Svjetsko Prvenstvo 2026 | Kvalifikacije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

GG3
Kontakt:

Re: Svjetsko Prvenstvo 2026 | Kvalifikacije

Post Postao/la GG3 » 14 dec 2024, 21:03

napapijri1987 je napisao/la:
14 dec 2024, 20:47
Horoz je napisao/la:
14 dec 2024, 14:28
Možemo se mi nafuravati, ali realnost je nešto drugo. Kao kvote u kladionicama.
Koliko smo dobri, najbolje pokazuje kako nas tretiraju protivnici u grupi.
Rumuni se sprdaju s nama i već su upisali 6 bodova, što možda i imaju pravo jer su puno bolji tim (ne individualno).
Kiprani smatraju da su ravnopravni sa BiH. Austrijanci kao konkurenciju vide Rumune, nas spominju kurtoazno.
Barbarez ima 4 mjeseca da se najozbiljnije pozabavi taktikom, da traži savjete ako ne zna.
Nije problem ni treće mjesto, ali ako se budemo ozbiljno borili i ako pokažemo napredak.
Evo upravo sam ponovo usao i na Sky i na stranicu FS austrije. Vecina navijaca pise da smo im nepoznanica i da mozemo biti opasni jer se moze desiti da se ova ekipa " probudi". Osim toga svi austrijanci su svjesni da ce protiv nas imati dvije gostujuce tekme,a ako nam kojim slucajem zadnja tekma bude odlucivala o prvom mjestu moglo bi da se pojavi 60.000-70.000 bosanaca u austriji.
Oni se svi slazu u jednom; ko ne moze biti prvi u ovoj grupi i ne zasluzuje da igra na SP. Zar i mi isto to ne kazemo?
A sta ciganija govori ne znam,ne ulazim na te saso mange portale mada sam ubjedjen da cemo mi protiv njih imati 4 boda, nemaju oni kvalitet da nas uzmu.
Da smo mi na njihovom mjestu i da igramo kao oni, pojedini ovdje bi napadali Francuze koliko smo mi realni.
Njihovi navijaci su normalni, naravno da racunaju na plasman, al i ako budu treci nece biti smak svijeta i nece Tjerati selektora.
Zadnja izmjena: GG3, dana/u 14 dec 2024, 21:49, ukupno mijenjano 1 put.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 14 dec 2024, 21:14

Evo upravo sam ponovo usao i na Sky i na stranicu FS austrije. Vecina navijaca pise da smo im nepoznanica i da mozemo biti opasni jer se moze desiti da se ova ekipa " probudi". Osim toga svi austrijanci su svjesni da ce protiv nas imati dvije gostujuce tekme,a ako nam kojim slucajem zadnja tekma bude odlucivala o prvom mjestu moglo bi da se pojavi 60.000-70.000 bosanaca u austriji.
Oni se svi slazu u jednom; ko ne moze biti prvi u ovoj grupi i ne zasluzuje da igra na SP. Zar i mi isto to ne kazemo?
A sta ciganija govori ne znam,ne ulazim na te saso mange portale mada sam ubjedjen da cemo mi protiv njih imati 4 boda, nemaju oni kvalitet da nas uzmu.
Znaci reprezentacija koja je kvalifikacije za EP zavrsila na prvom mjestu, ispred Svicarske (uzeli 4 boda protiv njih), nema kvalitet da nas dobije? :hmmmmm: :bow:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 14 dec 2024, 21:30

Horoz je napisao/la:
Rumuni se sprdaju s nama i već su upisali 6 bodova, što možda i imaju pravo jer su puno bolji tim (ne individualno).
Kiprani smatraju da su ravnopravni sa BiH. Austrijanci kao konkurenciju vide Rumune, nas spominju kurtoazno.
Barbarez ima 4 mjeseca da se najozbiljnije pozabavi taktikom, da traži savjete ako ne zna.
Nije problem ni treće mjesto, ali ako se budemo ozbiljno borili i ako pokažemo napredak.
To je to. Uslov ne treba biti plasman, nego napredak.

