FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ovo Posusje samo mi nismo pobijedili.
Hajd makar nema vise napetosti i stresa, to je ta realnost trenutno. A evropa ko evropa 1 ili 2 kola, bmk za evropu vise..
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
Po meni je Nidal Celik najlosiji stoper u posljednje vrijeme koji je igrao za nas, toliko neznanje i lose postavljanje, lose ispucavanje iznosenje lopte, totalno konfuzija kapitena. Na kraju krajeva izveo ga je jer je i on vidio ono sto smo mi. I nema veze s kapitenskom fakat on ovakve partije pruza od pocetka. Nama su kljuc stoperi koji ce diktirati tempo i biti dominantni i surovi. Pogledajte Jakovljevica sa ovoliko godina kako je bez greske odradio tekmu. Vrijeme je svakako za novu promjenu kapitena, nije grijeh priznati gresku, jest nase dijete ali gledam ga sinoc u razgovoru sa sudijom, kome on moze biti autoritet pogotovo sa onakvim djecijim izrazom lica. Toliko kikseva nije imao ni Numan Kurdic iskreno.
Projekat koji treba istrpiti radi prodaje. Da u Zrinjskom i Borcu tako razmišljaju, ne bi igrali grupne faze i uzimali titule, njima puca kur.ac za projektima, kapiteni im prekaljeni i iskusni igraci, kakvi su Grahovac i Šunjić.Gomis99 je napisao/la: ↑30 nov 2024, 15:26Po meni je Nidal Celik najlosiji stoper u posljednje vrijeme koji je igrao za nas, toliko neznanje i lose postavljanje, lose ispucavanje iznosenje lopte, totalno konfuzija kapitena. Na kraju krajeva izveo ga je jer je i on vidio ono sto smo mi. I nema veze s kapitenskom fakat on ovakve partije pruza od pocetka. Nama su kljuc stoperi koji ce diktirati tempo i biti dominantni i surovi. Pogledajte Jakovljevica sa ovoliko godina kako je bez greske odradio tekmu. Vrijeme je svakako za novu promjenu kapitena, nije grijeh priznati gresku, jest nase dijete ali gledam ga sinoc u razgovoru sa sudijom, kome on moze biti autoritet pogotovo sa onakvim djecijim izrazom lica. Toliko kikseva nije imao ni Numan Kurdic iskreno.
Raspisali se ljudi. Pola objektivno zaključke donijeli, pola subjektivno veze sa fudbalom nemaju.
Ali da krenemo redom. Posulat igraš onoliko koliko ti protivnik dozvoli jučer je bio tačan u potpunosti. Mi smo njima dozvolili sve, a oni nama ništa.
Ako analiziramo Zrinjski niko osim Nardina nije odigrao Bog zna kakvu impresivnu utakmicu, nikoga nismo nešto upratili ali su odigrali timski izvrsnu utakmicu, defanzivno jaki, a ofanzivno su koristili sve naše mane.
Mi kada pređemo na njihovu polovicu nismo imali kome lopte dodat, a oni kada pređu na našu mi ako i uzmemo loptu dodamo je pravo njima.
Zekić je jučer puno očekivao od veznih igrača, a dobio je ništa. Prvo Pavičić, očajna igra, veze nije imao. Očekivao sam da će ga ostaviti u svlačionici na poluvremenu međutim Zekić vadi Dorđevića kojeg je već na samom startu izvadio iz utakmice jer mu je dao da igra polu lijevo. Dakle imamo lošeg Pavičića na prirodnoj poziciji i Đorđevića koji nije mogao ništa napraviti jer igra više po strani. Lulić nije mogao ni dobiti loptu kad je kreacija bila očajna, pas u noge jedva da je išao, a loptu u dubinu nismo ni pokušali igrati. Renan i Turkeš ništa nisu napravili jer ponavljam vezni red nije bio sposoban iskreirat višak i donijet im loptu. Kyeremeh i Beganović kada kog su sa loptom napadali Zrinjski igrači ispred su se izvlačili na pas umjesto da napadnu prostor i odvedu sa sobom igrača.
Lijep poraz rekao bih da znamo šta nam je činiti tokom zime, a krivac za poraz je ekipa. Rogiću bravo.
