I ja sam uvjeren da Beciragic ne zna da postoji Lazar Mutic...hvala ti Boša sto si nam preporucio najvecu ublehu u historiji kosarke...kao sto sam i priie govorio, pobjeda protiv slovenije nas je kostala najmanje pet godina reprezentativne kosarke ...i Musa se moze jest....nevjerovatno da smo mi toliki nesretnici da se Eura sada organizuju svako cetri godine, da nas u grupi zapadne Kipar , koji se automatski ivalifikuje, i da nam savez vode ljudi koji miniraju bilo kakav napredak , i to ne samo od ocekivanih dusmana nego i onih iz "probosanske" kvoteGhuraba je napisao/la: ↑21 nov 2024, 23:01To bi bilo to sto se tice kosarke u ovoj drzavi. Hvala Bekiru i Bosnjacima iz saveza na tome.
Momci su dali ono sto se u najboljem slucaju i ocekivalo od njih. Gegic, Alibegovic, Lazic i Atic ne mogu bolje od ovoga. Kamenjas moze nesto vise, ali ta povreda je ostavila malo traga i otud onolika nesigurnost u svoju low post igru u zadnjoj cetvrtini. Falio je Amerikanac da rastereti Atica i Gegica i da uzme suteve koje su oni uzeli jer su morali, te Halilovic da zamijeni Kamenjasa i/ili Alibegovica i doprinese poenterski (sto Loncar nije mogao). Neshvatljivo mi je da Sani nije dobio ni sekunde, kao ni Manjgafic ispred rekreativca Loncara. Ako Kapusta moze igrati ovakvu utakmicu, moze i Campara sigurno. Fahro igra ozbiljnu ligu i ima dobre brojke, a Markus je u amaterskoj ligi vec 2 godine. Vrabac je bio sasvim korektan i uvijek je dobro dosao s 10-15 minuta na ovom nivou. Mutic bi takodjer bio odlican za 10-15 minuta s klupe, ali Bekir ne zna ni da on postoji.
Ono sto su Bozic i Smith pogadjali s distance veceras, nije im se nikad u karijeri desilo. Kad na 20-ak pogodjenih trojki Hrvatske dodas nasih 10-ak profulanih bacanja, nema sanse da razlika bude jednocifrena. Ubijedjen sam da ih ovako nece ici u Skenderiji + sto bi i Hezonja mogao poremetiti Bozica, ali 13 razlike je naucna fantastika za nas. Atic i Gegic prvim korakom svaki put mogu probiti svog cuvara (nema sanse da ih jedan Kapusta moze pratiti) i na kraju u najgorem slucaju izvuci slobodna bacanja, ali dzaba kad ih ne znaju izvoditi. Steta sto se bar ne mozemo nadati da u drugoj utakmici postoji neka sansa...![]()
Crno crnje najcrnje...pa jadna Bosna
Ljudi koji kritikuje jednog Atica veze nemaju sa kosarkom...on uzima suteve zato sto nema ko drugi...osim ako mislite da su delalic i varabac bolje opcije (o Ilicu debil beciraga i ne razmislja)...uz takvo opterecenje na prevodjenju lopte, skok, organizaciju, logicno da ce njegov i onako los sut, biti jos gori
Hrvatska (pojacana amerikancem) je odigrala svoju najbolju sutersku partiju unazad 20 godina...i zato smo popusili 13 razlike....mi ni Kipar ne mozemo dobit 15ak razlike...tako da nema bas nikakve nade