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 14 dec 2024, 21:58

Horoz je napisao/la:
Austrija je sila na svom terenu. Turcima su ove godine uvalili 6ticu u Beču. Nece tu biti navijači presudni nego njhov sistem naspram našeg. Oni su kolektiv, mi nismo. Ako nastavimo pružati igre kao do sada, onda u Beču slijedi petica već u prvom poluvremenu. Austrija je apsolutni top favorit za prvo mjesto u grupi i tu ce i završiti, vjv i prije zadnjeg kola.

Nama je direktan duel protiv Rumuna odlučujući uz pretpostavku da nećemo kiksati protiv K i SM.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 14 dec 2024, 22:02

19vendetta87 je napisao/la:
14 dec 2024, 14:32
Drape je napisao/la:
14 dec 2024, 14:14
Napada se na svakog ko pokaže da išta očekuje. Mi nemamo pravo da išta očekujemo, ali imaju Mađari sa igračima kojima je Ćivić idol, Roberto Carlos njihove lige.
Jedan Szoboszlai sam doprinosi Mađarskoj vise nego nas cijeli vezni red zajedno...
Sta treba da ocekujem od ekipe koja u zadnje 2 godine ima samo jednu pobjedu protiv iole ozbiljne ekipe, a to je Island?
Rumunija i Austrija su nivo Mađarske, a skoro smo vidjeli da su Mađari dva nivoa iznad nas.
Ako se izuzme Szoboslai mi smo skoro duplo vrijednija ekipa od Mađarske.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Bordotim
Kontakt:

Post Postao/la Bordotim » 14 dec 2024, 22:05

Nije mi jasno kako Austrija nema kvalitet? Pogledaj samo zadnjih 15 do 20 utakmica i koga su oni pobijedili. Na Euro 2024 nadigravaju Nizozemsku i Poljsku. Pa onda Norvešku, Slovačku, Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju, Njemačka je u Beču nastradala, zašto nemaju kvalitet protiv nas? Stvarno ne znam kako ste tako neobjektivni.
Mi smo ovu godinu 2024 završili bez pobijede. U godini 2023 smo samo pobijedili jednom Island, te dvaput Lihtenštajn. Znači čekamo više od godinu dana na novu pobijedu, ali eto Austrija i Rumunija nemaju kvalitet, bas objektivno nema šta. Rumunija isto napreduje kao i Austrija. Smiješno i nerealno je kad raja piše da su oni u slobodnom padu.

Idemo utakmicu po utakmicu, pa vidit ćemo na kraju kako će to biti. Vidim po anketama da narod očekuje prvo mjesto. To je dokaz kako su ljudi neracionalna bića. I pored gomile dokaza oni misle suprotno od realnosti.
Svi bi mi voljeli naravno da idemo na SP, ali treba biti realan. Neobjektivno je da ekipa koja ne može dobiti nikoga za godinu dana, postaje odjednom favorit za plasman na SP. Šansa postoji kao uvijek i u svakoj utakmici, ali treba gledati utakmicu po utakmicu. A ne unaprijed tražit prvo mjesto, a nije još ni počela grupa. Da Sergej savlada jednog Ralf Rangnicka, pa svi bi mi to htjeli, ali koliko je to realno, to je drugo pitanje. Bitno je da vidimo neki napredak. Vidili smo protiv Mađarske u Zenici, kako to nije tako lako. A protiv Austrija i Rumunije pogotovo neće biti lako, kao i gostovanje na Kipru. Luksemburg je nas razvalio, i sad kofol mi tražimo prvo mjesto. To je neobjektivno od naše strane.
Zadnja izmjena: Bordotim, dana/u 14 dec 2024, 22:11, ukupno mijenjano 1 put.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 14 dec 2024, 22:10

