XXIII KOLO PL BIH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Cickoo
Kontakt:

XXIII KOLO PL BIH

Post Postao/la Cickoo » 16 mar 2014, 21:25

S obzirom da ste ovo kolo pokidali u prognozama, da vas vidim sad gdje imamo gotovo sve utakmice zanimljive i teške ;)

Radnik - Slavija

Rudar - Mladost

Sarajevo - Velež

Željezničar - Široki Brijeg

Zrinjski - Borac

Travnik - Čelik

Vitez - Leotar

Zvijezda - Olimpic
003871312

InatSilanBosanski
Kontakt:

Re: XXIII KOLO PL BIH

Post Postao/la InatSilanBosanski » 16 mar 2014, 23:31

Radnik - Slavija X Podjednake ekipe, dijele bodove.
Rudar - Mladost 2 Mladost mi se cini 'jacom' ekipom
Sarajevo - Velež X Velez ce doc nabrijan, mislim da se ekipa Sarajeva jos nije 'uklopila' ;)
Zrinjski - Borac 1 Zrinjski kvalitetni, iskoristit ce sansu da ostane u utrci za prvaka
Travnik - Čelik 1 Ni celzi im ne moze uzet tamo bod
Vitez - Leotar 1 Vitez jaci, Leotar otpisan vec..
Zvijezda - Olimpic X Zvijezdi gori pod nogama, a olimpic dobra ekipa..Vuce mi na X, ma da je sve moguce.

Lawer_88
Kontakt:

Post Postao/la Lawer_88 » 17 mar 2014, 01:22

Radnik - Slavija 1 (prednost Radniku zbog domaceg terena, mada se ne zna ko je lošiji)
Rudar - Mladost 1 (opstanak je u pitnju)
Sarajevo - Velež 1 (Velež dobar u gostima, ali Sarajevo ima jaču ekipu, a i titula je u pitanju)
Željezničar - Široki Brijeg 1 (za Želju prelomna utakmica sezone)
Zrinjski - Borac 1 (borba za evropu, bodovi se ne smiju gubiti kuci od direktnog konkurenta)
Travnik - Čelik 2 (neko reče, Čelzi ne može tamo do bodova...Čelzi ne može, ali Čelik može :) )
Vitez - Leotar 1 (Leotar već ispao)
Zvijezda - Olimpic x2 (iako Zvijezda nije obezbjedila opstanak, Olimpik ima jacu ekipu, tako da je remi najbliži)
#samoČelik

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 17 mar 2014, 07:59

Radnik - Slavija 1 Manje od dva ponuđena zla

Rudar - Mladost 1 Slična situacija, objema ekipama treba, a Rudar je ipak domaćin

Sarajevo - Velež 1 Uzimaju ovo maleni, lagana uvertira za derbi vol. 2

Željezničar - Široki Brijeg 1 Derbi kola, jak Široki vs. pomalo desetkovana institucija, biće teško, al' će Željo ovo dobit' i opet imamo tu povećanje samopouzdanja pred derbi

Zrinjski - Borac 1 Mostarci su odlična ekipa i od Borca koji je sve lošiji i lošiji ne bi smjeli izgubiti

Travnik - Čelik X2 Komšijski derbi, ko će koga... :mrgreen:

Vitez - Leotar 1 Bilo koji tim na Vitezovom mjestu bi pobijedio Trebinjce, žao mi ih je, al' jbg...

