Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
Trampa, Kondic-Garza.
Srbi bi rijesili zvijezdicu lagano.
Srbi bi rijesili zvijezdicu lagano.
Je li ovo komentator Adis, na 33:00 minuti (ovog snimka što je na YT postavio PikachuSA) rekao da je Šamanić u "oPsajdu" ostao, a vamo negdje kasnije Baho se dere GOOOL. 
Mislim super mi je ovo kako komentarišu entuzijazmom, ali ne bi škodilo malo da komentariše neko tipa Edin Avdić, neko ko zna košarku i terminologiju.

Mislim super mi je ovo kako komentarišu entuzijazmom, ali ne bi škodilo malo da komentariše neko tipa Edin Avdić, neko ko zna košarku i terminologiju.

Pa i sam Edin koristi rijec offside kada igrac ostane sam u kontri.KarlMarx je napisao/la: ↑26 nov 2024, 18:13Je li ovo komentator Adis, na 33:00 minuti (ovog snimka što je na YT postavio PikachuSA) rekao da je Šamanić u "oPsajdu" ostao, a vamo negdje kasnije Baho se dere GOOOL.
Mislim super mi je ovo kako komentarišu entuzijazmom, ali ne bi škodilo malo da komentariše neko tipa Edin Avdić, neko ko zna košarku i terminologiju.![]()
Bas tako. Mislim sa su svi svjesni da nista oko EB nije gotovo.
Nismo imali srece da u prvom prozoru dolaze Francuzi i to u onom sastavu. Da ih docekujemo u 2. ili 3. prozoru imali bi i vece sanse. Onako ona Francuska uz to maksimalno motivisana veoma tesko, jedino da nas opali luda utakmica sto nije. Jedna od rijetkih reprezentacija Europe kojoj ne mozemo parirati fizicki.
Hrvate u gostima se nije moglo dobiti s onim sutem nema sanse. Pa par trica su samo ubacili kad su sutali iz ocaja na isteku napada.
I sad se lomi prolazak na tome u kakvom ce doci sastavu Francuska i hocel im se qurac dici protiv Hrvata ili nas, smijesno i nepravedno narocito jer je i Kipar u grupi ali kako je tako je.
Neka je sreca sto prvo igraju sa Hrvatima. Realno imali bi se i mi pravo nadati prolasku i da smo bili losiji u dvomecu sa Hrvatima. Jednako nefer kao sto se Hrvati sad nadaju.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Nisam upratio ovo oko Lazića, je li se on to oprašta od reprezentacije ili?
-
- Kontakt:
Nadam se da će se u budućnosti promijeniti sistem kvalifikacija zbog propusta u trenutnom koji su isplivali baš u našoj grupi.
Šta je FIBA-u koštalo da napravi mini tabelu najboljih trećeplasiranih u kojima neće računati domaćine i na osnovu nje popuni preostala mjesta?
Zbog takve (ne)organizacije i jesu zadnja rupa na svirali u svijetu košarke, i neka su.
Šta je FIBA-u koštalo da napravi mini tabelu najboljih trećeplasiranih u kojima neće računati domaćine i na osnovu nje popuni preostala mjesta?
Zbog takve (ne)organizacije i jesu zadnja rupa na svirali u svijetu košarke, i neka su.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
- Defanzivnivezni
- Kontakt:

Pratim forum već godinama, ali tek sam se neki dan uspio registrovati.Vaya je napisao/la: ↑25 nov 2024, 22:19E upravo sve ovako...MElloo je napisao/la: ↑25 nov 2024, 21:29JA samo ne znam otkud tolika prica u Hrvatskoj da su oni kvalitetnija reprezentacija a BiH se kao vise borila i imala bolju publiku.
Oni su propali mnogo, u kvalama su znali izgubit od puno gorih ekipa od Bih.Njihova liga je losija od nase.
Cibona je sigurno trenutno losija ekipa od Kk Bosne , Zadar i Spliut se ajde malo drze al sve to ekipe donjeg doma ABA lige.
Koliko su prizivali ovog Brankovica lik ni sam ne zna kako je zavrsio u Bajernu.Kamenjas bi s njegovim tijelom nba starter bio.
Ako oduzmemo sut za 3 koji je Hrvatsku srao u prvoj a BiH u drugoj utakmici,Bih je mnogo kvalitetnija ekipa u svakom kosarkaskom segmentu.