Treba prestati jednom sa tim luzerskim navikama. Mlada ekipa, ima potencijala, treba vremena...
Nije mlada, ne treba vremena a pptencijala ima samo taj potencijal treba momentalno znat aktivirati.
Prva utakmica Rumuni bez publike tu ako se ne uzme bar bod i ne pobjedi Kipar momentalno otjerat i Barbareza i Ss, ne samo zbog eventualnih poraza vec i zbog toga što puno repova vec sad imaju iza sebe.
Jednostavno velika prilika je ispala i treba se iskoristiti nikakvo vrijeme, nikakve kvalifikacije za Euro ne cekat jer to su samo prazni izgovori
Nema veze toliki niz poraza, nesto slicno je bilo i na pocetku generacije koja je otisla u Brazil ali kad su se uvezale par ppbjeda i kad je dosao covjek za selektora koji zna o nogometu i prepoznat igraca sve je krenulo.

Tako i sad , ubijeđen sam da ne izgubimo od Rumuna i dobijemo Kipar da bi opet krenula renesansa reprezentacije kao nekad jer bi i ovi momci dodatno dobili na samopuzdanju i tek onda mogli napredovat i domete koje mogu ostvarit.

Pa ja da vodim ovu reprezentaciju, laicki, garantujem da bi se borio za prvo mjesto ovdje bez obzira sto ima tu nedpstataka i sto imamo jako loš niz.

Sve je stvar pristupa i stava tu se gradi kult reprezentacije a te price o manjku kvaliteta ovom onom, neka puši ko hoce.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 dec 2024, 22:13

Imajednabrigada je napisao/la:
14 dec 2024, 22:10
Treba prestati jednom sa tim luzerskim navikama. Mlada ekipa, ima potencijala, treba vremena...
Nije mlada, ne treba vremena a pptencijala ima samo taj potencijal treba momentalno znat aktivirati.
Prva utakmica Rumuni bez publike tu ako se ne uzme bar bod i ne pobjedi Kipar momentalno otjerat i Barbareza i Ss, ne samo zbog eventualnih poraza vec i zbog toga što puno repova vec sad imaju iza sebe.
Jednostavno velika prilika je ispala i treba se iskoristiti nikakvo vrijeme, nikakve kvalifikacije za Euro ne cekat jer to su samo prazni izgovori
Nema veze toliki niz poraza, nesto slicno je bilo i na pocetku generacije koja je otisla u Brazil ali kad su se uvezale par ppbjeda i kad je dosao covjek za selektora koji zna o nogometu i prepoznat igraca sve je krenulo.

Tako i sad , ubijeđen sam da ne izgubimo od Rumuna i dobijemo Kipar da bi opet krenula renesansa reprezentacije kao nekad jer bi i ovi momci dodatno dobili na samopuzdanju i tek onda mogli napredovat i domete koje mogu ostvarit.

Pa ja da vodim ovu reprezentaciju, laicki, garantujem da bi se borio za prvo mjesto ovdje bez obzira sto ima tu nedpstataka i sto imamo jako loš niz.

Sve je stvar pristupa i stava tu se gradi kult reprezentacije a te price o manjku kvaliteta ovom onom, neka puši ko hoce.
:salut:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 14 dec 2024, 22:19

Vidim neki i dalje uveliko potcjenjuju Austriju i Rumuniju, pa da se podsjetimo još jednom:

*** AUSTRIJA ***
- u posljednjoj utakmici imali 17 igraca iz liga 5, izmedju ostalih Bayern, Dortmund, Inter, Leipzig itd.
- u usponu posljednje 2 godine
- u posljednje 2 godine odigrali 26 utakmica i zabilježili 17 pobjeda, 5 remija i SAMO 4 poraza (Belgija, Norveska, Francuska, Turska) .
(26 utakmica, skor 17-5-4).
Pobjeđivali Italiju, Švedsku, Njemačku Nizozemsku, Tursku, Srbiju, Norvešku, Poljsku...
Ljetos na EP igrali odlično i prošli grupu kao prvoplasirani u konkurenciji Francuske, Nizozemske i Poljske.