Ali da krenemo redom. Posulat igraš onoliko koliko ti protivnik dozvoli jučer je bio tačan u potpunosti. Mi smo njima dozvolili sve, a oni nama ništa.
Ako analiziramo Zrinjski niko osim Nardina nije odigrao Bog zna kakvu impresivnu utakmicu, nikoga nismo nešto upratili ali su odigrali timski izvrsnu utakmicu, defanzivno jaki, a ofanzivno su koristili sve naše mane.
Mi kada pređemo na njihovu polovicu nismo imali kome lopte dodat, a oni kada pređu na našu mi ako i uzmemo loptu dodamo je pravo njima.
Zekić je jučer puno očekivao od veznih igrača, a dobio je ništa. Prvo Pavičić, očajna igra, veze nije imao. Očekivao sam da će ga ostaviti u svlačionici na poluvremenu međutim Zekić vadi Dorđevića kojeg je već na samom startu izvadio iz utakmice jer mu je dao da igra polu lijevo. Dakle imamo lošeg Pavičića na prirodnoj poziciji i Đorđevića koji nije mogao ništa napraviti jer igra više po strani. Lulić nije mogao ni dobiti loptu kad je kreacija bila očajna, pas u noge jedva da je išao, a loptu u dubinu nismo ni pokušali igrati. Renan i Turkeš ništa nisu napravili jer ponavljam vezni red nije bio sposoban iskreirat višak i donijet im loptu. Kyeremeh i Beganović kada kog su sa loptom napadali Zrinjski igrači ispred su se izvlačili na pas umjesto da napadnu prostor i odvedu sa sobom igrača.
Lijep poraz rekao bih da znamo šta nam je činiti tokom zime, a krivac za poraz je ekipa. Rogiću bravo.
Necu puno pametovati al sat prije utakmice sam imao predosjecaj da nece stimati, u prvon poluvremenu sam vidio da to nije to a drugo necu ni komentarisati. Cinjenica da mi kolektivno idemo od sjaja do ocaja tako da sam se ja prvi juce oprostio od titule. Da ja ova liga imalo postenija necemu bih se i nadao al ybaji ga. Osnovna stvar je dobiti ove dvije utakmice i propratit medjusobni duel Borca i Zrinjskog. Treba nam kontinuitet i ovo sinoc je pokazalo da ne mozes do rezultata doci nakon tri mjeseca.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
-
- Kontakt:
Zekic je dobro rekao ni jedan igrač nije bio raspoložen i stvarno je bilo tako . Naj više me nerviralo kontrola lopte pa to je užas , Beganovic ima koridor ispred sebe da for lopta pobjegne 5 metara tako po 3/4 puta i on i Francis . Pa onda Guly je izašao s loptom u aut 5x, Pavicic i Lulić trebaju odigrati pas na par metara lopta u noge igraču zrinjskog ili u aut,dok su igrači zrinjkog rutinski primali loptu i odigravali pasove. Frustrirajuca utakmica ,teško jest al idemo dalje .
On je postavkom, formacijom i izborom igraca učinio i doprinio, da budu neraspoloženi.bordobijeli je napisao/la: ↑30 nov 2024, 15:53Zekic je dobro rekao ni jedan igrač nije bio raspoložen i stvarno je bilo tako . Naj više me nerviralo kontrola lopte pa to je užas , Beganovic ima koridor ispred sebe da for lopta pobjegne 5 metara tako po 3/4 puta i on i Francis . Pa onda Guly je izašao s loptom u aut 5x, Pavicic i Lulić trebaju odigrati pas na par metara lopta u noge igraču zrinjskog ili u aut,dok su igrači zrinjkog rutinski primali loptu i odigravali pasove. Frustrirajuca utakmica ,teško jest al idemo dalje .
-
- Kontakt:
Jbg sad i kone nam prilaze na 2 b, sa pobjedom , steta kazem bas mi je krivo kao i vecini da smo onako slabo odigrali, da smo bar stvarali sanse pa izgubis i to je normalno, ali nazalost nismo tek u 84 min prvi sut cc.....
Radnik mora pasti !!!!
Podrska za sefa i igrace !!
Limvo te Rajvosa !

