Radnik - Vitez x ( Vitez se pokazao u ove 3 utakmice jako tvrda ekipa, bas kao i Radnik i u sudaru te dvije ekipe tesko ce biti pobjednika)
Borac - Željezničar 1 (Derbi kola, jako teska utakmica, obe ekipe i kvalitetne i imaju svoje adute. Ipak prednost Borcu zbog sigurno veceg motiva i domaceg terena)
Slavija - Zvijezda 1 (Slavija solidna ekipa, Zvijezda u debeloj krizi, prema tome sigurna pobjeda domacina)
Široki Brijeg - Rudar 1 (Sigurica kola, Siroki Brijeg u top formi, Rudar ce zeljeti samo da primi sto manje golova, a poraz mu je neizbjezan)
Zrinjski - Travnik 1 (Ove godine Zrinjski puno jaci, puno ozbiljniji i mislim da ce se Travniku osvetiti za proslogodisnji poraz na svom terenu)
Olimpic - Mladost 1 ( Olimpic puno jaci, prvi poraz novog premier ligasa)
Čelik - Velež 1 (Jos jedan veliki bh derbi starih rivala jos od prije rata. Velezu tradicija u Zenici nije saveznik, Velez je u Zenici uglavnom prolazio kao "bos po trnju" i nadam sa da ce biti tako i ovog puta, mada Velez uopste nije losa ekipa. Celik ce uci u ovaj mec sa daleko vise motiva, da konacno obraduju svoje navijace i simpatizere i smatram da iako izuzetno cijenim ekipu Veleza, da oni u Zenici nemaju sta da traze)
Leotar - Sarajevo 2 (Sarajevo puno kvalitetnije, posebno jos ce imati vise motiva da se iskupe radi poraza na svom terenu. Ove godine slabasni Leotar , Sarajevu nece predstvaljati problem)
Eto mog skromnog misljenja
Sigurno ovo gore sto je napisano nece biti pogodaka 8/8

"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor