FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
39
23%
2. Borbu za Evropu
83
49%
3. Sredinu tabele
26
15%
4. Borbu za opstanak
20
12%

Ukupno glasova: 168

let3
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la let3 » 05 dec 2024, 20:21

TeaM87 je napisao/la:
05 dec 2024, 18:21
let3 je napisao/la:
05 dec 2024, 17:51
TeaM87 je napisao/la:
05 dec 2024, 15:37
I ptice na grani znaju da smo se prodali za kup ove sezone. Kup gorkog okusa.
Znaci kup zavrsen :salut: dobro.

A sta ces pisati ovdje, ako se ne osvoji kup ove sezone ?
Citirat cemo se, dogovoreno?
Ne znam zasto bi se citirali ? ne pisem ja o tome.
Ti ovdje na ovoj temi unaprijed i ciljano pravis inkriminaciju FK Zeljeznicaru, unaprijed ga optuzujes za neku prodaju i nemjestanje, tvrdis da ce nam pokloniti kup, da to i ptice znaju, da ce biti gorkog okusa - a sve to bez ikakve osnove, bez ijednog dokaza.

Mogao si ponuditi bar jedan dokaz za te svoje tvrdnje.

Railwayman30
Kontakt:

Post Postao/la Railwayman30 » 05 dec 2024, 20:26

Ja vjerujem da je jedini koji su mogli zavrsiti tekme su Amar Osim i Nijaz Brkovic. Ovi svi ostali su male mace.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 05 dec 2024, 20:34

MocMahale444 je napisao/la:
05 dec 2024, 19:15
Pablo11 je napisao/la:
05 dec 2024, 19:08
MocMahale444 je napisao/la:
05 dec 2024, 18:29
Znaci mi cuvamo cetniku vici ledja?
Pablo jel istina ovo za kup ?

Ti rece prosle sezone smo kupovali nije nam Dino trebao. :kafa:
Lupas gluposti, ja nisam naglasio da kupujemo utakmice, a ti ako si sumnjao u to da cemo ispasti to je druga stvar. Jucerasnja utakmica ti je moj odgovor. :bih:

Uvijek si ratoboran, ok halali ako lupam gluposti.
A znas da jesi rekao mogli smo i bez Dine, bas period kad je Denis dosao pa smo se bunili jer smo vec saugali Bruni i Arapu.

Velis ti Pabloni ma Dino nije bio potreban a vec je u godinama, Denis je dobar izbor.
Jedino si pogodio da je Denis dobar izbor za klub.
Naravno da je dobar, kao sto sam i najavio kad je dolazio samo treba istrpiti. Aludiram na to da ne mozes protiv vecih sila, vidjelo se u kojem smjeru ide utakmica nakon penala, zbog toga vjerovatno Boljevic nije ni zaigrao, dobili su sansu igraci koji nisu imali veliku minutazu. Da si bar jednom prisustvovao utakmici znao bi virto kako stvari stoje, ko je bio jucer zna o cemu pricam. :salut:
Fk Željezničar.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 05 dec 2024, 20:46

Virtu4l je napisao/la:
05 dec 2024, 19:36
Pablo11 je napisao/la:
05 dec 2024, 19:08
Jucerasnja utakmica ti je moj odgovor. :bih:

Hoćeš da kažeš da smo juče pustili utakmicu?

E to su ti vojnici firme iz Rajlovca, samo treba sve ovo izvući iz njih, da se svi uvjere sa kim mi ovdje imamo posla. :kafa:
Bas sam se trudio da ti ne repliciram da te ne shvatam ozbiljno ali me fascinira tvoja mrznja i taj hinjaluk. Pa ti care u svemu losem vidis rajlovac.
Nemoj mi samo price uposlenik firme i te gluposti.
Meni koji redovno citam ovu temu, pisem o Zelji bas izgleda bolesno i smijesno zajedno ta tvoja opsesija. Imas neki licni problem ocito ali to trebas rješavat sa njim negdje drugo a ne ovdje.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 dec 2024, 21:10

godrina je napisao/la:
05 dec 2024, 20:46
Bas sam se trudio da ti ne repliciram da te ne shvatam ozbiljno ali me fascinira tvoja mrznja i taj hinjaluk. Pa ti care u svemu losem vidis rajlovac.
Meni koji redovno citam ovu temu, pisem o Zelji bas izgleda bolesno i smijesno zajedno ta tvoja opsesija. Imas neki licni problem ocito ali to trebas rješavat sa njim negdje drugo a ne ovdje.