Oni su okupili najjace sto mogu trenutno, a nama su falili i Halilovic i Sulejmanovic pa cak i Penava.S njima ovo ne bi bilo ni blizu.
Ja i dalje mislim da smo mi u ovim sastavima bolji od njih i dosta uigraniji, koherentniji i smislenij tim i zbog toga uopce sinocnju pobjedu necu pripisati kao zasluga Adisu, kao sto su mnogi danas...
Njih je prosrala trica u prvoj utakmici, a nas je prosrala u drugoj i to je to...
Mi mozemo samo Bogu zahvaliti sto je na suprotnoj strani je podjednako ista ubleha od trenera ili cak i gora... Jel smo mi svjesni, da smo zadnjih 8 minuta utakmice odigrali gdje su nam 4 igraca prve petorke odigrali sa 4 faula i da su zavrsili utakmicu bez iskljucenja, ne racunajuci Atica koji izasao odmah na pocetku 4 cetvrtine... Pa da ja na suprotnoj strani bio iole pismeniji i sposobniji trener, mi bi zadnjih 5 minuta utakmice igrali sa Camparom, Sejficem, Loncarom i Vrabcom u petorci - hvala Bogu pa nije ispalo tako...
Niko ne osporava pozrtvovanost i posvecenost igraca, pogotovo kada nemaju nikakve podrske od saveza, kada igraju u losim uslovima i slicno...medjutim, ja mislim da mi previse znacaja dajemo ovoj sinocnjoj pobjedi...i opet se pokazuje da smo sampioni u pumpanju atmosfere bez opravdanja, kao i obicno u pljuvanju koje po obicaju slijedi nakon toga...
Evo priznajem, da strucni stab nema podrske od sistema i sve...ali Adise dragi, ovakva rastimovana Hrvatska je u Zagrebu izgledala kao Warriorsi iz 2015/2016... Smith je bio kao Curry, a Bozic kao Larry Bird... Mi smo u Zagrebu u zadnjih 30 sekundi primili 2 trice kao posljednji levati i zaostatak digli sa 7 na 13...e na ove stvari ja imam prigovor Adisu, kao i njegovo glupiranje i baljezganje oko naturalizovanog igraca, kako to nama ne treba...isto mene ne moze niko ubjediti, da decko koji pauziro 3-4 godine igranja reprezentativne kosarke i to u omladinskim kategorijam gdje se prvenstva igraju svake godine, je odjednom postao toliki negativac...svi znamo da Suljina karijera nije otisla u zeljenom pravcu, tako da vjerujem kada bi on samo interesno za sebe razmisljao (a uvjerili smo se danije takav), da bi u konacnici htio igrati za reprezentaciju da se samo u konacnici nesto bolje izreklamira na trzistu... Eno sad se spominje i neki beef sa Halilovicem...evo treba ispratiti naredne utakmice italijanskog prvenstva i FIBA Eurocupa, ako bude igrao - onda je opet neki zajeb...
Eh sad se postavlja pitanje, da si u Zagrebu imao n raspolaganju Alibegovica, Halilovica i Sulejmanovica da se rotiraju i trose Bozica - **** bi on moj postigao skoro 30 poena...da si imao iole normalno crnca, pa makar onog iz Bosne, da si mu dao pasos i da je samo bio dostupan ovaj prozor, mislim da bi bio dovoljan da Smith na kraju gadja trice 40%, a ne 70% kao sto je bilo...
Evo ja vjerujem da interni dusmani rade sve da se sistem sabotira, od politike do poltrona koje redaju u savezu...ali vajda je u interesu i Adisu da sa ovom ekipom napravi neki iskorak i bolji rezultat, valjda ce i njemu onda biti bolje u trenerskoj karijeri...s toga mi nije jasno, sto nije, kada je shvatio prije 8-9 da od Robersona nema vise nista, otisao u savez i na sto im stavio spisak od 5 playeva iz Eurocupa i dubio na glavi slijedecih 6 mjeseci dok se jedan ne rijesi...nego on mamlaz pricao Talicu koji je propao i Kondicu, a obojica pisaju po njemu ima 2 godine...
