FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
77
49%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 156

V3rtigo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la V3rtigo » 11 nov 2024, 17:57

Mana je napisao/la:
11 nov 2024, 16:44
muharemovicdzelo je napisao/la:
11 nov 2024, 16:16
Ćorić i Štilić prate utakmicu pod Bijelim Brijegom.
Raja jeste li primjetili koliko su se pitice raspisale u vezi naseg prvog gola protiv Veleza cak ni sami Velezovci se ne bune jer lopta nije izasla i to se dobro vidjelo na tv u. Ako cemo pravo i onaj nas prvi je bio za dlaku i da je bio neki drugi sudija nebi ga ponistio al Peljto je precizan i najbolji nas sudija i trebamo mu vjerovati da je u pravu. Mozda im je krivo sto stalno navijacki kaskaju za nama al na tastaturi su najjaci mora se priznati… Zeljo za zivot cijeli….
Da je kamera u liniji sa igračima, a ne nako "iza leđa" vidilo bi se da nije bio ofsajd zbog koljena Veležovog igrača

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 11 nov 2024, 22:21

Eh ovako..
Mislim da je vrijeme da se može procjeniti rad u prvoj polusezoni na relaciji Rahimić-Ćorić.

Abdulahović došao, ostvario clean sheet u utakmici kupa, za sad sasvim ok za rezervnog golmana.

Odinaka.. donio bodove u Mostaru, prosuo bodove protiv Sloge. Plivao nazad ko malo koji bek, a bilo je ogromnih fula kod nas, s vremenom sve bolji i bolji i vjerujem iskreno da će vrlo brzo postati prva opcija.

Mahmić- za mene teška fula..igrač koji jednostavno ne smije biti ni na klupi, jer stvarno nisam vidio nikada štopera sa težim nogama i najminimalnijim fudbalskim znanjem k'o da u životu loptu nije šutnuo.

Šukilović- po meni treće najprijatnije iznenađenje, drugo mjesto mu je uzeo kolega Karjašević. Kad je došao, izgledalo mi je daj bilo šta da malo proširimo konkurenciju jer smo očajni bili i sa komplet defanzivom i sa U-21 pravilom, ali momak mi izgleda sasvim solidno. Samo nek nastavi, aBd ima vremena da uz pravilan rad dobijemo kvalitetnog štopera.

Karamarko- au.. kako je krenuo, mislio sam potop. Ali očigledno je to više bilo do Cavnića, nego do njega. Momak odlično se kreće, prati igru, fenomenalnu lijevu nogu i duge lopte ima, i mogu se usuditi pa reći da je nakon Graovca, uz epizodu Franeta Ikića, najbolji štoper koji je došao kod nas. Bravo momčino. Nadam se da ćeš ostati bar do kraja sezone.

Marković- natovarili su mu se mnogi na leđa, zaista izgleda ko da svaki dan stamani 2-3 pive, ali bgm malo ko se do sad naigrao protiv njega. Po meni odličan zasad, makar u defanzivnom dijelu, a ima on dobrog osjećaja i za ofanzivnu igru, samo mu fali da skine te kile i krenut će i ozbiljniji ofanzivni doprinos..
Kakve smo sve budaletine i propuhe imali na toj poziciji, Marković je lično Robertson za sve.

Đorić i Vukoja- prvi uopšte nije bio fudbaler za nas, isti slučaj kao što je i sa Mahmićem, dok je drugi bgm mogao koristiti, ali ja sam još na intervju onom na zvaničnoj vidio da je to teški boliqrac od frajera..njemu nije do života, bar je tako izgledao. Mislim da mu glava jednostavno nije bila za Želje i to je to.

Karjašević- eh dobro sam se nas.rao radi tebe..ali ima znanje i dobre kretnje prvenstveno defanzivno, radilica prava, radi posao koji se ne vidi toliko, ali vazda je na lopti. Bravo majstore, aBd da to bude još bolje.

Mirčevski- od njega sam najviše očekivao. Više i od Filipa. Ali nije to to za sad.. očigledno je došao totalno van forme, polahko i on nadolazi, ali sad za sad preslabo je to.. Nadam se da će na polusezoni uspjeti pohvatati konce, jer ono što je radio u TSC-u, nama bi suhog zlata vrijedilo.

