Razumijem ja tvoj rezon i nije da se ne slazem, ali hocu rec pravi se dosta narativ ko da je bod protiv rumunije pred praznim tribinama uspjeh..u sustini taj bod treba realnost i minimum koji trebamo ostvarit..Madal je napisao/la: ↑16 dec 2024, 21:36Jbg drug ti mislis ako boldiras bit ce vise realno. Dzeko je star ali je jos uvijek klasa.invincible1921 je napisao/la: ↑16 dec 2024, 18:20
Zbog forme, atmosfere za koje ne znamo kakve ce bit do marta oni su favorit al negdje 60-40...medjutim ekipi koja ima nekoliko igraca u ligi prvaka i to haman svi nosioci, koja ima jednog Dzeku, koja ima jos igraca iz lige petice bod mora bit minimum protv ekipe kojoj najbolji igraci igraju u Parmi, a dosta rostera u rumunskoj ligi i to pred praznim tribinama
Ne ocekujem da ih razbijemo, ali neki posteni remi je minimum minimuma...ne zanima me kako ce to uradit. Po svemu oni bi trebali mislit kako ce s nama a ne mi sa njima...ali eto zivot pose romane
O kipru stvarno ne bih trosio rijeci ...smijesno je i poredit
Trebate prestati s tom pricom "igraci lige petice". Isto ko sto ste hajpali Benjo nas igra u Romi/Ajaxu mora u prvu a zivi uzas momak trenutno sto se i pokazalo. Sad se psuje Barbarez sto je uopste na spisku.
Da malo razlozimo - Gigovic je blijed u reprezentaciji i klub mu je vec cvajtas. Vasilja pune i u klubu a i odron je u reprezentaciji, rupetina, svaki potez mu je nesiguran nije samo do golova. Protiv Njemacke na Bilinom nije znao ofsajda izvesti kako treba, 3x ga sudija ispravljao.
Za Demirovica, Kolasinca pa evo i Tabakovica mada nam uopste ni ne igra, nema sta jbg.
O igracima lige petice mozemo pricati ako neki igrac vec par sezona uveze u istoj da ne kazem vecinu karijere. Pa da pisemo treba zvati Krunica ipak je iskusan igrac lige petice i sl. A ovo nase tepanje Gigovicu i Vasilju ih ne cini kvalitetnim igracima. Neko vam je to vec objasnio, @zglavkar cini mi se.
Druga stvar je sto ismijavate rumunsku ili madjarsku ligu ali tim reprezentacijama se povrijedi npr desni bek, izrove nekog iz akademije Puskas ili Rapid Bukuresta i ljudi odigraju dobro, cvrsto, solidno, da se i ne vidi da su neka rezervna opcija. Svaka ekipa osim ovih iz prvog sesira ce osjetiti neigranje nekog top igraca, pa tako i mi naravno, ali drugi to nadomjeste solidnim zamjenama a nama se sve raspada kad se 1-2 povrijede. To je zato sto nemamo siroku bazu iole kvalitetnih i pismenih igraca.
Mi uigravamo jednu taktiku i formaciju npr i sve to pada u vodu ako se neki od igraca povrijedi, to je suludo i tu se otkriva nasa najveca mana i nekvalitet.
Krila nam ne postoje, do skoro ni defanzivni vezni, to je uzasno za jednu ekipu da osnovnih pozicija jednostavno nemamo ne samo za izmjenu vec i za prvih 11. To se Rumuniji ili Madjarskoj ne moze nikada desiti. Nece njima nikad uci s klupe neki njihov Civic da ih sahrani ko sto nama udje.
Na sve to mi veznog reda nemamo a onda ti dzaba Haaland i Lewa u napadu zajedno.
I da, imamo mi itekako sanse protiv njih. Samo nismo favoriti. Narocito ne protiv Austrije. To je cinjenica.
Kipar stvarno nema potrebe ni komentarisat...ako nismo u stanju pobjedit vodonose iz Apoela i Omonije ne treba ni da igramo...a i tu se pravi narativ ko da je 50/50...
Sa Austrijom sta bude bude...trebamo dvije stvari:
1. Da ih docekamo u zenici sa bar 10b
2. Da u becu imamo sansu da pobjedom se plasiramo
Ako se dovedemo do ovih situscija, nece im se puno zamjerit i da kiksaju.