Radnik mora pasti !!!!
Limvo te Rajvosa !
04.10.2009 !
- PeppermintSA
- Kontakt:
Mnogo zlonamjernih komentara, Husrefovih botova i neobjektivnih kvazianaliza. Hajde da stvari raščlanimo na paramparčad i steknemo neku objektivnu sliku stanja.
1. Izgubili smo svaki uticaj u savezu i za to smo krivi isključivo mi kao klub. Nekada smo imali upliv, da ne kažem i moć. Možda mlađi ne pamte, ali smo imali i mi svoje sudije - kako prije rata, tako i od nezavisnosti. I to nije ništa čudno. Ako želiš da praviš rezultate, ma u kojoj ligi, moraš biti jak u savezu. U Španiji je Real zaštićen kao polarni medvjed. U Engleskoj, najčistijoj ligi na svijetu, Junajted sa Sir Alexom je bio zaštićen. U Njemačkoj je Bajern zaštićen, a u Italiji je Juventus preko deset godina bio zaštićen. Odnos saveza prema nama boli, ali isključivi krivci smo mi. Digli smo ruke od njega još u Sabrininom mandatu, zamajavali se idejom da je fudbal po defaultu čist i doveli smo se do ovoga. Srećom, napokon nam je došlo iz dupeta u glavu i pokrenuli smo borbu za FSKS. To je prvi korak. Putokaz je upravo Zrinjski. Rijetko kad se prave lakrdije u njegovu korist, on manje više pobjeđuje zasluženo, ali onih 2-5%, kad malčice zaškripi, kad su igrači malčice indisponirani, kad je protivnik malčice razmahan, mahne se neki ofsajd, sviraju se 3-4 nepostojeća sitna faula, navuče se neki penal koji ne mora da se svira.
2. Pune 4 godine lutamo. Promijenili smo igrača i igrača, trenera i trenera smo potrošili. Došli smo u situaciju da je biti u klubu godinu i po jestjednako biti starosjedilac. NEMOGUĆE je praviti rezultate na taj način. Ekipa se mora postepeno i sistematski graditi nekoliko sezona. Ona naša posljednja šampionska generacija je tako stvarana. Ništa mi nemamo od toga što ćemo svakog ljeta promijeniti po 10 igrača. Ne histerisati zbog -7, na zimu se pojačati na pozicijama koje nam škripe, dočekati kraj sezone i ne histerisati ako ne uzmemo trofej. Ponovo se pojačati tamo gdje nam škripi, a riješiti se viškova i krenuti na titulu s istim trenerom.
3. Ni ne pomišljati o smjeni ZZ. Mi smo promijenili neukusan broj trenera u posljednjih nekoliko godina. Spominje se prošla sezona i neuspjeh. Pa kako ćeš pobogu napraviti uspjeh? Smjenjuje se Feđa u po prethodne sezone, dolazi Mirza zbog čega se pokreće bojkot navijača, Mirza ostaje i obavlja pripreme, nakon dvije utakmice u Evropi se smjenjuje, preuzima Dogan kao v.d. rješenje. Počinje putujući cirkus 15 dana, potraga za trenerom, dolazi Rožman. U svemu tome, doveden Viveros kao pojačanje, lik bježi nakon 10 dana. Dolazi Peneranda s pivskim stomakom kao pojačanje, vraćaj ga u zivot. Odlazi ti najbolji igrač iz prethodne sezone Dal, a dolaze ti Hasić, Djurickovic i onaj iz Radomlja u nekakvom petom kolu. Klasični raspad sistema zamaskiran velikom potrošnjom, gdje se ne zna ko pije a ko plaća. Onda kreće epopeja, Gulli se salje na posudbu da bi Peneranda bio guran, afera Ziljkic, suspenzija Ibričića, ostaje li Rozman ili ne ostaje. Isto sapunica. Sad smo napokon doveli ozbiljnog trenera na vakat, odradili pripreme - PUSTITI GA DA RADI DVIJE GODINE PA KUD PUKLO.