Cvetanovski- na mala vrata došao, ali statistički naš najbolji igrač. Većinu golova ili direktno servira, ili upiše 'predasistenciju'.. Mnogo loših odluka u toku utakmice, ali puno manje u odnosu na Boljevića.
Poenta..i jedan i drugi i pored svih tih loših odluka, redovno učestvuju u postizanju golova.
Vjerovatno zato i jesu u našoj ligi trenutno, imaju itekako kvaliteta, ali i mnogo mana koje ih koče u karijeri.

Dangubić- doktor. Igrač kojeg mi je baš milina gledati. Vidi se kvalitet u svakom dodiru lopte, vidi se kvalitet pri svakom presjecanju lopte, kako se automatski otvara i napada prostor, vidi se kvalitet pri pritisku na zadnju liniju protivnika. Možda se neće nadavati golova koliko smo očekivali, ali je itekako podigao razinu napadačkog dijela kako je počeo sve više dobijati priliku.
Sad već imamo moć napadati protivnika 90.minuta i ne dati mu da lahko iznese loptu, i to je naša najbolja odbrana. Npr na tome sam godinama zavidio Zrinjskom..

Laušević- žao mi je zbog povrede, a žao mi je što nije dobio priliku bar koju minutu dok se nije povrijedio.

Sve u svemu:
*Karamarko, Karjašević, Cvetanovski, Dangubić - fenomenalna pojačanja.

*Abdulahović, Odinaka, Šukilović, Marković- sasvim solidna pojačanja.

*Mirčevski- najveće razočarenje, uz nadu da će proigrati, jer ima kvalitet.

*Mahmić,Đorić- nisu igrači za FK Željezničar.
*Vukoja- budala.

*Laušević- peh.

Do sada 8/13 igrača pokazali su kvalitet i značajno podigli razinu naše igre i kvalitete ekipe u odnosu na prošlu sezonu( ne ponovilo se).
Za prvi prelazni rok dvojca Rahimić-Ćorić, mora im se odati priznanje..
Za nadati se da će na zimu ubosti još 2-3 kvalitetna igrača, i mislim da bi na proljeće mogli gledati još opasnijeg Želju.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 11 nov 2024, 22:29

avalPacidoroP je napisao/la:
11 nov 2024, 22:21
Eh ovako..
Mislim da je vrijeme da se može procjeniti rad u prvoj polusezoni na relaciji Rahimić-Ćorić.

Abdulahović došao, ostvario clean sheet u utakmici kupa, za sad sasvim ok za rezervnog golmana.

Odinaka.. donio bodove u Mostaru, prosuo bodove protiv Sloge. Plivao nazad ko malo koji bek, a bilo je ogromnih fula kod nas, s vremenom sve bolji i bolji i vjerujem iskreno da će vrlo brzo postati prva opcija.

Mahmić- za mene teška fula..igrač koji jednostavno ne smije biti ni na klupi, jer stvarno nisam vidio nikada štopera sa težim nogama i najminimalnijim fudbalskim znanjem k'o da u životu loptu nije šutnuo.

Šukilović- po meni treće najprijatnije iznenađenje, drugo mjesto mu je uzeo kolega Karjašević. Kad je došao, izgledalo mi je daj bilo šta da malo proširimo konkurenciju jer smo očajni bili i sa komplet defanzivom i sa U-21 pravilom, ali momak mi izgleda sasvim solidno. Samo nek nastavi, aBd ima vremena da uz pravilan rad dobijemo kvalitetnog štopera.

Karamarko- au.. kako je krenuo, mislio sam potop. Ali očigledno je to više bilo do Cavnića, nego do njega. Momak odlično se kreće, prati igru, fenomenalnu lijevu nogu i duge lopte ima, i mogu se usuditi pa reći da je nakon Graovca, uz epizodu Franeta Ikića, najbolji štoper koji je došao kod nas. Bravo momčino. Nadam se da ćeš ostati bar do kraja sezone.