Da, baš je čudno što se protivim narativu da je Željo namještao titule i da je puštao utakmice, a sav taj narativ već godinama dolazi sa iste adrese, sa istog foruma, od ljudi koji su se pojavili preko noći i horski počeli sa tom pričom.

Tebi ako to, kao navijaču Želje, ne smeta, onda je to tvoj problem, a vidim da ti ne smeta.

Meni itekako smeta. ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 05 dec 2024, 21:22

muharemovicdzelo je napisao/la:
05 dec 2024, 18:59
U novu kalendarsku godinu FK Željezničar ulazi sa novim direktorom. Dosadašnja direktorica kluba Amira Bajrović-Uzunović koja je na ovoj funkciji provela skoro tri godine, od 1. janura će biti na trudničkom bolovanju, saznaju ****.

Upravni odbor kluba odlučio je da za novog direktora imenuje Senada Hadžića, koji je u prethodnom periodu bio član Skupštine, a od početka oktobra bio je i dio Upravnog odbora kluba sa Grbavice.
Ko je Senad Hadzic i cime se bavi?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 05 dec 2024, 21:40

bhsport je napisao/la:
05 dec 2024, 21:22
muharemovicdzelo je napisao/la:
05 dec 2024, 18:59
U novu kalendarsku godinu FK Željezničar ulazi sa novim direktorom. Dosadašnja direktorica kluba Amira Bajrović-Uzunović koja je na ovoj funkciji provela skoro tri godine, od 1. janura će biti na trudničkom bolovanju, saznaju ****.

Upravni odbor kluba odlučio je da za novog direktora imenuje Senada Hadžića, koji je u prethodnom periodu bio član Skupštine, a od početka oktobra bio je i dio Upravnog odbora kluba sa Grbavice.
Ko je Senad Hadzic i cime se bavi?
Prema nedavnom pisanju sportsport ba :
Senad Hadžić radio je 25 godina u realnom sektoru kao menadžer prodaje u velikim svjetskim kompanijama Loreal Paris, te 18 godina kao menadžer prodaje u kompaniji Nestle za BiH. Trenutno radi kao konsultant za domaće kompanije.
Podržavam što su postavili nekoga sa iskustvom u prodaji. Mogao bi se pokazati kao dobar izbor. Sigurno kod ovih internacionalaca ne možeš izgraditi karijeru ako nisi kvalitet.

Vidjet ćemo šta će donijeti.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 05 dec 2024, 21:45

Virtu4l je napisao/la:
05 dec 2024, 21:10
godrina je napisao/la:

Da, baš je čudno što se protivim narativu da je Željo namještao titule i da je puštao utakmice, a sav taj narativ već godinama dolazi sa iste adrese, sa istog foruma, od ljudi koji su se pojavili preko noći i horski počeli sa tom pričom.

Tebi ako to, kao navijaču Želje, ne smeta, onda je to tvoj problem, a vidim da ti ne smeta.

Meni itekako smeta. ;)
Fulio si. Ja samo mrzim ljude koji jednog dizu u nebesa, a drugog pljuju, a znamo da su obojica pogrijesila i nece vise nikad prici klubu. Zanimljivo kako ti iz druge zemlje znas sve, a Grbavice ocima nisi vidio, a mi uposlenici firme neke smo svaku tekmu tu. Jel nam placaju za ovo sto idemo svaku utakmicu ili? Koja ce sad prica biti?
Fk Željezničar.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 05 dec 2024, 22:29

Virtu4l je napisao/la:
05 dec 2024, 21:10
godrina je napisao/la:

Meni itekako smeta. ;)
Vidis da mi ne smeta, u koje god klasike gledas slobodno ih baci lazu te. Imas ti pravo normalno da nesto ne volis i da komentarisem ali bas upada u oci kako sve ama bas sve lose onako manguski i hinjski prebacujes jednoj osobi ili grupi ljudi. Eto oni su krivi za apsolutno sve i bas sve pozive od toga.
Kao da imas bas neki privatni sukob i ovdje vodis neku vrstu rata protiv njih ili po instrukcijama pljujes. Nista ja nemam protiv tebe, svako ima pravo da pise da forumu sta hoce, cisto komentarisao svoje vidjenje.
Ako sam te uvrijedio izvini, necu vise na tu temu.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 05 dec 2024, 23:10

Pablo11 je napisao/la:
04 dec 2024, 23:51
zeljovolimte je napisao/la:
04 dec 2024, 22:54
Virtu4l je napisao/la:
04 dec 2024, 22:33
Ne vidim niti jedan razlog da se Dangubić i Mirčevski trpaju u isti koš.
Ni ja ne vidim da su nesto specijalno uradili, a Bgm kad su dosli velika smo ocekivanja od njih imali. Dangubic samo vise minuta ima od Martina.
Za mene nista specijalno ni jedan ni drugi. Jos kad se uzmu primanja u obzir poprilicni flopovi za razliku od Karjasevica i Sukilovica. Ali ako finansije dopustaju ostavio bi ih do ljeta.