Sve vjerujem i sve razumijem...cestitke svim igracima, pogotovo ovim sto su sinoc pobjedu iznijeli sa povredama, Musi koji nije igrao mjesec dana i Vrabcu koji je razmisljao o materi u bolnici, ali treba se ohladiti od sinocnje euforije...jasno je meni da je nama svima drago sto smo ih sinoc mlatnuli, pogtovo radi ovih nasih skutora u savezu...medjutim ljudi nemojte da se zavaravamo...ovakva Hrvatska je odavno rastimovana i raspustena banda, koja da nema 2-3 kapitalca iz NBA bila donji dio evropske kosarke...i cvrsto i dalje stojim, samo da je bilo vise ozbiljnosti i sistema za 10%, uvjeren sam da smo mi trebali ovakve Hrvate pobjediti po 10 u razlike u obje utakmice i vec bi stavili prst u uho sto se tice EP...
Ova nasa generacija igraca je zaista unikatna i specificna, svi poznajemo te karakteristike...vjerujem da imamo kvalitetnijeg trenera, da bi on uspio izvuci iz ove ekipe jos 15%-20%...
Nista, dosta pametovanja...
Zavrsit Castanedu, sjest pricat sa Sulejmanovicem i Halilovicem, te vidjeti sta se dogadja sa Penavom, mada je on kalkulant i nije mu prvi put da izbjegava igranje za reprezantaciju...ispratiti formu Mutica i vidjeti je li to sto on igra u Belgiji kvalitet koji bi pomogao nama u reprezentaciji...ovo srediti do februara 2025...tada ce biti pauza u Euroligi, za nadat je se da ce Francuzi htjeti rijesiti krizaljku za sebe u Zagrebu i da se nece htjeti zajebavati sa nama oko toga u zadnjoj utakmici...
Ako to aBd prodje dobro, obavezno stisnuti savez da i sve relacije koje postoje da skine zvjezdica Garzi i sa zdravim timom bez povreda, ubjedjen sam da bio ova ekipa uspjela napraviti iskorak na Eurobasketu, kao i da bi bila kadra odigrati vrhunske slijedece kvalifikacije za svjetsko prvenstvo, pa mozda u konacnici i probati se kbalifikovati na isto...sto bi bio vrhunski rezultat, a za sta ova ekipa sigurno ima potencijala...
Eto dosta od mene...
Evo skoristit ću prvi post da se potpuno složim sa tvojim komentarom, potpis.

"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Koji ce im qurac, ne bi prstom pomakli za 17 playa
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
- Defanzivnivezni
- Kontakt:
Doduše ima i onih koji bez interneta ne bi znali šta je skok šut ili zagradi i pod koš.

"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".
Ili jednostavno, napravi jednu grupu za domacine i nek igraju prijateljske do kraja. Ovako yebu samo reprezentacije koje ce izboriti plasman na terenu. Kakva god da je Hrvatska, sramota je da raspali Kipar ima direktno ucesce, a mi ili Hrvati cemo izvisiti na kraju.PikachuSA je napisao/la: ↑26 nov 2024, 19:56Nadam se da će se u budućnosti promijeniti sistem kvalifikacija zbog propusta u trenutnom koji su isplivali baš u našoj grupi.
Eto dovest ce Vezenkova, doveli su Mosesa Wrighta, a dajem ruku da ce zavrsiti kao Armenija kao kad smo igrali 2017 prekvalifikacije protiv njih. Doveli Ryana Boatrighta i more nekih kosarkasa koji imaju veze preko cukun djeda sa Armenijom u nadi da ce preko noci postati neko u evropskoj kosarci i eno ih danas ne mogu mrdnuti iz prekvalifikacija.
Isto tako ce biti sa Kiprom. Ovo je sve kratkog daha kod njih. Nece sigurno ni Vezenkov igrati stalno, a bit ce kanta za nabijanje.
Zadnja izmjena: DamirT, dana/u 26 nov 2024, 21:56, ukupno mijenjano 1 put.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- Defanzivnivezni
- Kontakt:
Ne znam šta si ti gledao ali Garza je izuzetno jak na trojki, dobar u reketu.marlostanf1eld je napisao/la: ↑26 nov 2024, 13:22Nije cilj naturalizovati amerikanca koji igra Euroligu jer nemas od njega koristi na duže staze. Nama fail kreacija 1 na 1 u napadu, nego ko može sačuvati loptu kada je bitno, pogoditi trojku i raširiti dodatno reket. Garza jeste super igrač, ali on nijednu od navedenih stvari ne radi.relativizam je napisao/la: ↑26 nov 2024, 13:04ja za tog castenadu nisam ni cuo dok se nije spomeno kao nas igrac.
sad dodjenom on je alfa i omega,bez njega ce igra biti nemoguca bla bla bla
Garzu bi mi istjerao samo neko tipa larkina,puntera...