Marković- natovarili su mu se mnogi na leđa, zaista izgleda ko da svaki dan stamani 2-3 pive, ali bgm malo ko se do sad naigrao protiv njega. Po meni odličan zasad, makar u defanzivnom dijelu, a ima on dobrog osjećaja i za ofanzivnu igru, samo mu fali da skine te kile i krenut će i ozbiljniji ofanzivni doprinos..
Kakve smo sve budaletine i propuhe imali na toj poziciji, Marković je lično Robertson za sve.

Đorić i Vukoja- prvi uopšte nije bio fudbaler za nas, isti slučaj kao što je i sa Mahmićem, dok je drugi bgm mogao koristiti, ali ja sam još na intervju onom na zvaničnoj vidio da je to teški boliqrac od frajera..njemu nije do života, bar je tako izgledao. Mislim da mu glava jednostavno nije bila za Želje i to je to.

Karjašević- eh dobro sam se nas.rao radi tebe..ali ima znanje i dobre kretnje prvenstveno defanzivno, radilica prava, radi posao koji se ne vidi toliko, ali vazda je na lopti. Bravo majstore, aBd da to bude još bolje.

Mirčevski- od njega sam najviše očekivao. Više i od Filipa. Ali nije to to za sad.. očigledno je došao totalno van forme, polahko i on nadolazi, ali sad za sad preslabo je to.. Nadam se da će na polusezoni uspjeti pohvatati konce, jer ono što je radio u TSC-u, nama bi suhog zlata vrijedilo.

Cvetanovski- na mala vrata došao, ali statistički naš najbolji igrač. Većinu golova ili direktno servira, ili upiše 'predasistenciju'.. Mnogo loših odluka u toku utakmice, ali puno manje u odnosu na Boljevića.
Poenta..i jedan i drugi i pored svih tih loših odluka, redovno učestvuju u postizanju golova.
Vjerovatno zato i jesu u našoj ligi trenutno, imaju itekako kvaliteta, ali i mnogo mana koje ih koče u karijeri.

Dangubić- doktor. Igrač kojeg mi je baš milina gledati. Vidi se kvalitet u svakom dodiru lopte, vidi se kvalitet pri svakom presjecanju lopte, kako se automatski otvara i napada prostor, vidi se kvalitet pri pritisku na zadnju liniju protivnika. Možda se neće nadavati golova koliko smo očekivali, ali je itekako podigao razinu napadačkog dijela kako je počeo sve više dobijati priliku.
Sad već imamo moć napadati protivnika 90.minuta i ne dati mu da lahko iznese loptu, i to je naša najbolja odbrana. Npr na tome sam godinama zavidio Zrinjskom..

Laušević- žao mi je zbog povrede, a žao mi je što nije dobio priliku bar koju minutu dok se nije povrijedio.

Sve u svemu:
*Karamarko, Karjašević, Cvetanovski, Dangubić - fenomenalna pojačanja.

*Abdulahović, Odinaka, Šukilović, Marković- sasvim solidna pojačanja.

*Mirčevski- najveće razočarenje, uz nadu da će proigrati, jer ima kvalitet.

*Mahmić,Đorić- nisu igrači za FK Željezničar.
*Vukoja- budala.

*Laušević- peh.

Do sada 8/13 igrača pokazali su kvalitet i značajno podigli razinu naše igre i kvalitete ekipe u odnosu na prošlu sezonu( ne ponovilo se).
Za prvi prelazni rok dvojca Rahimić-Ćorić, mora im se odati priznanje..
Za nadati se da će na zimu ubosti još 2-3 kvalitetna igrača, i mislim da bi na proljeće mogli gledati još opasnijeg Želju.
Sve bih se slozio osim da je Mahmic fula
Igrao je lijevog beka, lijevog i desnog stopera
13 utakmica, 10 pobjeda s Mahmicem
Mahmic top tri igraca po oduzetim loptama i dugim tacnim dodavanjima
Nadoce Mahmic i bice jos bolji
Mahmic dobar igrac za 21 godinu
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 11 nov 2024, 22:31, ukupno mijenjano 2 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 nov 2024, 22:29

Karamarko, Karjašević, Cvetanovski, Dangubić - fenomenalna pojačanja.
Da ne citiram sad citav post, al sa ovim se slazem :thumbup: pomenuti def. jesu pojacanja.