Zvijezda - Olimpic X2 OlimpiK čudno igra van Otoke, a Zvijezda je prevrtljiva, čas dobri, čas ne i u takvom omjeru snaga komšije mogu ostati neporažene, da li će, vidjećemo za vikend
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 17 mar 2014, 14:22

Radnik - Slavija X (ne zna se ko je slabiji ove polusezone)

Rudar - Mladost 2x (mislim da će Mladost uzeti lošeg Rudara, šansa i za X)

Sarajevo - Velež 1 (mi bi trebali izaći sa oslabljenim sastavom, 7 bodova je previše do Evrope a kup je u srijedu)

Željezničar - Široki Brijeg X2 (Široki bi mogo mlatnut Želju koji me nimalo nije fascinirao igrama)

Zrinjski - Borac 1 (Borac polako opada a i nemaju motiv s obzirom da licence neće vidit očima zadugo)

Travnik - Čelik 1 (Travnik bi mogao uzeti Čelika koji će isto mislim odmarati neke igrače pred uzvrat kupa)

Vitez - Leotar 1 (Nema se šta ćeć)

Zvijezda - Olimpic X2 (Zvijezda neuvjerljiva ove polusezone, OlimpiC dobar u gostima)

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 17 mar 2014, 15:24

Radnik - Slavija - X - Najrealniji ishod, zadovoljni i jedni i drugi.
Rudar - Mladost - 1X - Prednost domaćeg terena za minimalnu pobjedu, mada vrlo lako može završiti 0:0.
Sarajevo - Velež - 1 - Tijesna pobjeda domaćina, iako mislim da je Velež dobra ekipa, teško da mogu više.
Željezničar - Široki Brijeg - 1X - Željo može odigrati kvalitetno za minimalnu pobjedu, u suprotnom, X najrelniji.
Zrinjski - Borac - 1 - Sigurna pobjeda domaćina, poklon kola! Borac preloš, Zrinjski je i u BL bio bolji.
Travnik - Čelik - 1 - Komšijski!
Vitez - Leotar - 1 - Lagana pobjeda domaćina, Vitez mnogo bolja ekipa.
Zvijezda - Olimpic - 2 - Olimpic kvalitetniji, domaći bukvalan primjer one... "Nema para, nema bodova".
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 17 mar 2014, 16:34

Radnik - Slavija 1 zato što je slavija trenutno katastrofalna ekipa posebno u gostima

Rudar - Mladost X i ako trebaju sva tri boda i jednim i drugim

Sarajevo - Velež 1 fudbalska mašinerija se polahko zahuktava

Željezničar - Široki Brijeg X Sir Amaw će pokazati svoje taktičko umijeće kao što je pokazao i protiv Radnika, Slavije i Sarajeva.

Zrinjski - Borac X mogu ih gosti iznenaditi

Travnik - Čelik 1 derby koji će otići na stranu domaćina

Vitez - Leotar 1 laganica domaćina

Zvijezda - Olimpic 1 ovo će Gracini zijaniti
SRETAN BROJ - 1725

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 17 mar 2014, 20:03

Radnik - Slavija - 1 Pobjeda domacina za opstanak u ligi,Slavija katasrofa od ekipe

Rudar - Mladost 1- Domacin pod moranjem

Sarajevo - Velež 1 Kec ko kuca

Željezničar -Široki Brijeg - x Licno bi volio da bude x, ali tesko Zeljo je ove godine prosjecna ekipa

Zrinjski - Borac 1 Pobjeda domacina za Evropu

Travnik- Čelik 1 Uz Sarajevo ,Široki ,i Vitez najveca sigurica kola

Vitez - Leotar 1 Bez komentara

Zvijezda - Olimpic -2 Poslednja šansa za Vukove

marioo8888
Kontakt:

Post Postao/la marioo8888 » 17 mar 2014, 22:37

Radnik - Slavija - 1 Neka je Slavija uzela bod Želji kod mene i dalje stoji da su među 3 najlošije ekipe u ligi,nije mi se ni Radnik ništa iskazao ali eto igraju kući pa možda to presudi 1:0.

Rudar - Mladost - 1 Jako bitna utakmica i za jedne i druge,iako se Mladost pokazala vrlo dobrom ekipom mislim da Rudar nosi sva 3 boda 1:0.

Sarajevo - Velež - 1 Sarajevo se polako diže u formi,favoriti su u ovome meču ali će se morati itekako namučiti da dođu do 3 boda,Velež dobrom obranom i raspoloženim Oštrakovićem može do boda ali eto 2:0.

