Rekonstrukcija stadiona u BiH

JaskoBiH
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la JaskoBiH » 27 feb 2017, 21:02

[quote="AlemC85"]Uveliko se radi na Stadionu:

slika

slika

slika

slika[/quo

Posto nisam iz Mostara niti iz okline cisto me zanima koliko su ovi vrapcici gdje se nalazi Velezov stadion udaljeni od grada Mostara ovako po slikama mi se cini kao da je ovo neko predgradje ili nesto slicno pa zato pitam. A sto se tice ovog sto se radi na stadionu to je za svaku pohvalu. :bih:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 27 feb 2017, 21:07

JaskoBiH je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:Uveliko se radi na Stadionu:

slika

slika

slika

slika[/quo

Posto nisam iz Mostara niti iz okline cisto me zanima koliko su ovi vrapcici gdje se nalazi Velezov stadion udaljeni od grada Mostara ovako po slikama mi se cini kao da je ovo neko predgradje ili nesto slicno pa zato pitam. A sto se tice ovog sto se radi na stadionu to je za svaku pohvalu. :bih:
Vrapcici su od Centra Mostara udaljeni 4 km i to u pravcu sjevernog izlaza prema Sarajevu. To je najmnogoljudnije urbano naselje sa preko 4500 stanovnika u sklopu Opcine Mostar.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 27 feb 2017, 21:08

@Jasko nisam ni ja iz Mostara al msm da su Vrapcici udaljeni nekih 6-7 km a mozda i manje od Mostara. U svakom slucaju tesko mozes pjeske do stadiona iz grada jer moras ici magistralom, al eto valjda u buducnosti uvedu neke autobuske linije koji bi barem na dan utakmice marsirale od centra do stadiona
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 27 feb 2017, 21:14

slika
slika
slika

[emoji4]
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

MrBean
Kontakt:

Post Postao/la MrBean » 27 feb 2017, 21:41

AlemC85 je napisao/la:
sarajevo46 je napisao/la:
MrBean je napisao/la:Ako Hasić već ima love zašto ne kupi ovu kuću iza i ne sruši je kako bi dobio na prostoru, jer ovaj teren će se kad tad morati prosirivati jer je dug samo 90 metara a treba mininalno 100 m, ne vidim drugi način da se produži ili ova ili ukinuti tribinu iza gola ?
Nezz da li mislimo na istu, ali iza ove tribine ima parking, tu sam bio kad sam posljednji put tamo išao na gostovanje i pricali smo s vlasnikom tog parkinga i kuce, kaze da je planirao tu praviti tvornicu nekad davno, to je propalo i sada koristi kao parking. ovo je ukratko, sad sta je istina nemam pojma, ali eto nesto sumnjam da bi dao to covjek, ali ne smeta nesto puno za tribinu, a mozda i smeta. Nemam pojma imao sam potrebu ovo da napišem :D
Velez je otkupio i dobio od grada pravo na koristenje zemljista oko stadiona koje je potrebno za izgradnju. Znam da je predat zahtjev gradu Mostaru za trecu traku sa puta M-17 kako bi se obezbjedio normalan ulaz-izlaz sa puta M-17 na Stadion. Paralelno s tim radit ce se i na parkingu iza ViP tribine. Sta ce Velezu Stadion ako nema normalan parking?
A znamo mi šta pripada Veležu što se tiče zemljišta stvar je u tome da je stadion okružen sa jedne strane pomoćnim terenom, a sa druge nema svakako dovoljno prostra da se išta više proširi, ne znam malo prostora a svašta se najavljuje! :problem: :problem:

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 27 feb 2017, 23:42

MrBean je napisao/la:Ako Hasić već ima love zašto ne kupi ovu kuću iza i ne sruši je kako bi dobio na prostoru, jer ovaj teren će se kad tad morati prosirivati jer je dug samo 90 metara a treba mininalno 100 m, ne vidim drugi način da se produži ili ova ili ukinuti tribinu iza gola ?
Hajde prije 20 godina mi je bilo OK kada neko tvrdi ovakve stvari, ali danas kada je moguce sve provjeriti nije :D dimenzija terena stadiona Vrapcici su 105x68 koliko i nalaze UEFA za najvecu kategoriju stadiona.