Zapravo, ispostavilo se da su najveca pojacanja Rahimic kao direktor.. I naravno, Coric koji je Guardiola za onog Arapa i Brunu.
Na te dvije pozicije smo se znatno popravili u odnosu na proslu sezonu, sto se odmah i vidi po igri i rezultatima. Jos kad bi kad bi doveli kakvog investitora sa parama.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 11 nov 2024, 22:53

Mahmic je ok, jel treba lika poslije 1-2 slabije tekme grditi?
Ima drugiH igraca dosta losijih od Mahmica pa se kulturno suti.

Nego proigra Sulejman kako je klupa ga zvala sebi, dosao pravi golgeter Dangubic a Suljoni odma proigrao, lijepi strah.

Ljudi nema mjesta kritikama kad sve ide ko po loju.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 12 nov 2024, 09:20

Ako se ispostavi da ostatak sezone želimo većinom igrati sa Dangubićem i Krpićem u prvih 11, znači li to da nam na zimu treba još jedan napadač za širinu s obzirom da nemamo nijednog na klupi u tom slučaju, osim malog Lauševića kad se oporavi? :hmmmmm:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 nov 2024, 09:24

braco je napisao/la:
12 nov 2024, 09:20
Ako se ispostavi da ostatak sezone želimo većinom igrati sa Dangubićem i Krpićem u prvih 11, znači li to da nam na zimu treba još jedan napadač za širinu s obzirom da nemamo nijednog na klupi u tom slučaju, osim malog Lauševića kad se oporavi? :hmmmmm:
Sumnjam da će protiv Zrinjskog, Borca i Sarajeva igrati sa obojicom.

Bez obzira na to, sigurno da će nam trebati još jedan napadač, osim ako Krpić još jednom ne produži ugovor.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 12 nov 2024, 09:31

braco je napisao/la:
I pred kraj prelaznog roka se trazio jedan napadac koji je dobar u skoku, tako da vjerujem da bi to mogao biti prioritet.
Takodjer, Maks Celic bi trebao biti rjesenje na stoperu kad tj. ako Karamarko ode.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 12 nov 2024, 12:38

irfo je napisao/la:
12 nov 2024, 09:31
braco je napisao/la:
I pred kraj prelaznog roka se trazio jedan napadac koji je dobar u skoku, tako da vjerujem da bi to mogao biti prioritet.
Takodjer, Maks Celic bi trebao biti rjesenje na stoperu kad tj. ako Karamarko ode.
Jaganjac, Sosic i Radonja taman za Zelje do 23 godine igraci
Odinaka nek igra krilo, a Radonja i Galic beka
Sosic moze krilo i amf, a Jaganjac spic
Ne bi bilo lose u Kustosiji traziti nekog mladok stopera od Bare ili nekog u HNL ili cvajti, imaju dobrih mladih igraca

Odakle je taj Maks
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 12 nov 2024, 13:58

irfo je napisao/la:
braco je napisao/la:
Fejsalu Muliću ističe sad ugovor na zimu u drugoj ligi Južne Koreji, mada se nije u našoj ligi nadavao golova glavom. :mrgreen:

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 12 nov 2024, 19:34

irfo je napisao/la:
braco je napisao/la:
Zar Čelić nije desni štoper? Čini mi se da je to igrao u Borcu prošle sezone.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 12 nov 2024, 19:42

Trbiću ne zalijeci se i ne spinuj. Lazove.

Kako saznaje portal Klix.ba, razlog zašto se iz Željezničara nisu mogli očitovati je suspenzija njihovog delegata Mirze Trbonje zbog ukazivanja na nepravilnosti rada Saveza.