Igraci koje moramo zadrzati Karamarko, Muftic, Radovac, Hiros, Al Jaber, Boljevic, Sukilovic, Cvetanoski, ako se mislimo necemu nadati na ljeto i iducoj sezoni.

Zadrzati cetvrto mjesto (sto ranije i dati sansu Foci, Sabicu) i probat uzet kup.
Moze li argumentovano sta je Hiros pokazao vise od Filipa?
Dva derbija nas najbolji igrac.. onako iz glave.

Kajkut je za sad vise pokazao od Filipa.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 dec 2024, 23:11

godrina je napisao/la:
05 dec 2024, 22:29
Vidis da mi ne smeta, u koje god klasike gledas slobodno ih baci lazu te. Imas ti pravo normalno da nesto ne volis i da komentarisem ali bas upada u oci kako sve ama bas sve lose onako manguski i hinjski prebacujes jednoj osobi ili grupi ljudi. Eto oni su krivi za apsolutno sve i bas sve pozive od toga.
Mene optužiti da hinjski prebacujem ovoj grupi ljudi je van svake pameti, ja to prebacujem otvoreno, bez straha, a nije da nisu pokušavali da me zastraše. Kad govoriš istinu onda je mnogo lakše stati iza svojih stavova. Dakle, ne hinjski, već skoro deceniju to pričam sasvim otvoreno i bez uvijanja.

Ne trebaju ti kašike da vidiš odnosno znaš kome su bliski raznorazne Cernice i kompanija, ljudi koji su privatizovali najviši klupski organ i sve rade na svoju ruku. Ako tebi ne smeta što te neke Cernice pišu klupska saopštenja na svoju ruku, što kasne sa svim aktima, sa dopisima i tako brukaju i srozavaju ugled kluba, meni itekako smeta.

Sad ćemo malo o tim "kašnjenjima", koja se ili rade namjerno, ili su baš toliko retardirani da propuste rokove, ne zna se koje je gore. Ako namjerno kasniš, onda budi mudonja pa reci zašto to radiš, ako kasniš jer si nesposoban onda nisi za taj posao. Svi mi u životu imamo neke rokove, i ti, i ja, i apsolutno svi, pa ih uglavnom poštujemo, a ako ne - onda ima neki razlog.

Trakavica oko izbora u kantonalnom savezu traje poprilično dugo, niko se od tih skupštinara nije udostojio da se obrati navijačima, da vidimo u čemu je problem, zašto se ponašaju tako kako se ponašaju. To znači da su toliko bahati i nadmeni da misle da su iznad svega, iznad Želje, iznad nas navijača, a nisu jer svi znamo da su sline, one zelene hrakotine što iskašljavaš kad si prehlađen, u narodu poznat kao šlajm (ovo pišem s razlogom). Da, Cernice ovo tebi pišem, da ne bude zabune kad budeš čitao.

Ta skupština je opstruisala ulazak investitora, ta skupština je otjerala Brkovića, Gredića i sve ljude koji su došli sa jasnim planom i ne trebaš biti genijalan pa da zaključiš kome svi ti ljudi smetaju. Ta skupština sama sebe bira, ne postoji način da dođe neko drugi jer će ova garnitura uvijek imati apsolutnu većinu, a jedan čovjek se uvijek sasvim slučajno apsolutno uvijek oglasi kad su previranja u klubu. Isti portal, isti novinar, ista priča. Vjerujem ja u slučajnosti, ali ne baš toliko.

Rekli su da je poziv ulagačima produžen do kraja avgusta. Danas je decembar, šta se desilo? Ja ću ti reći šta se desilo, ništa. Sa odlaskom Gredića, ta priča je zatvorena, i ponovo je neko opstruisao ulazak potencijalnog investitora.

A za šta su krivi ti ljudi? Krivi su jer su podijelili navijače, krivi su jer pričaju da je Željo mutnim radnjama dolazio do trofeja, krivi su jer su jednog od najvećih koje smo imali pokušavali blatiti gdje god su stigli, u ogromnom mjeri lažima i podmetanjima, i nažalost uspjeli u tome. Krivi su jer Asimu i Irmu Osim nisu zvali na otvaranje spomen ploče velikom Štrausu, krivi su jer su potrošili najviše para u istoriji kluba i nisu ništa osvojili. Sad neću o finansijama. Krivi su jer su uništili omladinski pogon, krivi su jer su osnovali svoj privatni forum sa kojeg dolazi svako zlo, podmetanje i laž.