4. Struka mora dovoditi igrače. U zadnje cetiri godine su igrace dovodili Mirvah i Ajla, uz Kepciju i onu splitsku menadzersku agenciju koja nam je **** znanje. ZZ nam je preporucio glavnog skauta. Taj skaut nam je doveo Jovića i Đorđevića, koji su docekani na noz jer nisu bombasticna imena, no pokazaše se kao najveća ovosezonska pojačanja. Pustiti struku da radi, bez talova, uplitanja, “šminkerskih pojačanja”. Polako graditi tim. Fula će biti, fula i Chelsea. Zato treba nekoliko godina da se iskristališe tim. Ovdje pojedinci drkaju na Jakira (**** vas on), a zaboravljaju da isti ovaj Zrinjski nije izasao u Evropu s njim prve sezone. Treba vremena. Mora se igracka krizaljka posloziti, mora se trenerova vizija implementovati, mora se ekipa uigrati, mora doći do automatizacije.
5. Prestati s pljuvanjem. Mi smo sebi najveci dusmani. Koja dva kluba u regionu imaju navijace koji najvise seru? Mi i Hajduk, i zato su oba kluba tu gdje jesu. Meljo bi ispao iz lige da nema navijace mitomane koji i od sranja naprave kolač. Zašto 80% našeg otpada zavrsi u Zrinjskom i tamo proigra? Pa ovaj isti Mulahusejnovic je bio kod nas. Bilbija je bio kod nas. Amer Bekic je bio kod nas. Lasta je bio kod nas. Mali Ramić je bio kod nas. Jukic je bio kod nas. Kadusic je bio kod nas. Svi su tjerani i ismijavani, dok su tamo uzimali titule. Zadnja linija im je je nepromijenjena 5-6 godina, mi našu mijenjamo svake polusezone. Dakle, GRADITI I TRPITI I IMATI KONTINUITET.
6. Prestati odgovornost prebacivati na druge. To je stvar glave. Mi jesmo drasticno osteceni u Sirokom, npr, ali isto tako smo primili 3 komada od polovnog Sirokog nakon 3 KATASTROFALNE reakcije odbrane. Mene vise ovo drugo boli. Sudija nas je klao protiv Borca, ali ko to spominje danas? Niko, jer smo izasli, odigrali jako i cvrsto i zrelo i mocno pa nam nisu mogli meda. To je putokaz.
1. Izgubili smo svaki uticaj u savezu i za to smo krivi isključivo mi kao klub. Nekada smo imali upliv, da ne kažem i moć. Možda mlađi ne pamte, ali smo imali i mi svoje sudije - kako prije rata, tako i od nezavisnosti. I to nije ništa čudno. Ako želiš da praviš rezultate, ma u kojoj ligi, moraš biti jak u savezu. U Španiji je Real zaštićen kao polarni medvjed. U Engleskoj, najčistijoj ligi na svijetu, Junajted sa Sir Alexom je bio zaštićen. U Njemačkoj je Bajern zaštićen, a u Italiji je Juventus preko deset godina bio zaštićen. Odnos saveza prema nama boli, ali isključivi krivci smo mi. Digli smo ruke od njega još u Sabrininom mandatu, zamajavali se idejom da je fudbal po defaultu čist i doveli smo se do ovoga. Srećom, napokon nam je došlo iz dupeta u glavu i pokrenuli smo borbu za FSKS. To je prvi korak. Putokaz je upravo Zrinjski. Rijetko kad se prave lakrdije u njegovu korist, on manje više pobjeđuje zasluženo, ali onih 2-5%, kad malčice zaškripi, kad su igrači malčice indisponirani, kad je protivnik malčice razmahan, mahne se neki ofsajd, sviraju se 3-4 nepostojeća sitna faula, navuče se neki penal koji ne mora da se svira.
2. Pune 4 godine lutamo. Promijenili smo igrača i igrača, trenera i trenera smo potrošili. Došli smo u situaciju da je biti u klubu godinu i po jestjednako biti starosjedilac. NEMOGUĆE je praviti rezultate na taj način. Ekipa se mora postepeno i sistematski graditi nekoliko sezona. Ona naša posljednja šampionska generacija je tako stvarana. Ništa mi nemamo od toga što ćemo svakog ljeta promijeniti po 10 igrača. Ne histerisati zbog -7, na zimu se pojačati na pozicijama koje nam škripe, dočekati kraj sezone i ne histerisati ako ne uzmemo trofej. Ponovo se pojačati tamo gdje nam škripi, a riješiti se viškova i krenuti na titulu s istim trenerom.