Uprkos tome, Plavi s Grbavice su na sjednicu poslali tročlanu delegaciju predvođenu predsjednikom Admirom Tunovićem, potpredsjednikom Skupštine Nedimom Sijerčićem i već pomenutim Trbonjom.

https://www.klix.ba/sport/nogomet/prolo ... /241112193
Zadnja izmjena: Admir74, dana/u 12 nov 2024, 19:46, ukupno mijenjano 1 put.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 12 nov 2024, 19:44

Admir74 je napisao/la:
12 nov 2024, 19:42
Trbiću ne zalijeci se i ne spinuj. Nas klub nije imao delegata jer je suspendovan, a ne da nije htio potpisati podršku.
Sta se desilo tacno?
Kako vidim mi nismo glasali ZA. Jesmo li bili za NE ili SUZDRZANI ili nismo uopste bili na sastanku gdje se glasalo?
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 12 nov 2024, 19:44

Moram da spomenem u konkurenciji štopera jednog zaboravljenog igrača za kojeg mi je žao što je baš kratko ostao, a to je Aleksandar Jovanović.

Sad gledam baš i vidim da redovno igra u indijskoj superligi godinama, a igrao je poslije Želje redovno i u australijskoj ligi.

Za ono malo vremena je ostavio dobar utisak na navijače.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 12 nov 2024, 19:46

Argentina je napisao/la:
12 nov 2024, 19:44
Admir74 je napisao/la:
Trbiću ne zalijeci se i ne spinuj. Nas klub nije imao delegata jer je suspendovan, a ne da nije htio potpisati podršku.
Sta se desilo tacno?
Kako vidim mi nismo glasali ZA. Jesmo li bili za NE ili SUZDRZANI ili nismo uopste bili na sastanku gdje se glasalo?
Pitarski spin.

Kako saznaje portal Klix.ba, razlog zašto se iz Željezničara nisu mogli očitovati je suspenzija njihovog delegata Mirze Trbonje zbog ukazivanja na nepravilnosti rada Saveza.

Uprkos tome, Plavi s Grbavice su na sjednicu poslali tročlanu delegaciju predvođenu predsjednikom Admirom Tunovićem, potpredsjednikom Skupštine Nedimom Sijerčićem i već pomenutim Trbonjom.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 12 nov 2024, 19:51

Levin je napisao/la:
12 nov 2024, 19:34
irfo je napisao/la:
braco je napisao/la:
Zar Čelić nije desni štoper? Čini mi se da je to igrao u Borcu prošle sezone.
Pavle Radunović
1.91 cm
28 godina

8 utakmica
2 Gola
1 asistencija

Litvanska liga.
FC Panevezys
Ugovor ističe 31/12/2024 sa opcijom za dodatnu godinu.

Igrač vrlo sličan Mulahusejnoviću ali mislim da nije tog kvaliteta.

P.S. Ako nema da kruži nijedno ime do sada teško će ubosti nekog kvalitetnog da je dobar u skoku a da nije samo jablan bez tehnike.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 12 nov 2024, 19:56

Admir74 je napisao/la:
12 nov 2024, 19:46
Argentina je napisao/la:
12 nov 2024, 19:44
Admir74 je napisao/la:
Sta se desilo tacno?
Pitarski spin.

Meni i dalje nije jasno kako smo mi glasali. Ako neko zna neka napise jesmo li glasali ZA, PROTIV ili SUZDRZANI.

Meni sve osim glasa ZA porazno i katastrofa, osim ako nismo imali prvo da glasamo.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 12 nov 2024, 19:57

Brate ne mogu da vjerujem da ne razumiješ, Bili smo prisutni a nismo mogli glasati jer je naš delegat suspendovan, a sve je to ovaj pitarski poltron iskoristio i napisao svoj status kako Željo nije podržao potpisom, pa onda obrisao status.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 12 nov 2024, 20:10

Admir74 je napisao/la:
12 nov 2024, 19:57
Brate ne mogu da vjerujem da ne razumiješ, Bili smo prisutni a nismo mogli glasati jer je naš delegat suspendovan, a sve je to ovaj pitarski poltron iskoristio i napisao svoj status kako Željo nije podržao potpisom, pa onda obrisao status.
Hvala na objasnjenju.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 nov 2024, 20:12

Ja se iskreno nadam da će neko u klubu pokrenuti tužbu protiv ovog degenerika Trbića zbog povrede ugleda.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], bvsic, SamoDaKazeem i 56 gostiju.