Krivi su jer su njihovi pipci još uvijek tu, pruženi su i nikako da ih se riješimo, jer im je skupština kluba najjače oružje. Nevidljivi su, a kontrolišu najvažniji klupski organ, idealna pozicija.
Voli te tvoje Sarajevo.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 06 dec 2024, 02:39

05 dec 2024, 23:10
Pablo11 je napisao/la:
04 dec 2024, 23:51
04 dec 2024, 22:54

Ni ja ne vidim da su nesto specijalno uradili, a Bgm kad su dosli velika smo ocekivanja od njih imali. Dangubic samo vise minuta ima od Martina.
Za mene nista specijalno ni jedan ni drugi. Jos kad se uzmu primanja u obzir poprilicni flopovi za razliku od Karjasevica i Sukilovica. Ali ako finansije dopustaju ostavio bi ih do ljeta.

Igraci koje moramo zadrzati Karamarko, Muftic, Radovac, Hiros, Al Jaber, Boljevic, Sukilovic, Cvetanoski, ako se mislimo necemu nadati na ljeto i iducoj sezoni.

Zadrzati cetvrto mjesto (sto ranije i dati sansu Foci, Sabicu) i probat uzet kup.
Moze li argumentovano sta je Hiros pokazao vise od Filipa?
Dva derbija nas najbolji igrac.. onako iz glave.

Kajkut je za sad vise pokazao od Filipa.
Cekaj to je argument, u dva derbija bio najbolji? Cisto da razjasnim i ja sam za ostanak Hirosa, ali reci da se Filip nije pokazao je smijesno, drugo je sto su svi ocekivali 2-3 gola po utakmici.
Fk Željezničar.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 06 dec 2024, 09:30

Ma igračima se nema šta prigovoriti, odradili su maximalno korektno. Imam osjećaj da se moglo barem još 5 bodova uzeti, ali za proljevenim mlijekom ne treba plakati.

Ako je ikako moguće bilo bi dobro zadržavati svu ovu ekipu, momci dobro izgledaju. Dovoljno govori da "samo" 4 igrača i 2 golmana, nisu upisali niti gol, niti asistenciju.
Cavnić, Radinović, Fočo, Mahmić.

Najbolji strijelac: Boljević (7)
Najbolji asistent: Cvetanovski (7)
Najviše žutih kartona: Krpić (5)
Najviše crvenih kartona: (0) !
Najviše minuta: Muftić (1350)

SVI NA GRBAVICU!
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 06 dec 2024, 10:06

let3 je napisao/la:
05 dec 2024, 20:21
TeaM87 je napisao/la:
05 dec 2024, 18:21
let3 je napisao/la:
05 dec 2024, 17:51

Znaci kup zavrsen :salut: dobro.

A sta ces pisati ovdje, ako se ne osvoji kup ove sezone ?
Citirat cemo se, dogovoreno?
Ne znam zasto bi se citirali ? ne pisem ja o tome.
Ti ovdje na ovoj temi unaprijed i ciljano pravis inkriminaciju FK Zeljeznicaru, unaprijed ga optuzujes za neku prodaju i nemjestanje, tvrdis da ce nam pokloniti kup, da to i ptice znaju, da ce biti gorkog okusa - a sve to bez ikakve osnove, bez ijednog dokaza.

Mogao si ponuditi bar jedan dokaz za te svoje tvrdnje.
Ti i ja na kafu kad god, ako si u Sarajevu, pa cu ti dati dokaze, necu ih ovdje sigurno iznositi.

Na kraju krajeva, je li stvarno mislis da smo slucajno "zaboravili" pa "zakasnili" pa "nismo znali" vezano za izbore u FSKS? Mislis li da je slucajno sudija rekao Krpicu prije utakmice u Doboju "nadam se da ste svjesni da danas morate izgubiti"? Pa nije niko s marsa pao. Slucajno jedan covjek koji je u i oko kluba ima i saradnju sa Vicom preko privatnih firmi? Samo budala moze povjerovat da je ovo sve slucajno.
FKŽ !

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 06 dec 2024, 10:34

Mamba21 je napisao/la:
06 dec 2024, 09:30
Ma igračima se nema šta prigovoriti, odradili su maximalno korektno. Imam osjećaj da se moglo barem još 5 bodova uzeti, ali za proljevenim mlijekom ne treba plakati.
Vrlo dobra polusezona. Štaviše, sa trenutna 32 boda koliko imamo nakon 16 kola, bili bi u borbi za titulu u većini sezona. Naprimjer u onoj covid sezoni koja je prekinuta smo bili prvi na tabeli nakon 16 kola sa istim bodovnim učinkom kao i sada tj. 32 boda. Prošle sezone je Zrinjski bio prvi na tabeli nakon 16 kola sa samo jednim bodom više nego što mi imamo trenutno.