*** RUMUNIJA ***
- u posljednjem prozoru imali 6 igraca iz liga 5)
- u usponu posljednje 2 godine;
- u posljednje 2 godine odigrali 26 utakmica, racunajuci i protiv nas prije toga onda 27 i pobijedili 15, remizirali 8, i kao i Austrijanci izgubili SAMO 4 (Belgija i Nizozemska, te u prijateljskim od Kolumbije i Slovenije). Pobjeđivali Ukrajinu, Švicarsku, Bosnu. Treba reći da su imali laganiji raspored zadnje dvije godine nego Austrija i mi i to dosta.
(27 utakmica, skor 15 - 8 - 4)

*** BiH ***
- u posljednjem prozoru imali 3 igraca iz liga 5 - Vasilj, Gigovic, Demirovic...dodajmo tu jos Kolasinca, to je 4.
- u padu posljednje 2 godine, zapravo u "vjecitom" padu 10+ godina vec;
- u posljednje 2 godine odigrali 19 utakmica, ako dodamo prije toga Rumuniju to je onda 20 utakmica, i pobijedili SAMO 3 utakmice, remizirali 2, izgubili ČAK 15 utakmica.
(20 utakmica, skor 3-2-15)

- Kipar neću navoditi iako smo od njih zijanili vec.

- Austrija 26, 17-5-4
- Rumunija 27, 15-8-4
- BiH 20, 3-2-15
Ali treba i iskoristiti priliku i napasti prvo mjesto jer nam je ždrijeb bio naklonjen. Šanse za prvo mjesto su male, gledano iz ovog ugla, ali postoje i to je ono što je najbitnije. Vjerujem da su svi svjesni toga i da će dati svoj maksimum. Do Austrije u septembru a pogotovo u novembru je sasvim dovoljno vremena da se neke stvari posloze, dobije na samopouzdanju i nesto pokuša.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 14 dec 2024, 22:23

Ja vjerujem da ovi momci imaju volju i želju, i da će dati sve od sebe. Ostalo je na selektoru i sš, nadam se da je već juče krenuo sa analizom protivnika i da će se taktičke stvari odraditi na nivou. Ako ne zna sam, nek se konsultuje s nekim ko zna.
Trebamo i mi u svemu biti realni i ne hajpati stvari kao što mi inače znamo. Žargonski rečeno, nek se pobiju sa svakim muški, ne bi im niko ništa zamjerio ni sekunde. Naravno, sve više od toga je dodatni plus, jer ovako kockice da nam se poslože, teško da će ikada više.
Da nas povrede zaobiđu, da budu svi na broju u martu i mislim da se lijepa priča može napraviti.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 14 dec 2024, 23:19

Coolpanda24 je napisao/la:
14 dec 2024, 22:23

Ja vjerujem da ovi momci imaju volju i želju, i da će dati sve od sebe. Ostalo je na selektoru i sš, nadam se da je već juče krenuo sa analizom protivnika i da će se taktičke stvari odraditi na nivou. Ako ne zna sam, nek se konsultuje s nekim ko zna.
Trebamo i mi u svemu biti realni i ne hajpati stvari kao što mi inače znamo. Žargonski rečeno, nek se pobiju sa svakim muški, ne bi im niko ništa zamjerio ni sekunde. Naravno, sve više od toga je dodatni plus, jer ovako kockice da nam se poslože, teško da će ikada više.
Da nas povrede zaobiđu, da budu svi na broju u martu i mislim da se lijepa priča može napraviti.

Da, to sam zaboravio napomenuti mozda najbitnije za nas da bude sto manje ppvreda posebno kljucni igraci Kolasinac, dzeko, Dedic, Demirovic jer oni daju kvalitet tom prosjeku koji imamo za sad.