3. Ni ne pomišljati o smjeni ZZ. Mi smo promijenili neukusan broj trenera u posljednjih nekoliko godina. Spominje se prošla sezona i neuspjeh. Pa kako ćeš pobogu napraviti uspjeh? Smjenjuje se Feđa u po prethodne sezone, dolazi Mirza zbog čega se pokreće bojkot navijača, Mirza ostaje i obavlja pripreme, nakon dvije utakmice u Evropi se smjenjuje, preuzima Dogan kao v.d. rješenje. Počinje putujući cirkus 15 dana, potraga za trenerom, dolazi Rožman. U svemu tome, doveden Viveros kao pojačanje, lik bježi nakon 10 dana. Dolazi Peneranda s pivskim stomakom kao pojačanje, vraćaj ga u zivot. Odlazi ti najbolji igrač iz prethodne sezone Dal, a dolaze ti Hasić, Djurickovic i onaj iz Radomlja u nekakvom petom kolu. Klasični raspad sistema zamaskiran velikom potrošnjom, gdje se ne zna ko pije a ko plaća. Onda kreće epopeja, Gulli se salje na posudbu da bi Peneranda bio guran, afera Ziljkic, suspenzija Ibričića, ostaje li Rozman ili ne ostaje. Isto sapunica. Sad smo napokon doveli ozbiljnog trenera na vakat, odradili pripreme - PUSTITI GA DA RADI DVIJE GODINE PA KUD PUKLO.
4. Struka mora dovoditi igrače. U zadnje cetiri godine su igrace dovodili Mirvah i Ajla, uz Kepciju i onu splitsku menadzersku agenciju koja nam je **** znanje. ZZ nam je preporucio glavnog skauta. Taj skaut nam je doveo Jovića i Đorđevića, koji su docekani na noz jer nisu bombasticna imena, no pokazaše se kao najveća ovosezonska pojačanja. Pustiti struku da radi, bez talova, uplitanja, “šminkerskih pojačanja”. Polako graditi tim. Fula će biti, fula i Chelsea. Zato treba nekoliko godina da se iskristališe tim. Ovdje pojedinci drkaju na Jakira (**** vas on), a zaboravljaju da isti ovaj Zrinjski nije izasao u Evropu s njim prve sezone. Treba vremena. Mora se igracka krizaljka posloziti, mora se trenerova vizija implementovati, mora se ekipa uigrati, mora doći do automatizacije.
5. Prestati s pljuvanjem. Mi smo sebi najveci dusmani. Koja dva kluba u regionu imaju navijace koji najvise seru? Mi i Hajduk, i zato su oba kluba tu gdje jesu. Meljo bi ispao iz lige da nema navijace mitomane koji i od sranja naprave kolač. Zašto 80% našeg otpada zavrsi u Zrinjskom i tamo proigra? Pa ovaj isti Mulahusejnovic je bio kod nas. Bilbija je bio kod nas. Amer Bekic je bio kod nas. Lasta je bio kod nas. Mali Ramić je bio kod nas. Jukic je bio kod nas. Kadusic je bio kod nas. Svi su tjerani i ismijavani, dok su tamo uzimali titule. Zadnja linija im je je nepromijenjena 5-6 godina, mi našu mijenjamo svake polusezone. Dakle, GRADITI I TRPITI I IMATI KONTINUITET.
6. Prestati odgovornost prebacivati na druge. To je stvar glave. Mi jesmo drasticno osteceni u Sirokom, npr, ali isto tako smo primili 3 komada od polovnog Sirokog nakon 3 KATASTROFALNE reakcije odbrane. Mene vise ovo drugo boli. Sudija nas je klao protiv Borca, ali ko to spominje danas? Niko, jer smo izasli, odigrali jako i cvrsto i zrelo i mocno pa nam nisu mogli meda. To je putokaz.
Nas ce ovo guranje parmaka od nase djece kostati. A vec nas je i kostalo zadnjih sezona. Ako zna igrati okej super. Ali ako ne zna kao sto to Celik ne zna, onda brate noga. Sta ga koji qrac guras i jos mu kapitensku traku staviš.