Pa mi bi sa prosjecnim bekom kao što je Jarrod West iz Bosne tukli ovu Hrvatsku i u Zagrebu.
Jedina mana mu je tromost u odnosu na Kenu i Nurkića.
- Defanzivnivezni
- Kontakt:
Vjera i samopuzdanje bez sposobnosti tj. tehnike, fizičke spreme, taktičke spremnosti ,uigranosti i planskog vođenja ekipe ne znače apsolutno ništa.BobRock je napisao/la: ↑26 nov 2024, 16:01Kaze Musa na prvom intervjuu po dolasku na pitanje “sad ste kapiten” kroz osmijeh “ jeste kao onda kad smo bili prvaci Evrope vrijeme je da to ponovimo” a sutra sa CRO u zaostatku -13, sanse za plasmsn uopste jako male
Gledao sam ovaj intervju na N1, tipican post-pobjednicki, ali su mnoge stvari jasnije, prvo ta vjera njihova i samopuzdanje nije prolazna pojava vezana za samo ovaj mec, a glavni uzrok tog je upravo Bekir. Mene je covjek odusevio svojim vidjenjima, onda vidi se koliko mu igraci vjeruju, koliko je on ubijedjen da su oni vrh tim koji zasluzuje da mu odcepi jednom, i odatle sve ono sto smo vidjeli. Drugo, mi sad selektora da vratimo Vujosevica tesko da mozemo, ali Bekir je u stalnom kontaktu sa Bosom, Markovicrm, Mutapcicem, ocigledno je da nije egoist znaci poslusace savijet i drugih, plus i njima je svima stalo da se napravi rezultat, a bilo koji drugi selektor ne bi imao taj bond sa igracima i vjeru u njih do nivoa da od njih pravi najbolje verzije sebe dugorocno, ovi momci ce napokon dozivjeti punu igracku afirmaciju tek iza EB i nepravda ce biti ispravljena da nadju timove u kojim mogu pokazati sta stvarno mogu, sto bi da imamo jaku KK Bosnu garantovano vec imalo za rezultat.
Bekir je najbolje rjesenje za ove igrace, mozda za nekog drugog sa strane nije, ali ovim igracima ne treba niko da ih uci kosarci nego da od njih napravi ono sto oni vec jesu i pokazu sta znaju i od cega su.
Na momente sam sumnjao, sreca nisam pisao sta sam misliosretno momcima u njihovim planovima, za pocetak nek im uspije da dobiju jos ove dvije do kraja, pa da zapratimo zrijeb…
![]()
Ono u smislu imamo muda idemo svuda a u glavi lješnjak.
Sigurno da Aziz ulazi pod kožu igračima kao Ćiro onomad nogometašima, ujedno im je i ćaća i mater ali Ćiro je za razliku od Aziza kao i Bosnić vodio ekipu kroz utakmicu dok je potonji general poslije bitke.
Želim da kažem da bi ova Bosnićeva ekipa konačno sazrila i da je bila iole bolje vođen u Poljskoj bi prošla grupu.
Aziz je Pape poslije Ćire.