Dobiti GOŠK-a i sve pet.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 06 dec 2024, 11:01

Mamba21 je napisao/la:
06 dec 2024, 09:30

Ako je ikako moguće bilo bi dobro zadržavati svu ovu ekipu, momci dobro izgledaju. Dovoljno govori da "samo" 4 igrača i 2 golmana, nisu upisali niti gol, niti asistenciju.
Cavnić, Radinović, Fočo, Mahmić.

Najbolji strijelac: Boljević (7)
Najbolji asistent: Cvetanovski (7)
Najviše žutih kartona: Krpić (5)
Najviše crvenih kartona: (0) !
Najviše minuta: Muftić (1350)

SVI NA GRBAVICU!
Ma super je polusezona. Bilo je utakmica gdje smo mogli bolje, negdje smo uzeli bod(ove) a nismo briljirali. Sve u svemu ok je.
Meni lijepo izgleda jer smo naprijed bas raznoliki. Nije to vise da samo jedan igrac vuce. Sto je najbolje bas imam osjecaj da ima jos dosta prostora za napredak. Da vidimo nakon priprema i sad kad ne moramo za u21 izmisljat toplu vodu kako ce to izgledat.
Dobit Goska pa se spremit za dalje jer nas cekaju bas teske utakmice odma na startu sledece godine.
Veznjak bi nam jedan trebao bas, bek bilo koji, mozda stoper i za drzat sto imamo pa se potuc.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 dec 2024, 11:28

Liga je trenutno takva da imaš male, velike i nas negdje između. Četvrto mjesto je poprilično sigurno, a teško da možemo bolje od toga.

Zbog toga nam ova sezona mora biti priprema za sljedeću gdje moramo pokušati biti bar 20% bolji i dodatno smanjiti jaz između nas i prve tri ekipe. Prve dvije ekipe će i naredne sezone biti jake kao beton, s tim da će Borac ako kojim slučajem uzme titulu - napraviti najjači tim koji je ova liga ikada vidjela, a Zrinjski i Sarajevo će to pokušati ispratiti. Po mojoj procjeni, bezuspješno. Zrinjski je tu u maloj prednosti jer su prošle godine zaradili mnogo para tako da im neće predstavljati problem da ih finansijeri ponovo isprate. Sarajevo će morati ponovo zavući ruku u džep, a sudeći po proteklom prelaznom roku - taj džep više nije toliko dubok.

Mi moramo zadržati stabilnost, prije svega mislim na onu finansijsku, pokušati zadržati kostur ekipe i nadograditi ga sa ovih 20% koje sam spomenuo iznad. Ta nadogradnja bi bila najbolja na bekovskim pozicijama i sa jednim kvalitetnim veznjakom. Možda bi se mogli toliko pružiti.

Svi smo mi bili svjesni da će nam se desiti neka Sloga, moglo je to biti i Posušje, Velež, Široki, nebitno je, ali se desilo i desiće se ponovo. Ono što moramo naučiti u drugom dijelu sezone je igrati protiv prve tri ekipe, prije svega protiv Zrinjskog, bez toga nam nema napretka. Protiv Borca smo uvijek tu negdje i kad izgubimo, a protiv Sarajeva moramo zadržati ovaj nivo, da se oni uvijek plaše nas, da nam ne mogu zabiti gol ni sa dva igrača više, da promaše zicere, a mi to moramo početi kažnjavati kako već ide u fudbalu.

Ostale ekipe moramo dobijati na kvalitet kao što to radi navedeni trojac. Nema tu ljepote u igri, čvrsto, stabilno, zabiješ dva komada i upišeš tri boda.
Voli te tvoje Sarajevo.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 06 dec 2024, 15:16

sportsport ba
Mladi reprezentativac BiH Tarik Karić na radaru Sarajeva
???
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 06 dec 2024, 15:25

Sa Ramovićem i Kodrom u stručnom štabu će biti i Adnan Behlulović.
Behlulović napustio mjesto kondicionog trenera u omladinskom pogonu.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 06 dec 2024, 15:27

Levin je napisao/la:
06 dec 2024, 15:16
sportsport ba
Mladi reprezentativac BiH Tarik Karić na radaru Sarajeva
???
na radaru ibrakovica, tacnije, jer je njegov igrac. inace, tanak je mali.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.