Zamisli samo ove igrace sa inostranim iskustvom kad vide Celika, da im je on kapiten. Ko ce imati poštovanje prema njemu, respekt? Pa niko, klinjo jos sline nije obrisao, a da daje motivaciju, da je autoritet na terenu, da zna na sudiju izvršiti pritisak itd.
To rade kapiteni. A kod nas je kapiten ukras, onaj kojeg kao hocemo prodati. Eto kao ostali klubovi čim vide, da je neko kapiten odmah salju 30% vecu ponudu. Jes kako da ne.
Zamisli samo ove igrace sa inostranim iskustvom kad vide Celika, da im je on kapiten. Ko ce imati poštovanje prema njemu, respekt? Pa niko, klinjo jos sline nije obrisao, a da daje motivaciju, da je autoritet na terenu, da zna na sudiju izvršiti pritisak itd.
To rade kapiteni. A kod nas je kapiten ukras, onaj kojeg kao hocemo prodati. Eto kao ostali klubovi čim vide, da je neko kapiten odmah salju 30% vecu ponudu. Jes kako da ne.
Dao je on qrac, sve sto je dao je i naplatio.pitara je napisao/la: ↑30 nov 2024, 15:01Niti sam se pronasao niti bi sad maknuo Zekić zbog Kloppa a ne Musemića.
Ti si jednostavno Olovska seljačina koja nema gram poštovanja prema ljudima koji su dali ovom klubu puno, a znao si gazdaricu braniti i čestitati joj odlično vođenje kluba smradu.
Musemić je svoju karijeru u Sarajevu kao trener završio i to je svima jasno, a ti ćeš sutra opet nekoj Sabrini da ližeš šupak za koju stoju smetljaru
Kao i ja i peti deseti, u firmi, radis - budes placen za to i tjt.
Samo sto je usro bio preplacen, plus kmezao u svim medijima kako voli klub vise od zivota ali je ustvari volio i voli pare !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
-
- Kontakt:
Ko je bio zasticeno godiste sinoc za zrinjski?
Ne vidim u sastavu koji je to igrac od prve ekipe
Ne vidim u sastavu koji je to igrac od prve ekipe
-
- Kontakt:
Zanima me sinoc jeli bio penal onaj kad nije svirao ili nije, nisam fino vidio?
04.10.2009 !
-
- Kontakt:
Meni je isto bio 2 ili 4 jedino sto je bitno je titula,ona garantuje da ces nesto napraviti u evropi,ovako idemu u kvalifikacije konferencijske,kakve smo srece opet ti kao nosiocu dodje najaci tipa Aktobe,Spartak itd. Dok je ovakva situacija u savezu nemamo se sta nadati bilo kakvoj tituli,niti postoje igraci koji mogu igrat 99 posto utakmica pod ovakvim okolnostima.scudetto89 je napisao/la: ↑30 nov 2024, 16:01Jbg sad i kone nam prilaze na 2 b, sa pobjedom , steta kazem bas mi je krivo kao i vecini da smo onako slabo odigrali, da smo bar stvarali sanse pa izgubis i to je normalno, ali nazalost nismo tek u 84 min prvi sut cc.....![]()
Radnik mora pasti !!!!
Limvo te Rajvosa !![]()
-
- Kontakt:
Nisam zelio da potenciram opet sudije,kazu ljudi dobro sudio,dao Francisu zuti bukvalno nije ni dotakao igraca,sto se tice penala svirao bi ga da smo mi bili u pitanju,ono standardno ni jednu odluku nece donijet nama u korist,sve sta je sporno ide u korist protivnika.scudetto89 je napisao/la: ↑30 nov 2024, 16:54Zanima me sinoc jeli bio penal onaj kad nije svirao ili nije, nisam fino vidio?
-
- Kontakt:
Ispravite me ako grijesim, ali oni sinoc nisu imali u21, osim ako ovog iz zagreba nisu izganjali da bude "kao" bih igrac.