I ne treba puno forsirati tu statistiku koliko Austrija ima pobjeda zadnjih godina, da su u usponu, a sdruge strane da smo mi sve kontra.
Naravno i laik zna da je Austrija favorit i da je najbliza plasamanu ali nije to poenta.
Poenta je da Austrija ipak nije repka koja spada u red velikih koje su nas znale pobijediti rutinski i koje koriste najmanju gresku.
Austrija ima kvalitet naravno, niko ne podcjenjuje austrijance ali nema rejting velike repke od koje samo na pomen imena, mi odmah skidamo gace, austrija nema konstantu jos nisu na levelu da rutinski rjesavaju utakmice i kad ih ne ide, austrija ce isto prosuti poneki bod u ovoj grupi....e sve ovo navedeno nam daje realne sanse i samo je do nas.
Auatrija ima dva opasna igraca koje treba markirati a ostale pustiti da igraju a to su Baumgartner i Sabicer.

Isto sve napisano vazni za rumune
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

TheClown
Kontakt:

Post Postao/la TheClown » 14 dec 2024, 23:45

Treba prestati jednom sa tim luzerskim navikama
Pa neka prestanu, niko im ne brani!
Zadnje 2 god :

3 W( 2x 🇱🇮 ), 2 D, 14 L

Idemo sa prvog mjesta !
Ta ce Austrija , ta ce ovi Rumuni ?

:kafa:
"Kod nas je reprezentacija kao da dođeš na odmor.
Kolači,porodica,pokloni a onda idu utakmice i tu si mrtav."

"Imamo malo preveliko mišljenje o nama.
Moje mišljenje o ekipi koja se plasirala na Svjetsko je da smo tada bili prosječni."

KoloDD
Kontakt:

Post Postao/la KoloDD » 15 dec 2024, 00:01

Vlada optimizan, rumunji bez publike i kvalitete , Austrija naj lošija ekipa prvog šešira, a BiH super rezultate u zadnjim godinama + velemajstora izbornika!

Dobro će biti !

Šala na stranu, 3 mjesto realno .
Austrija i rumunji imaju roster i taktike i realnost

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 15 dec 2024, 00:49

Grupu nit treba precjenjivati, nit podcjenjivati. Zapravo, pozicija nam je takva da možemo samo dobiti. Napokon igramo s protivnicima po mjeri i nećemo biti u podređenom položaju kao na većini recentnih utakmica. S druge strane, očito je očekivanje da ne možemo ništa, pa samo možemo dobiti. Ne moramo se plasirati, ali taman su ove kvalifikacije da vidimo u kojem smjeru idemo. U neku ruku, šteta je što ovu sreću u žrijebu nismo ostavili za kvalifikacije za Euro 2028. S druge strane, treba ovo iskoristiti da makar solidnim rezultatima izgradimo ok poziciju što se šešira tiče za te kvalifikacije (da ostanemo barem 3. šešir), ako to bude imalo utjecaja.

Evo male analize ekipa koje nas čekaju, od najslabijeg ka jačem:

1. San Marino - U biti, nema potrebe pretjerano analizirati. Reprezentacija San Marina nema kvalitet ni za šta ozbiljno i nemoguće je ne dobiti ih dva puta. Ne treba previše eksperimentisati u ovim utakmicama, nego iskoristiti da se uigraju neke stvari i da se pokuša dići samopouzdanje nekim igračima (tipa Demirovića, vezni red i sl.). San Marino će postati malo ozbiljnija selekcija kada odluče zvati Talijane iz Serije B i Serije C koji imaju neku vezu sa njima. Palazzi, Berrardi, Nanni, te golman Colombo su najozbiljniji igrači, ali sve nivo Serije C ili D u najboljem slučaju. Utakmice sa San Marinom su u pravom trenutku. Prva je na kraju sezone, kada su igrači umorni, a druga u septembru, prije Austrije, taman da posluži kao trening. Također, omogućit će nam da imamo 6 bodova već u prvom dijelu kvalifikacija i kako god, makar privid dobrog stanja.

2. Kipar - Svi ih se pribojavamo zbog ranijih rezultata, ali toga ne smije biti. Kipar ne pravi probleme ni slabijim ekipama od naše i tako se trebamo od starta postaviti. Super je što prvu igramo kući, gdje ih trebamo rasturiti i da znamo koliko smo jači. Selektor im i nije neka sreća, došao je prije 2 mjeseca i oni su u procesu stvaranja ekipe, kakve takve.