Željezničar - Široki Brijeg - X Željo ništa posebno,nemaju snage u 70% drugog poluvremena što je ipak i logično kada se pogleda koliko samo povrijeđenih igrača imaju,po meni Široki i bliže pobjedi ali ipak Željo je Željo,nama bi najviše odgovaralo miroljubivo pa neka tako i bude 2:2.

Zrinjski - Borac - 1 Ne znam ni sam zašto,ali me nekako počinje biti strah ove utakmice kako se približava,ipak mislim da sa ovakvim zalaganjem pobjeda ne bi trebala doći u pitanje protiv dosta oslabljenog Borca koji se muči,znamo da oni sami počinju skidati gaće čim pođu prema Hercegovini i nadam se da će tako biti i ovoga puta 3:0 Stevo2 i Anto.

Travnik - Čelik - X Ljepotica kola 3:3.

Vitez - Leotar - Nema potrebe za bilo kakvo obrazloženje,nekako će se i uspjet držat prvih 45-60 minuta,ali to je to 4:1.

Zvijezda - Olimpic - 2 Nije mi ovaj Olimpic nešto posebno,ali je problem što je Zvijezda taraba pa bi Vukovi trebali odnijeti sva 3 boda u Sarajevo 0:2.

tribalhardcore
Kontakt:

Post Postao/la tribalhardcore » 18 mar 2014, 12:57

Radnik - Slavija - 1 Radnik malo kvaliletnije ekipa , za dlaku sto bi se reklo

Rudar - Mladost - 2 Rudar vec jednom nogom u grobu :-D a Mladost na strani zna biti neugodna

Sarajevo - Velež - X Rodeni ce pokazat zube

Željezničar - Široki Brijeg - 1 derbi kola , Želji potrebna pobjeda i pred domacom publikom ne bi trebalo bit kiksanja.Jest da je i Široki dobar i njima je vazna utakmica al opet Željo uz Manijake do 3 boda

Zrinjski - Borac - 1 Zrinjski kvalitetniji,Borac ostao bez Jagodica tako da mislim da je ovo i najsigurniji kec

Travnik - Čelik - 1 daje Čelik bodove , nema se tu sta puno pricati

Vitez - Leotar - 1 ne treba posebno ni komentarisat.Leotar se raspao o nije vise ni L od onog prijasnjeg kluba

Zvijezda - Olimpic - 2 OIimpik duplo kvalitetniji
Bosno moja, cija li si sada boli li te danas vise nego prije tko to misli da te ima
da sa tobom vlada njega povijest nista naucila nije
Jucer svetinja, danas raspeta Bosna ponosna, ranjena

Krokodil
Kontakt:

Post Postao/la Krokodil » 18 mar 2014, 13:09

Radnik - Slavija > X > Realno, dvije izjednačene ekipe mada se ne bih iznenadio da Slavija uzme čitav plijen

Rudar - Mladost > 2 > Ukoliko budu grizli kao protiv nas, onda ne sumnjam da mogu uzeti sva tri boda.

Sarajevo - Velež > 1 > Velež jako čvrst u gostima, očekujem da 3 boda ostanu na Koševu mada ..

Željezničar - Široki Brijeg > 2 > 3 za 3

Zrinjski - Borac > 1 > OVdje je vrlo lahko moguć i neriješen rezultat ali dajem prednost Zrinjskom radi domaćeg terena

Travnik - Čelik > X > Kraljevi neriješenih rezultata opet uzimaju bod.

Vitez - Leotar > 1 > Domaćin prejak za premladog drugoligaša.