- VensanKasel
- Kontakt:
Polako buraz , tek si se registrovao , ostavi malo i za kasnijeDefanzivnivezni je napisao/la: ↑26 nov 2024, 22:13Vjera i samopuzdanje bez sposobnosti tj. tehnike, fizičke spreme, taktičke spremnosti ,uigranosti i planskog vođenja ekipe ne znače apsolutno ništa.BobRock je napisao/la: ↑26 nov 2024, 16:01Kaze Musa na prvom intervjuu po dolasku na pitanje “sad ste kapiten” kroz osmijeh “ jeste kao onda kad smo bili prvaci Evrope vrijeme je da to ponovimo” a sutra sa CRO u zaostatku -13, sanse za plasmsn uopste jako male
Gledao sam ovaj intervju na N1, tipican post-pobjednicki, ali su mnoge stvari jasnije, prvo ta vjera njihova i samopuzdanje nije prolazna pojava vezana za samo ovaj mec, a glavni uzrok tog je upravo Bekir. Mene je covjek odusevio svojim vidjenjima, onda vidi se koliko mu igraci vjeruju, koliko je on ubijedjen da su oni vrh tim koji zasluzuje da mu odcepi jednom, i odatle sve ono sto smo vidjeli. Drugo, mi sad selektora da vratimo Vujosevica tesko da mozemo, ali Bekir je u stalnom kontaktu sa Bosom, Markovicrm, Mutapcicem, ocigledno je da nije egoist znaci poslusace savijet i drugih, plus i njima je svima stalo da se napravi rezultat, a bilo koji drugi selektor ne bi imao taj bond sa igracima i vjeru u njih do nivoa da od njih pravi najbolje verzije sebe dugorocno, ovi momci ce napokon dozivjeti punu igracku afirmaciju tek iza EB i nepravda ce biti ispravljena da nadju timove u kojim mogu pokazati sta stvarno mogu, sto bi da imamo jaku KK Bosnu garantovano vec imalo za rezultat.
Bekir je najbolje rjesenje za ove igrace, mozda za nekog drugog sa strane nije, ali ovim igracima ne treba niko da ih uci kosarci nego da od njih napravi ono sto oni vec jesu i pokazu sta znaju i od cega su.
Na momente sam sumnjao, sreca nisam pisao sta sam misliosretno momcima u njihovim planovima, za pocetak nek im uspije da dobiju jos ove dvije do kraja, pa da zapratimo zrijeb…
![]()
Sigurno da Aziz ulazi pod kožu igračima kao Ćiro onomad nogometašima, ujedno im je i ćaća i mater ali Ćiro je za razliku od Aziza kao i Bosnić vodio ekipu kroz utakmicu dok je potonji general poslije bitke.
Želim da kažem da bi ova Bosnićeva ekipa konačno sazrila i da je bila iole bolje vođen u Poljskoj bi prošla grupu.
Aziz je Pape poslije Ćire.

Šta bi bilo kad bi bilo , to tako ne ide . Ćiro je jedan jedini , ne može se niko porediti sa njim .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Ne bih se složio.Oni uvijek uzimaju, pa makar im i ne trebalo.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑26 nov 2024, 21:32Koji ce im qurac, ne bi prstom pomakli za 17 playa
Dusebriznici ljudi
- Defanzivnivezni
- Kontakt:
Kakve ima veze sa temom kad sam se registrovao.VensanKasel je napisao/la: ↑26 nov 2024, 22:30Polako buraz , tek si se registrovao , ostavi malo i za kasnijeDefanzivnivezni je napisao/la: ↑26 nov 2024, 22:13Vjera i samopuzdanje bez sposobnosti tj. tehnike, fizičke spreme, taktičke spremnosti ,uigranosti i planskog vođenja ekipe ne znače apsolutno ništa.BobRock je napisao/la: ↑26 nov 2024, 16:01Kaze Musa na prvom intervjuu po dolasku na pitanje “sad ste kapiten” kroz osmijeh “ jeste kao onda kad smo bili prvaci Evrope vrijeme je da to ponovimo” a sutra sa CRO u zaostatku -13, sanse za plasmsn uopste jako male
![]()
Aziz je Pape poslije Ćire.![]()
Šta bi bilo kad bi bilo , to tako ne ide . Ćiro je jedan jedini , ne može se niko porediti sa njim .
Što se tiče tvog komentara na moj post mogu samo zaključiti da nisi pročitao a još manje razumio šta sam htio kazati.
Glupo zvuci, isfurana prica ali ima li kakve sanse da se Nihad zaganja da nastupa kao domaci igrac ?
- Defanzivnivezni
- Kontakt:
Eno kaže Firić na portalu Radio Sarajevo što se tiče Garze i Castanede da jedan od dvojice mora otpasti.
Znači ne radi se ništa na skidanju zvijezdice
Znači ne radi se ništa na skidanju zvijezdice
Zašto ministar vanjskih poslova i bivši košarkaš, Elmedin Konaković ne pokuša riješiti situaciju oko Garze?
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.