Što se ekipe tiče, golmani su im uglavnom rezerve, Mall u Servette. Stoperi Ioannou, Andreou, Laifis,Correa i Karo igraju za Sampdoriju, Charleoi, APEOL, Volos i Maccabi PT. Ovo im je najjači dio ekipe i u biti nisu loši tu. Tu je i Gogić iz St. Mirrena kojeg će oni gurati naprijed, al stoper je. Ispred je siguran Kastanos koji ima ok minutažu u Veroni. Artymatas iz Anorthosisa je isto solidan tip. Naprijed je Ioannis Pittas (AIK), vrlo solidan špic (14 golova u prošloj sezonu i Švedskoj), te Pieros Sotiriou koji igra negdje u Japanu, ali vazda će za repku biti nivo iznad. Ostatak ekipe su manje-više likovi koji nemaju bitnu ulogu ni u njihovoj ligi, uglavnom su klupirani i sl. Dakle, nisu amateri, ima solidnih imena, ali uz ozbiljan pristup, ne bi trebalo biti problema.

3. Rumunija - ekipa s kojom nema sredine u prethodnim utakmicama, ili ih rasturamo (i jedva dobijemo) ili nas razmontiraju. Na klupi im je Mircea Lucescu koji MORA biti prednost nama, jer lik sa 80 godina u fudbalu ne može nikako biti nešto drugo. Rekao bih da Rumuni čak sad imaju najviše internacionalaca u ekipi, a impresivno je kako su uvijek igrali ok sa igračima iz domaće lige. Jednostavno, ekipa su koju je teško procijeniti, gdje igrači daju baš 150% kad su u reprezentaciji i gdje neki koji u klubovima izgledaju poput amatera, ovdje su velemajstori. Štaviše, kad su neki i igrali na ok nivou, u reprezentaciji su bivali tanki.

Razvan Sava je počeo da brani za Udinese. Moldovan je jedinica u Sassuolo. Drăgușin je manje-više redovan u Tottenham, kao i Razvan Marin u Cagliariju. Ianis Hagi je bezveze igrač doduše, ali počeo je skupljati minute u Glasgowu. Mihăilă igra u Parmi, kao Dennis Man koji je po meni njihov najbolji igrač. Imaju i par drugoligaša, par igrača u Turskoj (Draguš i Sorescu), par po Aziji, po čemu malo bacaju na nas :D Naprijed im rastura Daniel Bîrligea ove sezone. Generalno, najveća prednost im je što iz lige crpe dosta toga i ovi jači klubovi nisu loši. Recimo, kad bi se ovaj Bîrligea povrijedio, te da nema Mana prije svega, mislim da bi nam šanse porasle jako.

4. Austrija - Sa Ragnickom su baš napredovali, vidjeli smo i na Euro gdje su igrali top fudbal i u biti vrlo nesretno ispali. Sve je manje-više liga petice ili taj nivo. Neku nadu budi onaj dvomeč s njima od prije 5 godina, kada smo odigrali zrelo, nadigrali ih, jer su oni i tada bili beton. Doduše, nisu bili uvezani i igrali kao sada. Nadu daju posljednji rezultati, jer ih je Slovenija dobro namučila, te ih nisu dobili u dvije utakmice. Plus, ima ovih par utakmica gdje su rastavili od života ozbiljne protivnike (Turska 6-1, Norveška 5-1, Poljska 3-1, Njemačka 2-0, Italija 2-0, Hrvatska 3-0) koje treba analizirati i koje mogu biti od pomoći.