MrBean
Kontakt:

Post Postao/la MrBean » 27 feb 2017, 23:56

AnelZ je napisao/la:
Hajde prije 20 godina mi je bilo OK kada neko tvrdi ovakve stvari, ali danas kada je moguce sve provjeriti nije :D dimenzija terena stadiona Vrapcici su 105x68 koliko i nalaze UEFA za najvecu kategoriju stadiona.
Anele sine ja tebe izuzetno cijenim kao forumuaša ali o stadionu u Vrapčićima mi niko na ovom svijetu ne može pričati ja sam tamo proveo više vremena nego iko i znam svaki detalj tog terena i čak sam izmjerio dimenzije i siguran sam da nema više od 95 metara dužine a to 105x68 što se može naći na wikipediji na kojoj svako piše gluposti pa i jedna od gluposti je da stadion U Vrapčićima može primiti 7.000 ljudi što je totalna neistina, a stvarni kapacitet tog stadiona je oko 2940 sjedećih mjesta bez tribine iza gola jer nju ne računam, jer nema stolice, a to sve dokazuje da ne treba vjerovati svemu što piše po mojoj procjeni ovaj stadion ima dimenzije 95x60...
Zadnja izmjena: MrBean, dana/u 28 feb 2017, 00:10, ukupno mijenjano 1 put.

Motti
Kontakt:

Post Postao/la Motti » 28 feb 2017, 00:09

MrBean je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:
Anele sine ja tebe izuzetno cijenim kao forumuaša ali o stadionu u Vrapčićima mi niko na ovom svijetu ne može pričati ja sam tamo proveo više vremena nego iko i znam svaki detalj tog terena i čak sam izmjerio dimenzije i siguran sam da nema više od 90 metara dužine a to 105x68 što se može naći na wikipediji na kojoj svako piše gluposti pa i jedna od gluposti je da stadion U Vrapčićima može primiti 7.000 ljudi što je totalna neistina, a stvarni kapacitet tog stadiona je oko 2940 sjedećih mjesta bez tribine iza gola jer nju ne računam, jer nema stolice, a to sve dokazuje da ne treba vjerovati svemu što piše po mojoj procjeni ovaj stadion ima dimenzije 90x60...
Teren za igru mora imati dimenzije:
dužina: 100 – 105 (m)
širina: 64 – 68 (m)
Napomena: Preporučuju se dimenzije 105 x 68 (m).

Ovo su pravila za takmicenje u Premijer ligi, tako da je sve jasno. Teren zadovoljava propisane dimenzije.
Postao/la Sir Matt dana 23 dec 2012, 22:08

Više uopšte nema užitka gledat utakmice a to zbunjuje , i smeta . Razumiš priku ?

MrBean
Kontakt:

Post Postao/la MrBean » 28 feb 2017, 00:13

Ma taman će neko to mjeriti iz BH saveza hahah,
Pravila su jedno a stvarnost je drugo.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 28 feb 2017, 00:26

MrBean je napisao/la:Ma taman će neko to mjeriti iz BH saveza hahah,
Pravila su jedno a stvarnost je drugo.
Posto si ti to sve mjerio, jesu li barem golovi u Vrapcicima normalni dimenzija ili su i oni manji?

Tolerise se na tu dimenziju terena da je gol manji od uobijenog za "jedan ipo ipo" stope, ako si mjerio s brojem cipela 44-45 :mrgreen:

:rol:

Hajd ti to premjeri ako nisi, posto ovi iz saveza nemaju kad :urnebes:

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 28 feb 2017, 00:29

Imas desetine alata na internetu gdje putem karti mozes izmjeriti dimenzije. Tako mozes uraditi i za sve stadiona u BiH. Kada preslikas teren u Vrapcicima identican bude onom na Grbavici ili Kosevu. Pravila za ligu postoje i 99% ih se postuje jer u suprotnom donose sankcije i kazne, a u slucaju manjih dimenzija nego propisanih stadion ne bi bio odobren za utakmice Premijer lige BiH. Ispod 100x64 dimenzije terena nije moguce prijaviti stadion :)

MrBean
Kontakt:

Post Postao/la MrBean » 28 feb 2017, 00:30

Hahaha dobar, dobar ja sam svoje rekao pa sad o tom potom :-)
Ja ti kažem maksimun 95x60 !