Topic im igra kao U21 igrač cijelu sezonu.Pitaristok je napisao/la: ↑30 nov 2024, 16:58Ispravite me ako grijesim, ali oni sinoc nisu imali u21, osim ako ovog iz zagreba nisu izganjali da bude "kao" bih igrac.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
- PeppermintSA
- Kontakt:
Apropo Husrefa, kojeg cijenim u onoj mjeri u kojoj je bivša igračka legenda i trener. Da ne bude zabune. Ali stvari se trebaju postaviti realno.
Čovjek je imao PET (5) mandata na našoj klupi, vodivši nas 8 i po godina. Osvojio je dvije titule, od čega prvu kad je sve bačeno na to da budemo šampioni a drugu kad je naslijedio ekipu koju je Čala napravio i koja je u tom trenutku prosto bila duplo kvalitetnija od svih konkurenata.
Koji je to trener dobio toliko prilika da nas vodi? Koji bi to trener preživio blamaže kakve su 0:8 protiv Atalante i 2:5 na Grbavici osim njega?
Opet kažem, hvala mu na sve, ali stvari treba objektivno sagledati.
S druge strane, takođe treba postaviti pitanje šta je on to uradio van Sarajeva? Vodio je najjaču Slobodu u posljednjih 30 godina u kojoj su igrali Sarić, Ahmetović, Krpić, Darko Todorović, Zeba, Omar Pršeš, Ordagić, Perica Ivetić, Samir Merzić, Govedarica, na golu Pirić, Muminović i Filip Erić. Pa jebote, ekipa da se usereš a nije uspio napraviti ništa. Masni Petrović mu uzeo kup sa Radnikom. Šta je to napravio u Čeliku? Ništa. Šta je napravio u Doboj-Kaknju? Ništa. Šta je napravio s Olimpikom? Ostvario najgori plasman Olimpika u 6 godina. Šta je napravio sa juniorskom reprezentacijom? Bio predzadnji u grupi. Šta je napravio sa Igmanom? Grčevita borba za opstanak.
Malo se uozbilijte. Kad meljine junoše od Amara prave totema, to mogu i razumjeti. Čovjek osvojio 5 titula i 4 kupa, otišao i radio i u inostranstvu gdje je osvajao trofeje.
Čovjek je imao PET (5) mandata na našoj klupi, vodivši nas 8 i po godina. Osvojio je dvije titule, od čega prvu kad je sve bačeno na to da budemo šampioni a drugu kad je naslijedio ekipu koju je Čala napravio i koja je u tom trenutku prosto bila duplo kvalitetnija od svih konkurenata.
Koji je to trener dobio toliko prilika da nas vodi? Koji bi to trener preživio blamaže kakve su 0:8 protiv Atalante i 2:5 na Grbavici osim njega?
Opet kažem, hvala mu na sve, ali stvari treba objektivno sagledati.
S druge strane, takođe treba postaviti pitanje šta je on to uradio van Sarajeva? Vodio je najjaču Slobodu u posljednjih 30 godina u kojoj su igrali Sarić, Ahmetović, Krpić, Darko Todorović, Zeba, Omar Pršeš, Ordagić, Perica Ivetić, Samir Merzić, Govedarica, na golu Pirić, Muminović i Filip Erić. Pa jebote, ekipa da se usereš a nije uspio napraviti ništa. Masni Petrović mu uzeo kup sa Radnikom. Šta je to napravio u Čeliku? Ništa. Šta je napravio u Doboj-Kaknju? Ništa. Šta je napravio s Olimpikom? Ostvario najgori plasman Olimpika u 6 godina. Šta je napravio sa juniorskom reprezentacijom? Bio predzadnji u grupi. Šta je napravio sa Igmanom? Grčevita borba za opstanak.
Malo se uozbilijte. Kad meljine junoše od Amara prave totema, to mogu i razumjeti. Čovjek osvojio 5 titula i 4 kupa, otišao i radio i u inostranstvu gdje je osvajao trofeje.
Kako moze ako nema BiH državljanstvo?Nirton je napisao/la: ↑30 nov 2024, 17:05Topic im igra kao U21 igrač cijelu sezonu.Pitaristok je napisao/la: ↑30 nov 2024, 16:58Ispravite me ako grijesim, ali oni sinoc nisu imali u21, osim ako ovog iz zagreba nisu izganjali da bude "kao" bih igrac.