Što se tiče termina za prijateljske utakmice, ja bih u junu, kada igramo sa San Marinom kući organizovao i jednu utakmicu sa kakvim solidnim, ali ne prejakim protivnikom. Recimo da dolazi u obzir sve od Bugarske do Švicarske po snazi. Procijeniti s kim možemo igrati, a da je što jači (recimo ta Švicarska, ili Turska, ili Makedonija čak). U oktobru bih, pred najvažnije utakmice, obavezno ganjao Lihtenštajn ili tako nešto :D U najboljem slučaju recimo Maltu :D

Kako god, nama za početak cilj treba biti da riješimo San Marino dva puta, Kipar u Zenici, a u Rumuniji šta god da bude. Ako izvučemo bod, vrhunski. Ako ne, opet ćemo septembar dočekati sa 3-0-1. Naredne sezone ko zna šta može biti i ko će nadoći :D

I u svakom slučaju, recimo da je normalno očekivati da Rumuni otkinu bod Austriji kući. Dakle, mi bismo sa pobjedama nad San Marinom i Kiprom, te dva remija kući protiv Rumunije i Austrije, pred posljednje kolo imali šansu (makar teoretsku) da pobjedom odemo na SP :D Meni to nije toliko nerealno :D

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 15 dec 2024, 01:03

I s druge strane, ako analiziraju drugi, nismo mi tako loši igrači, samo je stvar da se trebamo posložiti, da bude mir, atmosfera kako treba, i da nas krene malo :D Recimo, posljednja utakmica sa Nizozemskom ulijeva neku nadu.

Ako neko na Kipru recimo analizira kao ja ovo gore, to bi bilo:
Brani im Vasilj, Bundesliga, ali nije čemu. Ostali golmani bezveze. U zadnjoj liniji Barišić (Basel), Muharemović (Sassuolo), Katić (Zurich). Kolašinac (Atalanta) top igrač. Dedić (Salzburg) glavni igrač, ali i oni su pali onoj stvari za uši. Ovo ostalo druga liga ili ekipe kakve i mi imamo :D
U sredini imaju Gigovića u Bundesligi, Tahirovića u Ajaxu, ali on ni ne igra tamo, te uglavnom drugoligaše. Igra im i Šunjić iz naše lige, tako da je to neki srednji nivo :D
Naprijed im je i dalje glavni Džeko, koji do oktobra naredne godine možda više neće ni igrati fudbal niti moći trčati. Demirović je u Stuttgartu, **** tip, samo ga još nije pročepilo tamo. Ima i Tabaković u Hoffenheimu, ali to je van forme :) Ostalo druga liga i bezveze klubovi :D

----

Eh sad realno, što se tiče kadra, mi smo ovdje 3. reprezentacija u grupi, nešto iza Rumunije (ne toliko značajno lošije, trebali bismo se potući). Međutim, kod nas fakat postoji potencijal i mogućnost da za godinu dana bude značajno bolje :D Ne kažem da će, ali nije ni nemoguće. Evo da ne idemo u neke nove igrače, ali u nekoj varijanti Gazibegović i Huseinbašić mogu igrati Bundesligu (mada hajde, s Kolnom to i nije neka sreća), a da se i Gigović tu vrti. Čak bi i Barišić mogao uhvatiti neki takav transfer, ali i da ne, mogao bi igrati Ligu prvaka s Baselom :) Muharemović će haman sigurno ako Bog da igrati Seriju A, Sassuolo ili neka druga ekipa, nevažno. Dedić bi se možda napokon mogao iskoprcati (pa makar Lazio kakav da uhvati). Tahirović bi mogao igrati isto nekakav fudbal, eto ta neka Monza ili nešto tog kalibra. Bajraktarević, ako će uopšte da se bavi fudbalom i pravi karijeru, valjda bude na većem nivou, pa gdje god. Baždar je ogroman plus, ako se vrati nakon povrede brzo i kako treba, taman i u Zaragozi, biće iskusniji i bolji. A, da ne pričam ako zakači La ligu nekako.

Helem, postoji potencijal, samo treba realizovati i ne biti glup (kao Tahirović recimo s ostankom u Ajaxu).