Zvijezda - Olimpic > X > Ne može OlimpiĆ ovdje više od neriješenog rezultata.
Zadnja izmjena: Krokodil, dana/u 22 mar 2014, 19:53, ukupno mijenjano 1 put.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 18 mar 2014, 13:56

Radnik - Slavija X Uzima Slavija bod raspalom Radniku
Rudar - Mladost 1 Rudar nema pravo na kiks nakon Celika
Sarajevo - Velež X Mislim da desetkovani Rodjeni mogu do boda protiv starog rivala
Željezničar - Široki Brijeg 1 Siroki kvalitetan ali ovo uzima plavo srce
Zrinjski - Borac 2 Borac se isfulao u BL protiv nas,rutinski 0:2
Travnik - Čelik 1 Dobar komsiluk
Vitez - Leotar 1 Vitez dobra ekipa. Lagana pobjeda
Zvijezda - Olimpic 2 Mislim da je Olimpic kvalitetniji a i bolje igre pruza na strani
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Cickoo
Kontakt:

Post Postao/la Cickoo » 18 mar 2014, 14:00

Radnik - Slavija X

Rudar - Mladost 2

Sarajevo - Velež 1

Željezničar - Široki Brijeg X

Zrinjski - Borac 1

Travnik - Čelik 2

Vitez - Leotar 1

Zvijezda - Olimpic 2
003871312

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 18 mar 2014, 14:07

Radnik - Slavija 1 Totalno mi je nezanimljiva utakmica. Tipujem na domaćina, a baš ne znam zašto.
Rudar - Mladost X2 Ova Obarska nije nimalo naivna.
Sarajevo - Velež 1 Očekujem da na nekome istresemo sza ve što smo promašili. Moguće da je to ta utakmica, iako mi je Velež drag i nikako nije za potcjenjivanje.
Željezničar - Široki Brijeg X Ovo je kako srce želi. Sve je otvoreno. Dvije dobre ekipe za naše uslove.
Zrinjski - Borac 1 Očekujem rutinsku pobjedu Zrinjskog.
Travnik - Čelik 1X Reklo bi se da Travnik mora, ali ko će im znati.
Vitez - Leotar 1 Vitez je kvalitetan, a Leotar ioanko nije ni za šta.
Zvijezda - Olimpic x Zvijezda sebe može dovesti u probleme porazom, a skladištari sa Stupa ako ne pobijede opraštaju se od Evrope. Najbliže remiju.

zrinja05
Kontakt:

Post Postao/la zrinja05 » 18 mar 2014, 14:25

Radnik - Slavija - X2 - Ovo je na neki osjećaj ,mislim da Slavija neće izgubiti u Bijeljini a ne bi me iznenadilo i da dobije.

Rudar - Mladost - 1 - Rudar ovdje dobija i hvata se za slamku spasa.

Sarajevo - Velež -1 - Ja bih rado da Sarajevo ne dobije ovu utakmicu ali po meni ovo je kec kola za kladioničare vjerovatno sa dobrom kvotom.Pitari ulaze u seriju.Komšinice su se provukle u Banja luci ali na Koševu gube , fali im par igrača,klupa tanka a usto njima je puno važnija utakmica u srijedu u kupu.

Željezničar - Široki Brijeg -X Ovo je utakmica je za troznaka.Pitanje je s kakvim sastavima će izaći i jedan i drugi trener jer imaju problema sa povredama i izostancima.Odigrao sam neriješeno jer ako se uđe u zadnjih 15-20 minuta sa ovim rezultatom nitko neće srljati jer svi imaju svoju računicu da im je bod dobar za nastavak sezone.

Zrinjski - Borac - 1 - I Zrinja ulazi u Seriju kao i pitari.Borac je redovna mušterija u Mostaru,imaju problema unutra kluba ali ih se mora shvatiti jako ozbiljno jer su igrački dobro pokriveni.Ranjeni lav je najopsaniji ali ako uđemo u utakmicu ozbiljno, onako kako znamo i možemo ,onda tri boda su zagarantirana.

Travnik - Čelik - 1 - Čelik će se čuvati za srijedu i revanš kupa a Travniku gori pod nogama i ovo je za njih možda i ključna utakmica da ostanu u igri za opstanak,s porazom bi došli u jako tešku situaciju.

