom stanju najbolje prolaze... zna se ko, da ne pišem...spizz je napisao/la: Pusti snovi care...znaš koliko boli qurac Slobodu, Čelik, Velež i ostale klubove za probleme Želje i Sarajeva...ljudi se zabavili o svom jadu i o svom poslu, kontaju kako opstati i preživjeti u ligi....kakvo crno lupanje šakama o hastal....to se trebalo lupati prije 10 godine, sad se zakasnilo odavno.

Potcjenjuješ ti neke stvari ovdje očito. Prvo, rivalstvo između nekih klubova što sportsko što regionalno je jako dobro u finansijskom smislu za sve klubove, jer navijači baš tad značajno napune kasu. Eto ti vidi posjetu klubovima kad dolaze Željo i Sarajevo i kad dolazi GOŠK. Ko bi se odreko tih para? Neki klubovi praktično žive od toga da im gostuju veliki timovi i da napune kasu. Pa prvi Borac, koji važi za jak tim u našoj ligi je utrostručio posjetu kad smo im mi došli, vidio si tribine, sve ti je jasno. Da je tako kako ti kažeš, onda ne bi škotski klubovi potpisivali peticiju za ostanak Celtica i Rangersa u njihovoj ligi. Isključenjem Želje i Sarajeva fudbal u BiH bi pao na tako niske grane da bi svi govorili kako je bilo 2011. godine kad su Željo i Sarajevo igrali, žalili bi za ovom polu-ligom. Klubovi koji su ionako u nikakvim finansijskim mogućnostima bi se ugasili, ljudi u BiH bi prestali pratiti domaći fudbal, a to stanje je neodrživo, jer je fudbal ovdje uvijek bio više od sporta. Možeš zamislit izlazak Zvezde i Partizana iz JSL? Dinama i Hjaduka iz HNL? Zašto klubovi teže regionalnoj ligi? Ligi Prvaka? Niko neće korak unazad, zato će se to sasjeć u korijenu, a to je 3 boda za Želju i solidna kazna za Borac kojom niko neće biti ni zadovoljan ni nezadovoljan pretjerano.spizz je napisao/la: Kažem ti, zakasnilo se odavno sa timto se trebalo raditi prije 10 godine...ako ništa trebalo se odmah istupiti iz lige nakon muckog ubistva pokojnog Vedrana - pa nije....i previše je komprimisa u igru sve ove godine, tako da o te price nema ništa...šta?? evo i da istupe Željo i Sarajevo i šta
liga se nastavlja i dalje, samo bez ta dva tima...pojeo vuk magarca i šta si dobio?
' nidje veze.
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
sad na kantonalnoj televiziji milorad lale spominje da su željini navijači ubacivali baklje i tvrde predmete u teren
Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic, Lokomotifa, MoSaZeLjo1921, Pablo11, zlatandr i 43 gosta.