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 dec 2024, 08:39

Ma ide se iz krajkosti u krajnost. Kad kazes da je Austrija u blagom padu, tu se najvise misli igracki da im je pao kvalitet, nisu sama krema fudbala i glavni adut im je sredina terena.
Rumunija k'o Rumunija vazda nepredvidiva, kao i mnoge druge repke. Isti takvi smo i mi bili, samo sto nam je drasticna smjena generacije sad i jednostavno su neminovne oscilacije, vrijeme potrebno da se sve to selektuje, ukomponuje i razigra.

Mi jesmo tanki, neiskusni, nepoznanica, ali i nevjerovatno mladi i poletni. Kad smo iole kompletni vidjeli smo da mozemo igrati protiv Njemacke, Holandije i Mađarske. Ali u tom neiskustvu i mladosti smo i izgorili u pojedinim momentima, pa nakon Njemacke samo sebe izbacili protiv Mađarske i bili desetkovani. Jos tu dodamo probleme sa Anelom i Denisom i to nas je dosta unazadilo.

Nama je najbitnije da nasi igraci redovno igraju i ostanu zdravi. Malo mi je zao Jusufa sto je otisao u Cvajtu, iako je to klub koji ce svim silama gledati da se vrati u BL, ali Boze moj.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 15 dec 2024, 10:00

Riquelme1921 je napisao/la:
13 dec 2024, 17:21
Shategabri je napisao/la:
13 dec 2024, 14:45
13 dec 2024, 14:38

U kvalifikacijama za Euro su osvojili 0 bodova a u Ligi Nacija grupi C završili na trećem mjestu.
Kosovo im je prije 2 godine dalo 5 golova, a prije 2-3 mjeseca pobjedili ih 3-0 i 4-0.
Sve je to ok, ali mi nismo u poziciji da bilo koga potcjenjujemo.
Kume ako ne možemo pobjedit ekipu koja od Kosova u 3 utakmice primi 12 golova onda se trebamo ugasiti.
Hajd vidjećemo. Nemamo osnove za nekakav optimizam. Vidjećemo od marta kako će krenuti.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 15 dec 2024, 10:03

Hightower je napisao/la:
13 dec 2024, 17:36
13 dec 2024, 14:21
Hightower je napisao/la:
13 dec 2024, 14:16
Dobit cemo Cipar i San Marino obje utakmice 😂 ne znam otkud toliki pesimizam. Borba za drugo mjesto je realnost. Nadam se da kvalifikacije otvaramo gostovanjem u San Marinu a da drugi kolo docekujemo Rumune.
Od Kipra smo gubili i kad smo bili u boljem sastavu, al eto sad je realno upisati odmah 6 bodova s njima.
Nećemo mi nigdje :(
Nikad losiju nisu imali reprezentaciju. Njihov klupski fudbal je u ekspanziji ali mimo toga kvalitet je na našoj strani. Moramo ostvariti 4 pobjede protiv Cipra i San Marina ako želimo izboriti bar to drugo mjesto.
A mi završismo godinu bez pobjede.
Tu i tamo neki remi, upisali i najteži poraz.
Treba gledati obje strane.
Ok, bilo je dosta top reprezentacija za protivnike, pa da vidimo kako to ide sa ravnim nama ili slabijim.
Koševo Zapad

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 15 dec 2024, 10:07

Borba za 3.mjesto s Kiprom.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 15 dec 2024, 11:06

15 dec 2024, 10:00
13 dec 2024, 17:21
13 dec 2024, 14:45

Sve je to ok, ali mi nismo u poziciji da bilo koga potcjenjujemo.
Kume ako ne možemo pobjedit ekipu koja od Kosova u 3 utakmice primi 12 golova onda se trebamo ugasiti.
Hajd vidjećemo. Nemamo osnove za nekakav optimizam. Vidjećemo od marta kako će krenuti.
Ma znam sve drug, ni meni se ne sviđa ni selektor ni spisak ni formacija nit išta ali eto..valjda je nakon 6 mečeva Lige nacija shvatio šta ne treba raditi a vala ako Kipar koji je prošle kvalifikacije imao 0 bodova ne možemo dobit što pratimo ovo
Grupa iznad svakog pojedinca.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], kakarut i 9 gostiju.