Vitez - Leotar -1- Odrađivanje posla.

Zvijezda - Olimpic - X - Uz Želju i Široki najteža tekma za prognozu.Zvijezda neuigrana , puno novih igrača i trener.Olimpic po imenima jak ali za sada neuvjerljiv.1-1 ili 2-2 za kraj.
VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI !!!
HŠK ZRINJSKI,MNK ZRINJSKI,HKK ZRINJSKI,HMRK ZRINJSKI,HŽRK ZRINJSKI,ŽKK ZRINJSKI 2010,HAK ZRINJSKI,APK ZRINJSKI,KK ZRINJSKI,HBK ZRINJSKI,ŠPK ZRINJSKI,ŠK ZRINJSKI,UPŠO ZRINJSKI

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 18 mar 2014, 14:32

zrinja05 je napisao/la:Radnik - Slavija - X2 - Ovo je na neki osjećaj ,mislim da Slavija neće izgubiti u Bijeljini a ne bi me iznenadilo i da dobije.

Rudar - Mladost - 1 - Rudar ovdje dobija i hvata se za slamku spasa.

Sarajevo - Velež -1 - Ja bih rado da Sarajevo ne dobije ovu utakmicu ali po meni ovo je kec kola za kladioničare vjerovatno sa dobrom kvotom.Pitari ulaze u seriju.Komšinice su se provukle u Banja luci ali na Koševu gube , fali im par igrača,klupa tanka a usto njima je puno važnija utakmica u srijedu u kupu.

Željezničar - Široki Brijeg -X Ovo je utakmica je za troznaka.Pitanje je s kakvim sastavima će izaći i jedan i drugi trener jer imaju problema sa povredama i izostancima.Odigrao sam neriješeno jer ako se uđe u zadnjih 15-20 minuta sa ovim rezultatom nitko neće srljati jer svi imaju svoju računicu da im je bod dobar za nastavak sezone.

Zrinjski - Borac - 1 - I Zrinja ulazi u Seriju kao i pitari.Borac je redovna mušterija u Mostaru,imaju problema unutra kluba ali ih se mora shvatiti jako ozbiljno jer su igrački dobro pokriveni.Ranjeni lav je najopsaniji ali ako uđemo u utakmicu ozbiljno, onako kako znamo i možemo ,onda tri boda su zagarantirana.

Travnik - Čelik - 1 - Čelik će se čuvati za srijedu i revanš kupa a Travniku gori pod nogama i ovo je za njih možda i ključna utakmica da ostanu u igri za opstanak,s porazom bi došli u jako tešku situaciju.

Vitez - Leotar -1- Odrađivanje posla.

Zvijezda - Olimpic - X - Uz Želju i Široki najteža tekma za prognozu.Zvijezda neuigrana , puno novih igrača i trener.Olimpic po imenima jak ali za sada neuvjerljiv.1-1 ili 2-2 za kraj.
X

Najrealniji osvrt do sada, racunajuci sva kola u proljetnom dijelu.

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 18 mar 2014, 14:58

Radnik - Slavija X

Rudar - Mladost 1

Sarajevo - Velež 1

Željezničar - Široki Brijeg X

Zrinjski - Borac 1

Travnik - Čelik 2

Vitez - Leotar 1

Zvijezda - Olimpic 1
1946

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 18 mar 2014, 16:25

kroko de nas uputi:

Željezničar - Široki Brijeg > 2 > 3 za 3
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 18 mar 2014, 16:29

Pustili smo vam Juniorima na M. Blatu.
...Život za Široki...

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 18 mar 2014, 16:35

Izvinjavam se zbog off-topic ali čitajuči post onog kompleksaša sa Koševa i njegovo spominjanje nekakvih skladištara čovjek tek onda vidi kakvog je šljama pun ovaj grad.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.