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 28 feb 2017, 00:42

MrBean je napisao/la:Hahaha dobar, dobar ja sam svoje rekao pa sad o tom potom :-)
ma ti kenjas u prazno da se razumijemo. Ko bi dao dozvolu da se igra na 15 metara kracem terenu ? Igrala djeca crne gore i BiH 2-3 puta, svima ok, ne zale se, pozelili opet da dodju tu radi terena i zainteresovanosti, i onda ti kenjas kako je 15 metara kraci teren. Hocemo li ja i ti po sta god hoces da se pojavimo u Vrapcicima i da ga izmjerimo. Mozda nije koliko treba biti, ali nije ni 95x60

A ti si proveo vise vremena od bilo koga kao sto kazes, ocito iz nekih drugih razloga

brigsiroki
Kontakt:

Post Postao/la brigsiroki » 28 feb 2017, 00:53

evo ja upisao "Google karte" pa desnin klikon odabereš "izmjeri udaljenost" vidio sam za pecaru bijeli brijeg te grbavica imaju 105 - 68 teren a stadion vrapčići se nevide crte samo malo golovi a i tu sam izmjerio 105 dužinu ,samo je zanimljivo kako je tribina red armi na jednom ćošku 5,a na drugom 9 metara od terena

MrBean
Kontakt:

Post Postao/la MrBean » 28 feb 2017, 00:56

Ta tribina Red Army je rađena na neki neobjašnjiv način pa je otišla ukrivo hahah, ja ne kazem da je manji 15 metara ali jedno 10 jeste sigurno od one maksimalne duzine 105 metara, jel moguce da mislite da je teren Koseva i Bijelog Brijega istih dimenzija kao recimo stadion Veleža.
Zadnja izmjena: MrBean, dana/u 28 feb 2017, 01:01, ukupno mijenjano 1 put.

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 28 feb 2017, 00:57

MrBean je napisao/la:Hahaha dobar, dobar ja sam svoje rekao pa sad o tom potom :-)

@MrBean jesu cuo za REUFA??
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 28 feb 2017, 00:57

Nova plastika na Vrapcicima ima dimenzija izmedju 100x60 i 102x62, Kamberovic polje ima 100x66. Mozemo ovdje zavrsiti, ocigledno je da ne zelis da prihvatis cinjenice koje mozes i sam provjeriti online :)

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 28 feb 2017, 00:59

brigsiroki je napisao/la:evo ja upisao "Google karte" pa desnin klikon odabereš "izmjeri udaljenost" vidio sam za pecaru bijeli brijeg te grbavica imaju 105 - 68 teren a stadion vrapčići se nevide crte samo malo golovi a i tu sam izmjerio 105 dužinu ,samo je zanimljivo kako je tribina red armi na jednom ćošku 5,a na drugom 9 metara od terena
Red Army tribina je kriva , to se zna odavno, napravljena preko neke stvari davno, ali dobro tada je bilo ono daj sta das jer se pocelo iznova. Ona zadnja dolazi na red zato sto se zna da je to najvatrenija i uskratila bi mjesto za navijanje. Ona ce se odradila komplet u nekoj duzoj pauzi (koliko ja imam informaciju). Ne sumnjam u to posto se na 3 ostale tribine ide sa popratnim sadrzajima unutar istih i da se izvede na ogroman nivo to, a da ostane onako kriva tribina. Za sad je neka, a i sa njom ce se sigurno nesto radit ;)
MrBean je napisao/la:Ta tribina Red Army je rađena na neki neobjašnjiv način pa je otišla ukrivo hahah, ja ne kazem da je manji 15 metara ali jedno 10 jeste sigurno od one maksimalne duzine 105 metara
Rekao si 95x60 , mojne mi sada tih fora. Znas ti covjece sta je 15 metara, pa vezni red i odbrana bi formacijski jedni do drugih stajali, po 7.5 metara na obe polovine. Malo se trzni **** ga ti.

PRihvatit cu cinjenicu da mozda fali metar-dva, pa i 5, ali 15 nije sigurno

MrBean
Kontakt:

Post Postao/la MrBean » 28 feb 2017, 01:03

Pa ja rekao sam 95x60, od 95 do 105 je 10 a ne 15 metara :-)

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 28 feb 2017, 01:18

MrBean je napisao/la:Pa ja rekao sam 95x60, od 95 do 105 je 10 a ne 15 metara :-)
Pardon, mada nije ni 10.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.